Išli by ste do druhého dieťaťa kvôli partnerovi?
Ja nechcem, mám na to svoje dôvody, podľa neho irelevantné - možno áno, možno nie. Ale on by ešte chcel.
Nemusíš nám vravieť svoje dôvody, ale pokial sú pre teba dosť padne na to aby si si 100% bola istá že už ďalšie dieťa nechces, tak si ho nerob lebo v konečnom dôsledku bude trpieť najmä ono.
Tu na koníku dostanú ženy dve rady-ak si chce dieťa silou-mocou vydupať žena, tak muž by to automaticky mal spraviť, lebo inak je sebec a určite tú ženu nemiluje. A je to určite na rozvod .😀 Ak však chce druhé dieťa iba muž, tak tá žena vlastne nemusí vôbec nič, lebo má na to právo. A zase platí len to, že muž je sebec.😄
Môj manžel súhlasil s druhým dieťaťom len kvôli mne. Ja by som s tretím ale už nesúhlasila, ak by náhodou on chcel. Záleží však od toho, aké sú tie dôvody.
Pokial by moje dovody boli väcsie ako tuzba tak nie. Len kvoli partnerovi by som do toho nesla. Rovnako to plati aj opacne
Kazde tehotenstvo je doslova riskovanie vlastneho zivota. Mas pravo druhe dieta nechciet a partner nema ziadne pravo ziadat od teba takuto obetu.
@stanulienkat a to dieťa vynosí, porodí a postará sa o neho od prvého dňa na svete ten muž či ako?
Asi nie, jeho radosť- tvoja starosť 😁😁👉👉
Nie, zvlast ked povie, ze su irelevantne. Je to bagatelizovanie tvojho dôvodu/problemu a to nie je ok. To by som riesila tiez.
Tie dôvody by sa niekomu naozaj mohli zdať ako neopodstatnené, ale pre mňa nie. Bojím sa, že tie deti nebudem milovať rovnako a ani jedno si nezaslúži aby bolo milované menej. Okrem toho nechcem rodiť. Jeden krát mi stačilo a už to nikdy v živote nechcem zažiť a to som mala dobrý pôrod, ale proste nie. Trasie ma pri predstave že by som rodila. Ďalšia vec je, že teraz máme už ako tak kľud, môžeme si robiť čo chceme, finančne sme na tom tak akurát, nechcem sa obmedzovať ani v tomto ohľade
No ak nechces druhe dieta, lebo sa bojis, ze ho nebudes lubit rovnako ako to prve - davam za pravdu tvojmu manzelovi.
Ja to úplne chápem, závisí aj na veku ak nemáš 40 tak by som minimálne ešte počkala na tvojom mieste a nerobila si druhé dieťa kvôli partnerovi. Podľa toho čo píšeš by som ani ja nešla do druhého dieťaťa, financie pôrod a taký ten psychicky kľud. Nie každá žena sa na to cíti a je to v poriadku 😊
Tak tie argumenty su skutocne tazko stravitelne pre partnera, ktory tuzi po dietati... ak mas traumy z porodu, davno si to mala riesit s psychologom, rovnako pocity, ze dieta nedokazes milovat rovnako - milujes aj rodicov, partnera, prve dieta si tiez nepoznala pred porodom a aj tak sa zamilovala, ci? Pre mna jediny dovod, ze nechces uberat s komfortu, volnosti, stability a jednoducheho zivota a tahat do toho tehotenstvo a babatko a matersku... chapem... vsetko zas prekopat a zacat od znova... nuz bude debata, ale taketo zasadne debaty o pocte deti neustoji kazdy vztah, uvidite... skus ho poziadat, nech ide na matersku/rodicovsku on... tebe sa tym padom zivot zmeni len velmi kratko...
Sesternica ma priatela maju uz dieta, on chce dalsie ona nie, nedavno som sa dozvedela ze je ku nej hruby a vulgarny a vobec nepomaha s malou.. ocividne deti chce len preto, aby si ju viac priputal a navonok posobil ako je rodinne zalozeny… no snad od neho coskoro odide
Je to tvoje telo a tvoje rozhodnutie, ty to dieťa budeš 9 mesiacov nosiť a musíš ho porodiť, podstúpiš tým 10000 zdravotných rizík, nie on.
My sme na tom podobne. Ja by som druhe dieta napriklad aj chcela, ale manzel nie. Kvoli kludu, financiam, a komfortu co uz mame (3,5r syn). Cim dalej, tym sa stotožňujem s myslienkou ze bude iba jedno. Takze bud tvojho manzela vylieci cas, alebo alebo argumenty, ktoré použiješ.
Inak ja som presvedcila manzela, ze po roku tuto otazku otvorime znova a pokial sa opäť kompromisne zhodneme ze nie, tak jednoducho nie.
Aj ty mu daj cas, respektive on tebe a uvidite
@anjelicek26 ja som napríklad veľa krát počula rodičov úprimne povedať, že maju jedno dieťa obľúbenejšie. A ten porod ani nie je tak o traume ale skôr neochota to celé podstúpiť znova, priznám si to, sú to sebecké dôvody ale pre mňa majú veľký význam. A radšej doprajem jednému dieťaťu lepší štandard ako deliť medzi dvoch a uskromnovat sa a nedopriať ani sebe ani dieťaťu poriadne to čo potrebujeme.
Toto je velmi orientacne, ze dopriat vsetko co potrebuje, ale zbytocne argumentovat, tuzba mat-nemat deti je zalozena hlavne o vnutornom pocite ci nastaveni. Aj rozhodnutie mat jedinacika je uplne v poriadku, len by sa na tom mali obaja partneri zhodnut. Ak sa nezhodnu, je to dost zavazny problem. My mame styri deti a najoblubenejsie dieta fakt nemam 😅
@anjelicek26 tak nedá sa to určite povedať všeobecne o všetkých rodičoch, ale často to môžeme vidieť aj tu na koni, ako sa niekto sťažuje že rodičia uprednostňujú jedno dieťa pred druhým a napríklad pomáhajú viac finančné alebo s deťmi a tak. Myslím, že tomu dáme voľný priebeh, teraz akurát skončili všetky šialené obdobia, chodím konečne do práce na plný úväzok a užívam si to. Možno na to aj ja časom zmením názor.
Tak nech sa s tým zmieri partner. Lebo to sú dosť relevantné dôvody.
Čokoľvek ti napíšeme, aj tak je všetko iba o vás dvoch. Ak muž vie aké máš ty dôvody tak bud ich bude akceptovať alebo nie. Ty zjavne jeho dôvody akceptovať nechceš alebo nemôžeš, to je všetko.
Povedz mu nech ti da cas a nech netlaci na pilu. A otvorte tu otazku znovu tak po roku. Moj muz tiez basnil o druhom dietati uz ked malo prve 6m. A potom pochopil, ze nema zmysel tlacit na pilu lebo cim viac on chcel tym menej som chcela ja. Ked to nechal tak tak som sa sama po case rozmyslela, ze by som este jedno chcela.
z toho ci pises mi pride, ze si dost sebecky clovek
Určite do toho nechoď keď už ty nechceš aj keď by dieta malo súrodenca bolo by to pre nho lepšie ale keď sa na to necítiš tak nie tvoje telo tvoje rozhodnutie
Nie, nesla. Kazde tehotenstvo a porod je risk pre zenu, ty ho budes znasat, nie muz. Mozno casom aj sama zmenis este nazor.

Ak chceš reálne názor / radu, treba zdieľať viac informácií. "mám svoje dôvody" je tak vagny argument...