icon

Chýbajú vám bezdetné časy a sloboda?

27. nov 2023

Ahojte, aby bolo jasne, samozrejme, že naše deti milujeme a myslím, že žiadna z nás by ich nevymenila a sme rady, že ich máme ♥️ ale chýbajú vam niekedy časy bezdetnosti? 😊 že keby máte možnosť si ich na týždeň zopakovat, išli by ste do toho? 😁
Ja sa priznám, že mne niekedy chýbajú take bežné veci ako spať koľko chcem, spraviť si taký lazy day, keď nemusím vôbec nič. Alebo len ísť s kamoškou niekam 🙂 alebo ísť len s mužom na dovolenku (viem, že môžeme aj teraz, ale keď sme boli naposledy naše debaty sa točili o tom čo asi robia deti😂😂 asi to poznáte). Chyba mi niekedy taká sloboda a čistá myseľ 😊 chýba niečo aj vám?

savasava
1. dec 2023

Chýbajú. Dieťa som mala vysoko po 30, takže som si toho tiež užila dosť. Ale teraz som nejaká unavená, vyčerpaná, myseľ bez kľudu. Myslela som, že je to vekom. Až kým som sa nedostalana dlhšie školenie. Celý týždeň pokoj, navarené, upratané, po školení veget, chodila som si kade tade, žiadne obmedzenia, nič. A čuduj sa svete, zázračné sa mi všetka energia z mladosti vrátila.Takže dievčatá, nestarne, len máme kopec povinností😉

tara555
1. dec 2023

Ano, niekedy chybaju, viem sa s vami stotoznit. A to som mala dceru v 37. Ale chybaju.

oskvarka
1. dec 2023

@ailiba úplne tá chápem ja to vnímam tak že sú ženy prirodzene matky ktoré toto berú akosi prirodzene a potom my...ktoré máme viac tieto pocity takej neistoty a strachu o deti ktorý chodí všade s nami ..🤭 ale trochu to pominie keď bude mať najmladšie 3 ...teda aspoň ja mám taký pocit že trochu sa mi už zlepšilo mám taký pocit že sú taký sebestacnejsi tak aj ja som si tak vydýchla z toho môjho prirodzeného napätia ..najstarší má 10 tak ešte máme kúsok času do puberty .... A presne je to ten pocit ako niekto povie že rodičom si už navždy tak presne to je on...skrátka taká zodpovednosť na pozadí v hlave stále ide... A pre deťmi nešla... Pocit slobody...ale zase možno aj trochu prázdna ak by ho nikdy nemal zažiť... Teraz keď už tie deti mám a sú tým najlepším čo môžem mať si viem povedať že keby som deti nemala tiež by som si vedela život užiť a prežiť ho plnohodnotne a práve tento malinký podvedomí stres by mi nechýbal ....ale podľa mňa len pre to že už som to zažila..

poleva
1. dec 2023

Nie

liusa82
1. dec 2023

@kristina28918 no možno premýšlam ale myslím že na škodu to nebude.Keby sa mi fakt narodí nejaké postihnuté dieťa na koho pleciach by to bolo? zase iba na mojich.Ved to tu čítam každý deň ako to tie ženské nezvládajú už len obyčajnú klasickú rodinnú domácnosť kolkokrát

siska53
1. dec 2023

Ano, obcas chyba.. ale nastalo by som to nechcela..

zuzikq91
1. dec 2023

Jop

maminazosatnika
Odpoveď bola odstránená
silviaeli
1. dec 2023

Nieee!!vobec..som šťastná, že mam deti..
Tak si pockaj kym deti odrastu.

ailiba
1. dec 2023

@oskvarka pekne si to napisala👍.

