Chýba vám minulosť?
chcem sa spytat ci sa vam niekedy cnie za sposobom zivota pred tehu,pred narodenim dietatka??jasne kazda mamicka miluje svoje dieta/deti ale nechyba vam ta volnost,bezuhonost,sloboda,oddych atd?dakujem za odpovede.
Díky za téma, už si nepřipadám tak "divná".
Vždycky jsem byla domácký typ, ale po příchodu malého se mi stýská po svobodném životě.
Samozřejmě, že se nechci rouhat a neměnila bych, ale aspoň jeden víkend jednou za čas by byl úplně super.
Hlídání nemáme vůbec žádné, takže buď jsem s malým já nebo manžel. Dvakrát týdně chodím na dvě, tři hodky do práce, takže od malého vypadnu a moc se na tu dobu těším.
Teď začal malý chodit do školky - tak jednou týdně, aby si zvyknul a pro mě je to nepopsatelný pocit... Až jsem se za to styděla. Taková volnost, můžu si zajet do obchodu, doma pořádně uklidit, umýt okna bez prcka v zádech...
Ale tuhle jsme s manželem vzpomínali - víkendové snídaně až se nám chtělo vstát - snídali jsme třeba dvě hodiny, v klidu si posedět na wc 😀 , večer jít spát až já chci a nekrotit mladého...
Ale mám pocit, že jak se malému blíží ty tři roky, začíná to pro mne být větší a větší zábava.
ked som sa vydala prvy rok bolo super potom mi veeelmi chybala sloboda dskoteky, priatelia, chatovacky, ale potom sa vela veci v mojom zivote udialo a zmenilo...teraz sa praveze nerada vraciam do minulosti, som spokojna s tym co sa deje ako to prave teraz je a minulost neriesim
no tak mne skor chyba mama,rada by som pokavickovala a hovorila o mne 🙂 ked som bola ja dieta a porovnala seba s mojimi detickami ale moja matka zije tak ze som dospela a tym to hasne uz sa stretavat nemusime jej povinnosti skoncili ked mam svoje deti 🙄 🙄 🙄 🙄 🙄 no nema zaujem o nas 🙄
diskoteky ani nie 😝 😝 ja som to moc nemusela 🤐 ale skor koncerty a nejake to stanovanie a chodenie do hor na hrady zamky sme chodili casto s chlapom 😀 😀 😀 😀 teraz cakam ako sup ked mala podrastie ma 4 mesiacky a pojdeme opat na hrady a zamky 😀 😀 poopekame aj na hriby 😎
aj humor mi chyba s mojim bratom 😖 je ustarosteny ,zostarol prilis rychlo a nemame na seba cas a nehovorime spolu uprimne ked sa stretneme 🙄 je to ako keby som pocuvala cudzieho cloveka 😝 😝 😝 😝 😝
@kaza76 ja sa vzdy vytocim ked chlap povie ze ked mala place potrebuje mna 😠
ze on nevie co s nou 😝 hovorim vezmi na ruky a behaj s nou ukazuj prelistujte obrazkovu knihu a bude vsetko ok 😀 😀 😀 aj tak je 😀 nepotrebuje stale len mamku mna aj otca ale inak sa stara len tiez sa boji ked mala spusti 😀 😀 😀
to taky problem asi maju vsetci oteckovia 😝 😝 😝 😝 😀 😀 😀 😀
veľmi chýba, totiž som psychicky na dne... :((
Mne chýba moje detstvo. Strašne rada sa v myšlienkach vraciam do obdobia môjho detstva. Najradšej by som vymyslela stroj času a vrátila sa do čias keď som mala šesť rokov a hrala sa s bábikami. Milujem svoj život teraz ale moje detstvo bolo jednoducho super. Žiadne starosti len radosti. 🙂 život spred manželstva mi nechýba vôbec.
@sevi Ja na to myslim casto, ale je to urcite tim, ze jsem rozvedena a jsme s Miri samy. Je to super, mame se, ze se mame...🙂 Ale citim se byt tak nejak na pul cesty. Nepatrim ani k tem, co maji deti a uplne rodiny a na druhe strane ani k tem, co ty deti nemaji a jsou volne a svobodne. Vzhledem k tomu, ze prevazne v praci prichazim vic do styku s tema svobodnyma a taky, ze obcas si dam nejake to randicko, tak citim strasne moc omezeni prave v tom, ze jsem dětná. Nejen v tom smeru, ze uz nemuzu parit, cestovat, vyjizdet na vikendy nebo se budit rano v cizim byte jako driv, ale citim hlavne omezeni psychicke - uz jsem uplne jina, chybi mi ta divokost a spontanost a bezstarostnost, kterou jsem v sobe mela a po ty se mi obcas zasteskne. Jsem proste uz MAMINA... 🙂
@henamichal tiež som na tom tak nejak... ☹ ☹
chýba mi a straaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaašne veľa, každým dňom viac a viac...nič ma nebaví, neteší, neviem to popísať ale mám pred sebou akoby jedno veľké prázdno...
