icon

Čo s mamičkou?

peterskk
1. mar 2016

Ahojte mamicky,

potreboval by som radu, lebo som uz dost zufaly a nakolko je to moje prve dieta, nemam s tym skusenost. Vopred sa ospravedlnujem za dlhsi text. Doteraz som sa s nikym nezdoveril.
Problemom je spravanie mojej partnerky. Popisem situaciu.
Mame zdravu a zlatucku 11 mesacnu dcerku. Mamicka ma 34 rokov. Rodili sme cisarskym. Uz pocas tehotenstva mamicka stale nariekala a stazovala sa ako sa neciti dobre, aka je velka atd... Myslel som si ze to po porode prestane. Lenze po porode vecne staznosti pokracovali. Stale jej je zle, stale je nevyspata a unavena a vrsi sa na mne. Po materialnej stranke ma vsetko co potrebuje uz od zaciatku. Nanovo prerobeny byt, kompletne zariadeny, pracka, umyvacka, susicka, TV, PC. Platim ho aj vsetky vydavky domacnosti. Prve 2 mesiace po narodeni malej som vstaval v noci s nou ale potom som musel prestat, kvoli vycerpaniu a nefunkcnosti v praci. Teraz sme 11 mesiacov po porode a od 7. mesiaca sa mala v noci budi asi kazde dve hodiny. Cez tyzden vstava v noci partnerka a cez den ma mala 1-2 spanky, ktore obvykle partnerka vyuzije na dospanie. Cez tyzden do vecera pracujem, tak ked prichadzam okolo 18-19 domov, tak castom mala uz spi, alebo niekedy pomaham s uspavanim. Cez vikend pomaham s malou viac, cez sobotu a nedelu nechame zakazdym partnerku na 2-3 hodiny cez den si pospat a potom obvykle chodime spolu na prechadzky. Cez vikend obvykle k malej vstavam aj v noci. S domacimy pracami pomaham viacmenej len cez vikend, lebo cez tyzden do vecera pracujem. Povysavam, vynasam smeti, precistim sanitu a sem tam nakladam a vykladam pracu a susicku. Zvysne prace robi partnerka sama. Malej sa venujem kratko kazde rano pred pracou a kratko vecer po praci a cely vikend.
Ja mam pocit ze ako muz pomaham dost aj sa dost venujem malej. Mam pocit ze partnerka ma po materialnej stranke vsetko co potrebuje a mame dve funkcne babicky, ktore ju masovo zasobuju varenym jedlom, takze ani tam sa nemusi roztrhat.
Okrem toho ju podporujem v cviceni a vzdelavani sa ktore sama navrhuje a ponukol som jej hocikedy ist na kavu s kamoskou, alebo si ist zacvicit a ja postrazim malu.
Napriek tomu mamicka kazdy den mrnci a stazuje sa ako je na vsetko sama, ako je unavena, ako ju stale nieco boli, ako jej mala dava zabrat ako je nespokojna so mnou a so svojim zivotom, ako je nonstop nevyspata ako jej vsetko vadi atd. Toto trva uz 11 mesiacov a nervovo ma to totalne nici. Neviem co s nou. Mam narocnu a zodpovednu pracu a ked pridem vecer domov, tak ked uz nie milu a usmiatu, tak ocakavam aspon normalnu a prijemnu zenu. Toto sa zial nedeje a neviem ako dalej. Prosim poradte co robim zle.

natalka13
1. mar 2016

@peterskk preco mala spi uz medzi 18,00-19,00? je to skoro, v noci sa zobudi a co robi, bez priciny place? mrnci? chce pit, jest?
Ak ma dieta rezim´ dobre sa navecerie malo by spat, mozno ju aj rusite, niektore deti maju rady uplne ticho na pokojny spanok.
Ak uz si odpovedal sorry necitala som celu diskusiu.

