icon

Koľko dní alebo týždňov po pôrode ste zavolali rodičov/mamu na návštevu?

9. sep 2022

Ahojte..koľko dní alebo týždňov po pôrode ste zavolali rodičov/mamu na návštevu?Mama mi volala už do pôrodnice že o týždeň dôjde pozrieť nebola som nadšená povedala som jej že to je skoro. Mala som veľmi náročný pôrod🙄 Dnes mi volala zas a keď som jej povedala že neviem kedy že možno po šestonedelí tak mi povedala že ale to nemôžeš ved ja som tvoja mama..Ale ja fakt neviem kedy mi bude ako tak lepšie atď. Som fakt ťa zlá,či ako?

petulda333
10. sep 2022

Svokra ma cakala pred vchodom a nasi,sestra s muzom prisli vecer. Pri druhom o 3dni

simona92101
10. sep 2022

@hederamonstera nedovolila,ale svokra je general,prisla ako velka voda,na nic sa nepytala.uz ked nevedela vydrzat,vybrala sa do izby,a jednoducho dceru zobrala,s nazorom podobnym ako ma janinah-ja som babka,ja mam pravo..

lienka.7
10. sep 2022

A co ti vadi na tom, ze by prišla. Vsak by ti prišla pomoct nie na 3 chodovy obed aby si jej varila🤦‍♀️
Ked ti to vadi, povedz jej nech ti dá pokoj a neotravuje a mas vybavené 👍
Odpoveď na tvoju otazku: pri prvej ma prišli obaha vyzdvihnúť do pôrodnice (bola choroba, 2x videli malu az tam), doma mi pomohla, aby som si mohla lahnut. 2x čakala s mladšou doma, uvarila mi zatiaľ vyvar a opäť nachystala postel a všetko okolo toho. Sla so starsou von aby sme si s mužom mohli "uzit" spolu malinku. Ja som vďačná ze prišla, ani jeden krát som ju nevolala, prišlo mi to.automaticke ze prišla. Svokrovci došli cca.po týždni.

petulda333
10. sep 2022

Tak pozri,zas na tu hodinku by ta nestalo vela sil. Je to tvoja vec,ale mna by mrzelo ,skryvat vnuca tak dlho

minutka
10. sep 2022

Boze. Je to mama. Tvoja. Porodila ta a ma ta rada. Chce byt sucast tychto dni. Je to uplne prirodzene. A co ze chodis naostro? Daj si nocnu koselu pre boha. A keby aj nie. Ste zeny. Matka a dcera. A covid ani nekomentujem. Tato “vyhovorka” tu bude este dlho. Pardon. Treba sa s tym naucit zit. Samozrejme ziadny chory k babatku nepatri. Ani s kaslom, covidom, chripkou, anginou… treba dodrzat hygienu. To isto ovladate. Cudna doba 😔

maribell
10. sep 2022

Ja som nemala doma nasťahovanú mamu ani svokru. Ale ukázať im vnúča až po 6-nedeli? 👀 Fúha, no už sa teším na nevesty.

autor
10. sep 2022

@maribell píšem tu už po niekoľkýkrát že ho už videla ale nevadi

minutka
10. sep 2022

Videla ho vonku pred porodnicou ako nejaka nahodna okoloiduca. V domacom prostredi je to uplne o inom. Zvlastne ze taketo veci treba vysvetlovat. Ale samozrejme sme rozni. Mame ine pohlady na zivot, povahy a aj rodinne zvyklosti a vztahy. Ktovie ako bola autorka vychovavana. Co je v jednej rodine prirodzene, v inej čudne

nadazdi
10. sep 2022

Po prečítaní príspevkov sa začínam báť vlastných dcér 😂 dosť toxic.. tiež si nemyslím, za starostlivosť o novorodenca je jadrová fyzika ale čo sa týka návštev.. deň potom čo ma prepustili z pôrodnice som zobrala decko do koča a šla s mužom ku svokrovi na kávu..