každý deň je to to isté prebaliť, nakrmiť, uspať, hrať sa, upratať.....at´d.....a modliť sa aby v noci spinkala ...
takto "prázdna" som sa už dlho necítila
samozrejme svoju dcérku milujem a nedala by som ju za nič...je to moje všetko....ale proste necítim sa vo svojej koži,neviem akoby som nebola pripravená na toto všetko akoby materstvo nebolo pre mňa.... ☹ je mi to strašne lúto a som z toho strašne sklamaná....aj zo seba.. ☹
Drahá Svetlanka, ďakujem ti za tvoje slová, cítim sa veľmi podobne, veľa sa trápim psychicky aj ja na materskej. Veľakrát si hovorím, že je to horšie než chodiť do práce... Aj ja milujem môjho kráásneho syna ale som úplne vyčerpaná, nemám žiadnu pomoc, totiž som sa vydala veľmi ďaleko, rodičov tu nemám a svokra je o ničom. Veľmi som sklamaná... a veľa plačem.... Materstvo je straaašne ťažké.... :(((((
@henamichal no určite je to ťažšie než chodiť do práce...strašne ale strašne mi chýba ten predošlý život..síce mám tu blízkych aj pár priateliek na MD ale je to len a len stále o deťoch ☹ ☹ ☹ už ani neviem kedy som sa bavila o niečom inom...nikam nechodím len som doma s malou..a blbé tesco je pre mňa relax...
my sa aj strašne hádame s mojím takže ani to mi k tomu neprispieva... ☹ ☹
Někdy mi chybí moc....
@svetlanka111 Mám tie iste pocity, a to má už malý 10 mesiacov, milujem ho, je mojim všetkym, ale už nič nebude take ako predtym. Ale zasa na druhej strane, máme to za sebou a takto by sme to stale len odkladali.
milujem svoju rodinku, ale občasný ventil mi chýba, je to tak raz za pol roka kedy pociťujem potrebu ísť sa vyvenčiť do spoločnosti a načerpať energiu pre ďalšie fungovanie v rodinnom kruhu 🙂
Niekedy mi veeelmi chyba:-/ ale kazde obdobie zivota prinesie nieco nove,pekne,tak je asi zbytocne sa nejako extra zamyslat nad minulostou,ktora sa uz nevrati...
milujem svoje dietatko... a nemenila by som... no mne veru chyba a dost.. zila som na slovensku, takym zivotom, ze som robila v bare, kde som mala kolo seba vela kamaratov, od vecera do rana sme sa zabavali..bol to taky kamaratsko rodinny bar.. v jednom meste nas bolo vela kamaratov.na spoloc. akciach nas vzdy bolo vyse 50. som mlada, bavila som sa, usmievala, popijala, tancovala, spievala som velmi rada karaoke.................. sla som do anglicka , kde najprv bola trosku zabava..ale skor praca..no potom priatel, dieta, a vacsinu som doma.. kamaratky skoro ani nemam... len takych znamich co sa obcas vidime..obcas dojde niekto pozret, ci len na kavu..takze zabava skoro ziadna... fakt obcas.. nevravim ze sa potrebujem ozrat..ale ani na bratovej svadbe som si nedokazala trosku viac vypit, bo uz mam zodpovednost..aj ked viem ze som mohla , bo priatela mam skveleho co sa vie postarat.. no ja uz sa nejak ani zabavat neviem... ja sa vlastne ani nestazujem... lebo mam zdravu,krasnu dcerku a vsetko robim pre nu ,a pre rodinu..takze som v celku spokojna , aj ked jasne zabava chyba....... asi tolko 🙂
Som z nekompletnej rodiny a za každým, čo som spravila nejakú chybu, všetci ma prirovnávali k rodičom. Strašne som chcela každému dokázať, že ja NIE SOM AKO MOJI RODIČIA, preto sa mojou prioritou stala rodina 🙂
Dnes mám skvelého, šikovného a pekného manžela (pre mňa ideál mužskej krásy) a krásnu zdravú dcérku, ktorá mi síce niekedy nedovolí ani ísť na WC, no zvyčajne je zlatučká a poslušná (4mes.)
