icon

Chcem tretie dieťa, ale manžel nesúhlasí

14. apr 2025

Dobrý večer.
S manželom máme 2 deti, pred par rokmi, ešte pred deťmi sme sa rozprávali, ze chceme mať viac detí. Máme 2, ja som povedala, ze chcem mať deti do 30tky, a máme 2, ale o treťom už nechce ani počuť. Súhlasím, nie sme milionári, ale máme solídny štandard, viem, že keby príde nebudeme driet biedu. Mám 27 a čas sa kráti. Vraj , keď chcem nech mam v 40tke, ale nech si spravím takú kariéru, že budem neviem koľko zarábať. Keby sa kedysi o tom nebavime, alebo dohodneme na menšom počte, nič nepoviem. No takto ma to ubíja. Co robiť? Zmieriť sa, že už nebudem mať ďalšie dieťa? Nechcem byť sebecká, ale už bol dosť starý keď sme preberali tému detí. A ich výchova, starostlivosť je hlavne na mne. Plus zarabam, a aj tak sa bráni. Ako to akceptovať?

mircalla
15. apr 2025

Manzel ma pravdu, evidentne si asi nikdy nepracovala, nechas sa zivot a dupkas si nohou, ze chces dalsie dieta.

deninka233
15. apr 2025

Táto a podobné témy na MK ma len utvrdzujú v tom, ako dobre sme si to kedysi s mužom nastavili. Dohodli sme sa, že o počte detí rozhoduje VŽDY žena (aka ja 😂), samozrejme sa radíme v tejto veci spoločne, ale konečné slovo mám ja. Ja pri tom riskujem vlastný krk, pri poslednom dieťati doslova, nespím, kojím atď atď, v prípade rozvodu “živím deti” proste väčšia záťaž je vždy na žene. Že muž musel zvýšiť kvalifikáciu, aby zarobil viac je pri tých ženských obetách takmer bezvýznamná vec.
Ale zase s nami sa pohral “osud” a aj keď sme obaja chceli, tak posledné dieťa sa nedarilo 8 rokov, takže aj tak môže dopadnúť človek, ktorý to má v hlave zrovnané, je dohodnutý s partnerom a chce. Ale dočkali sme sa.

mimikarol
15. apr 2025

Už mať 2 deti v tejto dobe je luxus. Kým sú malé neni to až tak vidno, ale keď začnú chodiť do školy náklady porastú, a bude to náročnejšie čím ďalej tým viac. Takže ja tvojho muža chápem.

mircalla
15. apr 2025

@deninka233 V pripade rozvodu zivis deti? Inak ich nezivis a vsetko plati manzel?

alenka58
15. apr 2025

rešpektuj manžela, to nie je len o peniazoch a to že ty sa hlavne staráš, možno potrebuje aj kľud doma čo je pri deťoch nemožné a navyše času máš na dalšie dieťa viac než dosť

simona20201309
15. apr 2025

@mircalla určite to myslela tak ze potom tie smiešne almužny (výživné) sú tak na vyplatenie stravného v školách... A 90% financovania je z matkinej výplaty.

sova7
15. apr 2025

Máš dve deti manzela rodinu spokojny život. Máš to za čo sa niektoré ženy roky zbytočne modlia. Neviem prečo nie si spokojná a kazis si to a pokusas osud. Tak manžel pred deťmi súhlasil že ich bude viac po detoch zistil o čom to je a zmenil názor. Dve mu stacia. Zmenit názor po životných skúsenostiach je úplne normálne. Nevymyslaj hlúposti užívaj si čo máš a čo ti bolo dopriate. Kľudne sa môže stať že si tou hlupou posadnutostou ďalším dietatom pokazis co máš a byť sama s tromi detmi no neviem neviem. Asi ti je príliš dobre a nevážis si to

vikiki29
15. apr 2025

Počúvaj manžela, predpokladám, že je od teba starší a má zdravší úsudok.

