Je nevhodné prebehnúť doma nahá pred malými deťmi?
Ahojte, prave ma muz sprdol, preco chodim doma hola pred detmi. Deti maju 7r dcera a 1,5r syn. Naha chodim naozaj len zo sprchy pre oblecenie do skrine, cize par sekund. Syna kojim, cize hore bez ma vidi desatkratdenne. Samozrejme, neplanujem pred nimi exhibovat, ked budu trochu vacsi, ale v tomto veku, respektive pred dcerou mi to pride normalne. Co si o tom myslite? Dakujem.
Mne to príde úplne v pohode. Mám maličkú dcérku a 5 ročného syna. Síce nie sme nudisti a nechodievame cielene nahí, ale ak syn vstúpi do izby keď sa prezliekam, nijako to neriešim. Ak potrebuje ísť na záchod, keď som v sprche, tiež nemám problém. Ak ideme na plaváreň, normálne sa pred ním prezlečiem, aj ideme spolu do sprchy, keď potrebujem ísť na verejnú toaletu, vezmem ho so sebou do kabínky. A ak si zabudnem župan, neplazím sa z kúpeľne popri stene, aby ma náhodou nezbadal. Do nástupu puberty si myslím, že netreba robiť z nahoty žiadnu drámu. A až začne dieťa nahotu vnímať a cítiť sa nepríjemne pri nahom rodičovi, začne samo klopať pri vstupe do spálne, alebo kúpeľne.
Keď som bola dieťa, moji rodičia nemali problém s nahotou - nepromenadovali sa cielene po byte, ale keď prešli z alebo do kúpeľne nahi, nikto z toho nerobil vedu a toto ma ozaj nijako nepoznacilo. Práveže sme nemali potrebu zízať na nich alebo čo, brali sme to prirodzene ako súčasť ich tela. Keď som začala fungovat vo vztahu s manzelom, on nahotu ako taku bral ako nieco “poburujúce”, nutné držať len pod perinou a veľmi dlho sme sa v tejto oblasti nevedeli zhodnúť. Pamatam si, ked som ako novomanželka presla nahá z kúpeľne, lebo som si ozaj zabudla veci a on ostal úplne neprijemne zaskoceny. Vobec to nebral ako “sancu” 😅 Doteraz keď sa prezlieka, schováva sa, aby nahodou ho deti nezbadali. Ja sa síce pred deťmi už nepromenadujem celkom nahá (ked boli mali, ani som to neriešila, casto mi robili spoločnosť aj v kúpeľni), ale ak nieco zabudnem, obmotam si aspoň uterák. Snazim sa ich však viest k tomu, že byt nahý doma nie je nic tajomné, hrozne a poburujuce. Bola by som rada, ak by ako vacsi nemali absolútne žiadne komplexy z domu 😅
ale pridám na pobavenie. Moji chalani radi počúvajú skupinu Para a v jednej z pesničiek sa spieva: ked si lihas ku mne nahá a preč ma to ťahá. Môj menší sa ma pred casom spýtal, čo znamena nahá. Tak som mu povedala, ze to je vlastne holá a on oci na pol tvare: coooo, to si akože nejaka holata teta lahla k ujovi do postele? Sa nečudujem, ze ušiel preč, ak ňu tam naprdela 😂😂😂 takze nás urcite čaká dalsia etapa vysvetľovania, ze to tiež nie je nic hrozne 😂
Kazdy to ma inak.... Pred 7rocnou dcerou by mi to nerobilo problem, pred chlapcom v tom veku by som sa nepretrcala... A 1,5rocny chlapec? Ja som mojho kojila do 2,5roka a aj som sa s nim osprchovala... Ked uz zacal byt zvedavy( mami mas cicky, co robis, co tam mas, mas chlpky🤣) som to stopla a sprchujem ho samotneho lebo ho poznam a vsetko kvaka, cize v skolke by potom vedeli asi aj frizuru dole aku mam🤣
@nikolka1986 ale to, ze ty to povazujes za jediny spravny pristup, neznamena, ze aj jediny spravny je 😉
@nikolka1986 mna zaujal tvoj nazor 🙂 mozes rozpisat prosim preco nechodit naha pred svojimi detmi, pred manzelom?
@meg_junova prečo konkrétne?
čím menej to dospelí riešia, tým viac v pohode budú deti...
@belllinka Tak veľké detí je iné. A veď by mala uterák a presunie sa do spálne a tam sa oblečie. Ja vydem s kúpeľne nahý a ešte si aj kávu idem spraviť vypijem a aj po pol hodine sa idem obliecť. A čo?