mondolina
10. sep 2022

môjho syna videli svokrovci už v pôrodnici, mama až doma.
neviem si predstaviť, že by som im " dovolila" vidieť vnúča po 6 týždňoch 🤦‍♀️

lienka.7
10. sep 2022

Ked uz teda nechceš od mamy žiadnu pomoc, to ti tak vadi, ze by sa doma potešila s vnučkou? 30 minút napr?
A k tomu covidu, moja mama mala pri každej rusko a negatívny PCR test. Nedovolila by si ísť ani k jednej co i len s nádchou!!! aj keď minulý rok boli v zahraničí, automaticky test az potom sa hlásila o návštevu.
Ked vsak s mamou nemas dobrý vzťah, tak jej proste povedz nech ta/vas neotravuje a bodka.
Snad sa toho istého nedočkas aj ty...
Btw, pomáhala mi inak napr aj s osprchovanim - to na margo toho ze musis chodiť naostro... a vadi ti pritom vlastná mama

ibrunova
10. sep 2022

Tak ti nie je asi mama blízka osoba. Mňa by veľmi mrzelo, keby sa takto vyjadrila o mne moja dcéra.

zazalienka
10. sep 2022

Ja som mala sekciu, mala som 35 vtedy, veľmi dobre som to znášala, manžel bol pár dní doma, ja som vylúčila na prvý mesiac všetky návštevy, okrem fakt najbližších, pretože sem prišla návšteva a malý bol rozhodeny asi 5 dní, reval mi, lebo išiel z ruky do ruky, každý chcel pestovať a ja som ho potom nevedela ukľudniť.. tak som všetko stopla, tie prvé dva tri týždne sme si užívali sami, zvykali sme si.. moja matka bola asi po týždni u nás, svokre sme ho potom neskôr priniesli, keďže bola po porážke .. ja som sa veľmi rýchlo zotavila, fakt pár dní, na stehy som šoférovala sama, aj na kontrolu, to bolo super.. a možno sa na mňa niekto aj trošku nahneval, keď som povedala že tak o tri týždne, ale za kľud a pokoj mi to stalo.. pomoc som nejak nepotrebovala, malý bol kľudný , všetko som zvládala sama.. ale fakt to bolo aj tým že som sa veľmi rýchlo zahojila, nie je to pravidlo u všetkých. Akurát teda 4 dní po prepustení z nemocnice bola u nás na víkend mužova dcéra podľa rozsudku, ale tá bola super, sedela pri ňom a pozerala, tichucko mu rozprávala.. nemala som srdce povedať jej že ešte nie..

petulda333
10. sep 2022

@nadazdi ja som tiez hned chodila prechadzky,za jazdeho pocasia

nadazdi
10. sep 2022

@petulda333 naaaateda, veď sme boli po pôrode, nie po autonehode 😁

petulda333
10. sep 2022

@nadazdi ved prave.

simona92101
10. sep 2022

@nadazdi treba ale mat na pamati,ze niektore zeny su po porode ako po autonehode,a su radi ze si mozu sadnut na wc bez placu a bolesti...nie kazda zena beha po porode ako srnka,a vysmievat sa a zlahcovat to nie je na mieste.moja sestra bola napr.po prvom porode v katastrofalnom stave,zlomene rebra,zasita az po neviem kam,musela dostavat transfuziu..cize po porode nebehala po kavach s kocikom ako srnka..ja som zase mala bolestive hojenie,stehy mi opravovali uz par dni po porode,do toho teploty a zapalene prsniky..cize rodina a navstevy by mali zvazit,ci zena po porode v takomto stave by mala prijmat denne navstevy ihned ako si ktokolvek zmysli..pre taku je aj to uvarenie kavy vela..

nadazdi
10. sep 2022

@simona92101 veď ja nič nezlahčujem, niektoré ženy nechodia von ani keď majú kramy, čo teraz si počnem.. nezavolám ani vlastnú mamku ku nám, lebo som rozsekana jak rezanec?

