Kričíte na deti? Ste aj vy už proste vyčerpané?
Ahojte, potrebujem poradit a povzbudit...Mam teraz 2 a pol rocneho syna a cakame dalsieho...neviem, ci je to hormonmi, unavou, alebo neustalym sa tocenim okolo maleho...ale ja ma proste pocit, ze niekedy uz fakt nevladzem...Proste manzel cez tyzden robi od rana do vecera...chodi domov okolo siedmej...unaveny, ked je vikend, tak proste viem, ze ma toho vela, tak mi je prirodzene, ze ho necham vyspat a ja sa tocim okolo maleho...ale niekedy mam pocit, ze som jak blba a mohla by som do celeho procesu upratovania a starania sa o maleho ovela viac zatiahnut aj manzela...ved ani ja nemam vikend...ani ja nerelaxujem...kedy si mam oddychnut ja? P oste uprimne...mame doma bordel...fakt...ci kuchyna, obyvacka...vsade hracky, veci, vsetko...ale ja proste nemam pocit, ze by som len tak sedela a valala si sunky...proste vecer idem spat unavena ako kon a cela ta moja unava a vypetie sa potom prenasa tak, ze na maleho vysteknem, ked ma nepocuva...proste nemozem povedat, ze by bol zle dieta, to nie, len je asi ako kazde ine, vymysla, chce skusat, ale ja proste uz nemam naladu, ked niektore veci este robi naschval...fakt neviem, ci je to tehotenstvom, hormonmi, alebo zlou stitnou zlazou a dalsimi hormonmi...proste niekedy mam pocit, ze mi to tu uz vsetko prerasta cez hlavu...a vola sa to materska DOVOLENKA...hahaha...kto to vymyslel? Proste chcem sa opytat, aj Vam sa stane, ze na dieta kricite? Mne je to potom luto a aj to beriem, ze je to vychova, ja si zas po hlave skakat nenecham...ale niekedy sa neviem ovladnut, lebo som proste unavena...da sa to pochopit, nie?
@kuspitka no s detmi to je veru tazke, clovek nevie, ci to co robi je spravne alebo nie, ale v tom momente sa nam vzdy zda, ze je to najspravnejsia cesta. Inac ta izba mozno pomoze, moje deturence osamostatneli, ked sme im ju urobili a tiez sa tam vyhraju, pokial sa nebiju a ja mam klud 🙂
@kuspitka ake je take je dieta, ale diabol by som ho nenazyvala nikdy, radsej si povedz toto je moj anjelik krasny, ja mam tiez z mojich deti nervy, ale teraz mam take pokojne obdobie a to uz dva tyzdne nechodia do skolky,t akze vsetci sme doma, ale sa az cudujem a zvladam to perfektne a deticky su skvele, kazdy den nieco nove vymyslim a kym mala spi, tak to spolu robime a tie deti mi to potom vratia, su spokojne, stastne, vysmiate a hlavne sa netlcu a ja pootom tiez nie som nervozna, len vecer unavena ako zdraty kon 😀 😀 , ale su to nase krasne deticky a nevymenila by som ich za nic na svete
No, takto... ja si hovorim, ze nechcem byt dokonalou matkou, ale mamou, ktoru budu mat jej deti rady. Doma mam dvoch zlobrov /to doslovne/, a zato aj ked nakricim, tak som jedina osoba, ku ktorej sa hned po nakricani pridu pritulit a pomojkat. Tak hlavu hore a zamestnaj doma manzela, lebo ked sa vratis domov z porodnice tak posledne, co budes riesit budu rozhadzane hracky a bordel v obyvacke. Tak ho pekne zapriahni uz teraz, nech si zvyka. Sak sa tomu hovori rodicovska dovolenka a rodicia su dvaja, tak nech sa pekne snazi aj on.
ahojte tiez mam neposlusneho chlapca a mensi opakuje po starsom takze to mam double.ale lubim ich najviac na svete.starsi je zive striebro stale do niecoho vrta stibre dva krat sme museli opravovat pod parapetovou doskou lebo urobil tam diery velkosti pimpongovej lopticky az do tehly polystyren roztruseny po dome..bucha dverami az skoro z pantov vyleteli stuka kluckami az kym nevyfasuje na zadok a v poslednom case krici a srdi sa na vsetkom.snazim sa ho zamestnat hranim ale musim sa venovat aj druhemu ktory nenormalne ziarli na brata takze sa vacsinou hrame spolu raz jednemu raz druhemu pusu a objatie. Po placi ma pride pomojkat a slubi ze to a ono uz nikdy neurobi no v zapati uz robi zlobu..musime to vydrzat nieje to jednoduche ale poslanie matky je najkrajsie no aj natazsie v zivote zeny.
