icon

Ako zvládnuť zmenu vzťahu po narodení dieťaťa?

13. okt 2023

Mamičky, prosím, poraďte. S mužom sme spolu 10 rokov, od študentských čias. Začiatkom roka sa nám narodila vytúžená a vymodlená dcera. Začiatky boli extra náročné, mala koliky a tichý reflux. Plakala deň, noc. Na všetko sme boli sami, rodina daleko. Vzťah to poznačilo. Muž sa mi priznal, že bol viac ako vďačný, že môže vypadnúť z domu a má chvíľu pokoj. Na ceste je druhé babo. Neplánovane, aj keď ja som rada, chcela som deti s malým vekovým rozdielom a čo najkratšiu materskú, keďže máme hypotéku a každá koruna dobrá. Problém je, že náš vzťah ide stále od desiatim k piatim. Cítim sa ako so spolubyvajucim a hlavne vidím, že muž si dobrovoľne naberá strasne veľa roboty. Netravil s nami ani leto, resp minimum času. Ku koncu roku zase bude mať vysoké pracovne nasadenie. Intímny život takmer žiadny, spoločný čas nula bodov (ani keď nám rodičia strážia malú). Spoločné večery sú mdlé, vôbec u nás necítiť rodinnú pohodu. Vzťah sa otočil o 180 stupňov a to nám kedysi všetci hovorili, aký sme ideálny pár a že nechápu, ako môžeme spolu tráviť 24/7. Proste mali sme veľa spoločných záľub, kamarátov, milujeme cestovanie. A teraz sme ako dvaja cudzí ľudia..

Strana
z2
emma022
13. okt 2023

Očividne ste sa veľmi odcudzili. Začnite to riešiť, lebo po druhom dieťati to lepšie nebude.
Ak nevieš ako na to, skús si vypočuť tento rozhovor so psychológom. https://spotify.link/b8b1Hkg2RDb

Držím vám silno place.

autor
Autor odpoveď zmazal
cali2016
13. okt 2023

Ja len ohladom IVF a neplodnosti.Je zarazajuce nakolko sa lekari mozu mylit. Ja sama mam dieta cez IVF a mne a ani mojmu muzovi lekari nikdy nevedeli nic zistit. Tiez sme boli spolu 10 rokov pred otehotnenim.

zuzkaferko
14. okt 2023

@autor ahoj. Nechcem tu písať velmi verejne, lebo rodina to číta. Nie si sama. Ak chceš napíš súkromnú správu

domkakvet
14. okt 2023

Porozpravaj sa s nim, vysvetli mu ze rozumies tomu, ze deti su narocne, ale ze je to len urcite obdobie a nechces aby za to obdobie vas vztach ochladol.

Strana
z2