icon

Je zodpovedné mať dnes viac ako tri deti?

1. apr 2026

Akurát sa nad tým zamýšľam... je podľa Vás zodpovedné v dnešnej dobe mať viac ako tri detí ? Viem je to každého vec. Internetové siete robia veľa, no v dnešnej dobe okrem problému s financiami si človek nemôže byť istý ani , či mu poslúži zdravie. Veď je už bežné , že odchádzajú 40 ročný ľudia. Práve čítam, že pomôcť rodine. Zomrel 40 ročný otec a zanechal po sebe 5 detí . Veď to je hrozné. Ja pri druhom dieťati som mala obavy a myslela na to, že, ak by sa nám niečo stalo ako to dáme. Či už sa v dnešnej dobe spoliehame na silu internetu, veď keby niečo ľudia sa poskladajú ? Viem, že samozrejme málokto uvažuje, že nešťastie sa môže stať veľmi skoro.

Strana
z7
anonym_8536bf
Včera o 20:48
@minenkaa

@anonym_8536bf a načo a ake dôkazy,veď sama cirkev to priznáva

@minenkaa ako naco dokazy? Kolektivna vina na vsetkych knazov ci ako si to predstavujes? To ked sa stane napriklad vo fabrike kradez tak sa nehlada vinnik ale automaticky kazdy pritomny je vinny?
Chapem, Tebe dokazy netreba, Ty si uz rozsudok vyniesla.
Dokazy nemas, spinit cudzie meno sa Ti zachcelo. Karma je zdarma, pamataj.

minenkaa
Včera o 21:03
@anonym_8536bf

@minenkaa ako naco dokazy? Kolektivna vina na vsetkych knazov ci ako si to predstavujes? To ked sa stane napriklad vo fabrike kradez tak sa nehlada vinnik ale automaticky kazdy pritomny je vinny?
Chapem, Tebe dokazy netreba, Ty si uz rozsudok vyniesla.
Dokazy nemas, spinit cudzie meno sa Ti zachcelo. Karma je zdarma, pamataj.

@anonym_8536bf karma zdarma a to sa smie v katolíckej cirkvi?
Kresťanstvo predsa neuznáva karmu a ja nikomu neublizujem a ani niesom v spoločenstve ktoré to robi
A len tak mimochodom ,keď niekomu niečo prajes ,väčšinou sa ti ta karma tam znásobuje a je jedno či zle alebo dobre a keďže používaš karmu ,tak jej asi veríš (ako správna katolícka) a tým pádom už zle myšlienky voči niekomu sú zle a páchajú dalsie zlo
Jooj ,ale to asi bude stačiť spoveď a zas bude dobre

anonym_8536bf
Včera o 21:14
@minenkaa

@anonym_8536bf karma zdarma a to sa smie v katolíckej cirkvi?
Kresťanstvo predsa neuznáva karmu a ja nikomu neublizujem a ani niesom v spoločenstve ktoré to robi
A len tak mimochodom ,keď niekomu niečo prajes ,väčšinou sa ti ta karma tam znásobuje a je jedno či zle alebo dobre a keďže používaš karmu ,tak jej asi veríš (ako správna katolícka) a tým pádom už zle myšlienky voči niekomu sú zle a páchajú dalsie zlo
Jooj ,ale to asi bude stačiť spoveď a zas bude dobre

@minenkaa sama si si odpovedala. "tým pádom už zle myšlienky voči niekomu sú zle a páchajú dalsie zlo" ja nechcem aby Tvoje zle myslienky, a nielen myslienky ale aj Tvoje slova robili dalsie zlo, tak sa Ta snazim rozumovymi argumentami presvedcit o tom, ze nie vsetci katolici su svine. Aby sa Tvoje zle myslienky nesirili (nenasobili) dalej. Ale ako vidim nedari sa mi to. Nevadi, robila som co som mohla.
Ja chapem karmu tak, ze to co pustas do sveta, to sa Ti zo sveta vrati. Ak pustas dobro, tak dobro. Ak zlo, tak sa Ti vrati zlo.
Naozaj nikomu neublizujes, ked vyhlasujes, ze katolici su svine? Si si ista?

minenkaa
Včera o 21:17
@anonym_8536bf

@minenkaa sama si si odpovedala. "tým pádom už zle myšlienky voči niekomu sú zle a páchajú dalsie zlo" ja nechcem aby Tvoje zle myslienky, a nielen myslienky ale aj Tvoje slova robili dalsie zlo, tak sa Ta snazim rozumovymi argumentami presvedcit o tom, ze nie vsetci katolici su svine. Aby sa Tvoje zle myslienky nesirili (nenasobili) dalej. Ale ako vidim nedari sa mi to. Nevadi, robila som co som mohla.
Ja chapem karmu tak, ze to co pustas do sveta, to sa Ti zo sveta vrati. Ak pustas dobro, tak dobro. Ak zlo, tak sa Ti vrati zlo.

