icon

Cítim, že nemilujem svoje dieťa dostatočne

23. aug 2025

Dobré ráno.som čerstvá mamička.neviem ako by som sa správne vyjadrila ...ale mám pocit že svoje bábätko nemilujem dostatočne.akokeby som mala ešte rezervy a dokázala milovať ešte viac ale nejde to .mali ste podobne pocity?keď s ním nie som tak mi chýba,teším sa na neho,strachujem o neho..všetko toto tam je.len teda tej lásky akoby som dávala málo

januska12323
23. aug 2025

Ako dlho si od pôrodu?

lenka.25
23. aug 2025

Si čerstvá mamička ako píšeš, ešte máš problém spracovať svoje pocity . Len tuším ti idu zlým smerom . Pozor na poporodnu depresiu . Čo znamená milovať ešte viac ? Prosim ta prestaň s takýmito “rečami “ . Určite sa bábätku venuješ tak ako potrebuje . Užívaj si tieto krasne chvíle a nerozmyslaj nad takýmito hlúposťami ❤️ . A podľa mna aj sleduješ rôzne istagromove mamičky , ktoré prezentujú svoj deň , ako sa len točia okolo deti a sú pre nich stred vesmíru a keby môžu aj za ne dýchajú a nevnímajú okolitý svet . Nezabudni , že je len virtuálny svet a realita je častokrát úplne iná .

adabise683
23. aug 2025
@lenka.25

Si čerstvá mamička ako píšeš, ešte máš problém spracovať svoje pocity . Len tuším ti idu zlým smerom . Pozor na poporodnu depresiu . Čo znamená milovať ešte viac ? Prosim ta prestaň s takýmito “rečami “ . Určite sa bábätku venuješ tak ako potrebuje . Užívaj si tieto krasne chvíle a nerozmyslaj nad takýmito hlúposťami ❤️ . A podľa mna aj sleduješ rôzne istagromove mamičky , ktoré prezentujú svoj deň , ako sa len točia okolo deti a sú pre nich stred vesmíru a keby môžu aj za ne dýchajú a nevnímajú okolitý svet . Nezabudni , že je len virtuálny svet a realita je častokrát úplne iná .

@lenka.25 presne tak ... nikedy citam prispevky ako si matky neuzivaju materstvo...neviem ake su presne ich pocity ale ja myslim ze si materstvo uzivam ... neznamena to vsak ze niekedy nie som unavena, alebo nervozna, podrazdena, nahnevana...ale to su len chvilky ...vacsinu casu sa tesim a som velmi rada ze moju bambulku mam 🥰 ... neznamena to vsak ze uz nikde nemozem "mat zlu chvilku"

anonym_cc0745
23. aug 2025

@anonym_autor nieje nejaké merítko lásky,ja napr.cim dieťa je staršie a prejavuje svoju osobnosť seba tak je to také hlbšie.nieze len milujem nejaké bábätko co je z mojej krvi ale to aj aké je čo ma rado co nie aké má vlastnosti a pod
Ale ak niesi si istá a máš pocit že niečo nieje správne z tvojej strany tak oslov nejakú odborníčku pre mamičky je to normálne a hlavne ked to je pre teba nové 🙂

modratrixie
23. aug 2025

Mňa to síce ešte len čaká 🙂ale čítala som že niekedy sa vzťah s bábätkom vybuduje až po pár mesiacoch až roku. Vôbec sa s tým nestresuj. Moja kolegyňa mala popôrodnu depresiu a prvé dva roky hovorila že nevedela či skončí z okna alebo dieťa vyhodí z okna. Tým nechcem povedať že ju máš ale môže to byť aj horšie a teraz už by ho za nič nedala a majú normálne pevne puto. Vôbec sa tým nestresuj ❤️to prejde. Je to normálne a keby sa cítiš že niečo viac nie je v poriadku tak sa normálne zver psychológovi .. len sa s ním porozpravaš a on ťa uistí že si dobrá mama

