icon

Chýba vám minulosť?

sevi
25. júl 2012

chcem sa spytat ci sa vam niekedy cnie za sposobom zivota pred tehu,pred narodenim dietatka??jasne kazda mamicka miluje svoje dieta/deti ale nechyba vam ta volnost,bezuhonost,sloboda,oddych atd?dakujem za odpovede.

briketa
27. júl 2012

...este doplnam, nebola som zvyknuta kazdodenne varit, prat, upratovat, ja som sa v sobotu rano zobudila a isla na tri dni do Francuzska ku kamosovi adalsi vikend na sever Talianska s kamaratkou hikovat. V lete na tury do Alp, do Rakuska na vidiek aj ked ken tak pomahat na farme za jedlo a noclah. Moj cely majetok vosiel do dvoch velkych ruksakov. Potom zrazu strih a skok// mas svoj dom, nabytok, kuchynu kde kazdy vecer musis varit veceru pre rodinu. cez vikend maximum tak do Los Angeles a premietnes si dni dopredu a kazdy vyzera takmer tak isto. Na to som si musela strasne zvykat

elise
27. júl 2012

@sevi minulosť treba prijať a akceptovať, buducnosť si vytvárame každou sekundou a pritomnosť si treba vychutnávať a naplno prežiť🙂

jajina.c
12. aug 2012

Tak mně osobně ta volnost občas chybí. Ale naštěstí mám občas hlídání, tak si mohu dovolit vyrazit a odreagovat se. Ale rodina je moje všechno🙂.

lujza123
27. aug 2012

@sevi jasne ze chyba...ale uz nie tak ako ked bola uplne malicka ( do tych 2rokov) To som myslela ze sa zblaznim, najma to babetkovske obdobie..ziaden cas na seba, ziaden osobny zivot, len uvrieskany cloviecik a rozhadzany dom.
Teraz je to neporovnatelne lepsie, chodim do prace, malicka byva kazdy druhy vikend u jej otca takze mam freeedom, chodim von, na festivaly, sportujem. Mala ma uz tri roky a velakrat ju berem zo sebou..bola uz na chate, stanovacke. Vdaka nej som bola po 500 rokoch v ZOO, na hrade, na kupalisku..
Ja neviem ja som dost antimatersky typ takze keby mam len byt doma a venovat sa dietatu a domacnosti tak sa zblaznim

kalifa28
29. aug 2012

ja som naučila robit to, čo mi niekedy trvalo celý den (mám na mysli romyšlnie čo budem robit, ako to budem robit... s kým... atd... potom samotné uskutočnenie činnosti) vtesnat do hodinky a stačí mi to... priklad: milujem korčulovanie, mp3 do uši a pome ho 🙂 a naozaj mi stačí, ked večer uložím dcery spat a ja vybehnem na hodku do parku, potom rýchlo domov a som spokojná...
proste ide o to, ako sa k veciam človek postaví... ked chce aby mu minulost chýbala, bude mu chýbat.
ked si to bude chciet zariadit aj tak, aby bol spokojný, vždy to ide.

paris3
29. aug 2012

podla mna dost zalezi na tom, aky zivot zena viedla pred materstvom a aku ma povahu.... dievcata, ktore vela cestovali, zili aktivny zivot a boli s nim spokojne (to je podla mna dolezity faktor), tak tym urcite zivot PRED svojim sposobom chyba. take zienky, ktore mozno mali pracu, ktora ich nenaplnala, prip. su take domacke typy, tak sa v materstve mozno 'nasli' a su spokojnejsie nez predtym.
citala som tu take prispevky, typu 'az deti dali mojmu zivotu zmysel'.... ja to rozhodne nemozem napisat tak, moj zivot pred malou bol uzasny a chyba mi (moja praca, sloboda, cestovanie). beriem to vsak ako docasny stav, proste sa na nejaku dobu toho vzdam. ale nebude to navzdy. za chvilu bude mala vacsia a znovu sa mi, aspon ciastocne, vrati moj predchadzajuci zivot. uz to nikdy nebude take jednoduche, vzdy budem mat v hlave malu, uz nepojdem tak bezstarostne zivotom, ale za to mi to stoji... bez nej by som mala v sebe velke prazdno...
@lujza123 ja sa tiez citim ako antimatersky typ 😀 ja som si tiez odtrpela to babatkovske obdobie, ale uz sa to veeelmi zlepsuje 😉 ked uz s malou budem riesit trosku zlozitejsie veci, ako stavanie kociek, tak to bude este ovela lepsie....

