Depresia z materstva
Ahoj,
nemám sa s kým porozprávať, lebo nemám žiadny život. Iba deti... Dokola nonstop sopel, kašeľ. Teraz mi skončila rodičovská, ale nemôžem ani normálne chodiť do roboty, kvôli týmto chorobám. Som furt s deťmi sama, muž od rana do večera v robote. Keď príde domov je všetko zle.. teda bordel, deti nepočúvajú, nič nezvládam. Áno nezvládam lebo už proste nevládzem. Dvaja chlapci za sebou 5r a 3r, jeden má asi ADHD, je strašne náročné dieťa od kedy sa začal pohybovať, problémy v škôlke, ak tam náhodou je...chodím s ním na terapie hrou, robím doma filiálku, chodím na kurzy o výchove... aj tak je to všetko nanič. Pred materskou som mala fajn prácu, teda perspektívnu, keďže som odišla na skoro 6 rokov a firma prešla pod inú firmu je to všetko preč. Nájsť si prácu s dvomi malými deťmi, aby som ich dokázala vyzdvihovať aj nosiť do škôlky je mission imposible.. Tak som sa dohodla, že budem pracovať v rodinnej firme, kde robí aj muž. Je tam pre mňa perspektíva na rozvoj, ale zas starostlivosť o deti je len na mne, teda reálne nerobím lebo deti sú furt choré.. Chcem ísť na dovolenku lebo už som na pokraji zrútenia z tých sopľov, ale muž omiela len šetrenie a uskromnenie sa lebo staviame dom. Nieže by sme predtým ako sme začali stavať niekam chodili.. on nikdy nebol nejak na dovolenky lebo nikdy nemá čas.. s deťmi sme boli spolu raz pri mori a potom párkrát niekde po Slovensku.. on zarába dobre, cez 4tis, ja som teraz ukončila pomer a dostanem nejaké peniaze z bývalej práce a chcela som ich použiť na dovolenku. Muž, že mám kúpiť gauč.... Ja neviem už. Mám všetkého po krk.
Otázka? Mám sa zbaliť a ísť s deťmi sama? Aj keď to bude zas náročné len pre mňa a on si doma ešte oddýchne od nás. Alebo kúpim letenky všetkým a buď ideš alebo ideš? Alebo som úplne jebnutá a mám kúpiť gauč?
Viem, že xy rodín a žien je na tom horšie a riešia vážnejšie veci, choroby... pre mňa je momentálne toto dosť vážne a náročné obdobie, takže peace a dik.
@anonym_autor a tie choroby ma mrzia, ja mam po tyzdni dost takze si neviem ani predstavit ake to mate doma tazke este ked si na ne sama
@anonym_autor veď zober si sebou,mamu,sestru,kamošku,alebo neviem koho máš,a choď aj s deťmi niekde,aj tebe aj im to prospeje
Nie, ty nepotrebuješ rodinnú dovolenku ale zapojiť pána manžela a otca detí do starostlivosti o ne a o domácnosť. Aké máte výdavky? Prečo je celé dni preč?
Ja by som na tvojom mieste zajednala pár dní sama alebo s kamoškou hocikde a jemu len oznámila. Po návrate nastolila nový režim, buď decká zavezie do škôlky alebo zo škôlky, domáce práce si rozdelíme a ak sa jemu nechce nech si to zariadi ako chce. Ste dvaja rodičia a nie je jediný dôvod prečo by si mala robiť všetko ako slobodná matka.
riešenie je najst si pani alebo dôchodkyňu na upratovanie 3x do tyždňa a varenie, tebe ostane len deťom sa venovat, au pair asi nebudeš chciet, určite aj toto pomôže
🌞 endorfíny, serotonín, dopamín, oxytocín🌞 ), ktoré mozog uvoľňuje na navodenie pocitov radosti, eufórie, pokoja a zníženie bolesti. Ich hladinu možno zvýšiť prirodzene pohybom, smiechom, pobytom na slnku🌞 , zdravou stravou či sociálnymi väzbami.🌞 Nedostatok vedie k zlej nálade, úzkostiam a depresiám.
Povedz staremu, ze vase peniaze su vase a ked kupi gauc, moze ti ho zlozit hned v Pezinku na Cajle😅 ale vazne, nevies ho zlomit na tyzden v Tatrach, v Hutniku boli mlade rodinky a take chutne vyjavy, chlap 3m babco na ruke, druhou si naberal jedlo, mamka pri stole s 3r zurvalcom, chlap doma z Anglicka a napadlo to jemu, ideme, vsetko pocka, ta zena tam za 2 dni rozkvitla ako pivonia, krpec pre istotu posluchal, ked sa uvedomil, ze ten velky ujo je jeho tata... Potrebujes vypadnut, hocikam,neskrblit, nieco uzit, to bez debaty🍀
@anonym_autor jedna vec je ze neda sa mat vsetko naraz. Mat dve male deti a zaroven stavat dom a setrit nan je asi nezlucitelne s tym aby ste mali zaroven aj peniaze na dovolenky. Zaroven mas este aj muza ktory je cely den prec a nechcel nikam chodit uz predtym ako ste zacali stavat...poradit neviem, priznavam. Len konstatujem.
