Chýba vám niekedy život pred narodením dieťaťa?
Mam pol rocne dieta velmi ho milujem ale niekedy mi chyba zivot predtym..bola som taky oheň rada som cestovala , skusala nove veci atd atd.. a teraz som stale zavreta doma z babom ..
Chýba. Nie často, ale chýba
Do pol roka chýbal, potom už nie. Vrátila som sa späť k obľúbeným aktivitám.
Jasne .. napriklad vtedy ked si povies spontanne vecer : hmmm sla by som si teraz sadnut s kamoskou von niekam.. oblecies sa a ides... Ale ty nemozes lebo si dajme tomu sama doma s dietatom a ono nemoze ostat same doma bez Teba.
Vsetka Tato ,,organizacia" casu dlhe roky vycerpava. Takze mne chyba trosku spontannost. Inak nie, mam vela casu pre seba 🙂 len vsetko planujem
Mne dost chyba sloboda, ktoru som predtym mala. Mavam obdobia, ze velmi. Ale predtym zase chybal v mojom zivote moj syn.
Nie a už ťahám bez tehotenstva 13rokov a nie nechýba mi a mam 2 kusy
Nie
Jasne,ze ano. A obcas tak snivam,ze vymyslia nejaky carovny pristroj a raz do mesiaca sa na vikend vratim do mladosti a slobody 😁
Vôbec nie. Ja som si dosýta užila život pred materskou, deti prišli až vtedy, keď som to cítila ako správne rozhodnutie. Mala som za sebou dobrú prácu, vybudované zázemie, precestovaý svet. Vyskúšala som všetko, čo som chcela, videla som kopec zaujímavých miest. A nejaké vysedávanie pri drinku v meste mi vôbec nechýba. Nakoľko máme skvelých kamosov a susedov, to si vieme dopriať aj teraz, ale v domácom prostredí. Teraz všetok svoj čas venujem deťom a necítim sa nijako menejcenne.
Nie nikdy 😌 cestovat po svete som zacala zas ked mala prvorodena 10m . Viac som cestovala pred detmi . Ale teraz vdaka nim je svet zaujimavejsi a rada ho znovuobjavujem ich očami .
Nie nechyba, prave naopak si materstvo uzivam, cestujeme, uzivame si zivot spolu.
Jasne chyba. Hlavne to , že som bola pánom svojho času...Ale samozrejme nemenila.by som.
Chyba a casto..
Chýba, veľmi a často. Hlavne tá sloboda, teraz treba všetko organizovať vopred. A tiež nemôžem využiť všetky prac.príležitosti,ktoré sa núkajú. A nemôžem toľko času venovať vzdelávaniu sa.
Prečo si zavretá doma s bábom? Nedá sa cestovať a objavovať nové miesta aj s nim? Skákať padákom nemusíš, ale na poznávací zájazd kľudne. Mňa by deti doma nepriklincovali. Čím skôr začneš, tým si viac dieťa zvykne.
Prečo si zavretá doma s bábom? Nedá sa cestovať a objavovať nové miesta aj s nim? Skákať padákom nemusíš, ale na poznávací zájazd kľudne. Mňa by deti doma nepriklincovali. Čím skôr začneš, tým si viac dieťa zvykne.
@kavasmliekom Poznávačka s polročným? 🤔
@zuzanockamt moja známa chodila po rôznych metropolách s maličkym bábom, ja som bola na stanovačke s mesačnou.
Chýba, ale neviem ci sa to týka priamo života pred materstvom. Skôr mi chyba ta voľnosť domácich prác. Lebo teraz si nemôžem odložiť napriklad pranie o týždeň, keďže deti by nemali čo nosiť a podobne.
Do pol roka chýbal, potom už nie. Vrátila som sa späť k obľúbeným aktivitám.
@lucia13022023 to sa dá po polroku ? Prestala si kojit? Mne sa zdá, že najskôr tak po roku, keď začne jesť aj niečo iné...