sharlotta
29. aug 2012

@paris3 ty si to uplne vystihla! Ja sa snazim tesit z kazdeho dna, ktory stravim s malou, lubim ju najviac na svete, ale mna takyto zivot nenaplna ☹ No zivot bez nej by som uz nechcela, len aspon cast toho, co bolo predtym...My sice aj teraz dost cestujeme, ale uz to nie je take "slobodne", lebo sme viazani na malej rezim.

werunqa
29. aug 2012

zatim mi z minulosti nechybi vubec nic 😉

minewka
29. aug 2012

Nechýba. Vyblbla som sa dosť, užila som si dosť. Nikdy by som si nebola myslela, že mať dieťa je tak fajn...malý parťák, ktorý je za každú srandu....toľko smiechu, radosti, že aj na únavu zabudnem...Chodíme von, do mesta, do prírody, samé, či s kamoškami, či s spolu s manželom, pešo, či busom alebo autom.

Obmedzenie cítim už hlavne vtedy, ak som niekde bez malej, chýba mi, nudím sa, všetko je také obyčajné zrazu 🙂

lujza123
30. aug 2012

@paris3
@sharlotta
tak to som rada ze niesom sama....vidim ze mate malicke deti, ono sa to casom zlepsi ked budu starsie, nebudu na pokraji nervoveho zrutenia ak nahodou par hodin neuvidia mamu, uz nebudu musiet mat ten svoj pravidelny rezim, u nas (3r) sa nic nedeje ked nahodou vynecha obedny spanok alebo ide spat neskor a naozaj vela veci sa da robit aj dietatkom. Aj ked uprimne ja som velmi vdacna za tie volne wikendy co mam. Mala si uzije tatina ktory je happy ze ju vidi a ja mam cas na seba. Mozem ist napriklad na bicykel. Niekto sice povie ze vsak to mozem aj s malou. Ano mam cyklosedacku, ano chodievam aj s nou..no ale skuste prejst 80 km s 20timi kg vzadu...to sa neda, prejdem 30 a mam dost. Alebo skuste zjazd horskym chodnikom s dietatkom vzdadu ...cista samovrazda.
Niekedy sa citim ako mimozemstan ked citam ako to niekoho naplna a nic lepsie ako zivot doma s detmi si nevie predstavit. Urcity cas som mala aj vycitky ze preco to ja tak necitim ale uz som sa naucila akceptovat taku aka som. Svoje dieta milujem a dam mu vsetko co mozem ale proste ten cas (aspon minimalny) na svoje konicky si najdem vzdy

