icon

Kričíte na deti? Ste aj vy už proste vyčerpané?

sareenah
29. máj 2011

Ahojte, potrebujem poradit a povzbudit...Mam teraz 2 a pol rocneho syna a cakame dalsieho...neviem, ci je to hormonmi, unavou, alebo neustalym sa tocenim okolo maleho...ale ja ma proste pocit, ze niekedy uz fakt nevladzem...Proste manzel cez tyzden robi od rana do vecera...chodi domov okolo siedmej...unaveny, ked je vikend, tak proste viem, ze ma toho vela, tak mi je prirodzene, ze ho necham vyspat a ja sa tocim okolo maleho...ale niekedy mam pocit, ze som jak blba a mohla by som do celeho procesu upratovania a starania sa o maleho ovela viac zatiahnut aj manzela...ved ani ja nemam vikend...ani ja nerelaxujem...kedy si mam oddychnut ja? P oste uprimne...mame doma bordel...fakt...ci kuchyna, obyvacka...vsade hracky, veci, vsetko...ale ja proste nemam pocit, ze by som len tak sedela a valala si sunky...proste vecer idem spat unavena ako kon a cela ta moja unava a vypetie sa potom prenasa tak, ze na maleho vysteknem, ked ma nepocuva...proste nemozem povedat, ze by bol zle dieta, to nie, len je asi ako kazde ine, vymysla, chce skusat, ale ja proste uz nemam naladu, ked niektore veci este robi naschval...fakt neviem, ci je to tehotenstvom, hormonmi, alebo zlou stitnou zlazou a dalsimi hormonmi...proste niekedy mam pocit, ze mi to tu uz vsetko prerasta cez hlavu...a vola sa to materska DOVOLENKA...hahaha...kto to vymyslel? Proste chcem sa opytat, aj Vam sa stane, ze na dieta kricite? Mne je to potom luto a aj to beriem, ze je to vychova, ja si zas po hlave skakat nenecham...ale niekedy sa neviem ovladnut, lebo som proste unavena...da sa to pochopit, nie?

nikuska4
30. máj 2011

@akika722 obdobie vzdoru je už za vami????ja som si to tiež myslela,ked mala 2-3 roky,no ona mi až teraz ukazala,ked ma tri aj pol,čo je to vzdor.....ani jeden chalan nebol až taky ako naša princezna...len dufam,že to časom prejde...ale inač ked je dobre,tak je zlaaaťulinka,na zjedenie...

akika722
30. máj 2011

@nikuska4 ked mal 2roky nedalo sa s nim vydržať..bolo to niečo neskutočne...teraz si už da povedať..vtedy nepomahalo nič..šalela som z neho..
snad take obdobie už nepride 😅
teraz občas akoby na neho šla veeeelmi skora puberta 😀 chce sa "fešakovať" do školky,pekne obliekať,on si vybera čo si oblečie aby bol pekny,lebo tam ma MANžELKY 😀 😀 😀 prišiel s tym domov..že ma manželku..do tyždna boli manželky 3 😀
a ked ho nesiem do školky,ten sa nechava stiskať,bozkať 😨 po kom to dieťa je? 😀
ale podstatne je terajšie obdobie kludnejšie ake bolo predtym...predtym ked som zvyšila hlas ani nevnimal..teraz sa urazi 😀 a občas pride a povie..nehnevaj sa ja už budem posluchať 😵 a poslucha 😵 10min 😀

