Kričíte na deti? Ste aj vy už proste vyčerpané?
Ahojte, potrebujem poradit a povzbudit...Mam teraz 2 a pol rocneho syna a cakame dalsieho...neviem, ci je to hormonmi, unavou, alebo neustalym sa tocenim okolo maleho...ale ja ma proste pocit, ze niekedy uz fakt nevladzem...Proste manzel cez tyzden robi od rana do vecera...chodi domov okolo siedmej...unaveny, ked je vikend, tak proste viem, ze ma toho vela, tak mi je prirodzene, ze ho necham vyspat a ja sa tocim okolo maleho...ale niekedy mam pocit, ze som jak blba a mohla by som do celeho procesu upratovania a starania sa o maleho ovela viac zatiahnut aj manzela...ved ani ja nemam vikend...ani ja nerelaxujem...kedy si mam oddychnut ja? P oste uprimne...mame doma bordel...fakt...ci kuchyna, obyvacka...vsade hracky, veci, vsetko...ale ja proste nemam pocit, ze by som len tak sedela a valala si sunky...proste vecer idem spat unavena ako kon a cela ta moja unava a vypetie sa potom prenasa tak, ze na maleho vysteknem, ked ma nepocuva...proste nemozem povedat, ze by bol zle dieta, to nie, len je asi ako kazde ine, vymysla, chce skusat, ale ja proste uz nemam naladu, ked niektore veci este robi naschval...fakt neviem, ci je to tehotenstvom, hormonmi, alebo zlou stitnou zlazou a dalsimi hormonmi...proste niekedy mam pocit, ze mi to tu uz vsetko prerasta cez hlavu...a vola sa to materska DOVOLENKA...hahaha...kto to vymyslel? Proste chcem sa opytat, aj Vam sa stane, ze na dieta kricite? Mne je to potom luto a aj to beriem, ze je to vychova, ja si zas po hlave skakat nenecham...ale niekedy sa neviem ovladnut, lebo som proste unavena...da sa to pochopit, nie?
@barca25 ano, pekne si to napisala, presne tie momenty su najkrajsie, ked idu maly pusinkovat 🙂 a aj s tou capkou na zadok s Tebou plne suhlasim...nas maly mal obdobie, ze fakt nevedel co so sebou, trieskal do televizora a proste aj som zvysila hlas a ked nie, tak po riti...no co TI poviem, nedostal velakrat, ale parkrat ano...a teraz ked robi nieco zle a trikrat mu poviem, aby to nerobil...tak mu hned prisnym hlasom poviem, aby si stiahol gate...a maly hned na ma pozrie...ze nie mama...dost...a prestane robit to zle co prave robi...takze presne tak, ja si nenecham, aby mi dieta skakalo po hlave...uprimne, ano, bolo obdobie, ked dostaval po riti a tak to pochopil, ze teraz uz tazim iba z toho, ze daj si dolu gate 🙂 Ja viem, ze by mal kopa matiek odsudila, ze ako tyram dieta...lebo to sa mi stalo minule...ale podla mna, ako vravis, par capiek po riti cez plienku fakt neuskodi... 🙂 zatial nam to iba prospelo...
@spalka presne tak, to mas uplne pravdu...aj ja svojho muza doma radsej necham viac oddychovat, lebo pracuje...ale zas na druhej strane, odkedy sa maly narodil, tak niekedy pocitujem taku vnutornu krivdu, ze ved aj ja som stale na nohach a staram sa o maleho a fakt som si este ani poriadne neoddychla...veru...treba muzov zapajat...pretoze to dieta sme robili spolu...