paris3
30. aug 2012

Ano, aj ja som mala vycitky svedomia, ze co som to za mater, ked mi chyba to co som mala predtym. Niekedy som pochybovala o tom, ci som dost dobra mama a ci som vobec mala mat deti. K tomu vsetkemu je krpata hrozne narocne dieta, stale sa jej prisposobujem. Ale malicku milujem, venujem sa jej maximalne a myslim, ze je to stastne dieta. Podla mna kvoli tymto pocitom nemusime mat vycitky. Poznam mamicky, ktore su akoze spokojne v materstve, ale nemaju problem deti nechat revat, nevenuju sa im tolko atd. Takze dolezite su ine veci, ako to, ze nam chyba minulost. To je podla mna normalny pocit. Skor mi pride zvlastne, ze niekomu zrazu jeho normalny zivot nechyba.
Mne chyba moja praca, kde som za sebou aj videla nejaky vysledok. Teraz len upratujem, prebalujem, upratujem, chodime von, upratujem a tak dokola a aj tak je tu vecny bordel. Hrozne zle to znasam.
Chybaju mi kamosky, ktore zvacsa nemaju deti a tak nas to nejako rozdelilo. Nove kamosky mam, ale poznate to pri malych detoch, maju iny rezim, su chore atd.
Pred malou som sa venovala konom, aj to mi hrozne chyba. S malou sa tomu neda venovat, kedze mi ju nema kto strazit, kym by som si zajazdila.
Ale hovorim si, ze treba vydrzat. Ked bude vacsia, tak sa urcite k tomu budem moct, aspon ciastocne, vratit.
A za malu by som to nevymenila 😉

alamo
30. aug 2012

@paris3 Mam to podobne. Deptaji me domaci prace - uklizeni, pracka, mycka, furt dokola a neni to videt. Jenom je videt, kdyz se to neudela 🙂.
Moc mi pomohlo vratit se do prace na polovicni uvazek, trochu nasaju 'normalni' zivot a pak se zase vratim rada domu. Ale moc zamestnavatelu to bohuzel neumoznuje.
Krome toho, ze mam vycitky z toho, ze premyslim nad tim, jak byl predchozi zivot lehci, tak zarlim na manzeluv volny cas. Prijde mi, ze u neho se toho tolik nezmenilo (zmenilo, ja vim). A nemyslim tim to, ze ma cas jit na pivo, to mi fakt nechybi. Mam na mysli to, ze si muze zajit na zachod, kdy chce - tuhle rovinu zakladnich potreb. Ale to je problem v me hlave, ne mezi nama...

jfd
30. aug 2012

@paris3
@alamo
@lujza123 Ahoj ženy! To jsem ráda, že jsem si vás přečetla. Mám všechno to, co tu popisujete. Úplně si připadám mimo realitu. Můj život se nějak smrsknul. Ale taky to beru dočasně, i když nevim, jak moc dočasný to bude... Navíc mám ještě jinej problém... Mám - né mindrák - ale honí se mi hlavou, jak to dělaj ty mámy, co stíhaj ještě háčkovat, zavárat a už vůbec nechápu takový ty ženský, jak lepí ubrousky na kameny a podobný koniny. Já mám dost aji tak, jsem ráda, že si večer vlezu do vany s časopisem - kterej není o dětech - a jakš takš to tu upracem. Jsem tu sama, chlap v Nemecku, babka nejblíž 400 kiláků a krpec kňourá co hodinku, nic ho nebaví víc jak 20 minut, jsem ráda, že se stíhám stravovat zmrazenejma pizzama a sendvičema. Jo a taky nevim, jak to bude po materskej. Mám práci hodně náročnou na čas, 24/7 na telefonu, 10 hodin denne v kancli, nechci flákat ani práci ani dítě. Asi si budu muset jít sednout za pokladnu a v 15000 u pichaček a s čistou halvou domů k dětem...

jfd
30. aug 2012

@alamo a když už je na tom záchodě, tak tam klidně vydrží i 20 minut, neletí zpátky na první zakniknutí

romcovaklarka
30. aug 2012

Občas mi to chybí, ale neměnila bych 🙂 A vím, že až děti povyrostou, bude jednodušší dát je pohlídat a vyrazit si třeba i na víkend.
@jfd Tak to mám úplně to samý, s tím "mindrákem". Nějak nestíhám ani pořádně poklidit, resp. s "jazykem na vestě" mám uvařeno, vypráno a nevypadá to tu úplně jak u nepřizpůsobivých občanů, ale to je tak všechno 😅 a s tou prací to mám podobný, teď jsem na RD, takže "se válím doma", pracuju sice trochu z domova, ale to je tak do těch 40 hodin měsíčně (ale zas je to práce, na kterou se fakt musím soustředit, takže to můžu dělat vysloveně jen když malej spí). Muž jezdí hodně po montážích, odhadem je tak 3/5 času tu a chodí normálně do práce a 2/5 lítá po světě... někdy na pár dní, někdy na měsíc... No když tu není, tak zas tolik neuklízím a vařím jen prckovi 😀