Ako existuje financna negramotnost tak existuje aj rodicovska negramotnost. Rozmyslate predtym ako tie deti splodite alebo sa riadite heslom " nejak bolo, nejak bude". Preco ste si starostlivost o deti nedohodli uz pred pocatim? Ved rodicia ste obaja, obaja sa mate starat, treba si to rozdelit, rano zanesie do skolky muz, poobede ich vyzdvihnes ty. Ked si vedela aku ma pracu a cely den ho neni naco si isla do dalsieho? Akoze HALÓ!!!! Niektori si spravia deti bez rozmyslu a potom vyplakavaju na konovi.
Fuha, mrzi ma tvoj stav a ze si nevies najst cas na seba. Ale je to vlastne tvoj problem. Pri 4K sa strati 100e na upratovacku, na opateovatelku. Alebo terapiu. Lebo este par rokov tohto a mate znicene manzelstvo a ty ma psychiatrii.
Ja by som nekupovala rodine nic. Kupila by som SEBe vikend prec, pripadne napisala nejakej kamoske co byva mimo ci ju nemozes prist pozriet. Deti nie su len tvoje ale spolocne a ked s nimi muz nevydrzi vikend, budes mat red flag ze s jeho otcovstvom je nieco nie dobre.
@anonym_autor boze citim sa tazko uz len po precitani. Mam 2,5r a 1r. Chapem tvoje vycerpanie. Nie nekupuj gauc😂 prosim povedz mi, preco ked muz zaraba 4tisic si nezaplatis aspon upratovacku alebo raz do tyzna pani na postrazenie? Chod von proste medzi ludi urob si cas pre seba. Ja chodim obcas na masaz alebo do mekacu na kavu s len tam hodinu sedim v tichu. My tolko penazi nemame takze setrime ale toto nie je vas pripad. Pocuj dokazala by si ist na dovolenku bez deti? Vies nejaky tyzdnovy wellnes pobyt. A peniaze mate spolocne? Ci jeho vyplata je iba jeho?
@anonym_272855 upratovacku ani pani na strazenie nemam lebo to by bolo len dalsie potvrdenie toho, ako to nezvladam... byvame v 2i byte, proste to je hanba.. ved som matka na materskej.. nemam ziadnu podporu, ze je to normalne.. iba ze ja som nenormalna... ja som v takom stave, že si myslim, ze mi nepomoze, ani keby idem niekam sama na vikend alebo na dlhsie. aj tak sa vratim do toho isteho. som tak vycucana z tych deti, ze sa mi s nikym nechce ani stretavat... Jedine asi zrusim psychologa synovi a budem chodit miesto neho ja :D
@anonym_272855 upratovacku ani pani na strazenie nemam lebo to by bolo len dalsie potvrdenie toho, ako to nezvladam... byvame v 2i byte, proste to je hanba.. ved som matka na materskej.. nemam ziadnu podporu, ze je to normalne.. iba ze ja som nenormalna... ja som v takom stave, že si myslim, ze mi nepomoze, ani keby idem niekam sama na vikend alebo na dlhsie. aj tak sa vratim do toho isteho. som tak vycucana z tych deti, ze sa mi s nikym nechce ani stretavat... Jedine asi zrusim psychologa synovi a budem chodit miesto neho ja :D
@anonym_autor jaj, ja že byvate v dome...zatial ho staviate
@anonym_autor ešte aj to je riesenie 😀
@anonym_autor veď zober si sebou,mamu,sestru,kamošku,alebo neviem koho máš,a choď aj s deťmi niekde,aj tebe aj im to prospeje
@andreakg asi ano. pojdem sama s detmi aspon.
@anonym_autor nie je to hanba. Ja byvam v 2i prenajme a nezvladam deti natlak okolia kazdodennw starosti hluk aj to ze stale odo mna niekto nieco chce. Chodila som na terapie a bol to skvele vyuzity cas iba pre mna. Chod sama na welnes ak nechces s nikym inym naozaj skus to aspon na vikend. Ak v nedelu usudis, ze to nestalo za to nwpojdes. Ale deti budu v pohode iba ak aj ty 🙂
@anonym_autor kto ti bude vycitat ze je to hanba a nezvladas to? Muz?