@zuzana1710 drzim Ti palce, ja by som si to bez muza nevedela predstavit...obdivujem ta a vezmem si tvoju radu pocitania do 50...lebo ja sa dost drzim...ale proste mne obcas prasknu nervy a som na odstrel...proste dobry napad...sadnem si do izby a zacnem ratat... 🙂 drzim palce, pa
@angua27 a ano, aj ja som si vsimla, ze ked na maleho zakricim, co nie je casto, ale s o to vacsou intenzitou...tak sice vtedy bud zacne mrnkat alebo tak...ale potom ked nieco mu nejde, zacne tiez kricat...ja preto dufam, ze sa to cele utrasie tak, ze budem kricat fakt minimalne, alebo nekricat vobec...urcite je to aj vekom, maly si uz zacne viac uvedomovat...a veru, skoda, ze si stvorec neodfotila 😀 😀 😀 a chvalabohu, ze to boli zmyvatelne fixky...a bude rada, ze to nenakreslil na stenu... 🙂 ja som vsetky pisadla schovala odvtedy, ako mame v kuchyni pokreslene dve steny...ale jeden obrazok vyzera ako zemiak a ma dve oci...no...je to pekne 😀 😀 😀 😀
ahojte kocky, tak ja sa teda pridavam do klubu hulakajucich mam, ja nekricim, ale ja hulakam, ze ma pocut az do dalekeho mesta, jednoducho pri troch detoch to ani inac nejde, a niekedy im aj capnem po zadku, vy im nedatae po zadku to som jedina?Andrej 5 a Nelka 3 su doobeda v skooke, takze do tej 3 mam klud, ale ked ich vyberiem, tak je to hotova psychiatria, Andrej je u celkom v pohode, lebo musel rychlo dozriet, kedze je najstarsi a mam po sebe deturence,tak mi aj velmi pomoze, ale Nelina to je nieco katastrofalne, ked ju vyberiem zo skolky tak len reve a reve, jednoducho clovek sa na nu ani pozriet nemoze proste nic a ona len reve azsa niekedy hanbimna ulici,lebo ked jaci tak nie a nie ju utiisit ona si proste huka a huka a ja mam potom riadne nervy,teraz ma to otrasne obdobie, ze za kazdu hlupost reve aj ked jej nikto nic neurobi a ja sa ostatnych bab pytam ci aj oni maju take deti, Andrej taky nebol ale Nelka ja uz neviem ako mam sa ku nej spravat, lebo jednoducho ani po dobrom anipo zlomto s nou nejde, je velmi tvrdohlava a vzdorovita, a najmensia Lucka to je zlate striebro ona je taka fantasticka place iba ked je hladna ainac sa sama vyhra, ako keby uz vedela, ze je to na mna vela, tak je taka dobrucka a usmievava, tak vzdy pri nej naberiem energiu a co sa tyka upratovania tak ja na to kaslem najrv som chodila s handrou aj 2 x do dna a upratovala ako salena, a bola som taka unavena, ze som nevladala ani zit, a potom som si povedala ja to kaslem a odvtedy raz do tyzdna poriadne upracem a inac len metlou zmetiem z podlahy bordel a kaslem na to, jednoducho nie sme doma na to aby sme stali upratovali a robili sluzky aj my potrebujeme zit a mat chvilu casu pre seba a co sa tyka hraciek tak deti su uz tak naucene, ze ked sa dohraju tak si vsetko po sebe upracuju, jedoducho ich to treba hned od zaciatku ucit, lebo potom je toho vela a co sa tyka manzela toho doma vidim raz za rok, lebo je v zahranici a domov chodi raz za mesiac, ale aby mi pomohol,tak to mi radsej povie, ze odjakziva sa zeny starali o ddeti a domacnost, takze nie som ziadna vynimka a ani jedina na svet, ze je to jednoducho tak a ja sa tu mozem zblaznit ☹
nie je podstatne mat stale upratane to by sme boli len otrokyne domacnosti, ked je pekne pocasie treba byt s detmi vonku a upratat sa da hocikedy ked mame na to chut 😵
@bonaquaba Podle meho zalezi hodne na detech a na situaci, ve ktere se nas zivot prave ocita....