danjelca
1. mar 2016

@marcelatje moja predtsva bola ze dieta spinka a ja si prisuniem k postielke kreslo a zacitam sa na materskej do ruskych romanov..hahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa 😀 😀 😀

katrinka8
1. mar 2016

Tiež si myslím, že tá žena má toho veľa - veď ona v podstate ťahá totálne celý deň (také malé bábo asi nebude spávať do deviatej ráno), až do 19-tej. Koľko hodín v kuse to je? Osobne, ako si má človek počas dňa párkrát zdriemnúť pri 11-mesačnom dieťati? Kedy? Či ho nechám behať po byte a ja si budem driemať popri ňom 😀 😀 😀 😀 😀 😀
Mimochodom, také 11-mesačné dieťa je na psychiku podľa mňa oveľa väčší zaberák ako mladšie dojčiatko. To je práve ten náročný vek, kedy to priadne nevie chodiť, nemá to ešte dosť rozumu, všetko chce skúsiť, všetko vidieť, ale nemá na to ešte kapacity. Za mňa je to obdobie okolo roka najnáročnejšie (a to mám dve deti, pri oboch to bolo v tom období proste najnáročnejšie, nech si vraví kto chce - čo chce) - jednoducho nonstop oči na stopkách, ruky nachystané, len ratovať, aby sa to nepohlušilo a aby dom ostal celý 😀 V tom období proste ozaj tak, že sa pri deťoch nedalo ani variť, ani jesť poriadne len keď pospali dobiehať základné veci. A nehrozilo pospať si, keď spali deti. Nedajboh mať ešte dieťa, ktoré treba náročne uspávať a deň ako vyšitý...
A toto riešiť celý deň sama - vlastne až do 19-tej, a v noci sa budiť každé 2 hodiny - tak to je na slučku. Ja tú ženu plne chápem. Proste brutal vyčerpanosť, psychická, fyzická (nevyspatosť). Akože tie 2-3 hodiny spánku cez víkend... to už ani telo nedokáže zapať od únavy, áno, to je proste taký stav. Vhodný možno tak na kolaps.
Možno by jej pomohlo, keby sa zoznámila s inými maminami, s ktorými by sa mohla stretávať aj s deťmi, aby im rýchlejšie ušiel ten čas, kým dôjde muž domov. Aj by si trochu pokecala s niekým iným ako dieťaťom, aj by mala možno niečo, na čo by sa tešila počas toho dňa. A muž by sa mal zamyslieť, či je ozaj nutné každý deň chodiť domov o 19-tej, keď už dieťa väčšinou spí a matka je na pokraji fyzického a psychického zrútenia sa.
A tiež by si mal uvedomiť, že keď on o tej 18-19-tej príde, tak žena už ťažko bude praktizovať kávičkovanie alebo iné aktivity s kamoškami, keďže o takejto hodine väčšina populácie má takéto aktivity už za sebou, najmä tie, čo majú tiež rodinu. A ísť o ôsmej večer s vypätím posledných síl von (do baru?), a kecať 2-3 hodinky s kamoškou, tak to jej asi energie moc nedodá, keďže jej permanentne chýba spánok. Čo tak prísť raz domov o 15-tej či 16-tej?

katka1981
1. mar 2016

@danjelca, a moja predstava, ze si konecne pozriem telku a nebudem musiet vstavat na budik. Ten budik mi vysiel, ozaj nam ho nebolo treba, mala sa zobudila vzdy tak 2 hodiny pred nim, ked neratam nocne vstavanie 🙂

margarita
1. mar 2016

ja len dve poznamky k dalsej diskusii,
autor pise, ze mala poporodnu depresiu a riesila to mimo neho liekmi v tajnosti, terapiu dalsiu odmieta...
teda to pise na 1.strane, dalej netusim, ci este nieco k tomu dodal.

je dost mozne, ze to latentne pretrvava, a ak ma problem, depky, zlu naladu atd. a vini za to neho, podla mna by jej psycholog alebo psychiater mohol viac pomoct. taka endogenna depresia sa nevylieci neustalym stazovanim sa na vycerpanost a pod.

