Išli by ste do druhého dieťaťa kvôli partnerovi?
Ja nechcem, mám na to svoje dôvody, podľa neho irelevantné - možno áno, možno nie. Ale on by ešte chcel.
Poviem ti za seba: po prvom som 6 rokov trvdila, ze ani za svet. Dokonca som si dala po prvom opravit brucho (abdominoplastika), lebo som druhe nechcela ani za svet (tazsi porod, narocne dieta)… potom sme sa rozhodli, ze teda asi by sme aj chceli. Po 6tich rokoch, ked uz sme mali viac menej klud. A bolo to nase najlepsie rozhodnutie. Maly je sice este viac narocny ako prvy, tehotenstvo nebolo bezproblemove, ale nelutujem ani sekundu. A co sa tyka lasky. Toho sa neboj. Laska sa laskou nasobi a nie deli 😉
Oboch lubim ako kone. Ani jedneho nelubim viac ani menej … a obom sa zvyknem vyhrazat, ze ich narvem do hniezda zachrany 😂😂😂😂😂
Autorka, absolutne to niesu sebecké dôvody, pri tehotenstve a pôrode sa ti môže vyskytnúť 1000 zdravotných problémov, je úplne pochopiteľné, že to proste nechceš podstúpiť. Alebo aj to, že chceš mať nejaký komfort, vôbec niesi sebecká, sebecké by bolo, urobiť si ďaľšie dieťa “lebo chce manžel” a nedokázať mu dať to čo by si naozaj chcela. Drž sa, posielam ti objatie🫶🏻
Ak ty nechces, nechod do toho. Muzom sa lahko hovori, ale pre nich sa tehotenstvom a dalsim dietatom takmer nic nezmeni. Nemusia chodit 9 mesiacovs bruchom, nemusia rodit, nepridu o prijem, nezmeni sa im postava v dosledku tehotenstva, nebudu tolko s tym dietatom ako matka.
Takze v prvom rade je tu podstatna zena, sorry ak sa to niekomu nepaci. Ale hlavne ona musi chciet.
@elizabet173 fuuu, asi si necitala dost diskusii. Nprmalne babam radia rozchod.
S tými dôvodmi sa neviem veľmi stotožniť, ale dávam ti úplne za pravdu, že tvoje telo, tvoje rozhodnutie
@stanulienkat to, že niekto radi rozchod, neznamená, že muž je sebec. Len sa nevedia zhodnúť v tak životne dôležitej otázke. S inými partnermi by im obom mohlo byť v takom prípade lepšie a obaja by cítili, že žijú život podľa svojho gusta, naplnený...
Pozname uz tvoje dovody preco nie.
Ake su tie jeho ze ano?
Moj muz je jedinacik-a ked sme sa dali dokopy tak prve co mi povedal ze chce minimalne 2-3deti. Ze on bol sam a nechce mat iba jedno-lebo to bolo tazke.
Zase mam svagrinu ktora je jedinacik a jej toto vyhovovalo ze bola sama. Aj povedala ze ak by mala dieta tak len jedno. Lebo podla nej je to takto super.
My mame 3deti. Prvy porod bol jedna katastrofa. Napriek tomu som chcela dalsie. Ale chapem ze nie pre kazdeho je toto zazitok ktory by si chceli zopakovat.
Chapem ale to tvoje ze mas teraz klud.
@stanulienkat nie vždy, práve minule tu bola debata ze majú dve deti, ona chce ďalšie on nie, okrem jednej zarputilej aktivistky všetky diskutujuce boli na strane chlapa.
@autorka Ak je to LEN partner (nie manžel), tak kvôli nemu by som do ďalšieho tehotenstva určite nešla. Niečo sa stane a Ty ostaneš sama s 2 deťmi, on Ti bude posielať almužnu a ináč bude bez starostí.
Ak je to manžel, máte poriešené slušné bývanie, finančne sa vie postarať tak, aby Tebe a deťom nič nechýbalo a nemusela by si žobrať o každé Euro, momentálne Ti s dieťaťom a domácnosťou pomáha, tak ja by som nad tým aspoň pouvažovala. Píšeš, že finančne ste na tom tak akurát. Znamená to, že ak by ste mali ďalšie dieťa, tak by ste sa museli uskromniť a nemohli by ste si dopriať to, čo si doprajete teraz?
Ak ste mladí (do 30), môžeš mu povedať, že o tom porozmýšľaš, ale momentálne nie si s tým stotožnená. Faktom je, že o 3-4 roky môžeš zmeniť názor.
Ty musíš to dieťa vynosiť, porodiť a následne sa starať (čiže nevoľnosti, zdravotné komplikácie, zmena postavy, následné chudnutie, spánková deprivácia - vyčerpanie, depresie, znížené libido, strata práce, finančná odkázanosť atď., to väčšina mužov neberie na zreteľ). Ostal by on na materskej dovolenke, staral sa o dieťa a o domácnosť a Ty by si mohla pracovať? Ak máte približne rovnaký plat, tak by mu to nemalo robiť problém - ak to dieťa tak veľmi chce.
