icon

Čo robiť, keď vzťah zničili deti?

11. okt 2021

ahojte, mal niekto podobny problem...ako ste dopadli? riesenie neviem...mame 3 deti, poslednych 6 rokov sa toci okolo deti, muzovi som povedala ze si "vymiename prevadzkove informacie"..nechodime samy nikde, nemame strazenie, od septembra posledny chodi konecne do skolky...zmena?ziadna..furt je nieco, bud ja robotu alebo on cez tyzden robi do 19...cize aj ked je v skolke nezmenilo sa nic..mozno nechceme, neviem....pred detmi sme boli stastní...prisli deti a za 6 rokov zijem zivot ako v robote..rano zacne sichta, vecer skonci...mali sme pred mesiacom rozhovor kde som mu toto povedala..ze nemame uz vztah, nic..jeho len zaujima z toho pohladu ze neni sex....ne neni..nebavi ma, nechcem ..neni vztah neni sex..teda dva x za mesiac sa to ani nepocita...stale riesi len absenciu sexu to ze je problem inde ho nezaujima..stale len ja a ja sa mam polepsit, zamyslet sa nad sebou, viac sa snazit.... zacina ma vydierat rata dni kolko to nebolo..nechava si narast bradu (vie ze to neznasam)...za trest ..a vytrestava...mam pocit celkovo ze ak ma clovek deti, manzela...ma drzat hubu a krok a nema pravo uz byt stastny...len to pretrpet..a koniec..dakujem za precitanie..mal niekto nieco podobne?ako ste dopadli?..poradna?bokovky...?

Strana
z6
malinoismum
18. okt 2021

Mna si sa síce nepýtala, ale vždy je nádej kde je vola a snaha.
Za mna osobne Vám moc držím palce.
Isto v sebe nájdete spomienku PREČO Ste spolu začali a milujete sa a prečo máte deti.
Stále sa dá opraviť pokazené a nemusí sa nahrádzať novým. ❤️

rawmamka
18. okt 2021

To neviem a ani si to nedovolím tvrdiť, nepoznám vás osobne a ak by som aj poznala, tak by som ti nevedela pomôcť správne sa rozhodnúť. Zrejme ani ty sama v tomto momente nevieš, či už ste prekročili pomyselnú hranicu alebo nie.... Ak sa vo vzťahu dostanete do takejto fázy, tak vzťah sa zachrániť možno ešte dá, ale musia to enormne chcieť obaja a najmä iba chcieť nebude stačiť - budete musieť na vzťahu každý boží deň pracovať a venovať mu more času, energie, vôle. Ak sa vám to podarí, tak niekde v pozadí bude "jazva", tu pomôže len zrelosť vzťahu a tiež zrelosť vás ako osobností, ktorí vekom a skúsenosťami pochopia, že dokonalosť k reálnemu životu nepatrí, možno na sociálnych sieťach to tak "funguje", ale v skutočnosti nie. Je tu však taká tenká hranica, že niekedy je tá "jazva" taká ťaživá, že vzťah sa už nepodarí zachrániť a aj to treba vedieť rozlíšiť a najmä prijať. Rešpektovať koniec vzťahu, aby ste vedeli fungovať ako dobrí rodičia a spokojní ľudia, pretože deti vycítia, či je váš vzťah v poriadku alebo nie.

lujza123
18. okt 2021

S tým sexom, skúsim ti napísat pohľad z druhej strany. Ja som u nas v tomto smere ta aktivnejsia a poviem ti ze nedostatok ci odmietanie sexu ta tak paralyzuje vo všetkých smeroch tak, že človek nieje schopný absolútne nič riešiť. To zas ten komu nechýba absolútne nechápe, ako veľmi dokáže toto ublížiť. Potom aj obyčajné objatie ci pusa su pre teba náročné, lebo ta to okamžite vráti k tomu co ta trápi. Dostane vás to ako dvojicu do zacarovaneho kruhu keď jeden nieje schopný žiadnej intimnosti lebo ma pocit ze ten druhy na neho vyvíja nátlak a ten druhy zase naozaj aj keď nechtiac, vyvíja nátlak lebo každé nikam nevedúce pusinkovanie mu pripomenie že je odmietany.

