icon

Cítim tlak po narodení prvého dieťaťa

27. júl 2025

Ahojte, mame doma krasne 3 tyzdnove babo. Dieta som velmi chcela a po dlhsej dobe sa podarilo. Lenze. Lenze vobec sa z toho netesim. Babo ma 3 tyzdne, mame problemy s kakanim, stale mi place a ja si hovorim ze ci mi toto ozaj bolo treba a ako to cele dam ked mi kazdy hovori ze prve tri mesiace su este raj oproti tomu co ma caka. Manzel je tiez nervozny ze babo stale place. Kazdy den kvoli tomu placem ze to nedavam a ze som zla mama lebo ma napada to ze mi bolo dobre bez dietata a ze kde je ta nekonecna laska ktoru kazda citi hned po porode a ja nie. Do toho celeho ani nemam mlieko a okolie na mna tlaci ze si to vymyslam lebo si nechcem pokazit prsia.

Strana
z2
anonym_1bc725
27. júl 2025

@anonym_autor cítila som sa podobne, mne ale manžel veľmi pomáhal. Dcérka mávala v noci silné kolíky tak to bolo plaču. Ja som ju však ľúbila hneď, tieto moje ,,stavy,, prešli po pár mesiacoch. Okolie nerieš kvôli kojeniu, ich je do toho nič.

anonym_1bc725
27. júl 2025

@anonym_autor a hlavne sa neboj, všetko bude v poriadku. Je to ešte čerstvé, ved sa len nedávno narodilo. Zosúladis sa s bábätkom a bude vám spolu dobre 🙂

martyzpp
27. júl 2025

@anonym_autor len klud, prve mesiace su velmi tazke hlavne tym, ze si este len zvykas na novu situaciu. Ked sa zladite, zacnes si to uzivat. A do svojho dietatka sa zalubis postupne, casom. Aj ja som sa do prveho syna zalubila az casom a ked mal 9 mesiacov som si vravela, ze to je ono. Do druheho syna som sa napr. zamilovala hned…ja to pripisujem tomu, ze ozaj to prve dieta Ti svet prevrati hore nohami a potrebujes sa so vsetkym zzit.

anonym_2e219e
27. júl 2025

@anonym_autor joooj,moja zlata. Bude to lepsie, uvidis. Tieto zaciatky su nesmierne ťažké,na to ta nikto a nic nepripravi. Ziadna príručka. Len vydrzat. Moje dieta malo tiez problém s kakanim pomaly prvy rok, dva roky reflux, syndrom periodickych horucok, no co ti povoem.Uz ma takmer 3.5roka a je to konecne fajn. Drzim ti palce, urcite si skvela mama,ale si tiez len človek. Takze tvoje pocity su uplne v poriadku

anonym_2e219e
27. júl 2025

@anonym_autor a okolie nech sa stara o svoje prsia :D nechapem tych ludi. Vzdy sa staraju o nieco,co sa ich vobec netyka

pieksamaki
27. júl 2025

@anonym_autor pouzi rektalnú trubičku.....kupis v lekarni...je to bežné....a postupne sa zladite...vzdy budú nejake nové radosti a starosti

anonym_8740bf
27. júl 2025

@anonym_autor nic si z toho nerob prezivala som presne to iste prob´emy s bruchom od narodenia do 5tich mesiacov reval nonstop od rana do vecera plus niektore noci… mala som sto chuti sa ist obesit z toho aka som bola zufala… ziadny kocik nedalo sa lebo len reval v nosici vydrzal max pol hodinu … za chvilu ide mat 4roky a milujem ho najviac na svete… ked prejde toto posrate obdobie tak uvidis ze to zacne byt super len to niekedy trva…. Dokonca uz mam aj druheho.. musis to len prežiť 😀 drzim ti palce, vela síl a hlavne pevnych nervov v tejto situacii ale ona raz skonci a zrazu budes mat brutalneho partaka pri sebe… nie vzdy su zaciatky lahke

A nekojila som tak isto… od zaciatku na umelom.. vobec nic si z toho nerob ani sa tym netrap

lenkakravcova
27. júl 2025

@anonym_autor ako si prišla na to, že nemáš mlieko
Dieťa to vôbec nepriberá?