To, že si myslíš, že by si obe deti nemala rovnako rada alebo že by si medzi nimi robila rozdiely, tak to nie je veľmi dobrý argument. Tie ostatné beriem. No a čo, že myslíš aj na seba a svoje potreby a určitý štandard. Máš na to právo. Do toho dieťaťa choď len vtedy, ak budeš presvedčená, že to dáš psychicky aj fyzicky. Ak by si to robila len kvôli partnerovi/manželovi, tak je dosť možné, že váš vzťah by to mohlo neskôr ohroziť.
V tomto súhlasim s partnerom...tie dôvody sú divné. Ale nasilu nikto nikoho do dieťaťa donútiť nemôže. On teba a ani ty jeho, keby je to naopak. Raz tu bol ale príspevok, kde žena nechcela krvopotne a potom v 40 odrazu chcela ale muž už nechcel, tak sa tu hádzala odrazu o zem.
zalozila si si rodinu, musis mysliet aj na druhych ludi a ich stastie a komfort, takze ano mas pravdu, si sebecka
Autorka ja ti este chcem napisat ze nie si sebecka. Mysliet aj na seba nie je sebecke. Je to zdrave. Drz sa
@malvor áno, som sebecka. Ale od muža je tiež sebecké, že vyžaduje odomňa aby som išla do rizika, zničila si druhý krát telo, prešla bolesťou, ostala bez príjmu atď, lebo on chce. Či? Naozaj som tu ja ta sebecká? Na začiatku sme si povedali, že bude jedno, možno dve deti, ale vždy som sa otvorene prikláňala k tomu, mať jedno dieťa a bola psychicky pripravená na to, že sa môžu narodiť napríklad dvojičky. Keby teraz mám otehotniet a náhodou by to boli dvojičky, asi by som zošalela od samého zúfalstva. Ja som v dieťati nenašla zmysel života a nenapĺňa ma utierať zadky a zvratky, ožužlavať si prsia, či budit sa 5 krát za noc a nemám najmenšiu potrebu si to zopakovať.
Autorka:sebecka urcite nie si ☝️ Tvoje telo a tvoje rozhodnutie. Cize v tomto pripade suhlasim z nazormi, ze o dalsom tehotenstve ma rozhodnut zena…to je take iste, akoby o tom ci ma byt muz potetovany, vypracovany a ci ma podstupim plastiku penisu mali rozhodovat obaja. A zena by to chcela a muz nie. Je v tomto pripade muz sebecky? 🤔😉
Autorka nie si sebecká a ani tie dôvody nie sú sebecké, a nikto kto to tvrdí ti nezaručí ze všetko pôjde ľahko, bezbolestne a bezproblémové a tie názori ze si si založila rodinu máš myslieť aj na druhých.... Myslieť na druhých neznamená obetovať všetko pre spokojnosť druhého aj na úkor vlastného zdravia a vlastných pocitov
Aj ja som sebecka😀úplne chapem😀mame iba 1 dieťa, druhé už neplánujeme. Mne je ale úplne jedno, kto si čo mysli. Rozhodujem ja v tomto. Naviac som ani nekojila, nerodila prirodzene, no úplná katastrofa pre niektorých🙈a mame sa dobre. Syn nikdy nespomenul, že by chcel súrodenca, partner rešpektoval moje rozhodnutie a mám pocit, že mu to aj vyhovovalo, že som to rozhodnutie urobila ja😉
@miriam11 v tom suhlasim. Chcela som poukazat na dvojaky meter na MK. Na muzovi je zase zabezpecenie rodiny a kedze niektore mamicky by radi boli na MD 20 rokov, tak ani ti chlapi to casto nemaju jednoduche. 20 rokov maka ako kon, zivi rodinu... a potom pri rozvode chce zena vsetkeho polovicu.🙂
Ak chce chlap dieta-je sebec. Ak chlap dieta nechce, zas je sebec.😁
Ale autorke davam za pravdu-ak sa na viac deti neciti, nech do toho nejde.
Nie si sebecka. Si svojpravna. Ty to dieta musis vynosit, porodit, viac casu venovat starostlivosti oň. Mas pravo nechciet. Ak by to malo byt len kvoli partnerovi, tak radsej nie. To vidim na kvalitnu postporodnu depku.
Nie, nešla by som do ďalšieho dieťaťa kvôli chlapovi, nech ma akýkoľvek titul. Kým on nebude tehotným, neodrodi, neoddojci a nevypiple decko prvé roky bez ďalšieho príjmu, sú akékoľvek JEHO dôvody úplne irelevantné.
Ahoj, ako si sa nakoniec rozhodla? Ako je o teraz?

@malvor to máš pravdu, som sebecká. Jedná sa o moje telo, môj komfort a moje šťastie, myslím si, že by bolo divné, keby som na seba nemyslela