zuzanna33
1. dec 2023

Keď sa niekoho spytas či ľutuje niečo v živote málo kto ti povie áno pretože vie že to nezmení podobne je to aj z materstvom je to na celý život ale to si človek uvedomí až keď sa dieťa narodí je to už len na nás ako sa s tým popasujeme🍀

wuala2020
1. dec 2023

Samozrejme že áno.
A je to úplne v poriadku mat tieto 2 protichodne emócie.

zuzu11166
1. dec 2023

@liusa82 ani nevies,ako ti rozumiem!!!
Presne takto som to vnimala aj ja,no mamka mi vkuse hucala do hlavy,ako budem lutovat,ze budem mat 40 a potom zatuzim a bude neskoro...
Az som aj sama tomu uverila-v podstate som sa nechala ovplyvnit a tak mam dceru
No ked ju uz mam,samozrejme ze ju milujem,no viem,ze keby som bola zostala bezdetna- vobec by som s tym nemala problem.a pri tomto,co sa teraz deje so svetom,ten strach vecny o nu je este intenzivnejsi.

sono2
1. dec 2023

Nie.

liusa82
1. dec 2023

@zuzu11166 no a dalsí problém že ak ťa okašle chlap,čo sa stáva v dnešnej dobe ozaj často tak slobodná mamina ozaj nehodlám byť.Ono to možno fakt vyznie smiešne že rozmýšlam nad vela ale..Tak aspoň som zodpovedná ako niektoré čo si spravia deti a ani riadne nad tým nepremýšlajú a potom vyplakávajú čo ich to postretlo a predstavovali si to úplne ináč

danielka2011
1. dec 2023

@thoughtfulweirdo ja tak isto, takže tiež som nestihla vyskúšať aké to je 😃.

zuzu11166
1. dec 2023

@liusa82 ano aj s tym suhlasim.
No v tom som aspon mala istotu,ak by som ju nemala,tak sa veru nedam nahovorit😉

kikuska_wedge
1. dec 2023

Urcite veci mi naozaj chybaju, ako je napr. chodenie na wc osamote

adrianajozko
1. dec 2023

Ja sa zasa bojim toho , že mi rychlo dcerka vyrastie a uz ten zivot bude o niecom inom. Jasne, ze je to samozrejme ze deticky vyrastu a osamostatnia sa , ale bude mi to chybat. Syn uz ma svoj zivot je dospely a chyba mi to keď bol maly a potreboval ma. Treba si každu chviľku užiť tak ako sami chceme a prečo sme tu na svete. Život plynie rychlo a nikdy sa viac nevrati.

len_nig
1. dec 2023

Chýbajú a veľmi. Nemenila by som, ale keby je možnosť zažiť pár dní ešte takých, velice rada by som to prijala 😊

hanaxxx
1. dec 2023

Chybaju a to som mala dieta naozaj pozde

kikaalex
1. dec 2023

Mne nieje tiež ľúto.... milujem svoju rodinu svojho syna....ja práveže keď si aj spomeniem na chvíle bez dietata tak si poviem ,,pekne obdobie som zažila,, ale už je za mnou prežila som ho a teraz mám iné obdobie tiež nádherné.....ja som typ človeka, ktorý neľutuje čo bolo ale poďakuje a vie, že prídu ďalšie krajšie, novšie veci, okamihy v zivote. Ja už by som teraz ani nevydržala byť do 4:00 na diskotéke a cez deň vyspavat do 14:00 pre mňa je to premarneny deň tak dlho spat.....už by ma nebavilo chodiť každý deň do baru, kaviarne, restiky.... nevidím v tom zmysel už mám iné priority. Syn má 8r už začína byť samostatný a už to začína byť tiež ďalšia kapitola života.... ak chápeš. Vždy príde niečo nove.