lenkakravcova
27. júl 2025

@anonym_autor inak takéto začiatky má s prvým dieťaťom asi každý. Po treťom mesiaci sa to začne väčšinou zlepšovať.

amazonka13
27. júl 2025

☀️ Ale no tak. Áno, bolo ti to treba, krásne dieťatko, ktoré si chcela. Si len vyčerpaná, oslabená pôrodom a máš depku z únavy. Bábo plače, lebo si zvyká na život. Je zrejmé hladné, lebo nemáš mlieko, keďže málo papá, nekaká. Vezmi ho k lekárke, poraď sa o umelej výžive a správnom postupe. Malý človiečik sa upokojí, a plač prestane, keď bude napapané. Dieťa je vyživované aj láskou, preto ho objímaj a hladkaj, môžeš po chrbátiku,deti to milujú. Mama, ktorá neľúbi, nezačne príspevok slovami : ..."mame doma krasne 3 tyzdnove babo". Únava postupne prejde, nič necítiš, lebo si vyčerpaná, vydrž! Naučíš sa byť dobrou mamou. Už vlastne si, trápi ťa jeho stav. Každým dňom ti prinesie pohľad do jeho očiek a usmiatej tváričky veľa lásky, slnka, ktoré budú pre teba odmenou za všetko milé trápenie, ktorým teraz prechádzaš. Držím prsty. Ver mi - budeš tá naj - mama.🌈

anonym_891a25
Autor odpoveď zmazal
anonym_891a25
27. júl 2025

@anonym_autor takto ti poviem. Krásny život po 3 mesiacoch ešte len začal. Prvé mesiace boli das ist katastrofen. Koliky, záchvaty plaču také že sme revali spolu.
Všetko sa zmenilo dňom, keď som ukončila kojenie ( teda neskôr odsávanie). Vymenili mi dieťa. A nech ma tu matky ukameňujú, áno , moje mlieko a to čo som jedla jej škodilo. A to som jedla ku koncu už len pár potravín lebo som bola zúfalá.
Vydrž. Kojenie nie je pupok sveta ja som tiež mala malo mlieka a extrémne hladné dieťa ktoré jedlo doslova pár hodín po vykuknutí na svet porcie čo jedia týždňové. Moje mlieko mala tak od smädu a nie na hlad. Upokojilo ju až UM. A teda spokojné najedene dieťa je viac ako musím za každú cenu kojiť s hladným deckom.
Držím palce a SĽUBUJEM že sa to zmení !

miadi
27. júl 2025

Kojila som roky a prsia to nijak nepokazilo. Ak nechces kojit tak nekoj je to len tvoja vec . Babatko place Lebo ho boli brusko kedze sa nevie vykakat a este moze mat koliky. Ty places a netesis sa mozes mat baby blues alebo poporodnu alebo len hormony este rozhodene z teho. Muz by nemal co byt nervozny . Tym ti nijak nepomaha . Nebude to tazsie bude to naopak jednoduchsie ked si zvyknes ze si mama . A dieta nebude vecne placlive. Chod vela von daj babo do kocika budes sa citit lepsie . Zavolaj mame/ svokre a popros nech hodku dve povaruju a chod si niekde relaxovat. To co teraz necitis casom budes a ked nie tak existuje odborna pomoc .

really8
27. júl 2025

Ahoj rodic. Vitaj v nasom svete. Veta "ci mi toto bolo naozaj treba" ta teraz bude sprevadzat niekolkokrat denne.

liliana8
27. júl 2025

@anonym_autor si vycerpana, ak ti ma kto z rodiny pomoct a aspon obcas pokocikovat, tak ich popros a ty si zatial ODDYCHNI. Bude sa to zlepsovat, len prve tyzdne/mesiace su narocne🍀

liv1
27. júl 2025

Ze prve tri mesiace su raj? To je taka blbost. Pre mna boli prve dva peklo, do 6 mesiacov velmi narocne a potom sa to zacalo zlepsovat… nenechaj sa strasit 😉. Moje mali koliky aj reflux, takze po jedle len nosit a nosit, a fakt akoze narocne obdobie, nespala som skoro vobec bola som extremne vycerpana a uplne zufala. Tak len drzim palce a uvidis, bude lepsie. A vyhladaj psychologa cim skor, alebo proste najviac pomoci ako sa len da..

