Kričíte na deti? Ste aj vy už proste vyčerpané?
Ahojte, potrebujem poradit a povzbudit...Mam teraz 2 a pol rocneho syna a cakame dalsieho...neviem, ci je to hormonmi, unavou, alebo neustalym sa tocenim okolo maleho...ale ja ma proste pocit, ze niekedy uz fakt nevladzem...Proste manzel cez tyzden robi od rana do vecera...chodi domov okolo siedmej...unaveny, ked je vikend, tak proste viem, ze ma toho vela, tak mi je prirodzene, ze ho necham vyspat a ja sa tocim okolo maleho...ale niekedy mam pocit, ze som jak blba a mohla by som do celeho procesu upratovania a starania sa o maleho ovela viac zatiahnut aj manzela...ved ani ja nemam vikend...ani ja nerelaxujem...kedy si mam oddychnut ja? P oste uprimne...mame doma bordel...fakt...ci kuchyna, obyvacka...vsade hracky, veci, vsetko...ale ja proste nemam pocit, ze by som len tak sedela a valala si sunky...proste vecer idem spat unavena ako kon a cela ta moja unava a vypetie sa potom prenasa tak, ze na maleho vysteknem, ked ma nepocuva...proste nemozem povedat, ze by bol zle dieta, to nie, len je asi ako kazde ine, vymysla, chce skusat, ale ja proste uz nemam naladu, ked niektore veci este robi naschval...fakt neviem, ci je to tehotenstvom, hormonmi, alebo zlou stitnou zlazou a dalsimi hormonmi...proste niekedy mam pocit, ze mi to tu uz vsetko prerasta cez hlavu...a vola sa to materska DOVOLENKA...hahaha...kto to vymyslel? Proste chcem sa opytat, aj Vam sa stane, ze na dieta kricite? Mne je to potom luto a aj to beriem, ze je to vychova, ja si zas po hlave skakat nenecham...ale niekedy sa neviem ovladnut, lebo som proste unavena...da sa to pochopit, nie?
@michele11 och...som si predstavila tie obliecky pekne vonave oprate a tam ta kopka z vysavaca 😖 presne ako pises, asi vsetky to takto mame, ale maly ked spravi nieco raz za cas...tak je to ok...ale niekedy mu proste ide...ide do kuchyne, vyleje vodu, potom vyleje jogurt...potom to nacapka tam, hen tam...a ja vtedy zacinam byt v nervami prec...a este vypluje jedlo na zem a no proste niekdy su dni dobre a niekedy zle...ale beriem to tak, ze deti vyrastu a potom uz budeme riesit ine problemy...ale aspon budeme mat kazda cast svojej slobody...
@kuspitka no...ja nestiham...ja uz tu mam bordel permanentne...a co mam robit...aj teraz tam mam kopu na zehlenie...ale teraz prave maly spi a ja jednoducho potrebujem oddych...sedim tu za PC, pijem kavu a pojdem si dat nieco na jedenie...v pohode..ja teraz ked som uz dost tehotna sa unavim hned...a minule som zacala upratovaaat, ze hura, upracem a taka som bola za chvilu unavena, ze som s malym nedokazala fungovat ked sa zobudil...takze...ja len pevne dufam, ze ak pride navsteva, tak sa dopredu ohlasi...lebo ak pride naohlasena...tak neviem co spravim.... 😠
@michele11 moje dieťa je až privelmi samostatne..nikdy nebol taky mamičkovsky..ani druhy akosi nie je...Paťka zamestnavam,pomaha mi aj riad odložiť-plastove misky,pribor,svoje poháriky,..ale tak ak nema svoj deň tak nie..ved ani my nemame každy deň super...