deninka233
15. apr 2025

@mircalla nedoťahuj sa za slovíčka. Všetci vieme, že keď sa žena rozvedie väčšina finančnej starostlivosti o deti ostane na ňu.

betulinka1
15. apr 2025

@oceanahory presne. Tiez som chcela dve deti a po prvom som povedala, ze nikdy viac 🤣🤣🤣

mircalla
15. apr 2025

@deninka233 Ano, preto ma o to viac prekvapuje, ze je tolko zien financne zavislych na manzelovi a nepracuju dlhe roky, potom su v uplnej prdeli. Cest vynimkam

klaudia3210
15. apr 2025

Úplne ta chápem..ties som mala tento "problem".. napokon sme sa dohodli,že si samé s babatkami pauzu, že tretie bude az keď bude druhorodeny predskolak...a tak aj bolo..síce bolo vidieť,že nechce, bolo mi to jedno 😀🤣teraz je to jeho najväčší maznos

drahusa333
15. apr 2025

Ja by som pockala na pubertu starsieho dietata a tak zvazila ci este dalsie dieta chcem 😉

spageta85
15. apr 2025

No 3deti je dosť .Ja teraz čakám tretie a celkom mám obavy dve z prvého manželstva a vždy som vravela že tretie už nie a to budem mať o chvíľku 40

naily
15. apr 2025

Aj ja chcem ešte tretie dieťa a manžel zatiaľ nie. Tiež sme chceli veľkú rodinu ale zároveň chceme deťom dopriať kvalitné detstvo aj vo forme športov a krúžkov. Mám 31 a dohodli sme sa, že ak o 5 rokov budeme na tom finančne dobre, tak pôjdeme do tretieho. Ale stále je tam možno, asi. Určite by som teraz nesílila..Ešte si mladučká naozaj by som sa zamerala na deti ktoré máš a uvidíte o pár rokov.

katrin21
15. apr 2025

Kam sa ponahlas? Mas leb 27.... kludne tretie dieta v 35ke,aspoj to bude menej narocne,ak by nahodou sli raz na Vs, nemas tolko vydavkov naraz....a casom aj jemu sa mozn9 zaziada. Ja mam druhe po 15r a nelutujem, sice som chcela kusok skor, ale neprislo a mala som 39

34-35 je uplne v pohode, neboj

megika1
15. apr 2025

@mimikarol súhlas, tiež nie je istota, že bude ako pri prvom, či druhom pôrode....treba ďakovať za zdravé deti

lucylaw
15. apr 2025

Akože ja som nikdy nechápala ženy ako ty,čo silou mocou si chcú vydupať svoje,pochopila by som tvoje rozhorčenie,keby ste nemali žiadne deti a tvoj muž zrazu začne hovoriť,že vlastne deti ani nechce,ale máte 2 zdravé deti,tak buď rada za ne a netlač na pílu,lebo keby mne niekto vkuse pílil uši s tým,že chce ďalšie dieťa,tak pohár trpezlivosti by raz pretiekol..Možno ho neláka aj tá predstava,že ty budeš zase raz na materskej s nízkym príjmom a on bude musieť zabezpečiť komplet už 5-člennú rodinu,na to si nepomyslela? Treba občas myslieť aj na niekoho iného ako na seba..

ivik4
15. apr 2025

Sice vobec s autorkou nesuhlasim co som uz pisala ale tiez je odveci pisat jej viac krat ze moze mat dieta dajme tomu v 35tke ked raz deti tak neskor ani po 30tke nechce. Ja som napriklad velmi v tomto razna, ani za svet by som dieta nechcela dalsie v tom veku. Kazdopadne ona s tym ale musi pocitat ked chce tych deti viac a jej muz teraz nie 💁🏻‍♀️
Kompromis dievca...

tiezjedna
15. apr 2025

@mircalla tak v úplnej prdeli je po rozvode aj naprostá väčšina tých, ktoré pracujú, že... Veď to tu čítaš dnes a denne.