mmoni89
1. dec 2023

Vobec nie.ja milujem svojich 3chlapov nadovsetko a najradsej travim cas s nimi.ked sme samj s muzom jeden den uz sa ich nevieme dockat 😃ja si zivot bez deti neviem predstavit

mmoni89
1. dec 2023

Chcela som napisat 4roch 😃

ursulienka1
1. dec 2023

Ja mám 3 dcéry s veľkým vekovým rozdielom ester má 3, Sofia 10 a Sarah 21 rokov 😍 keď vyrastie najmladšia tak pridu vnúčatá . Najstaršiu mám z prvého vzťahu. Čo mi chýba je že sme s mojím terajším manželom nezažili život bez detí, neboli sme na svadobnej ceste....na dovolenke, po koncerte rovno domov, z plesu tiež....
Ale nemenila by som užívam sa ... Spievankovo viem naspamäť.... zažili sme éru Hannah Montana 🙈, vďaka Corone som si nevyplakala oči na stužkovej, najstaršia dcéra mi organizovala rozlúčku so slobodou keď som sa vydávala....ten zoznam je neskutočne dlhý....

skippy7
1. dec 2023

Áno, mne tie časy chýbajú ,niekedy veľmi....si občas predstavujem, že po robote nemusím letieť domov sa učiť s deťmi, že idem len tak niekam do mesta, do kina,s kamoškami.... snáď raz,ale to už budem pred dôchodkom tesne 😅

tatianamaria
2. dec 2023

Nie vôbec. Viac mi bude chýbať, keď už vyrastú a už má toľko nebudú potrebovať. Mám 5 detí.

larena
2. dec 2023

Bože Ano a ako😀ale má 9 mesiacov možno ked vyrastie tak to bude iné..ale áno chýbajú mi bezdetné časy hlavne pri úplných maličkostiach napr teraz sme na dovolenke a už nemôžeme s manželom ležať na pláži vedla seba a len tak oddychovať a potom sa ísť blázniť do vody😀teraz sú všetky oči na malej aby nezjedla kamene alebo piesok😀Tak isto aj jazda v aute..už si nemôžem sedieť na sedadle spolujazdca a púšťať si hudbu a pozerať von z okna😂teraz som v zadu s malou ktorá kričí😂takze Ano chýbajú mi bezdetné časy ale malú by som za nič nevymenila samozrejme

slovakboy
2. dec 2023

@liusa82 páči sa mi, že tu chodis aj keď nemáš detičky. A rešpektujem tvoje rozhodnutie ich nemať. Ale môžem ti povedať aj svoj názor prijmi ho len ako iný pohľad a nie ako radenie ti čo máš robiť. Skús sa menej báť čo bude. Nevytvaraj si len tie zlé scenáre ktore sa skutocne môžu stať ale s väčšou pravdepodobnosťou nestanú. A niektoré starosti a trápenia ako sú detské choroby a hnevajuce deti a zlý manžel, to sa buď vyrieši alebo je to výzva. Keby si mala deti zvykla by si si a radosti by prevýšili starosti. Nemeň svoje rozhodnutie len skús sa menej strachovať. Prijmi výzvy. Ak sa ti páčia detičky a nechceš ich mat, môžeš pomáhať rodinám s deťmi. Možno to aj robíš u vás v rodine. Mám známych ktorí nemôžu mat deti ale majú veľkú rodinu a pomáhajú svojim súrodencom s ich deťmi. Úplne si na to zvykli byt dobrou tetou a ujom tých deti a skoro stále sú buď oni u rodiny alebo rodina u nich. Chodia na výlety a ja od nich počúvam príbehy ako keby oni sami boli rodičmi. Prežívajú s nimi aj tie radosti aj starosti. Zmierili sa s tým a myslím že našli v tom svojom postoji takéto naplnenenie. Neber to prosím ako že robíš niečo zle. Absolútne nie. A vôbec nemusíš sa žiadnym deťom venovať. Len ma napadlo ti ponúknuť inú alternatívu pohladu ktorú aj tak ber. Ako pohľad a nie ako radenie ti čo máš robiť.

nurielka
2. dec 2023

@liusa82 strach čo by bolo keby je najnižšia energia na svete..