zafo7
18. okt 2021

@lujza123 potvrdzujem tvoje slova na 100%...

zuzuliennka1
Autor odpoveď zmazal
lujza123
18. okt 2021

Ináč verím tomu ze 3 malé deti vedia dokonale vyčerpať každého. Byt vami skúsim si naozaj aspoň raz za mesiac pre seba ukradnúť trochu času, aj keby mate využiť napríklad opatrovateľku. Ú nás je to stále taky nezvyk, ja som sa tomu roky bránila ale občas mame pracovné povinnosti do večera a aj keď už mám pomerne veľké dieťa tiez ju nechcem nechávať do 22.00 samu doma. Takže u nás už pár krát jedna bola, robievaju to mladé kocky, väčšinou študentky pedagogiky, také co na to majú povahu a energiu a aj napriek mladému veku dosť skúsenosti, pretože väčšinou sa na to da baba ktorú to baví, ktorá bola roky zvyknutá strážiť menších surodencov ci decka z rodiny.
Sama som bola veľmi skepticka voči cudzej osobe co príde strážiť dieťa do rodiny, ale bolo to úplne v pohode.

Pories si aj najmladšie, keď ti ešte o 22.00 beha potomok po byte je to na zblaznenie, fakt rodic potrebuje ten večerný kľud aby si dobyl baterky, oddýchol a chvíľku relaxoval. Skus mu skrátiť alebo posunúť poobedny spánok, moju som musela budiť o 14.00 lebo ináč večer to isté buntosila do 22.00.

rawmamka
18. okt 2021

Stručný názor odborníčky https://www.modrykonik.sk/ask-an-expert/vztahov... - vzťahová a manželská poradňa tu na MK, určite by stálo za to konzultovať to s niekým nestranným, ktorý sa tejto téme venuje a má za sebou skúsenosti z praxe https://www.modrykonik.sk/ask-an-expert/vztahov.... Držím palce, aby si našla to najlepšie riešenie pre vás všetkých ❤.

pikolik85
18. okt 2021

@lujza123 aj ja súhlasím toto je asi najväčší problém aj u nas s tými intímnostiam. A k tomu stráženiu tak u nas polovička odmieta stráženie cidzou osobou a povie mi že keď deti odrastu potom bude čas.

autor
18. okt 2021

@pikolik85 ty musis byt moj manzel :D ale srandujem no..mame to podobne len obracene

pikolik85
18. okt 2021

autor no tak vies ako sa citim :D tak nezostava nam nic ine len dufat, ze sa to zlepsi. Mozeme si aspon navzajom poradit co plati na opacne pohlavie aj ked sa to neda vsetko generalizovat:D

autor
18. okt 2021

@pikolik85 neda...ale je to tazke ja nemam ziadnu chemiu pri nom..nic ze by to tahalo sa k neu tulit alebo tak..tymi vecnymi hadkami, vycitkami tam neni ziadna tuzba aby sa ma dotykal

pikolik85
18. okt 2021

No u nás rovnako. Otázka znie či sa to môže zlepšiť a chémia obnoviť a ak hej tak čím resp. Ako.

autor
18. okt 2021

@pikolik85 neviem, my sme za posledne dva dni isli spat o 22 lebo maly stale nespal..cize ziadny spolocny cas..nic..do toho v noci som stale vstavala cize som dnes jak omacka vecer ak maly nahodou zaspi skor idem rovno spat...minule sme boli spolu na obede...nic..na cudzieho muza v robote sa viac usmievam a citim sa prijemnejsie..je to tym asi ze mam v sebe tolko od neho vycitiek a vsetkeho ze sice hlava asi zabudla ale to srdce nie..

u2jana
18. okt 2021

Ak sa nechces rozvadzat, tak proste si musite urobit vikend len pre seba. Pohadat sa, poplakat si, vycistit vzduch a potom mozno v sebe najdete to, preco ste sa do seba kedysi davno zalubili.

