icon

Je materstvo naozaj také úžasné, ako sa prezentuje?

Dnes o 15:32
anonym_5180b3
Dnes o 15:36

@anonym_autor za mňa nič

anonym_686490
Dnes o 15:36

jooj take otazky sa nemozes pytat na mamickovskom fore :D

autor
Dnes o 15:41
@anonym_5180b3

@anonym_autor za mňa nič

@anonym_5180b3 ja neviem ale mam rovnaký pocit.. ešte som neprišla na to čo je na tom tak úžasne. Mám jedno ročne dieťa a zatiaľ som nemala 1 deň kedy by som si povedala aky je to úžasný život.

anonym_02b5a4
Dnes o 15:50

Začni chodiť do prace, potom sa môžme o tom baviť😂 zistíš, že byt na materskej dovolenke malo svoje čaro 😂🙈

anonym_da8680
Dnes o 15:55
@anonym_02b5a4

Začni chodiť do prace, potom sa môžme o tom baviť😂 zistíš, že byt na materskej dovolenke malo svoje čaro 😂🙈

@anonym_02b5a4 tak asi pred dieťaťom chodila normálne do práce...

anonym_5295e5
Dnes o 16:10

na tych starostiach nic.. uzasne je az ti dieta da kopu lasky.. a ty jemu tiez.. ked ti povie, mam ta rad, si najlepsia maminka na svete, alebo ty si najkrajsia.. jasne, ze to tak nie je.. nikto nie je dokonaly.. ale v tom danom momente to tak je.. ked sa nan pozeras ako sladko spi, ked ta drzi za ruku.. ked sa ti zveruje so svojimi starostami.. ked je stastne, ked sa mu nieco podari, ked vidis, ze to ma zmysel..

anonym_9023d3
Dnes o 16:12

Pre mňa bola materská najkrajšie, najkľudnejšie obdobie života, žiaden stres, fakt som si to užívala.

petamich
Dnes o 16:23

a kde všade sa to prezentuje? 🙂 každopádne za mňa nič, mať zdravé a šikovné dieťa je pre mna úžasné privilégium ale na materstve ako takom nič úžasné nevidím, byť matkou nie je pre mňa rovná sa nadpozemský extatický stav, asi tak, každopádne niekto sa v materstve nájde a maximálne si ho užíva, aj to je v poriadku

midka
Dnes o 16:35

minule som nahodou natrafila na jeden profil na instagrame - rebeka.chl, pekny profil, tato mamina si myslim, uziva to rodicovstvo ,,, venuje sa detickam a vytvara im pekne detstvo...

anonym_a7ab95
Dnes o 17:08

Pre mňa bola materská najkrajšia najkludnejsia epizóda v mojom živote. Vstala som kedy som chcela, išla som kedy som chcela s deťmi. Nikam sme sa neponáhľali mala som kopa času na všetko. Niekedy som sa aj nudila.
Až po nástupu do práce po RD to bolo zahul stíhať prácu deti domácnosť.

katkazatka
Dnes o 17:12
@midka

minule som nahodou natrafila na jeden profil na instagrame - rebeka.chl, pekny profil, tato mamina si myslim, uziva to rodicovstvo ,,, venuje sa detickam a vytvara im pekne detstvo...

@midka Instagram toho znesie...

anonym_ad600a
Dnes o 17:16

pre mňa je to tiež skvelé obdobie , niekedy náročné ale čo nieje
úžasné je že denne sa snažíš vysvetluješ ukazuješ a jedného dňa dieťa urobí niečo samé od seba a ty vidíš že tvoja snaha starostlivosť má úspech a zmysel
u nás doma sú to maličkosti napríklad syna sme učili že špinavé prádlo ide do koša a od 2r to robí sám automaticky , vie kde máme pracie prostriedky, ako sa zapína pračka, myčka
má už skoro 4r a každý deň nás prekvapí čo všetko si ako tá špongia nachytal a teraz to ukazuje
tak isto ten vývoj ako dieťa ktoré ledva vedelo udržať hlavu začne sa pretačať, štvornožkovať , chodiť , skladať puzzle , vkladačky, vie ktorá flaška je jeho , kde má topánky a pod