izabela181
27. júl 2025

@anonym_autor úplne súcitim, mala som to veľmi podobne 😬 tiež som necítila nejakú brutálnu lásku, len som bola cela zmätená z novej situácie a v strese. Ja som teda nekojila od príchodu domov z pôrodnice, proste som si povedala že spokojná mama=spokojne dieťa(bolo leto, teplo, syn úplne odmietal sa prisat, ja som mlieko nevedela ani odsat), a to má podľa mna uchránilo od reálnej poporodne depresie. Doteraz neľutujem svoje rozhodnutie nekojit.
A tie reči že bude to len horšie sú podľa mna blbosť, podľa mna každým mesiacom to bolo lepšie a lepšie 😅 ja som si to babatkovske obdobie vobec neužívala a doteraz na to nerada spomínam(syn má už 4 eoky). Lepšie to začalo byt, keď sme už mali nejaký režim, syn už “niečo robil”, aspoň lozenie, sedenie a podobne 😅 ako začal chodiť, tak to bolo super, a ono ta nekonečna láska prisla, ale pekne postupne 😊

michaela329
27. júl 2025

@anonym_autor štvrtý trimester je fakt ťažký...pre všetkých zúčastnených. Nejdem Ti klamať, je to záťaž. ALE! Bude lepšie - keď bábo začne viac vnímať a nacitite sa, skús si všímať tie pekné chvíle a keď malé plače a Ty nevieš už čo s ním, tak si ho priviň a jednoducho tam buď pre svoje bábätko, bábätká jednoducho občas (niektoré vrátane môjho, často) plačú. Dopraj muzovi i sebe oddych, prestriedajte sa. Alebo prijmi pomoc okolia. A neboj sa, fakt to prejde - tiež som neverila a prešlo 😅

marianarem
27. júl 2025

@anonym_autor Prve mesiace nie su vobec raj, ja som tiez vkuse plakala, pripadala som si ako uplne neschopna matka. Mala som pocit, ze taky zlaty chlapcek sa narodil a ja ho celeho dohabem, ze si to nezasluzi, ze som sa dala na nieco, na co nemam. Ze bude navzdy len lezat, nezacne mi chodit, rozpravat... Do toho bol este tmavy studeny hmlisty december, no nebolo to dobre. Tiez ma prenasledovali take sny, ze sa mi maly stratil v perinach a nevedela som ho najst a vyslobodit. Zlepsi sa to, neboj. Po tych 3 mesiacoch som si zacala pripadat zase ako ja, ale zlepsovanie sa zacalo uz po mesiaci.

michaela329
27. júl 2025

A kojenie skúšaj, no UM sa neboj, ja som kojila až mesiac a pol a tu som. Okolie, co ma potrebu toto riešiť, by si našlo niečo iné, kašli na nich.

miadi
27. júl 2025

Inak Moja mala reflux a na plac bolo naj prave kojenie. Hnet sa ukludnila . Len tie prve 3t boli najtazsie kojenie sa pomali rozbiehalo nervy z toho. Schudla 9% porodnej vahy a trvalo 3t kym to dobehla. Ale potom som skusila senovku a vela vody jest a spat aspon 4h aby bolo mlieko . Zvyknes si alebo sa zariadis inak .

ivik4
27. júl 2025

Mala som depku a netesila som sa prvych 9 mesiacov. Takze tak
Je to normalne, netrap sa

neviem_123
27. júl 2025

Ahoj zaciatky su najhorsie, nie je pravda, ze “ved pockaj ked bude mat x mesoacov”. Aspon u nas tiez vkuse plakal a teraz uplne spokojne usmiate dieta. Drzim palce ale u nas ozaj platilo ze cim bol starsi tym lepsie. Aj to babo sa musi adaptovat na tento svet, skus pozriet nieco o stvrtom trimestri mozno ti to pomoze.drz sa🙂

anonym_4ed3bb
27. júl 2025

Si moc unavena. Davaj umele ked ti to nejde. Svet sa neprestane tocit. Nie kazdy moze kojit. A za mna boli najhorsie prve tri mesiace. Teraz je to uz ovela lepsie. Hlavne ako presli koliky.
A tiez som sa napocuvala okolo kojenia. Som bola viacej v strese z ostatnych ako z dietata.
Venuj svoj cas dietatu. Spi s nim. Napapaj sa ked sa on napapa. Kasli na vsetko ostatne.