Ja jsem kdysi kricela ...byla to jakasi neschopnost komunikace s okolim. Krik bolesti, unavou a trapenim. Byla jsem mladinka, manzel a nastavajici otec nezvladl situaci a "povinnosti" a zbabele odesel se vsim vsudy par dni pred porodem, ja zustala se synem sama. Z porodnice jsem odchazela s "erarnimi nemocnicnimi vecmi pro maleho"...
Druhy vztah byl provazan take odchodem, ale ne partnera ...ztratou nekolika tehotenstvi ☹.
Misto "kriku" vyplnily slzy...Po letech se narodila dcerka, krasny vztah, tehotentsvi a porod...Po dcerce dvojcatka....Zakricim jen vyjimecne, myslim si, ze "ticho" je horsi "trest nez krik"...
@sareenah Ahoj viem si prectavit aka si zufala ale ak manzela nezapres aspon na vikend tak to bude este horsie a pri druhom babetku sa zapotis ja ties prechadzam nervami 😝 😢 mam 4 deti sice dve uz dost samostatne a dve vo veku 2,5 a 9 mesiacou a som hotova ked sa hnevam najskvor sa nadychnem a pomali vydychujem a ratam do 5 pomaha mi to. 😔 😀 moja svokra hovory ze toto je udel zeny a to je super zena 😅
@nikuska4 my mame Nicol este v starom dome 🙂 Tiez budeme stavat viacmenej sami, ale mm stavia drevodomy, tak ideme touto cestou, cize ratam, ze do Vianoc byvame, aspon dufam... svokry vedia byt dakedy straaaasne fajn, ja mam tu moju v podstate rada, malu jej zverim v pohode, mam sice strach, ci sa jej nieco nestane, ale to mam pri kazdom, aj pri sebe. Len je od nas cca 100 km, a nechce sa mi tam chodit kazdy vikend, takze vzdy len zacne hikat, ze ako mala vyrastla, co uz zase vie a uz ideme domov 😒 . A tvoja svokra je uz na dochodku, ze moze pomahat? To mas super, i ked deticky su uz vacsie, nejako zijem v tom, ze chlapcom okolo puberty staci plna chladnicka a oprate pradlo 😀 😀 , vezmite mi iluzie, ak to tak nie je 😀 . A Nikolku uz mas v skolke? U mna uz drobec zalomil, ale som ju zmorila dve hodiny v bazeniku a po zahrade, normalne uz nevladala, len si sadla na travu a koniec 😀 . Ja nechodim do prace, ale pomaham mm s uctovnictvom trochu a pomedzi to robim prilezitostne preklady, nech sa nenudim 😀 .
@sareenah ani mne sa to nepaci, ale ako pise @akika722 , ci uz mama alebo svokra, proste s niektorymi ludmi nepohnes. Maju svoje metody, nazory a nezmenia ich. Clovek sa nechce stale hadat, ale pevne verim, ze ked sa odstahujem, trosku tie maniere upravime, nech mi z malej nevyrastie upistane a ustrachane dieta. Co sa blata tyka, mne to teda nevadi, dokonca sa priznam, strasne sa mi paci ten rozziareny pohlad, ked sa mala hodi do piesku alebo vody, tesim sa, ze je stastna v tej chvili, bavi sa... pokial nerobi nieco nebezpecne alebo vyslovene devastacne, snazim sa ju nechat tak. A le dufam, ze mas pravdu a mala nebude mat nervy zo mna, kedze za spinave oblecko na nu ozaj nekricim, dieta sa musi aj zaspinit, ved naco by boli vane a pracky? 😀 Inak, mama je ucitelka, tak tu asi pramenia jej metody. A este z presvedcenia, ze u mna to fungovalo 😒 . Len to moje detstvo aj tak vyzeralo ☹