mircalla
15. apr 2025

@tiezjedna Tak ja nie nepriklad....Nerazim teoriu narobim si x deti, nemam nic v CV, nemam pracovnemu trhu co ponuknut a ziadne peniaze.
Povedala by som, ze vacsina zien tu na MK, nie vacsina zien, ktore poznam.

tiezjedna
15. apr 2025

@mircalla áno, vzťahovala som to na MK, pretože v realite porovnanie nemám. Ale nemyslím si, že to bude o moc veselšie. Možno o nejaké jednotkové percento. Je to dané hlavne tým, že pri rozpade rodiny deti väčšinou odchádzajú s matkou, čo je proste pracovná prekážka ako Brno, hlavne v prípade malých detí...

mircalla
15. apr 2025

@tiezjedna Az take tragicke ako sa to tu prezentuje to nie je. Najma v dnesnej dobe, kde je velka flexibilita, co sa tyka home office.
Mne pride taketo tema, ze chcem tretie dieta a mam 27 rokov len dokaz toho, ze niekto nerozmysla nad moznymi nasledkami.

tiezjedna
15. apr 2025

@mircalla ja jej mužovi rozumiem z finančného hľadiska. Pokiaľ chce človek žiť a nie iba prežívať, tak na tri deti potrebuje naozaj vysoký príjem. My tri máme a keby sme na tom finančne neboli tak, ako sme, tak by som do tretieho nikdy nešla.

lenkakamen
15. apr 2025

V dnešnej dobe je mať tri deti luxus...poloz si otázku keby sa nedajbože stalo dačo tvojmu manželovi, zvadnes sa sama postarať o tri deti? Už si vôbec pracovala? Či je všetko na mužovi? Možno sa mu ani nečudujem...

katariinam
15. apr 2025

Mozem ti povedat vlastnu skusenost... mat 3 deti je ovela tazsie ako sme si mysleli....

aurora33
15. apr 2025

@katariinam zaujimave. Preco? Len sa pýtam, nevyryvam. Máme dve a u nás by manžel veľmi chcel, ja som tak 50:50.

tiezjedna
15. apr 2025

@aurora33 mňa si sa nepýtala, ale ak nevadí, odpoviem aj ja 🙂 Tretie dieťa ti rozstrelí ten bežný počtový model. Takmer všetky hotelové izby, vlezy všade možne atď sú kalkulované na 2+2. Takže 2+3 už je buď o rodinných izbách, alebo dvoch samostatných, proste o drahších alternatívach. V prípade 3 malých detí riešiš aj auto, pretože nie do každého sa vzadu zmestia tri autosedačky. Našlo by sa toho určite viac, nehovoriac o tom, že fakt neplatí ono obľúbené "tretie už sa zvezie". Finančne určite nezvezie... Ale zase je to trojnásobná lavína lásky no❤😅

aurora33
15. apr 2025

@tiezjedna dakujem krasne za odpoved 🙂 ❤️

katariinam
15. apr 2025

@aurora33 lebo stale mam pocit ze nestiham I'm vsetkym vyhoviet...3 deti rozne zaujmy a nevieme byt na 3 miestach naraz... finance tiez to nieje jedno a 2 este rozdelis medzi 2 rodicmi, aj postrazia stari rodicia ale 3 to je uz iny level hluku ...vsetci vsetko chcu naraz

jarka26011
15. apr 2025

Ahoj, no ja sa mu nečudujem ani. My máme dve a áno, ako to tu už písali, čím sú staršie, tým je to nakladnejšie. Veď počkaj, keď ti nastúpia do školy 🙂 ti odpáli dekel 😃 a môžeš zarábať, to ti nikto neberie. Aj tak je to zahul, k tomu si prirataj nejaký krúžok, alebo zušku a Boh nás ochraňuj 😃😃 U nás tretie, aj keby sme neviem ako chceli, nebude. Treba trošku do budúcna pozerať. Stat sa môže hocičo, jeden môže ochorieť, nedaj Boh zomrieť a zase byť sám na tri deti, no lahoda to určite nie je