@viktoriakarin 😂😂😂 Šak nech sa chalan učí. Čo sa v mladosti naučí v starobe ako by našiel.😂
@danulicek Tak manžel je prepáč staromódny. Už nieje rok 1700. Práveže mal to brať ako výzvu. A ešte v dobrom srandu si spraviť. A hlavne dať svojej žene najavo aké krásne telo má a že dobré si našiel a vybral. Samozrejme úprimne. Aj vzťah to upevní. Nie ju pomaly zhodiť, že ach pre boha obleč sa lebo aa nedá na to pozerať a ešte sú tu aj deti. Aspoň mne by to tak prišlo.
@trencan1983 akoze mame doma aj takmer 11rocneho a ten je zvedavy, nie ze by som sa ukryvala ale tak otocim sa napr.ked si davam podprdu ale kuka urcite len sa usmievka🤣
@libka28 čo prečo? Nerozumiem otázke 🙄🙂
Mam 6 a 13 rocne dcery a bezne chodím naha..aj do kupelky mi chodia uplne bezne a nerobia z toho dramu.ani si ma nevsimaju.
Starší syn 10 a pol r. nemá problém s tým, že nás vidí občas nahých. Ale on sa už začína hanbiť pred nami.
4r. syn nerieši.
Moja mama s tým tiež nemala problém keď sme boli malé ale otec áno. Takže sme boli zvedavé ako vyzerá nahý chlap.
Myslím si, že je na každom ako si vychováva deti.
Pokiaľ manžel nechce nech sa neukazuje nahý (myslím si ze by to inak bral keby mate synov) a ty si rob po svojom.
Nerozumiem ženám ktoré si tvrdohlavo idú svoj názor a nemajú problém kvôli tomu urážať ostatné.
U nás doma normálne,aj ja,aj manžel,aj deti...čo sme cudzí?A keď sa budeš musieť starať o chorých rodičov,tak ich osprchuješ oblečených?Toto mi rozum neberie...S mojimi deťmi sa rozprávam o všetkom (2x11,17) a preto nie sú z takýchto vecí vôbec vyjavení.
@adka176 homosexualom sa narodis, nie stanes lebo ta traumatizuje pohlad na nahe ľudské telo. Uz je davno vedecky dokazane, ze orientácia cloveka sa "urcuje" uz v jeho prenatalnom vyvoji, takze ju nevedia ovplyvnit žiadne nazvime to "sekundarne vonkajsie" faktory v neskorsom obdobi dospievania
toto v Nemecku a Rakúsku vôbec neriešia. Ocko sa sprchuje, mama sedí na záchode a dieťa si umýva zuby... Považujú to za prirodzené a ani sa nad tým nepozastavujú.
Každý to má inak. Dokonca mám kamošku, čo chodila od malička s rodičmi na nudapláž a už tam chodí aj so svojimi deťmi. Neodsudzujem to, i keď ja nie som na to povaha.
Pre mna je to tiez normalne. Par krat sa stalo, ze ma deti videli nahu. Nemam pocit, ze z toho maju traumu....Vobec to neriesia...
@chvostik1 Presne tak. A ďalšia vec je ta v niektorých afrických domorodých kmeňoch. Chodia tam všetci nahaty už stáročia. A nazivaju si v kľude a miery a bez finančných problémov 😂 a dobre im je. A nemajú žiadne z toho traumy, pedofíliu, skazenost ani homosexualitu. Len my "moderný" ľudia stále máme a vidíme vo všetkom problém. Ale tým problémom sme my sami lebo sme rozmaznany a nevieme čo chceme od roztopasnosti.
Je to úplne prirodzené a normálne, aspoň u nás doma. Nikdy som sa pred svojimi deťmi neskrývala, bežné mi behnu aj do kúpeľne. Raz budeme aj my mamičky staré a budeme potrebovať pomoc aj pri tom kúpaní a deti sa budú musieť o nás postarať, takže sa to všetko otočí. Tak ako sa staráme my o deti tak sa budú aj oni o nás. (dufam😂).
vezmi si to opacne, keby otec beha s hompalajucim sa vtakom pred 7 r. dcerou
tu nejde o to behanie s hompalajucim vtakom. Ale ked niekto prejde z kupelne do spalne nahy, ci muz, alebo zena v ramci rodiny je to ok. Dcera sa uz zacina hanbit, takže ked sa sprchuje tak si dava pozor aby ju muz nevidel. ale predomnou sa nehanbi a ani ja pred nou. Muz takisto cielene nebeha s "hompalajucim" sa prirodzenim, ale sem tam prejde s kupelne nahy...ziadna veda okolo toho nikdy nebola
@snazilka_bio_mamka tak hadam nebude behat ked pojdu deti do puberty. V 7r pochybujem, ze ich napada, ze je to nevjodne alebo nechutne..
Ako predom ňou chodili rodičia aj sestry aj brat aj teta a ja tiež chodím pred svojimi deťmi nevidím na Tom nič čudné.narodili sme sa nahý tak doma môžeme chodiť jak chceme

@nikolka1986 :D :D to som rada