a druha poznamka = pacia sa mi komenty, aby chodil skor z prace, zial, mam velmi malo znamych, ktori su schopni prist v BA z prace pred 18, 19tou a to nie su ziadni workoholici, skratka nadnarodne firmy maju aj taku pracovnu dobu, to je dan za drahsi zivot v hlavnom meste.

katrinka8
1. mar 2016

@margarita no áno, ak je v depresii, tak to treba ozaj len odborníka.
Ale čo sa týka tých príchodov domov, zase nech mi nik netvrdí, že raz za týždeň je nemožné prísť z práce skôr. Iste, sú obdobia, keď sa nedá, ale koľko je takých za rok? Človek musí mať nejaké priority. Veď ten otecko si dieťa v týždni ani nevidí v podstate, podľa toho, čo píše - víkendový otec.

helenapx
1. mar 2016

Ahoj, chcem sa spytat, kde spi babatko v inej miestnosti ako rodicia? Moje male deti spavali vzdy vedla mna, co je to nocne vstavanie? Naco? Ked zacne mrncat, vytihnem prsnik, babo sa pricucne, driemem dalej , vypusti prsnik a spime dalej.Nadobre sa budime az rano, mala ma 14 mesiackov, najnovsie mi povie pekne Ahoj.

margarita
1. mar 2016

@katrinka8
ja nevravim, ze nie, mozno v piatok sa da 😉

ale napr. moj mal skvelu pracu, akurat ked je blby sef, co Ti dava hasit problemy polhodinu pred koncom prac. doby, vola Ti na mobil aj pocas dovolenky do zahranicia a pod.... zazili sme,
a ked sa este muz cestou z prace napr. zastavil v hypermarkete na nakupe, chytil vecernu spicku a zapchu v meste, bola som fakt rada, ze dorazil o 19.00.

nejdem branit zakladatela, ale naozaj nemyslim, ze to robi schvalne ako unik alebo co.

tu nejde o to chytit stranu jednemu ci druhemu, my tu nevyriesime vztah dvoch nam cudzich ludi,
on sa pytal na nazor, su tu zeny, ktore brania ju, ine jeho, ale nejde o to,
mne sa zda, ze moze naozaj mat problem, ktory treba riesit, v prvom rade smer doktor a ak je inak ok, tak potom musi svoju psychiku a frustracie a nudu a vycerpanie riesit sama...to tu za nu nevyriesime ani my, ani on, ani nikto iny.

zijem v tom uz 7.rok, obcas som tiez 5 minut pred nervovym zrutenim, ale mozem si za to hlavne sama, nebudem vinit vsetkych naokolo,ze JA nie som stastna.
skusim urobit co sa da, aby som sa o to pokusila, ale nie je povinnostou vsetkych naokolo mna obstastnovat.
myslim si, aj ked predstava je to lakava 😀 😀 😀

girlie_konik
1. mar 2016

Tie co tu pisete,ze ma chodit skor,tak asi naozaj ste mimo bratislavakej reality - ja som mala niekolko rokov,kedy som tak chodila domov bezne a to teda nie som ziadna workoholicka a ani plat za to nestal. Bola to ale proste taka pozicia,ze som sa tym musela prekusat,inak sa nedalo.