ahojte, pridávam sa do klubu jačiacich mamičiek 😅 mne už suseda odkázala po dcére, že by som mohla znížiť decibeli. Býva o 4 domy ďalej 😖 ale na upratovanie sa sťažovať nemôžem, aj ke´d mi to trvá 2x tak dlho. Moja dcéra sa mi strašne snaží pomáhať, keďže za chvíľku idem rodiť...no ale viete si to predstaviť, ke´d umyje riady, poumýva, povysáva...ja potom na tajňáša, aby som neurazila jej city, to robím znova a to znamená v noci. MM sa snaží zarobiť korunky, tak ho nechávam tak, ale keď ho pekne poprosím tak povysáva a umyje celý dom, lebo to fakt nevládzem. najviac však ziapem kvôli jedlu a keď milostivej niečo 10x poviem a nič sa nedeje. vtedy by mi aj viktorka u splavu mohla závidieť. Dúfam, že sa tie hormóny ukľudnia a ja s nimi 😀
snažím sa nekričať.ale ked už kričím,tak nekričím,ale ziapem.sú dni,ked je karma jednoducho 😠 no.
a večer sedím pri postielke ked anjelik spinká a strašne ma to mrzí ☹
niekedy sa kricat musi..hlavne ked nieco poviem fakt aspon 10krat..a nic..ani obraz ani zvuk...tak potom posluchaju az ked kricim.. tak ja zato nemozem, ja kricat nechcem, ale obcas sa neda...
@kuspitka no ja viem je to take obdobie u deti a najhorsie, ze clovek nevie ako na nich, moj syn bol tiez hrozny, ked bol maly to ja som nonstop okolo neho behala a stale nebol spokojny pri nom som fungovala na tisiiiiiiiiiiiiiiiiiic percent, lebo v noci nespaval a o pol 5 uz bol vyspaty a vysvietil cely byt, ze on sa ide hrat a ja take nervy mala, ze by som ho vytala,a potom len von som s nim musela chodit a po kadejakych hlupostiach, aby som ho trochu unavila, lebo on mal tolko energie, ze ja som spala aon sa hral dalej, no bolo to tazke obdobie, teraz je to uz lepsie, lebo je starsi a akosi pochopil, ze nemozem sa len okolo neho krutit a ma uz aj kamaratov tak mna tak velmki nepotrebuje,skor je s nimi von, tak ja mam potom klud aspon a zmenil sa aj v tom, ze bol velmi hyperaktivny a taky nadany a zda sa mi ze akosi zakrpatel, a to len preto, ze som mala hned dalsie dve deti po nom a nemala som tolko casu na neho, ale dobre ze som si to teraz uvedomila, tak sa mu snazim venovat viac,
a ten vzdor u tej tvojej malej, jednoducho ma take obdobie a ona nim usi prejst a potom bude dobre, ja to mam teraz s dcerkou, ze len reve a vsetko musi len ona a nik iny
@vejinka ano to je pravda, ked pises o tom tvojom synovi, akoby som citala o mojom, moj maly bol tiez taky stvaral hluposti a presne iseil rozobrat celu domacnost, rano v sobotu on si vysypal v kuchyni na zem muku sol cukor a pridal vodu a topili sme susedov a ja nerva, ale akosi potom prisiel zlom a uplne je ako vymeneny, poslucha ma vobec nerobi hluposti a s malou sa hra a pomaha mi, ked nieco potrebujem ja neviem co sa stalo, ale je uplne iny clovek z neho, citlivy, vnimavy a hlavne utiahnuty, niekedy si vravim, kde su tei casy, ked bol nebojacny, nerozmyslal nad nicim a teraz akoby uz ani dietatom nebol, ale len rozmysla a rozmysla
@vejinka no je to uplne individualne u kazdeho dietata, mozno ten tvoj bude stale taky divy, je to aj o temperamente a moje detis u skor take utiahnutejsie, kedich pozorujem medzi detmi tak nie su take priebojne a preto aj ANdrej je uz taky aj pri mne,z e nestvara piate cez deviate, ale neboj urcite si aj ty niekedy vydychnes, ze uz nerobi take vylomeniny
tato tema mi padla pod ruku ked tu akurat placem po jednom z mojich vystupov ☹ Pridavam sa ku kriciacim, vrieskajucim, vyhrazajucim sa materam. Niekedy mam strach, ze sa neovladnem a zle to dopadne 😖 A pritom ked sa tak objektivne zamyslim, tak musim uznat, ze moje deti nie su nijak vynimocne zle, ani nic podobne. Len mi proste prerastaju cez hlavu a ja sama neviem co zo sebou.
Viem, ze uz tu rozoberate konkretnejsie a osobnejsie veci, len proste potrebujem vediet, ze nie som v tom sama.