paris3
30. aug 2012

🙂 aj ja som asi uletena. tiez som zistila, ze zavidim muzovi moznost chodit do prace, medzi 'normalnych' ludi a tiez na ten zachod 😀 on vela volneho casu nema, takze sme na tom podobne... ale aj tak nevie uplne pochopit, ze to je rozdiel... on vie aspon vypnut na tom zachode, nemusi stale reagovat na potreby dietata...
moj muz je zase vela v praci, cez tyzden chodi do prace kym vstaneme a domov chodi tak medzi osmou a desiatou vecer. a soboty robi u nas na dome, takze s nejakou pomocou ratat nemozem. s cim ale mozem ratat je, ze po nom zostane kopa spinaveho pradla, neporiadok + samozrejme je tu vecerna otazka, ze co som varila 😉
pridem si tiez neschopna, ze ako to stihaju mamicky co zavaraju, vysivaju a podbne veci, ja stiham len uuuplny zaklad, aby sme tu mali aky taky poriadok, mala aby mala navarene...
mne chodi strazit malu jedna dievcina, tak 2x do tyzdna na dve hodiny. aby som vedela upratat co sa neda s malou a umyt si vlasy, co tiez neviem ako sa da riesit, ked som s malou sama... (mne to trva tak 25 minut) ako take veci robite vy?

jfd
30. aug 2012

@paris3 tak mě spíš než děvčina na hlídání napadla paní na úklid. Už jsem našla aji jeden inzerát, dúchodkyně, že hledá brigádu... ALE já jsem takovej magor, že bych se ji sem styděla pozvat, kdybych nevysála a neumyla podlahy. A na to ji chci. Už s tim vnitřně bojuju pár dní... Doteď to řešim tak, že mimčo - má 4 měsíce - dám do takové té sedačka a vrhnu se na nádobí a na sterilizaci flašek. Za 10 minut začne kňourat, to nasazuju tu zábavnou hrazdičku s hračkama, za 10 minut začne kňourat, zapínám vibraci, za 3 minuty dostává hysterák, jde do šátku. Akorátže s tim se dá tak leda posklízet nádobí do skrine nebo jít se smetim, Vlasy si umejvám když usne. Ale začaly mi strašně padat, takže asi pujdu na trojku a bude po ptákách! Už mi mimčo hlídali, když jsem byla na kupku s kamoškama. Dvě různý v jiný dny. Ale stejně jsem z toho nic neměla aporád jsem přemejšlela, co se tam tak děje. Jsem klidná, akorát když je u babky nebo u tatinka. Ale ten je furt v háji. Od 6. tu začíná jóga... Jak já bych šla!!!! Ale nevim,jak to krucipísek udělat. Hlídat ho nedám nikomu, na to jsem strašnej srab

jfd
30. aug 2012

@paris3 ale na druhou stranu to máš aspoň fajn v tom, že tam ten chlap aspoň fyzicky je. Víš, že když nemůžeš, prostě houkneš, že nemůžeš, že jdeš spát na hodinku a on tam bude. Já MUSIM porád. Je to stres jako to hovado

jfd
30. aug 2012

@alamo já svímu chlapovi řekla, že mu závidím, že má režim. Že ví, že v osum se vstává, do devíti v práci, ve čtyry u píchaček, že mezi 12 a 13 se naobeduje teplýho jídla a dá si v klidu kávičku a cigárko. Odpoledne tři pivka u telky a osum hodin spánku. Já nevim, co bude za další 2 minuty!!! Nepochopil to

delfi
30. aug 2012

@jfd
@paris3
@alamo
@lujza123 holky mám to úplně stejně a jsem ráda, že nejsem sama. Nemůžu se dočkat, až děti třeba na celý víkend upíchnem k prarodičům a já s manželem si budeme moci CELÝ víkend, včetně alespoň jednoho večeru, noci i rána užívat tak jako před dětmi. Já svoje děti miluju a neměnila bych, ale podle mě je prostě normální, že mi ta absolutní volnost chybí. Hodně pomohlo, že jsem začala chodit 3 dny do práce - to je taková pohoda a i trochu přičuchnu k "normálnímu" bezdětnýmu životu, ale jen na těch omezených několik hodin.