Nie, ty nepotrebuješ rodinnú dovolenku ale zapojiť pána manžela a otca detí do starostlivosti o ne a o domácnosť. Aké máte výdavky? Prečo je celé dni preč?
Ja by som na tvojom mieste zajednala pár dní sama alebo s kamoškou hocikde a jemu len oznámila. Po návrate nastolila nový režim, buď decká zavezie do škôlky alebo zo škôlky, domáce práce si rozdelíme a ak sa jemu nechce nech si to zariadi ako chce. Ste dvaja rodičia a nie je jediný dôvod prečo by si mala robiť všetko ako slobodná matka.
@januska12323 to sa bohuzial neda. on je stale v praci..workoholik.. najhorsie je, ze nikdy ani neviem kedy pride.. niekedy ich odnesie do skolky alebo ide zobrat, ale nie je to nieco na co sa da spolahnut alebo naplanovat.. vikend detto niekedy ich vezme na cely den alebo pol dna prec a je zduty, ze nie som s nimi.. ja mam tiez vycitky, ze nie som s nimi.. vacsinu vikendov odbieha do prace, takze zas sa neviem nijak zariadit..
@anonym_autor ak by si chcela môžme sa spoznať, mám čoskoro 5 ročného a 3 ročného ako ty. V júly tiež rozmýšľam či deti niekam sama nezobrať, lebo manžel nemôže si zobrať dovolenku.
My máme 2x taký príjem ako vy, ale tiež dosť šetríme 😅… aby si sa necitila, že len vy takto fungujete.
Fuha, mrzi ma tvoj stav a ze si nevies najst cas na seba. Ale je to vlastne tvoj problem. Pri 4K sa strati 100e na upratovacku, na opateovatelku. Alebo terapiu. Lebo este par rokov tohto a mate znicene manzelstvo a ty ma psychiatrii.
Ja by som nekupovala rodine nic. Kupila by som SEBe vikend prec, pripadne napisala nejakej kamoske co byva mimo ci ju nemozes prist pozriet. Deti nie su len tvoje ale spolocne a ked s nimi muz nevydrzi vikend, budes mat red flag ze s jeho otcovstvom je nieco nie dobre.
@krisbar kde stojí 100eur upratovačka? Pretože kompletne vyčistenie bytu - napr okna dvere dlážka prach v nasom meste je od 350-400eur ;)
Ako existuje financna negramotnost tak existuje aj rodicovska negramotnost. Rozmyslate predtym ako tie deti splodite alebo sa riadite heslom " nejak bolo, nejak bude". Preco ste si starostlivost o deti nedohodli uz pred pocatim? Ved rodicia ste obaja, obaja sa mate starat, treba si to rozdelit, rano zanesie do skolky muz, poobede ich vyzdvihnes ty. Ked si vedela aku ma pracu a cely den ho neni naco si isla do dalsieho? Akoze HALÓ!!!! Niektori si spravia deti bez rozmyslu a potom vyplakavaju na konovi.
@anonym_1346e3 to je co za blud, ze rodicovska negramotnost? :D Podla mna kazdy co nema deti je negramotny. On je dobry otec. Lepsi ako ja matka. Je z velkej rodiny, ma kopu surodencov bratrancov, ja som jedinacik.. predtym ako sme mali deti som vedela, ze bude dobry otec, vie to s detmi.. nieje typ chlapa, ze ma deti na salame a pride domov z roboty a sedi na gauci alebo ide do krcmy.. len je nonstop v robote... predtym robieval menej, mali toho menej.. aj tym, ze staviame dom a roboty pribuda, tak stale robí... ked som mala jedno dieta netusila som ake je to mat dve. Tym ze som jedinacik mala som to extremne zidealizovane.. necakala som to taketo extremne narocne. Nevedela som, ze starsi syn bude mat nejaku poruchu, mam len mamu, jej priatel je aktualne antideti, zomrel mi otec,muz ma surodencov, ale vsetci maju svoje deti, zivoty..cakali sme vacsiu pomoc od rodiny. Proste to dopredu nenaplanujes az ked tie situacie nezijes..