@bonaquaba uf, no poviem Ti, ked citam co mas doma, 3 deti a bez muza...kokso...tak ja akoze sa normalne hambim, co sa stazujem...ja Ta obdivujem...a super, ze mala Lucka place iba ked je hladna...to je fajn...no...aj ja uznavam capnutie po zadku, ale kedze v sucasnosti je to taka tema, ze raz mi jedna znama napisala, ze ako to, ze v normalnom svete sa este deti biju a pomaly na mna hladela, ze tyram dieta...tak asi je viac mam, ktore radsej nespominaju, ze dieti plieskaju po zadku, hoci nam to iba prospelo...a presne mas pravdu, na svete predsa nie sme na to, aby sme cely zivot iba upratovali dokolecka...proste a co...ja som si uz na nas bordel zvykla, manzel to nastastie prehliada...ale ked sa ohlasi svokra, tak drznem aj za styroch...ale to nastasatie nie je velakrat 😀 Ok, tak drzim palce, aby si si aspon doobeda vychutnala trochu dna...ked su mali v skolke...ja akurat mam maleho v skolke na pol dna, tak normalne aj upratujem, aj chatujem...konecne trochu oddychujem... 🙂
@akika722 to je na figu, ze si neda povedat, ale zase je to asi aj tym, ze ako pises, nie je s malym tak casto, ako by asi chcela a potom mu to chce vynahradit. Mne to pripada tak, ze ho ma velmi rada a stale v nom vidi maleho drobca. Uz asi ostava len pockat, kedy bude maly taky vyspely, ze babke sam zahlasi, ze tolko sladkosti sa proste nepapa 😀 . A dovtedy ti hadam aspon trochu pomoze a mas trosku casu aj pre seba.
@akika722 aha tak 😒 a preco ma k mladsiemu taky vztah??? To je veru na figu, ale mozno, ze je este maly a nevie sa s nim tak zahrat alebo neviem... mozno ked uz zacne chodit, recnit vo velkom, aj babka si k nemu najde cestu. A druha babka? Ze by si ich "podelili", jedna bude varovat jedneho a druha druheho...
Žienky, som sa pobavila na vašich príspevkoch, tak vám zas napíšem, čo sa prihodilo včera nám: od rána som behala s deťmi po lekároch a úradoch, domov sme prišli totálne zmorení (teda aspoň ja) niečo pred 19.00. Len čo sme vkročili do dverí, došla sčítacia komisárka pre hárky - a u nás bordel ako po výbuchu bomby, neupratané po raňajkách, v obývačke rozložená doska na žehlenie a kopy šatstva... až som sa hanbila. Starší syseľ chcel ísť okamžite vyskúšať nový kroket, mladší polievať záhradku, manžel večerať a ja som padala z nôh. Chlapci sa odmietli prezliecť a počkať na večeru, lebo ešte chceli ísť von. Nedovolila som - následne jeden vrešťal v izbe a druhý na terase - a to až tak, že sa pocikal. Takže som sa prezliekala, pripravovala večeru, sprchovala malého - všetko naraz. Išlo ma poraziť, aj som si zanadávala, či mi toto bolo treba, takú sysliu bandu 😝
Aj ja si doma občas zakričím, lenže sa po tom cítim hlúpo a na sysle to neúčinkuje. Trpia selektívnou hluchotou - čo nechcú, nepočujú. Minule som na otázku "Ako vám mám povedať, aby ste si konečne upratali izbičku?! odpoveď "povedz nám to po anglicky" Result? "tidy up this mess! Immediately!" ovládajú sysle tiež 😉
Vytriediť hračky do detského domova/krízového centra - to robíme pravidelne, aj ich tam fakt nosíme - ale ony sa tie potvory u nás akosi množia aj napriek tomu vďaka svokrovcom. Pri každej jednej návšteve dostanú chlapci hračku, niekedy aj viac, od širokej rodiny všeliakých prastrýkov a bratrancov z druhého kolena. A návštevy sú povinný každoneďeľný program. Moji svokrovci sú milí, pre "svoje detičky" by sa aj rozkrájali, zahŕňajú ich hračkami a prepchávajú sladkosťami - a mňa ide poraziť! Totálna frustrácia z nemožnosti zmeniť tento stav potom spôsobuje, že som občas doma nevrlá a na každého "štekám".