@vieruna tiež som sem teraz nakukla a ak ťa to poteší 😀 😀 😀 , nie si v tom sama. Aj ja občas zúrim, ale veľmi sa snažím ovládať, niekedy sa musím snažiť táááááááááááááákto veľa a nestačí to 😢 A tiež som si už poplakala a strašne ma mrzí, keď som na svoje milované dieťa taká...A to mám len jedno, no ako vidím, ty že 3!!!! 😀
@jarunka111 😉
len skoda, ze ja si nemozem povedat, ze OBCAS zurim. Ja zurim skoro furt. chvilu si poviem, ze kaslem na nich a potom o to intenzivnejsie vybuchnem. Svoje deti milujem nadovsetko, ale dufam, ze ked pojdu od septembra vsetci do skolky, tak sa trosku ukludnim. Starsi bol vzdy taky zivel a ked zacal chodit do skolky tak uplne znormalnel. Kazdy si mysli, ze teraz som tak na nervy kvoli tomu, ze su prazdniny a ze je doma. Ale figu. Oni proste ked su vsetci traja spolu, tak je to katastrofa. Hadaju sa, biju sa, hulakaju... Ked su dvaja a je jedno v akej kombinacii, tak je to uplne v pohode. Joj hned mi je trosku lepsie. A ked vsetci traja spinkaju ako andelici .... 😀 Uz sa tesim, ked sa zobudia. Prvych pat minut budu krasni usmiati a potom sme zas tam, kde sme boli 😝
dostal dve po zadku a este sa mi do oci smeje..no asi navstivim cvokara a nech si ma tam aspom na tyzden necha. Uz nepomahaju ani vyhrazky ze bude burka mamiii
@vieruna to mi trocha pripomína situáciu u nás, keď sa stretneme so sestrami a oni majú tiež deti, takže dokopy sú to traja chalani 😀 Ti poviem, že vtedy to väčšinou poriadne vrie, každá hulákame po tom svojom, potom už navzájom krížom-krážom a že rodinná pohoda 😀 Ti verím, mňa by asi šľak trafil, lebo ja si idem niekedy sama sebe na nervy, že som taká 😕
@vejinka aj moja depka pochadza zo zaspavania. Chalani maju spolu izbu. Starsi uz normalne nespava, ale ked su prazky, tak ze aby mohli byt dlhsie hore, tak poo ide spat. Chcel aby som si isla k nemu lahnut a chcel ist do mojej postele. Ja ze dobre, aspon sa nebudu navzajom vyrusovat. Brnkal si tam do vsetkeho, metal sa, osival a ja som ho len kazdu chvilu upozornovala, nech zavre ocka. V tom zacal z druhej izby mladsi vrcat a vyspevovat. Treti sa zacal hmyrit, lebo ho rusili. Tak som mileho Misa schmatla, otocila ku stene, zasycala, nech je ticho. Zacal revat. Isla som za Andrejom, zabalila som ho do periny a povedala mu, nech sa neopovazi ani pohnut. Lahla som si k nemu a za 20 sekund spali. Kurnik ze ja sa necham tymi skrckami furt vyprovokovat. Oni to vedia potvory 🙄
@vejinka nenechá si ťa tam, klin sa klinom vyráža, tak ťa pošle pekne domov za detičkami, aby sa ti vyškierali ďalej 😀 Prepáč, nechcem si robiť srandu, ale už nie je cesty späť 🙂
@jarunka111 celkom by ma zaujimalo, co to u vas znamena "capla dve po riti" ja sa tomu snazim strasne vyhybat, a sama neviem, ci robim dobre. Lebo nedam, nedam a potom ked dam, tak je cerveny odtlacok este nejaku dooooobru dobu vidno 😔 Mozno keby som priebezne obcas dala, tak by z toho nemusel byt taky vylagos 😨 Ale teda neviem ake stare deti mas, ale starsi nefasol odomna uz velmi dlho. To mi tak uz nejak nepasuje alebo co.
@jarunka111 ved ja viem..jeeej starsi dostal rozum a zaspava a mladsi tiez..no super dnes zaspavanie trvalo len hodinu 😀
taki su krasni ked spia. 😵 .ukazem vam
@jarunka111 prepac 😉

@kuspitka no to je najhorsie, ked deti maju to svoje obdobie vzdoru, a nic nepomaha ale moj maly bol tiez taky, ze absoloutne neposluchal, nevedela som co robit, ale ked mal 4 roky,takoby utal a odvtedy je to uplne iny chlapec popslucha je v pohode, ale neviem ci to je vekom alebo povaha no neviem, ale kazde dieta je individuialne a ja som tiez malemu hocikedy tapla na zadok,ale teraz by som to uz nerobila, teraz vzdy ked je nejaky problem tak s nim komunikujem a hlavne ho objimam a poviem mu mam ta rada a to je velmi posobive, hocikedy ked som v kuchyni on zakrici mami a ja si poviem ze co zase a ON mAM ta rad a to je uplne super vtedy si clovek povie ze vzdy je lepsie rozpravat s detmi ako kricat a bit ich, ale ked sa niekedy neda tak samo ze aj to treba