Diskotéky? Alkohol? Iný chlap? NIČ mi nechýba. Som spokojná, že mám to, čo mám 🙂 Moje rozhodnutie bolo správne a teraz s radosťou dokazujem navôkol, že ja nie som ako moji rodičia, som milujúca matka, manželka ale aj tak sa venujem súrodencom a otcovi. Môj život sa mi páči. Dokonalým by ho spravilo len tučné bankové konto 😀
Veru baby pridavam sa k niektorym aj mne dakedy chyba ten "volny zivot" Ja mám tri detičky, ktoré nadovsetko milujem a teda na toto tretie sme sa veeeelmi tešili, ale poviem Vam nie raz mam depky že už je toho na mna s detmi vela a najradsej by som niekde vypadla a neriesila len kasicky, plienky a pod..... Tešim sa ked vyrastie najmensia a ja pojdem do prace von kde nebudem pocut detsky plac 😀 😀 Ja uz aj rozmyslam nad jaslam, že malu dam do jasli co uz mi to materstvo prerasta cez rozum.
Samozrejme nikdy by som nemenila, ale vratiti sa spat o par rokov dozadu joooj hned aspon na mesiac 🙂 🙂 🙂
ahojte baby, pridavam sa do klubu, komu chyba trochu volnosti, sice mam len jedno dietatko, rodicov mam daleko, svokrovci s tymi sa nestretavame, takze malu mi nema ani kto postrazit a to mi celkom chyba, len tak ist s priatelom do obchodu alebo do kina a tak asi viete o com hovorim, niezeby som nechodila von,ale vzdy na striedacku s priatelom, ☹
Ahojte tak aj ja sa pripajam k tejto teme....uplne s vami sucitim aj ked uz nie som na materskej ale bola som cele 3 roky a niekedy mi bolo az do placu ako mi bolo smutno a prazdno....aj ked svojho synceka milujem citila som sa nepotrebna a kedze manzel pracuje do 7 tak aj sama. Mala som pocit ze uz neviem ani zapnut pocitac alebo pouzivat hlavu a chybala mi spolocnost a kamosky ktore sice boli tiez na materskej ale byvaju trosku dalej od nas. Hned po skonceni materskej som nastupila do prace a neuverite mi ale chodim tam s radostou a konecne mam zase ten pocit ze nieco dokazem ale po praci sa vzdy tesim na maleho lebo teraz ma krasne obdobie aj ked vzdorovite ale da sa s nim porozpravat o vsetkom, aj v skolke sa mu paci co som rada. No ale kedze sme sa rozhodli ze nas syncek potrebuje surodenca tak si to zachvilu zopakujeme 🙂
mne veľmi pomohlo, že som sa rozhodla vyštudovať popri materskej vysokú školu. Do školy som si chodila oddýchnuť. Aj skúškové bolo (odhliadnuc od chýbajúceho spánku) raj na zemi, keď som cielene myslela na iné veci ako boli detské záležitosti. Ale mala som veľkú podporu v manželovi, rodičoch, svokrovcoch, celej rodine aj kamarátoch. Manžel sa tešil, že bude s deťmi cez víkend sám a že ich bude mať iba pre seba (aj keď niekedy bol z nich na prášky). Teraz sa chystáme na ďalšie mimi a už pozerám, kam si dám prihlášku na ďalšiu vysokú školu.. zatiaľ víťazí právo 🙂
My sme si s manželom robili výlety bez detí. Šli sme aj na celý víkend a raz za rok som sa ja s kamarátkami zdekovala na týždeň niekam preč (splavovať Vltavu). To bol tiež riadny relax a po týždni spania v stane som bola vďačná, že vidím svoju rodinu a spím na mäkkej postieľke 🙂
Hlavne netreba zostávať doma, lebo ponorka je zlá a nepomáha to ani deťom, ani rodičom. My sme po 5 rokoch materskej boli s kamarátkami také zohraté, že sme mali raňajky u jednej, obed u druhej a večeru u tretej. Boli sme stále spolu, detská sa hrali, chodili sme na výlety, prechádzky, huby, kúpať sa, sánkovať, stále sme mali nejaký program. Materská je najkrajšie obdobie, čo som zažila, ale treba myslieť aj na seba, nie len na detská a manžela.
som doma s babom 3tyzdne a mam pocit ze zosalieeeeeem...vsetko by bolo ok keby mi mala po papani zaspala hned..alebo keby bola kludna...lenze ona sa stale jeduje...som vystavena..skusam vsetko mozne...ledva cakam kedy budeme moct niekam odist...k babkam,tetkam...nech si ju uziju aj oni...a ja trocha vypnem...nemozem sa ist ani len prejst lebo vkuse snezi...ale aj tak tu svoju malu otravu milujem!