calin
18. okt 2021

Co sa vztahov tyka..to je tak zlozite, ze v tom Ta nik iny nenasmeruje - ty poznas svojho muza. Ked jemu na Tebe zalezi - a ty to vidis..na malickostiach... ( napr.zaplati ti pokutu ..totalne banality ) Drz sa toho...a vsetko mas ukryte v hlave, v predstavach....skratka pozeraj na nho presne tymi ocami ako na zaciatku. Zacinaj stale od znova.. nikto Ti navod neda - a na presne ako pisala @rawmamka polovica manzelstiev je zlomenych - nefunkcnych..a tie vzorce potom prenesu na svoje deti.
Vztah je ako zahrada je presne taky ako sa o nho starame ♡ drzim palce

gomboska85
14. nov 2021

Sama píšeš, že celý deň len robota a prevádzkové info. Možno sa ťa dotknem, ale tri deti? To je jasné, že toho je kopec, lebo tri detičky proste zamestnajú. Do roboty treba chodiť, lebo deti musia čosi jesť a obliecť, aj sa hrať. Naložili ste si toho priveľa. Veľa detí je pre ľudí, ktorí deťmi žijú a nič iné ich ani nezaujíma, že toto je to, čo ich naplňuje a takto chcú žiť.
Deti ale vinu nenesú, vy ste rozhodli, že budú na svete. Sadnite si a prekopte svoj denný režim. Ak je niektoré dieťa väčšie, pomaly nech pomáha s domácnosťou alebo menšími súrodencami. Nie aby robotovalo, ale aby sa zaúčalo a prirodzene sa podieľalo na chode domácnosti. Skúste si vytvoriť malý bočný rozpočet na študentku, ktorá jeden deň v týždni postráži deti alebo ich vezme mimo domu, ak chcete byť doma. Dajte si raz-dvakrát do týždňa hodinku, kedy je zakázané hovoriť o varení, škole, škôlke, účtoch a čo kde treba porobiť. Urobte si filmový večer s vínkom.
Neviem, ako sú deti staré, ale treba ich viesť k tomu, že rodičia potrebujú súkromie. Samozrejme s malinkými je to horšie, na to bude treba tú študentku.

zuzuliennka1
14. nov 2021

@gomboska85 nesuhlasim, ze vela deti je pre tych, ktorych nic ine nezaujima.
My sme styria a moji rodicia zvladali aj robotu, aj vylety pre nas vsetkych a aj prazdniny u babiek tak, aby si oni dvaja oddychli len sami spolu, chodili casto spolu aj po kadejakych plesoch, udalostiach, maju vela znamych a spolu sa casto stretavaju, chodia spolu do kina,.. je to len a len o manazmente casu a rodiny, nic ine

zuzuliennka1
14. nov 2021

@gomboska85 a to je prave o tom, ked sa hovori, ze v manzelstve/vztahu, kde su aj deti, je a ma byt vzdy na prvom mieste manzel/partner a az potom deti, pretoze deti vyrastu, vyletia z hniezda, a rodicia zrazu prestanu byt len rodicia a (znovu) maju byt najma manzelia a partneri a zrazu zistia, ze si nemaju ani co povedat, zili vedla seba naplno zamestnani detmi…

gomboska85
14. nov 2021

@zuzuliennka1 Nemyslela som to zle. Ale kde je veľa detí, deti musia byť priorita, že sa tí ľudia v tom našli. Autorka nevyzerá, že sa v tom našla, aj keď isto deti obaja rodičia milujú. Ale už len to, že zničili pohodlný život. A neodsudzujem, úplne chápem to vyjadrenie. Tvoji rodičia možno mali iné možnosti, sama píšeš, že ste boli u babky. Ak autorka túto možnosť nemá, tak je pochopiteľné, že je toho na ňu vyše hlavy a potrebovala by si vydýchnuť a užiť si muža. Inak samozrejme súhlasím, že partner má mať svoje stabilné miesto v rodine, nie byť len darcom spermií/vajíčok, zarábačom peňazí a animátorom pre deti.