galganka
Dnes o 17:34

Všetko má plusy aj mínusy. Ale vo finále sme sa doma zhodli, že s deťmi je nám lepšie. Hej, peňaženka je rýchlejšie prázdna, kôš na prádlo hneď plný, v chladničke vraj stále "nič nie je", puberta sa už občas riadne rozbieha, občas by som všetky školské veci vyhodila von oknom a nechala ich doma, ja by som sa tvárila, že práca nie je, niekedy je tu krik jak v pavilóne opíc a upratané podľa mojich predstáv nikdy nebude vo všetkých izbách... ...ale!!! Keď sedím na gauči, vždy sa nájde niekto, kto ma len tak objíme, zo školy mi prinesú kvet z krepového papiera, lebo "to sme museli vyrobiť", za obyč cestoviny dostanem pochvalu a titul naj kuchárky, môžem chodiť na všetky škôlkarske a školské vystúpenia a celé ich vždy preslzím, vždy mi aspoň jedna malá ruka ujedá z taniera, lebo so mnou vraj najviac chutí a večer, keď sa konečne odoberiem do pelechu, tak tam nájdem 1 až tri kusy potomkov, lebo v našej posteli je im vraj najlepšie a najrýchlejšie sa zaspáva s mojim prstom v dlani... A občas síce padám na hubu, ale to by som dosť pravdepodobne padala aj bez detí, a aj tak sa každý jeden deň najviac teším na odchod domov, na to, ako ma budú utláčať na gauči, vadiť sa pri tom, lebo všetci traja chcú sedieť na tom istom pol m. štvorcovom... A toto všetko, aj napriek tomu, že občas pofrflem, že som vlastne bankomat skrížený s taxíkom, mi dobíja baterky.

anonym_70e3cb
Dnes o 17:39
@anonym_autor

@anonym_5180b3 ja neviem ale mam rovnaký pocit.. ešte som neprišla na to čo je na tom tak úžasne. Mám jedno ročne dieťa a zatiaľ som nemala 1 deň kedy by som si povedala aky je to úžasný život.

@anonym_autor je to makacka. Urcite si velmi unavena zo vsetkeho. Je to velmi jednotvarny zivot, dookola to iste. Ale vsetko sa Ti vrati, ta obeta, ze sa staras a venujes, aj ked je to narocne. Zdrave dieta je dar, bude to lepsie, ked trochu vyrastie.

anonym_490c17
Dnes o 17:41

Ono, tazko povedat. Ja som si obe materske uzivala. Za mna najkrajsie a najbestarostnejsie obdobie… ale napr.susedia maju teraz 7m babo a suseda uz chodi do prace. Ona to velmi nedavala, od prvych dni co boli doma po tom malom kricala (fakt kricala), proste nenasla sa v tom, vecne ten maly plakal, lebo ona bola nervozna a dieta to vyciti. Teraz tam cez den je naja kocka a muz casto ostava doma, alebo prichadza v priebehu dna a ja toho maleho pocujem plakat minimalne 🤷‍♀️
Cize neda sa pausalizovat. Kazda sme ina, kazde dieta je ine..

katkazatka
Dnes o 17:51
@anonym_ad600a

pre mňa je to tiež skvelé obdobie , niekedy náročné ale čo nieje
úžasné je že denne sa snažíš vysvetluješ ukazuješ a jedného dňa dieťa urobí niečo samé od seba a ty vidíš že tvoja snaha starostlivosť má úspech a zmysel
u nás doma sú to maličkosti napríklad syna sme učili že špinavé prádlo ide do koša a od 2r to robí sám automaticky , vie kde máme pracie prostriedky, ako sa zapína pračka, myčka
má už skoro 4r a každý deň nás prekvapí čo všetko si ako tá špongia nachytal a teraz to ukazuje
tak isto ten vývoj ako dieťa ktoré ledva vedelo udržať hlavu začne sa pretačať, štvornožkovať , chodiť , skladať puzzle , vkladačky, vie ktorá flaška je jeho , kde má topánky a pod

@anonym_ad600a vydrž zopár rôčkov a zabudne ako sa zapína práčka a aj kde sa odnáša špinavé prádlo. Mám to isté doma.😁

thirstymonk
Dnes o 19:18

@anonym_autor Ja síce nie som mater, ale foter.

A nie, nie je to vôbec úžasné... sú v živote chvíle, kedy sú deti zlaté, keď som proste z nich happy.

Ale oveľa viac mi žerú nervy no a tak.

abbey1
Dnes o 19:33

@anonym_autor Je.

vkatush
Dnes o 22:09

Myslím, že každý to má inak a je vela premenných.
Pre mňa na 90% naozaj je také úžasné. Ale mám super deti (šikovných zdravých spachtošov, ktorí sú parťáci takmer od narodenia), úžasného manžela, ktorý je najlepším otcom, akého som si mohla priať pre mojich chalanov, zároveň plnohodnotný partner v domácnosti, a dokážem sa vďaka nemu popri materskej a domácnosti venovať aj sebe, aj priateľom, rodine.
(Ale áno, príde 10%, keď príde tantrum alebo choroba alebo niečo, a nadávam. Ale naozaj je to len malá časť, že na druhý deň, možno niekedy ešte v ten deň, aj zabudnem, že niečo zlé bolo).

Kamoška to má presne naopak. Náročné obe deti, manžel nie z tých najlepších, veľa hádok, na deti kašle, domácnosť celá na ňu, veľmi zlé vzťahy v rodine, nezvláda psychicky, keďže je na jej pleciach všetko, vyhorená aj z práce, melie z posledného. Tak jasné, že taká matka ti povie niečo iné o materstve.

xjakubikovak
Dnes o 22:15
@katkazatka

@midka Instagram toho znesie...

@katkazatka poznám ju 🙂 netreba každého hneď hádať do jedného vreca.