jeden moj znamy raz povedal, ze deti musia byt rozkosne lebo inak by rodicia nezvladli starat sa o ne🙂
je to sväta pravda...ked uz mam slzy na krajicku a neviem co s tym nekludnym krpcom robit, tak hodi na mna taky ksicht ze sa musim smiat a hned ju celu vybozkavam. takze zeny...rola matky je udajne ta najkrajsia...tak si drzme palce!
no ja vobec nelutujem, samozrejme obcas je to na nervy, ked clovek potrebuje cosi vybavovat a vsade sa tahat s deckom, ktoremu sa stale nieco nepaci, duplom v tomto pocasi a ked som na konci dalsieho tehu... ale inak si to skor uzivam, vela s mm cestujeme, co sa tyka nejakych barov alebo diskotek, na to som nikdy velmi nebola, ale zasa ked sa narodi aj nase druhe, tak ked trocha odrastie, tak ani to uz nebude problem ist raz za cas niekam sadnut/zabavit sa... asi prave preto, ze sme taku zabavu nikdy nevyhladavali nam teraz nechyba, no a ja som zacala popri materskej studovat k tomu vsetkemu, takze obcas neviem kde mi hlava stoji, urcite sa nenudim a mam aj kopec zazitkov... ja mam doteraz pocit, ze na materskej estelen nabral moj zivot na obratkach, akcnosti a zazitkoch, pretoze ma neobmedzuje ziadny pracovny cas 🙂
mne aj chýba aj nie... chýba občas, ked kamošky počujem ako chystajú párty, a hocikedy idú hocikam, že už nemám čas na knihu...a milion aktivít čo som mala pred tým, ale ked sa na mna usmeje ten môj krpec, tak je po chýbaní a život je 1000x lepší ako bol 😉
Síce mám bábo len 6týždňov ale už teraz sa teším na čas,ked trošku podrastie a pôjdem s kamoškou na kávu alebo na nákupy bez malého.Milujem ho ale starám sa o neho nonstop,priateľ veľa pracuje a potrebujem sem-tam vypnúť.Teraz vypínam len pri PC ale ísť len tak do mesta mi chýba.Rozmýšľam,že aj v lete si nájdem nejakú občasnú brigádu aspon na pár hodín nech som aj s inými ľudmi ako s malým a aj peniažky sa zídu.
ahojky, ja ako som sa v 7 tt dozvedela, že som tehotná, tak som si urobila posledný - rozlúčkový - výjazd, dlho plánovaný, cca v 12 tt...samozrejme nealkoholický 🙂 odvtedy som žienka domáca, tento týždeň mám termín. Ale poviem ti... keď počujem nejakú pesničku, ktorá mi evokuje nejakú skvelú žúrku, tak tiež ma chytí nostalgia, že by som išla ešte aspoň jeden krát... ale som s tým zmierená. Chceli sme miminko skoro, aby som zažila ešte druhú vlnu užívania si, keď bude v puberte 🙂 drobec prináša so sebou aj obety a je dôležité mať okolo seba ľudí, ktorí ti budú nablízku... či už kamošky alebo rodina. Ja to beriem tak, že ide leto, budú pootvárané v kaviarňach terasy a jupííííííí ide sa von, samozrejme s drobcom 🙂

Mne uplne priserne "slobodny" zivot chybal na zaciatku materskej a hlavne prvu zimu. A to som sa predtym naozaj strasne tesila na babo, aj ze vypnem zo stresov v praci a 3 roky si oddychnem🙂. A nepredstavovala som si to ako pohodicku, lebo tiez si myslim, ze nie som matersky typ, videla som aj u sestry, ze to s detmi nemala lahke, ale az tak narocne som si to nevykreslila (kym clovek na vlastnej kozi nezazije, tak...). Mala bola uplakana, veeelmi zle spavala, manzel dlho v praci, kamaratky tiez, rodina daleko a ja sama doma.
Ale teraz si to zacinam uzivat, ked sa blizi navrat do prace, nasla som si kamosky/zname s detmi, dcerka je uz velke taradlo a vymyselnik a konecne (po vyse 2 rokoch) sa mi podarilo dostat ku kadernicke, kozmeticke a do obchodu bez nej. Predtym len k lekarovi a aj to vacsinou muz s malou stepoval za dverami, lebo mame takeho zavislaka, ze som sa dlho nemohla ani na zachod pohnut bez nej (doteraz chodi so mnou🙂. Muz s nou sam zostavat nechcel, lebo sa jej revov bal, ale uz sa konecne zapaja viac a nasiel si tajnu zbran - rozpravky na pc a v tv, to ja minimalizujem. A ja uz rozmyslam nad servitkovanim, strikovanim, modelovanim z fima (aby som vyuzila materske "prazdniny" a stihla to, co sa mi zda, ze vsetky ostatne zeny🙂, ale zatial len rozmyslam🙂))