Ake k veci - dost ma udivuje,ako sa jej tu vela bab zastava a hovori,ze jej treba viac pomoci. Bez ohladu na cokolvek,myslim to viac vseobecne ako len na tento prispevok - zeny stale kricia,ze im chybaju skutocni muzi. Ale potom su hotove z toho,ked ma zena par mesiacov zit v role pre zenu v jednej z najprirodzenejsich,a to je materstvo. Jasne,je to unavne,niekedy az sialene. Ale podla mna od toho su zeny zenami,lebo nikto iny by to nezvladol,len my. Ja prioritne toto od muza nechcem,chcem aby mi zabil mamuta a ja ho budem s laskom cakat v tej nasej jaskyni,aj s uvrestanym deckom a nevyspata. Lebo neda sa podla mna aj chciet od muza aby zarabal a vsetko s tym spojene,a aby ma aj vyrazne odbremenil od materinskych povinnosti. To ako keby on od nej chcel,aby tiez.zarabala,by ste ho tu zozrali.

sisaka
2. mar 2016

@ukulela muz si ma vybrat rodina alebo kariera? a kto bude tu rodinu zivit? ci sa hodi na soc. davky? ale hlavne, ze budu "vzorna rodina" a dvaja sa budu tocit okolo jedneho dietata a jednej domacnosti.
ja uz fakt nechapem ... ine je, ked obidvaja rodicia pracuju, tam sa to uz musi delit inak, ale ked matka je doma na materskej/rodicovskej dovolenke, tak by hadam sa mohla postarat o dieta a domacnost, vsak je cely den doma, da sa to rozvrhnut na cely den/tyzden, vsetko je o schopnosti zorganizovat si svoj den
Za seba - muz rozbiehal firmu a v praci travil vacsinu dna, ked sa nam narodil syn. Mala som na starosti starsiu dceru - skola/kruzky a maleho, domacnost a to nehovorim o malom 70 m stvorc. bytiku, ale dome so zahradou. V noci sa mi maly budil kazde dve hodiny az do jeho 2 rokov, 2 roky som sa poriadne nevyspala, ale s kojenim mi muz nemal ako pomoct, takze som necakala, ze aj on bude hore, ked aj ja a potom pojde makat na cely den do roboty. A to je teda naozaj rozdiel byt nevyspaty v praci a byt nevyspaty doma, kde sa odo mna ocakava len uspokojit potreby dietata, zahrat sa s nim, navarit a upratat, na toto fakt clovek nemusi byt "vyspinkany do ruzova". Ked sa dalo muz prisiel skor domov, aby som mohla si vyrazit aj bez dietata, ale to nebyvalo casto, napriek tomu som sa nikdy necitila izolovana - ci uz s babatkom, alebo ked bol uz starsi - stretavala som sa s kamoskami, chodili sme na gymnastiku, plavanie, na detske ihriska, korculovat, sankovat sa, v lete do parkov, k vode, na bicykel, nikdy som nemala poocit, ze som doma zatvorena a cele tyzdne nejdem medzi ludi, popritom som si aj nakupila, aj navarila, aj upratala. Kazdy to ma ako sa zariadi - niektori ludia trcia cele dni doma az im z toho hrabne, alebo trcia na internete a domacnost a dieta nestihaju, ini necakaju kym muz slavnostne pride vecer domov a robia si vlastny program aj s dietatom. Hadam nebudem vinit z toho manzela, ze sedim na zadku a nikam nechodim.
Vobec sa nepovazujem za nejaku super zensku, ale uz ma fakt rozculuje, ako tu kopec zien fnuka, ze nic nestihaju a pritom maju jedno dieta a od muza, co pracuje aby s nimi isiel vo vsekom 50-50. Na polovicu nie je vzdy spravodlive, aj ked sa tak moze zdat, zvlast, ked jeden rodic je cely den doma a druhy cely den v praci ...

petulda333
2. mar 2016

@sisaka 👏👏👏👏 pekne napisane

maslenka47
2. mar 2016

@ukulela 12 hodinova SICHTA OKOLO DIETATA? Ako toto mozes napisat? Na co si si ho potom robila, ked ti je zrazu problem sa onho starat.

