icon

Ako zvládnuť domácnosť a varenie popri materskej

27. aug 2024

Ahojte žienky. Idem si po radu, prípadne skúsenosti. Chcem sa opýtať ako zvládate domácnosť a varenie popri materskej lebo si občas pripadám totálne neschopná. Mám dve deti. Školáčku a ročné dieťa, ktoré sa nedá spustiť z očí. Ako pri takom bábatku robíte veci doma? Dieťa je kojené a spí iba na prsníku, čiže kým spí sa nedá. Varím buď s dieťaťom v jednej ruke, nachvíľku položím, hneď sa štverá na mňa a bojím sa, že sa udrie tak zdvihnem naspäť. V ohrádke hrozne kričí. Varím len jednoduché jedlá aj to pol dňa lebo niečo porobím a potom musím kojiť nech sa ukľudní. Upratujem tiež podobným štýlom a to máme dom tak je sa tam čo točiť, občas už padám z nôh od únavy. Som nechopná? Ako to robíte, alebo ste robili vy? Ďakujem 😉

Strana
z3
zuzi0911
27. aug 2024

@anjelicek26 kým bol malý vo veku tvojho aj jemu stačilo lehátko,nosič hlavne ,že bol pri mne atd az kym nezacal byt mobilnejsi a viac si uvedomovat ,od cca 8 m pri nom neurobim nic .teraz ma 17m a je to rovnake ....vyžaduje 100% venovanie ...
Chodí so mnou na wc inak krik...varím vyhadze mi celu kuchyňu,alebo plače a chce ísť na ruky atď...
Neni kojeny zato od babatka musím byť pri nom až ho viem douspat atď. Boli mesiace ked som cely den iba kolisala a od narodenia do 9 m som od 19 00 z izby uz nevysla ,koli douspavaniu...čiže som doma nerobila nič vlastne ...

Ono nie dieta si naučíš.. sú aj citlivejšie deti vyžadujúce neustálu pozornosť,starostlivosť... a ver ,ze vyskúšané mame všetko...

777januska777
28. aug 2024

No on mne príde, že chce objavovať a a vie, ze objavuje len s tebou, tak čaká a nevie sa dočkať, kým pôjdete niečo objavovať. Skus možno zabezpečiť dom aby objavovanie zvládal sam bez nejakých nebezpečných vecí. Zavrieš miestnosti, kde nesmie ísť a otvoríš kde môže atd. A za ďalšie chodievaj veľa von (aby si bordel nevidela 😀), choďte sa najesť niekde vonku pri prechádzke napriklad.
Ja som mala tretie dieta veľmi uplakane, ale objavovanie nových veci samostatne po dome a prechádzky po vonku veľmi zaberali.

snowflakenel
28. aug 2024

No musis len vydrzat, chce to trpezlivost, bude lepsie. Lahko sa to hovori, no inak si nepomozes. Davam si 2x magnerot, ten mi pomaha.

wanduska327
28. aug 2024

@snowflakenel Ja tiež varím večer , najlepši spôsob za mňa . Nikto ma neotravuje

oskvarka
28. aug 2024

a este si nemyslim ze si nejako vyrazne vies dieta naucit na "zle navyky" ak sa teda snazis robit co sa da... tak si to naozaj nezosobnuj .. su deti ktore vydrzia bez prsa sami sa zahraju , nehadzu sa o zem ked nieco chcu nie su trvdohlave, radi sa ucia nove veci robit same .. a tak.... ale aj deti ktore tsu preeesne ppacne a musia z toho vyrast a potrebuju viac casu na to... a vela sa s tym spravit neda len sa prisposobit tomu (aj pri najvecsej snahe je to casto nieco za nieco ..nedas cumel cuca palec.. ak das cumel cuca cumel a lahko sa oduci ak to nie je jeho nutnost ak je bude to trauma ci s cumlom alebo s prstom.. skratka moc s tym nevykyvas - tym nechcem povedat ze primerane veku nie je rozumne nastavovat hranice.. samozrejme ze je to velmi potrebne..) urob si to take aby si to ty prezila v zdravi a mali ste pekne babatkovske - todlerovske obdobie.. dieta vyrastie ani nevies ako 🙂. Ja mam 4 deti a 1 z nich bolo taketo narocne babatko (bol sam prve dieta a nestihala som ani varit muz mi nosil obedy) a mam teraz tiez ako trochu povyrastli jedno povahovo velmi narocne dietko.. (ku podivu on bol najlepsie babo krasne spal pekne papal) - a poviem ti to babatkovske obdobie je take kratke ze ani zsa nenazdas a je to za tebou.. a to decke asi tiez ale predsa len je dlhsie a naozaj lubiim vsetky svoje deti ale s mojim narocnejsim synom je to niekedy riadna fuska a ukazuje aj mne velke zrkadlo a medzeri v mojej povahe :D. skratka je to vyzva ale den pred kramami po celodennej praci v 30 horucavach sa mi fakt stava ze na take vyzvy nemam ani najmensiu chut :D.. ale aj tak ho mam rada ako vsetkych .. a su dni kedy tu jeho vynimocnost aj zo srdca obdivujem a som na neho velmi hrda..

oskvarka
28. aug 2024

ja si este pamatam ako som vykladala umyvacku jednou rukov dieta v satke ale slabo zaviazane nemal rad ked ol moc utiahnuty tak jednou rukov som ho drzala este... no gymnastika ale bol to jediny sposom ako sa to dalo.. a dokonca on to mal rad tie drepy :D:D

jazula
28. aug 2024

A učiacu vežu máte? Lebo moja akonáhle sa vedela tam ku mne k linke postaviť, už som ju odtiaľ nedostala…pekne videla, búchala si tam vareškou o misku, ja som každý svoj krok komentovala…bola zúčastnená, spokojná a ja som mala voľné ruky. S upratovaním je to horšie, robotický vysávač je fakt super, zoberie tie veľké plochy hlavne 🙂

rivini
28. aug 2024

Do asi roka a pol, ak inak neslo, som dala dieta do nosica na chrbat a varila. Varila som casto cez vikendy, ked bol doma muz a zamrazila. Casom to slo s uciacou vezou a teraz sa uz v dvoch rokoch polhodinu zabavi samo. No a pocas tyzdna som varila jednoduche, rychle jedla, nejako to slo.

janickacrazy
2. sep 2024

Akože prečo nemôže byť na zemi a loziť si kade tade? Ja som tak malého nechala, normálne som varila, pomiesala polievku, pozrela jedným okom, kde je. Ja som pri treťom dieťati povedala, že nebudem jeho otrokom a stále mu behať za zadkom. Deti nie sú hlúpe, naučia sa veľmi rýchlo fungovať bez mamy za zadkom. Pri prvom som tiež stále bola každú sekundu, len aby sa mu nič nestalo a vieš čo? Aj pes ho pohrýzol, aj iné úrazy mal, proste aj tak sa stane. Najmladší hodený do vody od mala nemal ani jeden úraz. To sú tie paradoxy.

Strana
z3