icon

Kamarátka vysmiala sestru, že má tri deti

13. jún 2022

Myslite si že je trápne mať tri deti? Vieme napíšete tie čo máte tri deti že sú super atd chápem no a tie matky čo tri deti nemajú? Ako to vidíte?
Situácia; dnes som sa náhodou stretla s dávnou kamoskou z pôrodnice na ihrisku s detmi na fakt že moja sestra ma 3 deti zareagovala posmešne slovami “čo? Tak čo? Nevedia sa ovládať? Ha ha” (pritom tá kamoska ma deti dve a rovnako aj ja )
Trochu sa ma to dotklo lebo tiež planujem viac deti. Nič som jej Nepovedala asi som mala, no to tak ma to zarazilo.
To naozaj v očiach ľudí to takto vyznieva? Že je to hanba mať tri deti? Stále nad tým rozmyslam

Dakujem za názor

Strana
z2
mamula20
Odpoveď bola odstránená
lintu
13. jún 2022

No vsak to. Ma dve deti. Po skusenostiach, s ktorymi je mozno ohromena, ze si niekto trufne ich mat viac. Vobec by som sa nad tou jej poznamkou nezamyslala. Mohlo z nej vyjst aj horsie.

lubina
13. jún 2022

my mame dve deti, viac neplanujeme, ale nevidim na tom nic cudne, ak ma niekto tri deti. Nie je to vobec hanba. Kazdy ma tolko deti, kolko chce a dohodne sa na tom s partnerom. Ludia co sa vysmievaju su divni, mozu si o tom mysliet, co chcu, ale vysmievat sa je fakt divne.

jana_eyre_2
13. jún 2022

@cyberk no ono to zväčša ľuďom moc vtipné nepríde, to nie je žiadne hrotenie.. keby si niekto robil srandu, že mas len jedno tak by ti to tiež neprislo úplne ok..

kocurikpupcek
13. jún 2022

Podľa mňa zaleží aj kde tie tri deti máš. Zrovna v čase, keď sme čakali tretie, sme sa sťahovali. Ale sťahovanie sa naťahovalo, tak už som mesiac pred pôrodom radšej zašla ešte na Antolskú (pôrodnica v Bratislave) kvôli vyšetreniu. Keď som lekárovi oznámila že toto je tretie, vyslovene neskrýval svoje začudovanie. Až zdvihol obočie.(pravdu poviem, bolo mi to trochu nepríjemné, ako by som bola nejaký asociál).
V práci (klasický korporát), keď som oznámila tretie tehu, tak to bolo tiež počudovanie. Samé reči akí sme odvážni s manželom, že sme sa odhodlali na tretie. Vačšina kolegýň má po jednom dieťati aj to po 35tke alebo sú ešte bezdetné 30tnicky. Po presťahovaní sa pod Tatry, sme úplne normálne zapadli medzi ostatné obyčajné rodiny s troma deťmi.🤷‍♀️tu to nikto nerieši. 3 deti je tu pod Tatrami štandard, normálka. V BA im to príde ako divné a už moc. Sorry ak som sa dotkla Blavákov😉

sense
13. jún 2022

Mne je to jedno ci ma niekto jedno, 3, ci 10 deti. Svoje si pomyslím len keď sa osoba ktorá má deti len sťažuje ako sa stať nestará... Ale vtedy mi je tiež jedno ci sa sťažuje matka jedného, troch alebo desať detí...

miiceencoovaa
13. jún 2022

Ja mám jedno dieťa, jedna teta má 3 deti, druha tera má 5 deti...keby mám možnosť, tak tiež mám určite ešte minimálne jedno dieťa.

kluska
13. jún 2022

ja mam 2 deti a sen bol mat 4, 2 skor a 2 o par rokov neskor. Ked mal starsi 6 a mladsi 4, bolo to uz fajn obdobie a vtedy som pomyslela, ze by bolo fajn mat dalsie dieta. Ale neda sa, nestaci len chciet, ale treba sa aj postarat. Takze zostavame pri 2 a ked bude nejaka nehoda, tak bude aj 3tie 🙂)) 5 deti je uz na mna moc, ale 3-4 ok

smilingwoman
13. jún 2022

Niekedy ma udivuje čo všetko ľudia vôbec komentujú. Ved to je každého vec. Určite je ok mat 3 deti, tak isto ako je ok sa rozhodnúť nemat žiadne deti, alebo len 1 dieťa. Aj tieto pripady ľudia komentujú (wtf) Je iné keď niekto rodi ako na bežiacom páse a nemá možnosť zabezpečiť ani základné potreby pre deti, ale to uz je na inú debatu. Ja by som take poznámky ignorovala🙂

giulliette24
13. jún 2022

Všetky dobré vieme že deti sú o zdravotnom stave aj o financiách a nie o vyhoveni predstavám okolia. Tvoj zážitok nie je o počte detí, ale o nastaveni tej ženy, o jej štýle humoru,
neviem či to len Slováci majú takúto chorobu, no nám sa často smejú že máme LEN dievčatá, švagriná neraz počúva, že kedy bude dievčatko k tým 2chalanom, kto má jedno je egoista kto má viac sa nevie ovládať....
Zakaždým je to o debilnom "humore" danej osoby, empatický a slušne vychovaný človek sa z deti nevysmieva...

nikoletta1712
13. jún 2022

Mňa sa tiež pýtajú, kedy budem mať dieťa a ja poviem priamo do ksichtu, že nikdy…

lilly16
Autor odpoveď zmazal
kassandra25
13. jún 2022

Vies co, nejako extra ju nevysmiala, iba mala svoje zvlastne poznamky. Cim dokazala svoju inteligenciu. Ty nam tu svoju dokazujes otazkami a zamyslanim sa nad takymto nezmyslom.!

janickacrazy
13. jún 2022

Vieš ako sa to hovorí, zapovedaneho chleba najväčší krajec. Možno ju stretneš o pár rokov aj s tretím dieťaťom. Nerob si nič z hlúpych rečí. Ľudia budú furt komentovať.

anita6666
14. jún 2022

Nech má každý toľko detí,koľko chce/alebo koľko si nechá,osobne to nechápem...načo? Vsak ty tiez nemáš tri hlavy ani tri platy

Strana
z2