a ak začne fnukať že chce 3nanuky denne a ja nepovolim-vdaka babka 😵 /tak sa ide roztrhať a robi cirkus..plače,vrieska,prosi,hadže sa tu...no nie...potom /po pol hodke revu mi puknu nervy 😖
a cez víkend ked je mm v praci a ja sama s detmi..no uvar,hraj sa s nimi,ak treba daj prať,uprac,seba daj dokopy aj vonku chod..o neda sa všetko na 100% 😉
@sareenah hmmm..na mojho to už neplati..lebo raz mi povedal..odnes aj toto autičko..a ja s boxom v ruke a kde teraz??na chodbu???/byvam v panelaku..ved o to prideme..tak som šupla box na balkon..a on prišiel k večeru do obyvačky a hovori..daj uz box dnu zmjznu vsetke hjacky 😖
tak som povedala že nedam,že ked pojde cigan tak mu hodim..nejak mu bolo jedno 🙄
teraz mame koš,ocko mu tam jednu hračku z kinderka hodil 😎 hnusna som,ale to zabera..hodim do koša 😠 on:niéééééééé,vezme hračku a hodi ju na zem do izby 😖
@sareenah aj ja som mala dost, ked som to videla, ten hnusny prach vsade ☹ , ale zvladli sme to, upratali, mala ked ma videla, ze vysavam, doniesla mop a behala s nim po dlazke, no neda sa nu ani skaredo pozriet 🙂 Presne, niektore dni ma uplne super, vecer zaspi, rano ma necha aspon kavu vypit, cez den sa hrame, aj nieco pomoze, ale dakedy sa vsetko nakopi a ja som ako stara nervacka, ktoru vsetko vytoci, pricom dakedy som taka nebola. Bojim sa toho, ze budem ako moja puntickarka mama, ze si mala pri mne nic neuzije a tak skacem z extremu do extremu 😠 . Neviem si predstavit, ze by som bola teraz tehotna, naposledy, ked sa ukazala svokra, neohlasene, samozrejme, tak som rychlo pohadzala hracky za gauc a omrvinky z ranajok zmietla tiez 😀 , povedala som jej, ze mala pustila do plienky a ze som musela upratovat 😀
ja vrestim a este ani deti nemam 😀
@akika722 fuha, nic moc, aj moj robieva aj cez vikendy, nie vzdy, ale kazdy taky vikend je o nicom. Vacsinou davam prat rano, kym mala este spi alebo lezi s flaskou, a po pradlo sa dostanem, az ked zaspi cez obed. Varim po veceroch, ked je mm doma, a vacsinou obrovske mnozstva, aby som mala co supnut do mraznicky a potom vytahujem v casoch najvacsej nudze. Ale aspon ze maly ti obcas pomoze, ono to postupne hadam bude lepsie, ked pises, ze v skolke ma "manzelky", tak mu skus pohrozit, ze sa im nebude pacit, ked ho pride pozriet a on bude mat rozhadzane hracky 😀 . Alebo mu vacsinou hraciek schovaj, aspon si bude vazit tie ostatne a budes mat menej upratovania 😀
samozrejme, že kričím...ked su v zápale "boja" , tak aby ma vôbec zaregistrovali 😀
@akika722 no to je potvora ten tvoj maly, ze daj box dnu, lebo zmiznu hracky 😀 😀 no teda...co ma to este len caka...ale presne, mozno obcas staci nejaku hracku, uz nepouzivanu hodit do kosa...alebo dat do vreca, ze zajtra tato odnesie detickam do domova...a odniest do auta...ale to ja este nemam s tymto skusenosti...no tak drzim palce s malym...a presne, co si spominala tie nanuky...nas maly extra sladke nejedol, ale bola velka noc, isli polievat, starka mu nabalila milion vajec a zajacov...no nastastie som to tak schovala, ze na to hned zabudol...inak by to zral od rana do vecera...a tie zachvaty revu...ano...poznam...ked je vonku poprsane a blato a maly chce ist von a krici a krici a reve a kmasa kluckou...a to sa neda vydrzat len v harmoniis usmevom...
@michele11 😀 😀 aj ja som raz schovala hracky a do prcic, uz som ich doteraz nenasla... 😖 mozno ked sa raz vrhnem do upratovania komory...tak tam objavim tu krasnu lienku, ktoru mal maly na hrazdicke...ale ano, aj ja som asi pred par mesiaci zobrala velke vrece a brala som hracky...lebo uz z nich vyrastol, zbytocne vsade lezali a maly mi dokonca pomahal...som mu povedala, ze tieto hracky idu buvat...a tak ich mame menej...