spadnutaslivka
14. nov 2021

@gomboska85 myslím, že nemáš viac detí a ani si to asi nikdy nevidela. Práveže väčšina tých, čo máme viac detí, máme najprv dobré vzťahy s manželom. Dôležité je nastaviť si priority a bude dosť času na vzťahy manželské, na vzťahy rodičovské, aj na priateľské a pracovné.

gomboska85
14. nov 2021

@spadnutaslivka Môže byť, nehádam sa, mám bližšiu skúsenosť len s rodinami s nie viac ako tromi deťmi a tam to poväčšine vyzerá ako u autorky. Deti, robota, domácnosť. O zlom vzťahu s manželom som nepísala. Nemyslím si, že mnohodetné rodiny majú tento problém.

autor
14. nov 2021

@gomboska85 ahojte..dik za pohlad na vec...no ten mesiac som dost premyslala...a ok to ze materstvo asi neni nejak extra premna je pravda, ale snazim sa najviac ako viem..lebo uz ich nevratim tak sa snazim naozaj uprimne aby moje pocity sli bokom a necitili to..niekedy ku koncu dna ked uz je toho moc radsej idem von...a snazims a vsetko co nas sa snazi "vyviest" z miery odburavat..hlavne vztahy v rodine su take vseliake a nepridavali nam tak som to proste sekla a nevyhladavam ludi co su premna toxicky pretoze mna to potom vzdy vyviedlo z miery a uz som bola "nastartovana"...muzovi som pred tyzdnom napisala ze ho lubim..skoro odpadol..:D a myslim ze si to velmi vazil..lebo vedel ze to myslim vazne..ale ako hovorim je to beh na dlhu trat a mozno to chce tych 6 rokov napravy kedy sa to kaslalo

monulik52
17. feb 2024

Ja ta uprimne chapem. Tiez mam 3 deti a mam to podobne. Neustali kolotoc,doma sa rozpravame vylucne o detoch jeho nezaujimam skoro vobec nepyta sa ani ako sa mam ani nic ja ked sa pytam co bolo v praci nemam sa starat alebo nema chut sa rozpravat. Ale ked ma chut na sex tak hned aby som skakala ako on piskne inak je oduty na dve zimy. Ale ja som povedala dost tiez som len clovek a nie stroj. Takto sa neda ist neviem dokedy. Vzdy som vsetko len ja spratavala nehovorim pomoze aj on aj poprace aj s detmi sa pohra ale vacsinou sa to odomna vzdy ocakava ze ja spravim teraz vacsinou to robim tak ze cez vikend polavim co deti rozhadzu ja neupratujem nech si to riesi on ja sa vacsinou psychicky davam dokopy aby som s nimi vladala cez tyzden. Potom vidim z eon je nervozny lebo sluzka oddychuje a nerobi to co sa od nej ocakava. Ale som toho nazoru ze kazdy ma pravo na oddych a svoju psychicku pohodu. Ja uz tieto rozhovovrg a snazenie som ukoncila lebo aj ked som mu behala kazdy vecer tak ani to nebolo dobre vzdy si nieco nasiel co by mi vytkol. Zmierila som sa s tym ze jedoducho niektorym ludom aj ked si akakolvek a akokolvek sa mebis ci urobis tak alebo onak sa nezavdacis nevedia si vazit pracu cloveka a ani jeho cas. On nikdy neprisiel pod povedz mi co ta trapi co sa stalo preco si smutna. Aj ked som mu milion krat to vytkla. Chlapi su v tomto asi nedozreti myslia si ze vsetko sa toci okolo sexu. Chcu len sex. Zeny potrebuju viac rozpravat ,potrebuju lasku,objatie a pochopenie. To su tie dva svety odlisne od pohlavia a poviem ti darmo budes sa snazit ked sa snazit nebude aj on.viem podla seba vela casu a menenia a prisposobenia sebazaprenia a obetovania sa ked on neurobi zasa nic lebo mu to tak vyhovuje ze ma teple,jedlo,upratane,o deti,postarane a ked si luskne si k dispozicii ako hracka aj ty. Naco by nieco menil a snazil sa?

Strana
z6