@anonym_8536bf lenže ja sa nehlásim k žiadnemu náboženstvu takže mne ta karma môže byt ,kde?
A keď už riešime to kresťanstvo ,prečo tu miesas tu karmu
Ja ublizujem katolíkom lebo napíšem ,že sú svine a neubližuje im skôr to čo sa deje v ich radoch a čo sa dialo a bude ešte diať ,

minenkaa
Včera o 21:20
@anonym_8536bf

zuzana76
Včera o 21:22
@minenkaa

@pr85 ty si katolik písala som tebe

@minenkaa zeejme vies co je bacha bazi, v islame sa to zneuzivanim deti len tak hemzi, ale ano, katolici su svine

minenkaa
Včera o 21:23
@zuzana76

@minenkaa zeejme vies co je bacha bazi, v islame sa to zneuzivanim deti len tak hemzi, ale ano, katolici su svine

@zuzana76 ja si zastávam nejaké náboženstvo ?

zuzana76
Včera o 21:24
@minenkaa

@zuzana76 ja si zastávam nejaké náboženstvo ?

@minenkaa no z tohto tu vyplyva, ze islam, aj ked nie priamo

minenkaa
Včera o 21:28
@zuzana76

@minenkaa no z tohto tu vyplyva, ze islam, aj ked nie priamo

@zuzana76 ale prosim ta to kde vidíš
Prva otázka bola ,ako si môže katolik dovoliť kydať na iné náboženstvo ,čo sa v jeho mene deje,keď katolícka cirkev ma toho narovasi viac ,ako hitler a stalin dokopy a v ešte ohavnejsiom štýle

anonym_1724e3
Včera o 22:03
@zuzana76

@anonym_1724e3 ono sa niekde pise, ze je praktizujuca krestanka? na katolickej univerzite moze studovat ktokolvek. Ved aj tu je kopec tem, kde neveriati daju dieta na katolicke gymnazium. To nehovori nic o viere cloveka.

@zuzana76 reagoval som na to pozitívne vyjadrenie o katolíkoch. Naschvál som dal link na nehodu a správanie tej dievčiny. Lebo katolìci nie sú len samí anjelici. Ako v každom vierovyznanì, každý sa rád schová alibisticky za toho svojho boha a háji tú svoju akože dobrotu. Blbci a dobráci sú v každých radoch. A ešte jedna vec. Normálny, dobrý človek nemusì o sebe hlásať, aký je správny kresťan. Už len to smrdi falošou.

anonym_1724e3
Včera o 22:10
@jaroe

@anonym_autor hej, takí sme rozumovo vyspelí, že vymierame.

@jaroe máš ten pocit? Vieš koľko miliárd obyvateľov žije na zemi?
Ak máš na mysli SR, áno populácia klesá, to je fakt. Skús sa zamyslieť prečo? Prečo mladí odchádzajú? Alebo ak by sa aj milión detí narodilo, zvládla by to táto 💩 krajina? Legislatívne, systémovo, zdravotne, pedagogicky, atd? Určite nie! Rozmýšľať treba aj v súvislosti.
A ešte niečo. Netreba mať okolo seba 5 detí a plné kúty chudoby. To veru nie je kvalita života. Nie som fanúšik časov minulých, keby ženy rodili ako jablone a bieda v každom rohu 🙈 To nebol život. Radšej 1, 2 a zvládnuť to v pohode.

anonym_1724e3
Včera o 22:13
@anonym_8536bf

@anonym_1724e3 dalsia minenkaa, dla 1 osoby studujucej na Katolickej univerzite odsudis dalsich 3748 osob, ktore tam tiez studuju. Na zaklade 0,02% vzorky odsudis 100%.
Pre stromy nevidite les.

@anonym_8536bf o obhajobe RKC a ich ovečkách si myslím svoje. Hotové božie stvorenia 🫣

denithestrange1993
Včera o 22:49

@anonym_autor zodpovedne/nezodpovedne nie je zaobstarat si deti,ale nasledne ako ich clovek vychovava. Je mozne ze teenegeri pridu k dietatu ani nevedia ako, ale nasledne dospeju a nastavia si spravne priority. A co sa tyka penazi,moznej smrti,invalidity to je vsetko tak variabilne ze az. Ludia sa vedia kadecomu prisposobit,aby zvladli tazke casy. Samozrejme idealne je najprv mysliet na nepriaznive okolnosti,ale neda sa byt pripraveny na vsetky zivotne situacie. Neznasam generalizovanie ze 3 a viac deti=socky. 1 alebo 2 ideal. Ono su ludia,ktori zvladaju aj 10deti a niekto nevie uzivit ani seba sameho.

Strana
z7