@sareenah my mame dost vela priestoru v dome, cize sa dokaze zapratat bordelom strasne velka plocha naraz, ked poviem u nas, ze nejaka hracka buva, tak povie nieco ako pssst, a potom ju jemne chyti a smari o zem. Koniec buvania 😀 . Ja vacsinou nezabudnem, kam som co schovala, horsie je, ze mala uz vsade dociahne a prenasa veci, cize mam potom kluce v mixeri, kuchynske utierky dve rolky v zachode 😀 . Inak, ked pisete o blate a podobnych radostiach, ja ked poslem mamu s malou von, vzdy si vyziada, aby som ju obliekla do cisteho, lebo vraj susedia sa budu divat 😒 . Samozrejme, ze mala chce ist do mlaky, piesku, blata, mama ju nepusti, mala sa hodi o zem a robime cirkus celej ulici. A potom jej vzdy hovori, ze nieco nesmie, lebo ze mama bude kricat. Pritom ja spinave oblecko len ticho hadzem do pracky, ak sa mala zabavi, neobedzujem ju v tom. Nebude to raz problem, ked to zacne vnimat a nezacne sa bat, ze co ja jej poviem, ked sa napr. zaspini???
Ja nekricim na svoje dieta ani ho nebijem ani sa mu nevyhrazam ani neplesknem cez plienku 😉 Verte ci neverte, ale je to pravda. Jedini clenovia domacnosti, na ktorych sa u nas krici su psi, ked sa tvaria, ze nepocuju 😀
@michele11 s tymi mlakami, co zbezne citam v tvojom prispevku. mlady dnes isiel von v teplakkoch a gumakoch, rovnako aj ja. a spolu so psom sme clapotali po vsetkych mlakach co sme minuli 😀 Bola to zabava 😉
@sareenah no aj ja som na tom tak isto.....este stale som neporodila..je mi spatne,sama zo sebou neviem co robit a moja dcerka zacala tak strasne vymyslat ze sa neda nekricat..doteraz som nekricala bo mi bolo luto ked plakala a jak dovrsila 2 rocky tak je jak 100 certov niekedy..sem tam jej uz plesnem aj po ritke-ma plienku takze je to len take upozornenie bo clovek jej povie nieco 3 krat a aj tak si spravi po svojom...treba zvysit aj hlas aby dieta vedelo co moze a co nie bo by vazne zacalo skakat po hlave rodicom a hlvne v tehu sa necuduj-ja som strasne psychicky vycerpana uz-dnes som si par krat poplakala z nervov :D...tiez mi muz robi od rana do vecera a aj v sobotu takze tez mam toho plne zuby ale musime vydrzat..ani my sme neboli ine🙂..i ked su niekedy na nevydrzanie tie nase deti i tak su nase a lubime ich-hlavne ked pride moja a chce pusu a objimat sa..vtedy mam prival stastia a pokoja ♥
aj ja zvysim hlas, malu nebijem, musi aspon zvysenim hlasu zistit, ze nieco nie je v poriadku 😀, aj moj manzel vela pracuje, niektore tyzdne doma nie je vobec, ale ked je tu, tak je zapajany, v domacnosti nemusi nic, ale s malou je po robote, dava ju spat, niektore soboty (chodim do skoly), mozno s tym nebudete suhlasit, ale chlapov treba zapajat, treba ich zvykat hned od zaciatku 😉, jedno, ze su unaveni, aj my sme unavene, pracujem tak isto ako on, ale doma s dcerkou, byt na materskej je ta najzodpovednejsia, najnarocnejsia praca, co som doteraz mala 🙂