evcagabi
27. júl 2025

Za mna boli prve 3m najhorsie. Pre koho su raj? Nech mi napise 😅 Pripadala som si zo zaciatku neschopna, najradsej by som sa vtedy odstrelila. Mala hned v prvom mesiaci brala atb na brusko, revy. Cely 2 a 3m sme chodili na fyzio, cvicili vojtovku, zase revy. do toho som 2x dostala zapal prsnika. U mna sa to ustalilo az okolo 4m, ze uz som nabrala take to matetske sebavedomie. Teraz, ked bude mat o chvilu rok som rada, ze mame to najmensie babatkovske obdobie za sebou. Zacina s nou byt neskutocna sranda a aj ked idu zuby, stale mrnci, jeduje sa, ked sa jej nieco nedari a jedenie je skor nejedenie - viem, ze kedysi by som mala chut sa obesit - teraz uz to beriem s nadhladom a uzivam si to max.

majlo1234
27. júl 2025
@really8

Ahoj rodic. Vitaj v nasom svete. Veta "ci mi toto bolo naozaj treba" ta teraz bude sprevadzat niekolkokrat denne.

@really8 haha, mna aj po styroch rokoch sprevadza niektore dni🤣 ale teda skor pri mladsej, vacsie deti su uz super partaci vacsinou, ja niensom stavana na babatka

denkabemommy
27. júl 2025

@anonym_autor buďme úprimné. Každá jedna mala citový vzťah k svojmu bruchu a nie k dieťaťu. Je to nový cudzí človek, ktorý síce vyšiel z teba ale nekonečná láska tam proste neni, tá príde po čase. Nie si zlá mama, keď ti chýba život pred dieťaťom, je to úplne prirodzené, vždy ti bude chýbať staré ja. Príjmi to ako fakt, netráp sa tým. Dieťatko z kolík vyrastie, prídu nové obdobia, horšie,lepšie ako na hojdačke.

U nás na koliky pomohla veľmi body to body teplá sprcha. Neraz aj v strede noci som sedela s bejby na rukách v sprche a veľmi to prispelo aj do nášho vzťahu so synom 🙂.

Aj keď sa cítiš ako najhoršia na svete, lebo frustrácia, únava a život mimo predstáv, ktoré si o rodičotvste mala…. Si proste dobrá mama ♥️.

lilope
27. júl 2025

@anonym_autor ak má dieťa koliku alebo reflux či iný problém, tak prvé tri mesiace nielen že nie sú raj, ale je to doslova peklo. Práve si tým prechádzam opäť a už sa neviem dočkať kedy toto obdobie prejde. Tvoje pocity sú normálne, je to frustrácia z neustáleho plaču dieťaťa a neschopnosti mu pomôcť. Časom to prejde a aj city k dieťaťu sa ti obrátia úplne inak. Bohužiaľ to ale chce čas. Vždy keď máš náročný deň, tak si povedz, že bude lepšie a uvidíš, každým dňom sa to bude zlepšovať. Nezúfaj. Nie si v tom sama.

nikpa
28. júl 2025

@anonym_autor tak ja ti poviem presne opačne, prvé 3 mesiace su najťažšie. Kým si na seba zvyknete, spoznáš bábätko aké má potreby, ustáli sa kŕmenie, trávenie a kakanie sa tiež ukludni. Je to len obdobie, hlavu hore, bude lepšie. Áno, aj potom budú starosti ale bude to už iné, už budeš vedieť lepšie čo a ako. Veľa z nás prežívalo po pôrode to isté a zvládli sme to, aj ty to dokážes.

kiki68
28. júl 2025

Ignorovat vsetko a vsetkych, masivne fuck off, Inak prides o mlieko a zdravy rozum a manzelstvo k tomu. Zacni si to kocirovat podla seba. Ja mam mlieka galony a skrz reflux a velky tok musime davat aj UM, ako vobec ma to netrapi. Ze deti revu prve 3 mes je normalka, bude lepsie. Ale hlavne skusaj polohy pre babatko a ked tak pediater a test na laktozovu intoleranciu a tieto srandy. Neries s okolim, ries iba s lekarom.

Strana
z2