Navyse, az na par naozaj vynimocnych zavaznych stavov, ZIADNE dieta nepotrebuje 24hodinovu nonstop starostliovst. Ani tie cerstvo narodene! Je to vsetko o tom, ako si dieta vychovas a ci ho od malicka naucis, aby sa zabavalo samo. Ako matka nie si povinna decku robit program, uz aj take par mesacne sa dokaze samo pol hodinku zahrat bez toho, aby si mu robila supervizora a mavala medvedom pred nosom. A nie, neakceptujem arguement, ze niektore deti su "take", ze vyzaduju matku nonstop. To skor niektore MATKY su "take" a potom zvaluju vinu za vsetko na svoje okolie.

No ale sak co, muz kludne moze chodit z roboty aj o 2 hodiny skor, ako si predstavuje zamestnavatel a neplnit si povinnosti, lebo jeho zena nie je schopna postarat sa o jedno dieta. Nech si vyberie rodinu pred karierou.. a za par mesiacov si uz nebude mat co vyberat, pretoze sef si vyberie zanho - vypovedou! Ludi je dost, aj v Bratislave. A potom moze mila mamicka mimo svojej "12 hodinovej sichty" prispievat do temy "Ako vyzit z materskej".

alicka850
2. mar 2016

@sisaka som rada,ze si to napisala. Podobne komentare sa tu nestretnu s pochopenim,lebo niektore zeny maju pocit,ze su tak emancipovane,ze muz je pre nich len darca penazi a genetickej informacie. Samozejme, vsetko delit napoly,aby si panko laskavo uvedomil,ze deti su aj jeho. Ziadna empatia,spolupatricnost,ochota. Nic. Proste len Ja ja Ja.... Davam Ti palec hore.

mima4
2. mar 2016

@peterskk
a nie je tvoja priatelka nestastna z toho, ze po polroku chodenia s tebou ma dieta?

enia74
2. mar 2016

poznam podobny pripad mojej kamosky. Nasla si priatela, on kupil byt na hypo + platil + zariadil.. narodila sa im dcera, bola rada ze nemusi ist do roboty, v podstate v zivote moc nepracovala a teraz zistila ze nemusi tiez lebo manzel zabezpeci vsetko. Cely zivot sa stazovala ako ju vsetko boli, ze je unavena a ja neviem co.. len chodila cely zivot po lekaroch a nikto jej nic nevedel najst a stale jej je zle a pod. Neskor si uz nasla pracu, ale je viac na PN ako v praci a zas len po vysetreniach chodi a zas jej nikto nic nevie najst.. stazuje sa muzovi stale ako jej je zle... dcera uz ma 10r a tymto stazovanim si vycvicila muza tak, ze jej vari, nalozi do pracky - vyvesi pradlo (u nich sa nezehli!), nalozi do umyvacky, povysava, odvedie dceru do skoly, vsetko nakupi, dovolenky plati a ona povedala ze ma svoju vyplatu ako svoje vreckove 🙂 pritom jej kupi na co si prstom ukaze. Tiez sa mi postazoval na svoj zivot s nou, ze ona uz staraca zaujem o realitu, zivot, skoro denne pije vino co som si vsimla vzdy ked som tam prisla. Prestavam tam chodit, lebo idem odtial zdeptana a unavene z jej nechuti k zivotu a stale dookola pocuvat ako jej je FAKT zle, ze nic nevladze robit.. on uz ani nevie co by mal este urobit aby jej bolo lepsie, je k nej mily - vidim ze sa fakt snazi, obijme ju, sadne si a porozprava ale ked zacne rozpravat o chorobách - co uz o inom ani nevie, tak je bezradny. Podla mna cista hypochonderia. On uz nevladze, je z nej unaveny, ona sa doma na pn nudi a ked on pride domov (ma 2 roboty) zacina dalsia sichta - varit a pod. a mne kamoska povie "dobre som si ho naucila" 😀
No ale odbocila som od temy zakladatela, len som chcela poukazat na podobny pripad a scenar ako to moze ale dufam ze nebude - pokracovat. Uz to, ze babicky varia je velka pomoc! Ma viac casu sa venovat malej, aj ked nocny spanok sa cez den nevynahradi. Mozno staci malu davat spat o hodinku neskor, alebo ja neviem ako to mate doma zaujzivane a ked uz ju ani starym rodicom nechce dat - tak potom si sposobuje unavu aj sama, ked odmieta pomoc.. Len aby to nerobila zamerne ako ta moja kamoska, jej chlap ani nevie ako sa dostal pekne pod papucu ale trpi to, len kvôli dcere..