autor
10. sep 2022

@pukina lepšie by som to nenapísala veru..som zhnusena ako fakt. Zaujímal by ma aj postoj manželov daných žien, či sa im páčilo mať svokru týždeň dva doma atd. V dnešnej dobe aby ma niekto obskakovať keď máme umývačku riadu,sušičku a xy rychlych receptov. Ešte jeden koment tu bol super že babky si nárokujú atď. No bohužiaľ je to tak..aj mne už bolo povedané že si ho vezme na stráženie lebo jej ho ,,musím požičať,,🤦

marzuz89
10. sep 2022

Nie si zla, je perfektne, ze mate doma svoj klud, ze travis ten cas najdolezitejsich prvych dni s babatkom a manzelom. Pretoze manzel je ten, kto ma byt pri vas. Nie mama, a on mimo diania, lebo manzelka s mamou ho s prepacenim ani nepustia k vlastnemu dietatu. Nasi tiez prisli po tyzdni, ja napriklad ani nerozumiem, preco by sa tu mala mama nastahovat a varit, prat, obskakovat babatko. Naozaj jeden novorodenec nepotrebuje okolo seba 3 ludi, ved ma mamu a poobede po praci aj otca. A navarit sa da na 2 ci 3 dni a poriadok pocka, aj tak ho nema kto narobit 😉 my sme tiez zavolali k obedu, ku kave, kolaciku, a az o niekolko dni, tie prve dni boli najdolezitejsie pre nas ako rodinu. Mna, babatko (neskor druhe) a manzela. Stoj si za tym, ide o vasu pohodu a nie citit sa nekomfortne ❤️ ved o par dni uz budete zziti, budete mat system, a mozete vitat navstevy v upratanom navarenom 🙂

mimi2120
10. sep 2022

Sú proste take ženy, u ktorých na prvom mieste je to, že oni sú matky a babky a majú práva a celá tato udalosť je o nich. Iba oni majú city a cely svet sa točí okolo nich. Dcéra je dieťa, ktore oni porodili a ktore ma voči ním povinnosti. A potom niekde na poslednom mieste je žena (ich dcéra), ktorá sa práve stala matkou a ktora ma nárok na pocity. Ale to ide pomimo nich.

aknamorka22
10. sep 2022

Moji rodičia nás prišli pozrieť hneď na druhý deň do pôrodnice. A to bývajú 150 km ďaleko. Následne po prepustení prišla mama na 4 dní pomôcť a medzi tým prišla sestra s rodinou pozrieť a ešte sa na chvíľku zastavili kamaráti 3 ks. Mne osobne to nevadilo a práveže mi veľmi pomohla podpora od rodiny, hlavne mama a sestra mi pomohli, poradili, a uistili ma 🙂

moni73
10. sep 2022

Ano, trpis spolu s dietatom. Kazdu teplotu, chorobu, bolest. Ja nebudem chciet vidiet len svoje vnuca, ale aj svoju dceru, preboha.
Na zaciatku si pisala o navsteve, uz sa ti viac hodi 2tyzdnove nastahovanie mamy/svokry. Toto je sakra rozdiel.
A mozno som ja divna, ale ja som mala chut ukazat to krasne babatko vsetkym a hned (porod som mala otrasny). Kamosku som mala pri porode, kedze trval dlho a nasi sa o mna/nas bali, tak sedeli v nemocnici na chodbe. Len aby boli blizko... Rodicia a sestra pricestovana zo zahranicia ju videli hned, blizka rodina do tyzdna, po 3-4 tyzdnoch kolegyne. Dcera ma len 16, ale akurat nedavno sme mali dabatu a ona, ze ty by si so mnou nebola pri porode? Zhrozena. Pocitam, ze sa to zmeni, ale na 6 tyzdnov nie.
@janinah uplne s tebou suhlasim, empatia ziadna, vztahy... ani neviem ako ich nazvat vztahy-nevztahy. Mne sa to zda uplne absurdne

moni73
10. sep 2022

@mimi2120 toto co si napisala, je sice pekne, ale... Mas dieta, mas dobry vztah s matkou? Ked ano, tak ju tuzis hned po porode objat, postazovat sa, poplakat si (aj od bolesti, aj od radosti) a spolu s nou s laskou pozerat na miminko.
Toto nie je debata o tom, kto ma na co pravo a narok. Ale kedze si to postavila do tejto roviny, preco uprednostnujes zenu, ktora je matkou tyzden pred zenou, ktora je matkou 30 rokov a babkou tyzden?