26andy
30. máj 2011

Otec rodiny se prichádza z práce a vidí, ako jeho deti sedia v pyžame pred domom a hrajú sa v blate s prázdnymi krabičkami od pizzy a číny, ktoré sú rozhádzané po celej záhrade. Brána na ulicu je otvorená dokorán, takisto dvere od auta, vnútri leží pes čerstvo vyváľaný v blate a nikde ani stopa po druhom psovi. Muž vošiel do domu a uvidel ešte väčší neporiadok.
Lampa prevrátená a koberec skrčený pri stene.
Uprostred izby hlasno hrala televízia a jedáleň bola zahádzaná hračkami a kusmi odevu.
V kuchyni to nevyzeralo lepšie. Ve dreze bola hromada nádob, rádio hrálo naplno, zbytky raňajok boli rozhádzané po stole, navrchu na stole ležala mačka. Chladnička bola otvorená, psie žrádlo na podlahe, rozbitý pohár pod stolom a u zadných dverí hromádka piesku.
Muž rýchlo vybehol po schodoch, stúpajúc na ďalšie hračky a šľapajúc po oblečení. Ale nehľadel na to, len hľadal na svoju manželku. Bál sa, že je chorá, alebo sa jej niečo vážne stalo. Videl, ako dverami kúpelne presakuje voda. Nakukol tam a uvidel mokré uteráky na podlahe, rozliate mydlo v hromade špinavého prádla a medzi všetkým ďalšie rozhádzené hračky.
Kilometre toaletného papieru se rozprestierali medzi tým všetkým a zrkadlo i steny boli pomaľované zubnou pastou.
Rýchlo sa otočil a ponáhľal sa do spálne, kde našiel svoju manželku, ležiacu v posteli a čítajúcu knihu. Podívala se na neho, usmiala sa a spýtala sa ho, ako sa mal celý deň. Pozrel sa na ňu nedôverčivo a spýtal sa: „Čo sa tu dnes stalo?"
Usmiala sa znovu a odpovedala: „ Pamätáš sa, drahý, že každý deň, keď sa vraciaš z práce, pýtaš sa ma: „Čo si, do riti, robila celý deň?“
„Áno," odpovedal muž neisto.
"Tak dnes ........... som nerobila nič!“
Ak toto pošleš ďaľším piatim ľuďom bude na svete o päť usmievajúcich sa ľudí viac.

nikuska4
30. máj 2011

@akika722 no tak to maš super,s mojou malou sa praveže dalo ked bola menšia,dala si povedať,vysvetliť a bolo dobre,ale teraz,ked ju niečo nahneva,nikoho nepočuva a vrieska ako zblaznena..napriklad,ked sa hra a nejaka hračka nestoji ako ona chce,nervači na tom až ju trase a ked pekne pridem,že jej pomôžem vrieska ešte viac a vyhaňa ma,no hruza...neda sa ju nijako ukľudniť,potom sa schovava a každeho nazyva,ale ked ju to konečne prejde,pride,že ,mama ja som si to rozmyslela,maš pravdu,už budem dobra...a stiska ma ,že sa neda odlepiť,minule mi až zaspala na rukach,čo sa tak dlho tulila,udobrovala.ale pri najblihšej priležitosti to je cele zasa odznova. 🙄

annaopialova
30. máj 2011

sareenah sme len ludia a nie stroje ja mam 15 rocneho syna a tiez kricim po nom ked to po dobrom nejde tak to nejde mi zeny mame toho viac ako nasi manzelia keby sme nekricali tak by nas porazilo netrap sa ze kricis to vsetke maminy hulakame.

michele11
30. máj 2011

Ked citam, co ste napisali, tak sa v tom uplne vidim, ja som taka stastna, ze v tom nie som sama 🙂 . Mam pocit, ze vsetci okolo mna maju upratane, navarene 10 jedal denne, dieta ako zo skatulky a pritom stihaju sediet pol dna na zadku a relaxovat ☹ . Ja fakt neviem, co robim zle, od rana sa nezastavim, upratujem, varim a aj tak mam nervy, lebo ked k nam pride neohlasena navsteva, je tu stale bordel a nemam co narychlo ponukat. Mm pride domov neskoro, a je unaveny z celeho dna, proste nemam to srdce nutit ho vysavat alebo nieco podobne. A potom si tu moju zlu naladu a unavu odnesie mala, no ved na koho ineho sa mam vykricat, ked tam nikto nie je? Niekedy mam pocit, ze to zle, co ju napadne, robi naschval, proste vie, ze to nesmie, este si povie, ze "nono" a ide na vec. Naposledy vytiahla vrecko z vysavaca a vyklepala ho v upratanej spalni do vypranych obliecok. Ale verim, ze sa to raz utrasie a ja si zase budem moct napustit vanu a nielen absolvovat rychlu sprchu a vlasy do copu ☹ .

akika722
30. máj 2011

@nikuska4 moj toto robil ked mal 2r 😖 teraz je Už LEN drzí a stale chce aby bolo ako on povie 😀

akika722
30. máj 2011

@michele11 neboj,niesi v tom sama..tiež si stale myslim že každy ma krasny poriadok len ja nie 😖

26andy
30. máj 2011

@michele11 ano su deti ktore spinkaju 4hod. denne,pekne sa same hraju v izbičke a mamina si navari uprace a este aj oddychne ale mi to stastie nemame:(ale aj tak by sme nase lasky nikdy nevymenili🙂🙂🙂

kuspitka
30. máj 2011

Ahojte.čítam ,že aj vy máte ten problem ,ako ja.únava stres a vyčerpanosť .občas by som chcela len spať a nič nerobiť.
moja mala sa občas hrá sama,ale inak sa musím ja snov stále hrať.stále sme vonku to ma rada,keď sedi na zemi a všetko do okola trha.
ona proste nechce hračky ,chce všetko to čo máme my a to zas sa ona v tomto nepoučí....môžem jej aj pekne vravať aj zúriť je to jedno.