@anonym_1346e3 to je co za blud, ze rodicovska negramotnost? :D Podla mna kazdy co nema deti je negramotny. On je dobry otec. Lepsi ako ja matka. Je z velkej rodiny, ma kopu surodencov bratrancov, ja som jedinacik.. predtym ako sme mali deti som vedela, ze bude dobry otec, vie to s detmi.. nieje typ chlapa, ze ma deti na salame a pride domov z roboty a sedi na gauci alebo ide do krcmy.. len je nonstop v robote... predtym robieval menej, mali toho menej.. aj tym, ze staviame dom a roboty pribuda, tak stale robí... ked som mala jedno dieta netusila som ake je to mat dve. Tym ze som jedinacik mala som to extremne zidealizovane.. necakala som to taketo extremne narocne. Nevedela som, ze starsi syn bude mat nejaku poruchu, mam len mamu, jej priatel je aktualne antideti, zomrel mi otec,muz ma surodencov, ale vsetci maju svoje deti, zivoty..cakali sme vacsiu pomoc od rodiny. Proste to dopredu nenaplanujes az ked tie situacie nezijes..
@anonym_autor A peniaze mate spolocne? Ci jeho vyplata je iba jeho?
@anonym_autor tvoj najvacsi problem je tvoj muz! On je predsa rodic tiez a musis ho zapojit do starostlivosti o deti a domacnost. Ak sa na starostlivosti nepodiela, tak si zozen pani na strazenie + kludne aj na upratovanie, vsak zaraba 4000. Tie choroby sa casom zlepsia. Postav ho pred hotovu vec, bud bude participovat alebo si najdes vypomoc. Prve roky sme sa s muzom na OČR museli striedať, prečo by som sa mala vzdať svojej práce a života, preto lebo som matka? Gauč určite nekupuj, nech kúpi on, on predsa zarába. Ty nalož s peniazmi, ako chceš.
@anonym_autor prepac, to, ze to vie s detmi, neznamena, ze je dobry otec. Co z toho, ked sa na starostlivosti nepodiela. Pozri, do akeho stavu ta ten "dobry otec" dostal? Však jecz teba troska, ktorá si vôbec neverí, vidí problém v sebe! Práve ty si tá skvelá matka!!! Vyhľadaj odborníka, oddýchni si, nerieš, kto si, čo pomslyslí, nájdi si pani na výpomoc aj do dvojizbáku. Zaslúžiš si to, si skvelá mama, len si vyčerpaná a už došli asi všetky rezervy.
@anonym_autor ako môže byt dobry otec keď je nonstop v robote? A z toho čo píšeš mi absolútne nepríde ako dobry otec a ani ako dobry manžel. Proste hulvát, ktorý narobil deti a uteká od nich do prace.
@anonym_autor a toto je presne tvoj najvacsi problem. Ty ocakavas od kazdeho pomoc. Zobud sa zena. Rodicia ste vy dvaja, nie tvoje svagrine, svagrovia a vasi rodicia. Zena v rodicovstve taha za kratsi koniec, preto je potrebne sa s muzom dohodnut o starostlivosti o deti vopred aby nenastala situacia aku mas ty. Ty svojho muza stavias na piedestal a dokonca tvrdis, ze je lepsi rodic ako ty. Tvoj muz sa stara o chore deti? Tvoj muz travi s detmi viac casu a stara sa o ne? V tvojom ponimani je tvoj muz skvely otec. Ok, nebudem sa hadat ale poloz si otazku aky je manzel, muz? Vazne si odpovedz aky je, ked ta nechava v tychto srackach a nema pre teba pochopenie a ani sa ti nesnazi nijako pomoct.
@anonym_autor kurnik, vezmi jednu/ druhu babku, tepleho kamosa, decka a hybaj niekde na dovcu. Zatiahni rucnu brzdu by som povedala, nech je ten dom preco dalej stavat.proste chod s niekym inym. U mna ked muzovi poviem “ volam babicke, ako jeho mame “ ze ideme do toho Toskanska na ten kurz varenia, tak je zbaleny do 30 min jak v tej relacii Cestoviny 😂😂😂 Tiez pixloval jak jemu pokape hento a ono a jak bude vsetko v pazi zelenej a len som zdvihla telefon, uz bol kufor pas a booking potvrdeny 😂 Aj s komentarom ake to bude nahovno 😂 to som prepocula. Nie, nebudem cakat na nikoho a nic, bude ide/ nejde

@anonym_autor boze citim sa tazko uz len po precitani. Mam 2,5r a 1r. Chapem tvoje vycerpanie. Nie nekupuj gauc😂 prosim povedz mi, preco ked muz zaraba 4tisic si nezaplatis aspon upratovacku alebo raz do tyzna pani na postrazenie? Chod von proste medzi ludi urob si cas pre seba. Ja chodim obcas na masaz alebo do mekacu na kavu s len tam hodinu sedim v tichu. My tolko penazi nemame takze setrime ale toto nie je vas pripad. Pocuj dokazala by si ist na dovolenku bez deti? Vies nejaky tyzdnovy wellnes pobyt. A peniaze mate spolocne? Ci jeho vyplata je iba jeho?