Jedno dieťa nám stačí. Je to sebectvo alebo rozumné rozhodnutie?
Máme jedno dieťa a čoraz častejšie počúvam otázky typu: kedy bude súrodenec? Pravdu povediac, druhé už neplánujeme – kvôli veku, financiám a jednoducho pocitu, že sme kompletní.Moja sestra do mňa stále vrta, ona má tri deti a život žiaden. Som jejpovedala, ze ked vidim ju ako zije, ze aj preto som sa rozhodla, ze jedno dieťa a dosť.
je to tvoje rozhodnutie.
co ine ta ma akoze zaujimat ?
Toto je iba na Vás
Je to hlavne tvoj život a tvoje rozhodnutie.Ži tak,aby ste boli spokojní hlavne vy ako rodina a nie, aby si vyhovela okoliu.
nikomu ziadne vysvetlenie nedlhujes, ani tvojej rodine. Je to cisto vec medzi tebou a muzom. BODKA.
hlavne tvoje rozhodnutie... 😉
Toto je kazdeho vec, proste aky mate vy doma pocit, situaciu . Nebudem snad nikomu nutit nieco, co je kazdeho dost sukromna vec.
Ja mám len jednu dcérku a viac detí neplánujem, a ani by som viac nechcela. Je to na každom človeku ako sa rozhodne. Mať deti je veľká zodpovednosť a človek si ma byť v prvom rade istý, že dieťa zvládne vychovať a dá mu všetko , čo potrebuje...čo v dnešnej dobe nie je vôbec jednoduché
Tvoj život. Teda tvoj a tvojho muža. Absolútne nikoho a nič do toho. Ja som vďačná za jedno. Pochádzam z viac súrodencov a vravím, som vďačná. Nie vždy je plus čím viac, tým lepšie. Niekedy zo súrodeneckych vzťahov môže byť prípad pre psychiatra. A nie, nie je to chyba výchovy ako by mnohí chceli tvrdiť. Ak cítiš, že je to ok, je to určite tak, ako má byť.
A? Tvoje rozhodnutie.
Vkuse ta istá téma dokola. Nech si ma každý toľko deti koľko chce. Netreba to tak prežívať. Navyše ty so sestrou ste rovnaké. Obe posudzujete život tej druhej
Ani jedno ani druhé... Je rovnako v poriadku mať jedno dieťa ako mať tri...nemáte si čo vyčítať ani zazlievať tak ako ty si sa rozhodla mať jedno dieťa pre nejaké dôvody tak sa rozhodla tvoja sestra mať tri...a ten komentár čo si jej povedala, že si sa rozhodla mať jedno dieťa keď vidíš ju ako žije je rovnako hnusný ako to, že do teba sestra rýpe.. nemáte si čo vyčítať
Čo je sebecké na tom, že chceš len 1 dieťa? Veď ho máš. To potom my, čo žiadne nechceme, sme azda psychopati?
Ok, dik za info
Kazdeho vec, aj keby si deti nemala. Ona ich zivit nebude. Nie je to sebecke, je to vase rozhodnutie.
Čo je sebecké na tom, že chceš len 1 dieťa? Veď ho máš. To potom my, čo žiadne nechceme, sme azda psychopati?
@yelena159 to už sa rovno vymaž zo zemského povrchu 😁
Ani jedno ani druhé... Je rovnako v poriadku mať jedno dieťa ako mať tri...nemáte si čo vyčítať ani zazlievať tak ako ty si sa rozhodla mať jedno dieťa pre nejaké dôvody tak sa rozhodla tvoja sestra mať tri...a ten komentár čo si jej povedala, že si sa rozhodla mať jedno dieťa keď vidíš ju ako žije je rovnako hnusný ako to, že do teba sestra rýpe.. nemáte si čo vyčítať
@angeli121212 Ona by jej to pravdepodobne nepovedala- len sestra rypala, ze preco maju len 1 dieta, tak dostala na blbu otazku blbu odpoved. S takymi ludmi sa inak neda.
@angeli121212 Ona by jej to pravdepodobne nepovedala- len sestra rypala, ze preco maju len 1 dieta, tak dostala na blbu otazku blbu odpoved. S takymi ludmi sa inak neda.
@luccys povedala nepovedala ale tiež zhodnotila, že nemá žiadny život ... Sestra nemá čo rýpať to je jasné ale autorka by si tiež mohla uvedomiť, že niekto chce mať viac detí
Sú ľudia ktorý nemajú ani jedno dieťa, čo by oni zato dali aby mali aspoň to jedno dieťa
Ak ho nechcete kvoli pohodliu, tak je to sebectvo, ak kvoli financnym, zdravotnym dovodom a veku je to logicke a zodpovedne rozhodnutie. Ty sama musis vediet do ktorej kategorie viac spadas.
je to tvoje rozhodnutie a ano za mna je sebecke nakolko dieta bude v dospelosti "uplne" same ☹ pozerate len na svoje pohodlie nie na dobro dietata
Pochádzam zo 6 súrodencov a mám 3 deti .... Podľa mňa sú najideálnejšie 2 deti. Ale je to tvoje rozhodnutie a vy to tak musíte cítiť . V tomto by som okolie fakt nepočúvala
My tiež jedno dieťa, viac a manželom neplánujeme. Sme šťastní za to jedno a nech je živé a zdravé. A celkovo si myslím, že toto je každého páru osobná vec a nikoho iného do toho nič nie je.

Máme sa tu teraz pohádať? Si nemáte čo vyčítať. Ona má pocit, že máš detí málo a Ty si myslíš, že nemá život. Dve hrozná.