rainbow0508
30. aug 2012

mne obcas chyba to "chodenie"...prvy drobec prisiel dost rychlo...a tak sme si to chodenei nemali cas vychutnat...chyba mi len taks a ist s mm prejst niekde vecer von, niekde si ist sadnut, byt spolu iba my dvaja...byvame dalej od rodiny a tak sme na deti a starosti a na vsetko sami...i ked obcas nasi dobehnu, ale neda sa vzdy

jfd
30. aug 2012

Jako ženský, co si budem nalhávat. Představovat si to můžem , můžem se o tom bavit ale když se vám pak ze dne na dne přetočí život o 720° a do toho ještě nemáte čas pochopit, co se to vlastně děje a dát si svůj čas na uklidnění, tak je to hukot. Chlapi se bježně skládaj z mnohemmenších chujovin. Náš táta měl poprvé hlídat mládě, já šla na koncert Jarka Nohavici. Dítě po 4 hodinách bylo furt v tom samým oblečku, neokoupaný a ječelo hlady. A ten trumbera upatlanej od sunaru ho nosil po pokoji a nevedel, co mu je, když papal pred 2 hodinami... Na jednu stranu to bylo hrozne krásný ale na druhou mi ani neřek, a ani nepřiznal, že je to makačka.

dagina
4. sep 2012

Ahojky, s tím vyšíváním atd maminy též moc obdivuji, a hlavně že to umí. Ale když to baví, tak to je spíš jako relax a jde to samo. Já jsem letos, co se u nás situace trochu uklidnila měla též potřebu něco dělat - tvořit, kámoška mi ukazovala háčkování, ale to se nedalo, mám holky celý den na bedrech a večer )po 22hod) když spí, už moje oči na takovou práci neslouší. Tak mě ukázala pletení, to bylo už jednodušší...no za půl roku jsem upletla půl metru šály, fakt se to nedá, když je člověk hin.

Mě co strašně chybí před mateřskou je postava.... . Fakt si připadám jak prasátko, a to nejsem žádný metráček. Prostě zatím nemám sílu, energii, čas s tím něco dělat. Čas by se možná našel, ale když chybí to ostatní, to je na prd. 😖

@jfd Minulý rok, co se mě narodila druhá dcera, jsem byla nucena využít chůvy na povození kočárku, ale né na můj relax, ale abych mohla být jen se starší dcerou. Ale to bylo jen párkrát, nějak se mě chůvy neosvědčili - jedna pak dělala státnice, musela se učit, druhá se musela starat o nemocnou maminku, třetí se zase narodilo vnouče..., tak už jsem byla znechucená hledat další.., ale bylo to fajn. Finančně to bylo tedy spíš nad naše možnosti, ale muselo se uskromnit jinde. Pokud tvůj manžel není celý den/týden doma, tak to asi dělá za hodně slušný peníz, pokud je možnost, určitě bych do chůvy šla. Měla jsem vždycky nějakou známou, nebo známá mé známé..., úplně cizí bych dítě také nesvěřila. Jednou dokonce hlídala i moje bývalá tchyně - současná nepohlídá.

jfd
5. sep 2012

@dagina Díky za radu. Budu to muset skusit.
Jináč gratuluju, půl metru šály za půl roku... 😅 Taky ti šla tak nějak šejdrem..???