Chyba a casto 🙂 jasne aj s dietatom sa da vela, ano cestujeme, chodime kade tade ale je to skratka ine. Menej casu pre seba, menej casu pre mna a muza, menej priestoru na spontanne akcie, akoze podme dnes von, paradny koncert je. Lubim svoje dieta ale nie ziadny zazracny pocit naplnenia sa neudial, len preto, ze som matka. Niekedy mi skratka chyba viac priestoru, ticha, moznost byt cely vikend v pyzame. Uz je tu cloviecik a ma poziadavky a potreby a ma ich aj manzel, tak sa to lepi a sklada a planuje a robia sa kompromisy, hlavne odkedy som spat v praci. Asi tak.
@lucia13022023 to sa dá po polroku ? Prestala si kojit? Mne sa zdá, že najskôr tak po roku, keď začne jesť aj niečo iné...
@kajakamura26 Ved prsia nenechavas doma odlozene. Mas zohriate, pripravene mlieko na poziadanie, kvoli tomu nemusis ostavat doma...
Ja som mala krásnu mladosť. Toľko mega zážitkov, super kamošky s ktorými som si prešla MŠ, ZŠ, SŠ, VŠ. Veľmi rada na to obdobie spomínam, fakt som si to užila, rodičia mi nechali voľnosť....
Ale nie, nevrátila by som sa späť keby som mohla. Teraz je môj život lepší, pokojný, aj ja som už iná. Zažila som si veci ktoré ma zmenili
@kajakamura26 tak u nás toho bolo strašne veľa ten prvý pol rok. Nekojila som, no mali sme aj ja aj malý extrémne veľa problémov. Potom som sa dala dokopy, prestala sa opúšťať a začala žiť svoj starý život, malý sa k nemu krásne prispôsobil. Samozrejme miesto prechádzky na páse vo fitku som išla von s kočíkom, ale tieto mini zmeny neriešim. To mi ani nevadilo, užívala som si to.
Chýba mi to neustále, bude mať 3 roky.
@zuzanockamt jasné, že sa dá poznavacka absolvovať aj s polročným.. moja prvá bola do pol roka svojho života 2x v zahraničí.. teraz má 2,5r a za hranicami bola minimalne 7x
@kajakamura26 Ved prsia nenechavas doma odlozene. Mas zohriate, pripravene mlieko na poziadanie, kvoli tomu nemusis ostavat doma...
@veselo_neveselo bavíme sa o živote pred materstvom. Neostavam doma, ale je hádam rozdiel ísť sa prejsť s kočíkom, hoci aj do Tatier a život ktory bol predtým. Asi ťažko pôjdem na koncert, vylet s priateľmi, turistku, športove poobedie s partiou, ked každé dve hodiny kojim.
@kajakamura26 tak u nás toho bolo strašne veľa ten prvý pol rok. Nekojila som, no mali sme aj ja aj malý extrémne veľa problémov. Potom som sa dala dokopy, prestala sa opúšťať a začala žiť svoj starý život, malý sa k nemu krásne prispôsobil. Samozrejme miesto prechádzky na páse vo fitku som išla von s kočíkom, ale tieto mini zmeny neriešim. To mi ani nevadilo, užívala som si to.
@lucia13022023 aha ..no mne prechádzka s kočíkom nepríde ako návrat k bývalému životu 😁
Samozrejme, ze zivot sa zmeni, ale nie je dovod aby si bola stale zavreta doma s babom. My cestujeme s detmi, vystriedame sa s manzelom pri nich a ideme von s kamaratmi…je to vsetko narocnejsie na planovanie a logistiku, ale da sa mat aktivny zivot aj s detmi. Mne chyba spontannost a viac casu s muzom osamote a take to ze pridem z prace a nemusim uz nic riesit iba oddychovat 🙈
@lucia13022023 aha ..no mne prechádzka s kočíkom nepríde ako návrat k bývalému životu 😁
@kajakamura26 tak nejak 😃
Aj to cestovanie. Jasne,clovek cestuje aj s detmi ale su to 2 rozdielne svety. Ja aj dovolenku s detmi tak do cca 7 rokov volam zemiakova brigada pre rodicov a nie ze dovolenka. Dovca tak pre deti

chybal. casom si zvyknes a laska k dietatu ta plne naplni az natolko, ze to bude tvoja hlavna priorita. spociatku sa velmi tazko zvyka, ja som zila uplne iny zivot.
teraz vsak nelutujem samozrejme