cottonwomen
2. mar 2016

@mima4 alebo nevidis dovod jej spravania sa v tom, ze nie su manzelia? 😨

mima4
2. mar 2016

@cottonwomen ale no nerýýýp 😀 😎 😎

ono zaujimavy by bol aj jej pohlad... ziadna kaša sa neje taka horuca ako sa uvari

natalym
2. mar 2016

@enia74 Poznám podobný prípad.

janinah
2. mar 2016

Čítala som len zakladateľov príspevok....prečo sa dieťa budí á 2 hod? večer ho treba unaviť hrou,okúpať,dať poriadnu večeru,malo by spať už dlhšie vkuse...chronická nevyspatosť a stereotyp na MD,RD už "položili"aj silnejšie osobnosti....na 99% pomôže,ak čo najčastejšie manželka alebo vy všetci traja vypadnete z domu- na wellnes víkend, na výlet,na turistiku,kdekoľvek medzi ľudí alebo do prírody..

ellen
2. mar 2016

a nakoniec je len energeticky upir... aj to som uz zazila, treba si najst podrobnosti 😝

gabika_tkacikova
2. mar 2016

to ste mu teda pomohli BABY!!!!! veď on chce radu ako na priateľku a nie koľko má dieťa spať atď!!!! Drahý Peter, vyriešiť to len rozhovorom, nie je chyba v tebe! čo ja by som dala za umývačku riadu a za babky ktoré mi každý deň navaria. Poriadne sa porozprávajte 🙂

ukulela
2. mar 2016

@sisaka myslim tym rodina spon par minut denne, alebo kariera 24 hodin. on s rodinou cez tyzden vobec ale vobec nie je. a potom sa stazuje, ze jeho zena mrnci. vobec sa na to nevie pozriet jej ocami. chlad doma nie je cele dni, ona dieta na krku, permanentne unavena. a on caka, ze mu bude po prichode o siedmej vecer, ked uz dieta spi, tancovat tanecky v cipkovanom pradle okolo kuchynskejlinky.
@maslenka47 na co som si JA robila dieta? sa prebud, moja, tu nejde o mna ... piseme tu o zene, ktora jen evyspata, v noci (ako aj muzb potvrdil) vstava kazde 2 hodiny a uspava dieta, cez den si zdriemne mozno dva krat po hodine. mozno ma narocne dieta - mozno neodlozi dieta denne na tri hodiny pred televizor, ale sa mu musi venovat. chlap cez tyzden s rodinou regulerne nie je. vobec. trt makovy vies - len ze chlap sa stazuje, ze mrnci - nie si v jej kozi - a navyse vyryvas do mna.
a ano, trvam na tom, ze su deti ( anie je ich malo) pri ktorych je regulerna sichta. a ano, aj ja som casto nevyspata. ale nie, moj chlap sa nestazuje, ze mrncim, lebo ma pochopenie a vie, ze kym on spi, ja sa staram. idem do obchodu a potom varit, cica moja, jo? takze sa odmlcim, aby mi chlap nemrncal vecer, ze nema co jest :P
este daco mas proti mne?