dagina
6. sep 2012

@jfd jj, šejdrem 😀, pletla jsem ji po minutkách, když si spolu třeba holky hrály.... 🙂

odbornicka
11. sep 2012

Ahojte dievcata, uplne mi citate myslienky. Zivot s babatkom je uplne iny. Nikdy som nechapala tie reci starsich, ze ked mas dieta, vidis svet v inom svetle. Je to naozaj tak. A ja by som moje male dievcatko nevymenila za nic na svete, ani za ten bezstarostny zivot, ktory sa mi spatne mimochodom zda uplne prazdny. Moja dcerka ma skoro 2 roky, bezka, zacala rozpravat, je z nej hotovy cloviecik a vidim ako z nej rastie moja velka partacka. Ked mam ist niekde bez nej, citim sa ako bez ruky, stale ju mam v hlave, ale nevadi mi to, je to uzasny pocit. 🙂

vosigeng
14. sep 2012

mě hodně chybí,malou miluju, ale před 3 lety jsem se přestěhovala do cizího města, do teď jsem si tady nenašla kamarádku, spolužačky ze základky co mám v blízkosti mají svůj život a nemají moc toho času, nemit malou tak se tu asi zblázním a chlap, to je domácí typ, místo toho, aby nás někam vytáh sedí doma nebo je v práci, a protože naši rodiče a příbuzní jsou hodně daleko, tak nám nemá kdo pohlídat prcka, a u mého chlapa za celý život mé dvouleté dcery proběhlo hlídání, a to nekecám dvakrát,dobrý co? Pak se mi diví, že jsem protivná, když on si zajde s kamarády na pivko a já furt s prďoškem jsem sama doma:((((

slagy
6. okt 2012

Neda mi nenapisat, lebo akurat vcera som nad tym rozmyslala po ceste domov, tlaciac kocarik 😀
Viem ze teraz mam viac, neviem si predstavit, keby bol moj zivot bez deti, bez muza,...bol by uplne prazdny, nudny,...
Ale obcas mi ten zivot chyba, ked si spomeniem na nasu partiu, ako sme sa stretavali po veceroch pred obchodom na lavicke, sranda byvala najvacsia, vzdy bolo o com. Ani nehovorim ako mi chyba skola,...teda ani nie skola, ako spoluziaci, ucitelia-jednoducho spolocnost. Vacsinu dna som sama s detmi, stale je to o tom istom, varit, prat, upratovat, ist von aspon na chvilu, vacsinou len na dvor, u nas na dedine vela moznosti kam ist nie je ☹ , niekedy mam pocit ze osprostievam 😀
Ale aj tak som vdacna za to, ze svoje deticky mam, su pre mna vsetkym, zmyslom zivota, stredom vesmiru, celym mojim svetom 😉 , ale obcas by som potrebovala pustit ventil ako za starych cias, len muz mi zdarebnel a take akciosky on nemusi, vrrr...a ist niekam sama, to tiez ne.
A ked sa nad tym zamyslim, ved ja nemam ani normalnu kamaratku ☹ , ktora by isla so mnou, kazda sa len vyhovara....

barborkac
25. okt 2012

@rora to ako keby som môjho počula :-/

dada26920
13. nov 2012

ahojte ano chyba aj ked volnosti mam teda dost ale chybaju mi kamaratky s ktorymi som bola denno dene teraz ked chcem za nejakou ist tak popri rodicaku musim makat ako blazon aby som si to mohla dovolit kedze som zila vo Viedni a baby ktore sme sa tam zoznamili a vytvorili si neskutocne kamaratstva su kazda z ineho kuta kazda ma svoju rodinku a asi vam nemusim vraviet ze financie v tejto dobe hraju velku rolu ked ze som pracovala v Rakusku o peniaze som nuzdu nemala ked ma napadlo zobrala som tasku a sla no teraz zijem na Slovensku mam rodinu a taky vylet napr do Viedne si musim poctivo po vikendoch odmakat.Chyba mi minulost a keby sa dalo tak sa vratim a vela zmenim 😉