autor
10. sep 2022

@moni73 viem že príspevok nebol venovaný mne ale prečo preboha by sme mali po pôrode plakať a sťažovať sa máme?ja som nerevala a ani nebudem aj keď mám namale ale veď som dospelá osoba🙄A manžel je tu načo?Či iba darca spermie a poprípade spolubývajúci? Ja sa ani nečudujem že je taká rozvodovosť keď dospelé ženy vyplávajú mamkam..hlavne,že keď muž má rád svoju matku už je za debila a mamickar. A toto je čo?🤦

lalala94
10. sep 2022

@nadazdi vážne porovnávaš bolestivú menštruáciu s popôrodnými zraneniami a bolesťami? Fúha, žena, tebe chýba kus empatie. Buď rada, že si očividne mala dobrý pôrod a mohla si na druhý deň od príchodu z pôrodnice chodiť po návštevách. Nie každá to tak má. Ja som si 1x normálne sadla a vystrela sa po dvoch týždňoch a vtedy som aj išla 1x von.

@moni73 nechcem byť zlá, ale niektoré to tu naozaj dosť prežívate. Na objatie, poplakanie si, ale aj potešenie mám predsa manžela/ priateľa, nie matku. Toto sú veci, ktoré sú prirodzene zdieľané s partnerom s ktorým som to dieťa splodila. A preboha, jedná sa o pár týždňov, veď to dieťa tu bude ešte roky. To naozaj z niektorých babiek ubudne, ak nebudú vidieť vnúča hneď?

nevenka
10. sep 2022

@autorka ja som asi strasna osoba, ja som svokru mala pri 2 porodoch dokonca namiesto muza, deti videla ona ako prva v odraze okna 😅🤣, manzel sa na to necitil fam byt. Ona je aj zdravotna sestra. Vela mi pomohla, je to ako moja druha mama. A moja mama zase na striedacku pomohla u nas doma. Manzel ju tiez ma ako druhu mamu. Takze aj takto to moze byt a hlavne sa mi pomoc zisla pri druhom dietati, lebo prve malo 21 mesiacov. A to veru sranda nebola, zladit sa na zaciatok vsetci dokopy.
Zavisi ale od Vasich vztahov a ako chces Ty. Mne sa nasilu netlacili.

autor
10. sep 2022

@moni73 ja som v šoku z toho že niekto dospelý sa správa ako nesvojpravny. Aby mi mama chodila variť a upratovať?a my s mužom budeme robiť čo?plakať a sťažovať sa?😂Absurdne...Empatická som dosť o to sa nik báť nemusí, s mamou si volám každý deň, fotiek má hádam aj zo 30ks,videohovor bol tiež. Neviem čo tu kto píše o zlých vzťahoch keď som uviedla už vyššie že sú dobré. Niekto zas nepochopil pointu. Mňa zarazaju aj príspevky o Tom že mama mi pomohla okúpať dieťa. To akože keby mama nedôjde tak sa nekupe?🤦No nič..zhodneme sa na Tom,že sa nezhodneme😂 Pomoc chápem keď je žena sama vo veľkom dome kde treba napr kúriť drevom a treba ho ponoriť alebo keď ma horúčku,zlomeninu atď. Inak sorry ale nie

autor
10. sep 2022

@nevenka ja nikoho nesudim nech si robí ako každý uzná za vhodné. Aj keď mi to príde divné no to už je môj problém.

ibrunova
10. sep 2022

Proste sa zamknite doma, vypnite mobily, aby vás náhodou niekto z rodiny neotravoval a vyjdite až po 6 týždňoch, keď nemáš pocit, že chceš radosť zdieľať s mamou, že ti príde vôbec čudné, aby sa potešila s vnúčaťom. To musíš mať v sebe, ak nemáš, tak nikdy nepochopíš, čo ti tu píšeme.