nikuska4
30. máj 2011

@kuspitka
@michele11 toto obdobie ako mate vy teraz detičky okolo ročka,je podľa mňa take najviac na nervy,stale v kuse ich treba sledovať,lebo si neuvedomuju nebezpečenstvo,bezhlavo všetko skušaju......no moja už nema len rok a ked si predstavim,čo sa jej včera mohlo stať až mi je na odpadnutie.strašne rada sa liepe na branku,robieva to už davno,ale nikdy nešla vyššie,no a včera si dala nohu ešte vyššie zdvihla sa a pod bradou mala taku špicatu okrasnu kovanu časť tej brany,keby ju šmyklo tak sa tam napichne,ani neviem ako som k nej doletela,ked som ju z okna videla čo robi.Proste stale,stale,stale ich treba sledovať....

kuspitka
30. máj 2011

@nikuska4 tak naša mala sa liepa uz vsade ajna zabradlie a po schodoch zide aj sama dole z tretieho stale ju musim pozreta ci si nieco neurobila.

nikuska4
30. máj 2011

@kuspitka hej,ale to som chcela povedať,že človek by si myslel,že už na take tri apol ročne netreba stale hľadieť a vidiš,ani ťa nenapadne,ako ľahko by sa stalo nešťastie...

kuspitka
30. máj 2011

@nikuska4 tak mam jednom meste kamosku ktora ma malu a ta jej ako 4rocna na vianoce ziedla gule a nikdy to nerobila.
len neviem preco niekto ma dieta take super kludne.cim to je

michele11
30. máj 2011

@akika722 strasne mi to rano pomohlo, ked som si to precitala, mam aspon mensiu depku z toho, aka som neschopna... minuly tyzden sme boli u znamych, maju 4-rocneho syna, doma poriadok, priam neskutocny, dokonca ked nasej malej spadli na zem piskotky, vytiahli spoza gauca rucny vysavac a povysavali 😒 . Ja vysavam dvakrat denne cely dom, ale taky poriadok sa u nas udrzi tak 10 min 😠 .

michele11
30. máj 2011

@26andy viem, ze niekde take stastne zeny ziju, ale ja tam teda nepatrim. Mala spi cez obed, to je fakt, ale vecer zaspi okolo 22.00, rano medzi 5-6.00 je hore a je neskutocne aktivna. Lubim ju, som stastna, ze je ziva, zdrava, zvedava... ale aj tak, niekedy proste nevladzem. Ale mas pravdu, dieta by nikto nevymenil, ved ten pocit, ked sa prituli, objime ma, da pusu, to je nieco uzasne 🙂
@kuspitka mame deti v podobnom veku, cize presne viem, o com hovoris... dieta sa vie tak krasne tvarit, ze ti nerozumie a robi presne to, co nema... nerobim nic, len skacem za nou, aby som zabranila nehodam.
@nikuska4 fuj, az mi zle prislo, ked som si to predstavila... nemozete na tu branku nieco ponapichovat? Aby to vyzeralo v pohode, ale bolo bezpecne. My sme v dome nerobili ziadne upravy, ale na terase som poobalovala rohy, skryla, co sa dalo, vyzera to tam ako v skolke, ale aspon ma menej veci na dolamanie sa. to je proste hrozne, neustaly strach, co sa moze stat. A deti vymyslia take veci, ze mi rozum zastava. Ked nasa zacala lozit, mm vyhlasil, ze nam skoncili dobre casy. Jemu ani velmi nie, lebo je doma par chvil, ale mne urcite.

kuspitka
30. máj 2011

dievcata ,ako stihate zehlit a upratovat ,ked mame taketo neposedne deti.
ja uz na oknách davam vetracku ,aby mi nespadla dole s tretieho poschodie.

akika722
30. máj 2011

@michele11 nie si neschopna,to by sme boli všetke..jasne.ked viem že mi pride navšteva tak aj ja mam vtedy všetko na mieste 😀

beausa
30. máj 2011

Damy, ak vam bude doma s detmi "veselo", predstavte si, ze ja mam dve...dvojicky, ked zacnu obe chciet vsetko naraz...papat, spinkat, liepat sa po mne...a to mam iba 2 ruky, je to vesele aj u nas. A to som nevravela, ze su noci, ked sa budia aj 5x, takze o kvalitnom spanku som nepocula rok. Nastastie, moj muz je super, sice chodi do prace, ale ked je doma, je stale s nami, vie ma zastupit ak je treba a nastastie na poriadok-neporiadok sa nestazuje, .....jaj, ta materska dovoleka! ale deti milujem, len sa tesim, kedy uz troska vyrastu, aby som im mohla aspon vysvetlit, ze niektore veci sa naraz proste nedaju...