petulda333
2. mar 2016

Niektore mamicky by boli najradsej,keby ich muz chodil do prace no max na 4hodiny,aby mohol doma varit,upratovat,venovat sa dietatu/detom atd atd a pritom nech nosi domov aspon 1200€ no zobudte sa,takto to nefunguju!!aj moj muz je v praci dlho,a aj ja byvam nevyspata ale bohuzial,ak chcem mat z coho zapkatit ucty a co jest musi byt muz v praci,a nie nemoze chodit domov kedy si ha poviem,takto to nechidi nikde!to uz by len bolo keby chlapi si chodili z prace kedy sa im chce lebo zenuska potrebuje doma pomoc!ach jaj

janinah
2. mar 2016

@petulda333 súhlasím...ale mám aj ale.....mm chodil z práce cez moju RD okolo 16,30-17tej,prac.doba do 15.30 bola,jednoducho sa tam zabudol,riešil ešte kadečo...akonáhle som po RD s ním chodila do práce aj ja jedným autom /ale sm každý na inom oddelení/ tak už vedel ísť domov hned po skončení prac.doby:)

petulda333
2. mar 2016

@janinah ved ja netvrdim ze kazdy chlap,ale urcite je vela takych co skor ist nemozu...aj moj sa snazi chodit skor,ale bohuzial neda sa vzdy..

cottonwomen
2. mar 2016

@mima4 ved toto ma trapi, ze pohlad z druhej strany sa s velkou pravdepodobnostou nedozvieme 😔 , takto ten rebus nevyriesime 😒

mamamonika
2. mar 2016

Mamičke treba vysvetliť, že na to, aby mala určitý "komfort" aký popisuješ, tak niekto musí chodiť aj do práce. Ja toto nechápem. Môj manžel ma veľmi časovo náročnú prácu a nikdy mi ani nenapadlo ,že by on vstával k malej, keď sa zobudila. Tiež sa kojila každé 3 hodiny. Cez deň som stihla aj navariť, aj oprať, aj vyvešať, aj ísť s malou na prechádzky, aj okúpať. Keď prišiel skôr tak mi s ňou pomohol. Ja som sa spoliehala sama na seba a nie na niekoho iného, ja viem, že je to náročné, ale raz to prejde a zrazu dieťa prespí celú noc, treba si proste urobiť systém- režim a všetko sa dá. Má nejaké kámošky s ktorými ide von s deťmi? Mne tak ubehol čas veľmi rýchlo a deti sa prehrali.Aj ja som bola veľakrát unavená, ale vždy sa dá nájsť nejaký kompromis. Ja mám pocit, že niektoré dnešné ženy chcú, aby muž chodil aj do práce , aj dobre zarábal a po práci sa aj o deti staral na 100%.

marionmarion
2. mar 2016

Tak toto dokaze napisat len chlap 😀 Prepac, ale zjavne nemas ani len sajnu co vsetko musi tvoja zena fyzicky aj psychicky zvladat. Ved to vyskusaj, ostan par dni doma, ju posli niekam do hotela nech si oddychne a ty sa o malu staraj, vstavaj k nej v noci kazde dve hodiny, cicikaj ju ked place, obliekaj, kup, krm, zabavaj, hraj sa s nou, prebaluj a vsetko ostatne a potom uvidime ci sa ti to bude zdat akoze sa "nemusis roztrhat". A este bud samozrejme vesely, plny energie a vysmiaty kazdy vecer, kazde rano...
ved to ze ste financne zabezpeceni je asi liek na vsetko 😀

petulda333
2. mar 2016

@marionmarion prepac ale ona neni jedina co to zvlada,ma jedno dieta,su aj zeny co maju viac deti a chlapa v zahranici,tie co maju robit?!?!nevsimla som si zeby on na nu nejak extra kydal,zato zeny ked sa tu stazuju na muzov ich zahrabu pod zem..on chodi do prace,ak si ju chce udrzat musi byt aj vyspaty,aby sa dokazal sustredit..neviem ake povolanie ma,ale zaraba nesedi niekde na zadku a relaxuje..a pise ze sa jej snazi pomahat tak co este chce?

marionmarion
2. mar 2016

@petulda333 Mam svoj nazor a ty mas svoj, to je cele. Pekny den