baby,tiez som zla na malu a ani muza nemam..som na vsetko uplne sama..ale povedzem si...su horsie veci na svete a ludia to zvladaju...ja,ked pozeram modre z neba,tak si vzdy uvedomim,ze malu hresim za somariny.je jasne,ze uz niekedy mam aj ja toho dost,ale vela krat zacnem ratat do 50 a prejde ma hnev a nekricim na malu..uz vela krat som zachranila takto situaciu..mna dokaze rozculit akakolvek malickost....uz som sa nad tym zamyslala vela krat,ze preco ma to vobec rozculuje,ale zrejme to bude tym,ze nemam partnera..myslim si,ze ak sa najde partner,tak to bude inak..budem kludnejsia. 😀 😀 😀
Ahojte. Jasne, kricim na nich, aspon sa na chvilku zastavia 😉 , ale tiez cakam, kedy susedia zavolaju socialku, ze ci sme kompletni...... 😀 😝
@michele11 problem 😅 on ma tolko hračiek že keby som schovala ani nato nepride 😀 nooo..prve vnuča z oboch stran 😖
aaa manžel pracuje na zmeny.denna nočna a dva dni volna..no musi byť v pohotovosti keby volali,hoci kedy ho možu stiahnuť do prace,robi na zachranke 😒
@sareenah moj pride najviac rozmaznany od svokry 🙄 Paťko ťuťu muťu,Paťko ty si moje babatko,Paťko dam ti cumlik,Paťko hopkaj do kočika,Paťko dam ti čokoladku rano,aj keksik,...... 🙄 🙄 🙄 a stači že je tam 2dni a ja mam preblem na tyždeň potom kym ho dam dokopy 🙄
@wild.horses pravdupovediac, mne sa to tiez clupkanie tiez paci, uz ako mala som sa supla do kazdej mlaky a teraz, ked som vonku s malou, milerada ju nahanam po vode 😀 😀 😀 . Pracka operie a da sa nad to teda povzniest. Teraz sme jej kupili take maskacove nohavice a na tych nevidno nic, som stastna mama 😀
@akika722 u nas toto iste robi moja mama, viem, ake to je... neskusala si sa s nou rozpravat? Alebo manzel ked je to jeho mama, ci by nezabralo. Lebo to musi byt o nervy, stale ho napravat a oducat od totalneho rozmaznavania 😠 . Hm, taky pracovny cas nie je nic moc, ale zase ked ma dva dni volna, tak jeden moze dospavat a druhy pomahat tebe, ci...? 😀
ahojte kočky,
pridávam sa do klubu. tiež často na malého kričím. aj keď môj syn, skôr patrí k tým dobrým deťom, ale o to viac sú šokujúce akékoľvek vylomenosti. minule sa potichučky hral v izbe pri rozprávke. po 15 minútach prišiel: "Mamina, poď sa pozrieť, už to mám hotové." a úsmev od ucha k uchu. keď som prišla do izby, skoro ma porazilo, na svetlej plávajúcej podlahe čiernou fixkou nakreslený a vyfarbený štvorec o veľkosti cca. 1x1 meter. ešte, že malého zobrala z izby babka, lebo by to veľmi zle dopadlo. keď som to poupratovala (našťastie si vybral fixky zmývateľné vodou) a ukľudnila sa, tak mi aj prišlo ľúto, že som to neodfotila. tak precízne vymalovaný štvorec, totižto moje dieťa na papier ešte nenakreslilo. 😀
a malý začal v poslednej dobe, keď na neho kričím, kričať späť. ale celkovo, dosť konštruktívne. bude mať štyri roky a páli mu to ako dospelákovi. nedávno nás pozoroval môj otec, keď sme sa takto "hádali" a zavŕšil to slovami: "Tak vy sa spolu nikdy nudiť nebudete. už teraz ste ako starý manželia." 😀 😀
babuľky, hlavu hore. zapojte manželov, vykašlite sa na poriadok v domácnosti, užívajte si deti... a nestresujte sa, že na ne kričíte, oni vedia, že ich ľúbime.
ja už chodím do práce a chýbajú mi spoločné dni s malým.