anonym_f6e089
23. aug 2025

Dôležité je vediet ze hned ako žena porodí, neprichádza tá nekonečná láska tak ako je to tu väčšinou opisované. Mne to hovorili kamošky, citala som to na MK a potom ked som toto necitila, takmer som sa zrútila aka som hrozna matka. Citila som sa fakt velmi zle. U mna to prislo az po cca 7-8 mesiacoch ta obrovská laska...postupne....a az oveľa neskor som citala na mk v inej diskusii ze tu spalujucu nekonecnu lasku po porode nepociti kazda zena a ze je to tak v poriadku. Doteraz som o tom nikomu nepovedala lebo som sa za seba hanbila a brala sa za otrasnu matku bez citov. Skoda ze som pred pôrodom nepocula aj taketo pribehy, určite by mi to ulahcilo prve mesiace. Teraz svoje dieta milujem tak veľmi ze sa to ani nedá opísať. 🥰 Drz sa a nemaj taketo pocity a uvahy, si skvelá mamička. 🥰❤️

kacena4
23. aug 2025

laska sa neda merat vies ju len prejavovat voci blizkym roznymi malickostami. a je nekonecna, takze milovat mozes viac ľudí rovnako a stale budes mat miesto na lasku pre dalsieho 😍😍

basulaak
23. aug 2025

Ja som sa na svoje dieta realne pozrela prvykrat s takou ozajstnou laskou niekedy okolo 10. mesiaca…dovtedy to bola uzkost, strach, povinnost…a v 3.- 3,5 roku som pocitila tu lasku o ktorej matky hovoria. Taku ze ta dvihne zo zeme o 10cm…vztah nevznika zo dna na den. Vztah sa buduje. A ked je pevny vztah prichadza silna laska.

majlo1234
23. aug 2025

To pride, neboj. Ono to niekedy nebyva hned. A ani za laska neni rovnako silna stale🤣

sajmonka_1216
23. aug 2025

Cítila som sa rovnako

autor
23. aug 2025

Žiadne ig mamičky nesledujem,ani sa nepovažujem za zlú matku,nemám ani žiadne zúfale myšlienky...nepamätám si ako to bolo pri prvom dieťati ,možno som cítila to isté

biba_18
23. aug 2025

@anonym_f6e089 to je pravda že nie u každej je to od prvej chvíle - ale sú ženy u ktorých to tak je. každá sme iná…

luccija
23. aug 2025
@anonym_autor

Žiadne ig mamičky nesledujem,ani sa nepovažujem za zlú matku,nemám ani žiadne zúfale myšlienky...nepamätám si ako to bolo pri prvom dieťati ,možno som cítila to isté

@anonym_autor podľa toho čo čítam určite ho miluješ toľko koľko si schopná🙂bojíš sa o neho, tešíš sa, určite ho hladkas, tulis, celý deň sa staras čo chces viac

amazonka13
23. aug 2025

🐘 Nemaj pocit viny ak necítiš "absolútnu" lásku hneď alebo stále. Po pôrode sa to stáva, môže a nemusí ísť o popôrodnú depresiu. Všetko príde postupne. Láska nie je stála veličina, rovnakej intenzity. Ani my ostatné maminy ju necítime každý deň rovnako. Tak pekne píšeš -" keď s ním nie som tak mi chýba, teším sa na neho,strachujem o neho" - si láskavá žena a budeš takáto aj ako mamina.

Koľko je to - doť lásky? Ako ju zmeráme 🙂? Nemilovať toľko, ako si ja myslím - že je dosť neznamená, že si zlá mama. Stať sa mamou je obrovská vec, zmena, tlak, láska nemusí prejaviť hneď a v plnej intenzite. To, že sa nad tým zamýšľaš, trápi ťa to je samo o sebe dôkazom lásky. Láska - narastie postupne. V tebe aj v tvojom malom človiečikovi - cez starostlivosť, objatie, nehu, denné drobnosti. Neponáhľaj sa. Nebuď na seba tak prísna. Zatiaľ stačí, že si tu pre dieťatko. Si pre neho tým najdôležitejším človekom, aj keď ty sama máš pocit, že nie si "dosť dobrá". Oddýchneš si po pôrode, pár týždňov, únava ochabne a príde radosť, ktorá ti otvorí dvere ku intenzívnejšiemu prežívaniu, ktoré je možno teraz utlmené. Veľa zdravia a lásky, tebe aj bábätku. 🙏

autor
23. aug 2025

Ďakujem vám krásne ♥️