akika722
30. máj 2011

@beausa ake velke detičky maš?

kuspitka
30. máj 2011

aj my sme mali mat dve len o jedno som prisla.le ak by som mohla tak by som este chcela dvojicky aj ,ked som obcas na nervy...

beausa
30. máj 2011

budu mat skoro rok....teraz zrovna rastu zubky, mame teploty, v noci sa budime kazdu hodinku...zabava...

michele11
30. máj 2011

@beausa to znie ako riadna divocina, dve take male deti, lozia, chodia...a ak sa este aj v noci budis, tak klobuk dole, ze to s nimi zvladas. Normalne som teraz rada, ze mam len jedno babo 😀

michele11
30. máj 2011

@akika722 tak asi to bude tym, ja sa vzdy ozvem, ked niekam idem, asi vsetci stihnu upratat 😀 . len aj tu na MK som sa uz stretla s pristupom, ze mamicka vyhlasi, ako je vsetko len otazka organizacie a ze treba deti zamestnat, viest k samostatnosti a pod. Ja sa fakt snazim, ale proti takym profickam nemam sancu ☹

beausa
30. máj 2011

to michele11 dakujem, ale vyraznu podporu mam aj u muza, ale naozaj, je to niekedy dost dost narocne, clovek musi zajst do vedlajsej izby, predychat sa zopar krat, nabrat druhy dych a sup ho zbierat deti po byte..:O)

kuspitka
30. máj 2011

je to vsetko zlozite.
naozaj matky co maju deti ani otom nevedia tak je im co zavidiet,ale ked sa snima rozpravat treba tak nieje ocom,lebo oni maju skvele deti a druhy nie.
nasa je poriadne neposed.este nebuva a mne uz stoho sibe...a nechcem ju nechat plakat v postielke ,aby zabuvala...

hexi
30. máj 2011

jeeeeeeej baby ako keby citam o sebe, ja doma tak hucim pomalej ze cakam kedy mi niekto zazvoni a opyta sa ma ci som neni normalna. mala je za 100 certov , ona je neskutocne akcna, ja tiez upratujem len ked spi a varim skoro rano , len aby sme mohli ist cez den von. to sa asi teraz rodia take deti xi

havi
30. máj 2011

ahojte,ani nevravte baby,ja tiez uz hucim ked ma nieco vytoci,uz kaslem na to ze v dome neporiadok a ked niekto pride,berem to tak ak sa mu nepaci,nech sa nediva 😀 neni som stroj,ved liham do postele,kolkokrat su 2hodiny rano,a drobec ked sa o 8zobudi,zas kolotoc nahanania,neposluchania,bordelu,varenia... 😝 a ze dovolena,dva roky ma,ale je neposedny-hyperaktivita mala,vsade ho je,ma milion hraciek,vsetko rozhadze,jak vonku tak na dvore a ked uz je bordel,najde si inu zabavku-kotolna a otcove naradie,klince,vsade je to po dvore,ked na obed zaspi,kym upracem dvor,uz sa zobudi a bordel moze zacat 😠 vcera sme mu dali krpcekovi zabrat,spravili sme si turu,on ani na obed nespal,a poobede-navecer bol krotky jak ovecka,ale fakt,hukam radsej,ako by som ho udrela,a niekedy nanho zabera ze ho posadim s mojim krikom 😀 na postel a kym sa neukludni,musi tam byt,si myslim ze ten krik na dieta patri k vychove,ako aj laska,ktoru mu treba davat,aby vedeli ze ich mame radi

peepka
30. máj 2011

no treba tychmuzov zapojit baby! ja mam super manzela ktory velmi vela pomaha i ked je sam unaveny a preto vsetko zvladam uplne bez problemov 🙂 a tiez treba zapojit babky ak mate moznost, ja mam svoju svokru teraz tu, na dva tyzdne, mam male babo doma a starsi syn ma cez dva roky takze ona sami stara o neho bere hovon a ja mam klud a aj si pospim 😝

kuspitka
30. máj 2011

tak moja svokra je akcna ak moze vychovavat malu podla nej.
konecne buva.a mam tolko prace,ze som uz unavena.