@kuspitka
@michele11 viete čo baby,ja hovorim,že najviac času na všetko čo trebalo robiť,som mala,ked som mala prveho syna aj ked ma tiež dosť vyčerpaval,lebo mal problemy so spanim a bol dosť premaznany.Ale na to som prišla,že to bolo najkľudnejšie obdobie,až neskôr,ked prišlo druhe babo,začali sme stavať dom,potom tretie...a teraz spominam,ako mi bolo fajn ...teraz sa mi zda,že ten čas straaaašne rychlo leti,lebo stale čosi treba pri štyroch deťoch.....ale som rada,že ich mam.Teši ma ,že nie som sama,že ked dopredu neviem,že ma prisť navšteva,tak nehrozi nejaky strašny poriadok,to ste ma potešili,myslela som ,že to len ja tak mam 😀 proste,ked poupratujem hračky,vtedy sa začne mala morovo hrať a povyťahuje ešte viac ako predtym.... 🙄
@nikuska4 ale ty si ina liga, 4 deti, stavba domu, to je velmi slusny vykon 😀 . Cize sa mam na co tesit, lebo nas caka stavba asi este do konca roka a do noveho domu by sme okrem stromu chceli "zasadit" aj dalsie dietatko. Hadam konecne schudnem 😀 . Inak, keby si teraz zazvonila u mna, ja by som sa prepadla od hanby a ty by si si asi dala rovno nejaky nepremokavy oblek 😀 Uz ide druha pracka, teraz riesim veci do roboty a mala zatial dojeda ranajky, z ktorych polovica je uz na zemi, ved aj mravce su hladne 😀
@michele11 ale neboj,nemusi to byť tak aj u teba,s tym stavanim a tak....niekto sa tak zas netrapi,ked si to tak všimam,ako sme sa my,svojpomocne....štyri roky to trvalo.....ale aby som uplne neodbočila od temy....samozrejme človek nervozny pri takom stavani aj viac pokriči po deťoch,ale mne moooc pomahala svokra,bez nej by som to nezvladla....a my sme mali do noveho nikolku,čo som si už myslela,že nebudeme mať viac deti.....moja ešte teraz spinka,neskoro večer zaspala,ja mam troška kľudu len takto ked starši odidu do školy,ale zas plno roboty v plane a takto sa tu vždy musim zakecať 😕 😵 a ty už pracuješ?????
@michele11 Hm...no priznam sa, asi sa mi az tak nepacia vychovne metody tvojej mamy...lebo, vies, ved je normalne, ze dieta sa vonku zaspini...maly ma gate do skolky, ktore kazdy den su rano ciste a vecer zaspinene a potom ma gate na von, ktore aj von oblieka spinave...ved ide von, sadne si do strku, do piesku, no presne ako pises...a priznam sa, nepaci sa mi to, ze jej tvoja mama vravi, aby bola poslusna, ze budes kricat...vies...ale zas na druhej strane, ked mala uvidi, ze pride domov v spinavom a ty z toho nebudes robit ziadny cirkus, tak podla mna to bude ok...ved to su deti, ktore sa hraju...predsa ved vonku su na to...a ked budu vacsie, tak si urcite same uvedomia, ze sa zaspinia...a potom napriklad si tu vec nemozu na druhy den obliect...
@wild.horses uau, super, no, aj ja som musim priznam, ze napriklad vcera sme mali idealny den, krasny, maly bol pol dna v skolke, potom mi doma pekne spinkal a potom sme boli az do vecera v zahrade, kde sme sa hrali 🙂 takze nech su uz len taketo dni a pekna a harmonicka rodina 🙂

@akika722 😀 😀 😀 😀 to bolo dobre, ze kto uprace skor? no ty mamka 😀 😀 😀 😀 😀 ja som na toto uz rezignovala, uz jeho izbu neupratujem, aj tak to hned rozhadze...ale teraz ma tato prekvapil, prisiel domov a povedal, ze je v izbicke tolko hraciek, ze ked su take rozhadzane, tak ich ide odniest inym detickam...a zobral box a uz odchadzal...a maly normalne pozeral a okamzite zacal upratovat ako besny a vsetko upratali...uau...super...nemusim sa ja natahovat s brusiskom a konecne sa da v izbe aj zit 🙂