aj ja kričím na malú a sem tam dostane po ruke.najviac neznášam ked mam veľa roboti ona sa pose.. a idem ju rýchlo prebaliť a ma začne kopať,utekať,biť no najradšej by som jej jednu ehm. a vždy ma večer všetko mrzí a najradšej by som ju vytiahla s postieľky a mojkala 😅 my už máme obdobie vzdoru od roka ☹ takže dojde čapne ma,hodí naschvál fľašku o zem, rozsype chrumky,ked mám kávu na stole,tak naschvál hýbe stolom.ach jaj prečo ja 😨 teraz ani zuby si nechce nechať umyť.tak máme večer boj.ked si nedá umyť nečítame knižku a tak je rev,bitie,vyhadzovanie všetkého z postieľky.
@sareenah dakujem..si zlata 😉 a to okrem toho mam este deticky co strazim..zarabam ako sa len da,kedze otecko malej nama zaujem ani peniazky poslat..a to na cudzie deticky si nemozem dovolit kricat a uz vobec nie ich capnut..tak sa premaham..ale som si vsimla,ze si to odnesie moja dcera..uz som sa zacala kontrolovat a nehresit ju za to co urobia ine deticky. 😀
@peepka ona má pozornosť stále.sedím snou,mojkám sa snou,ale ona je už taká malé tvrdohlavé šidlo.venujem sa jej.rano vstaneme urobím jej raňajky,ideme pozerať rozrápavku,papáme,potom ideme von na šmyklavky,húpačky.potom ideme sa naobedovať,ona spinkať ja poupratovať,vstane potulkáme sa na postieľke,ideme papať.kým nepríde tato z roboty sa hráme.ked príde tato dáme kávu a ideme von.prídeme ide papať pozerať večerník a potom sa hráme a ide spať.však nie som z mám ktoré ju nechajú tak a oni majú vyložené nohy a ona neni s tých detí ktoré sa v kúte samé hrajú a rodičov si nevšímajú.stále je pri mne.
@sareenah konecne niekto, kto tiez capne dietatu po zadku, ja si myslim, ze to robi kazdy rodic, len jednoducho sa nikto neprizna, lebo to sa v sucasnoti povazuje za tyraanie ako ty hovoris, ale nemyslim si,ze ked jednu capneme po zadku detom tak je to tyranie, pretoze aj nam obcas rodicia tapli po zadku a sme ich pocuvai a amli respekt, ale dnesnymi metodami dobre na deitcky to pootom aj tak vyzera vseobecne na skolach a vsade deti ani mladi si nevazia dospelych a samotni ucitelia uz tiez nevedia ako na take deti, lebo jednoducho im odpapuluju ak nie fyzicky zautocia a aodkial to potom maju tie deti, ked im v zivote rodicia netapli po zadku? inac doma mam ja poriadok, lebo za pol hodku to vsetko rychlo upracem, ked su deti v skolke a potom sa venujem malej alebo som na nete a nema mi kto doma robit bordel ked nie su deturenca ani mangel doma, takze aspon to je taka vyhoda a svokra bud rada, ze ju mas, lebo mna uz ani svokra nepride pozriet, kedze uz tu neni medzi nami, a hanbit sa nemusis za to ze mas menej deti ako ja, pretoze kazdemu sa zda ta situacia ktoru prave ma za najtazsiu myslim s detmi, lebo teiz ked som mala iba Andreja tak som nechapalal ako to mamizcky zvladaju s dvomi detmi, ale jednoducho clovek si na vsetko zvykne a nakoniec vesetko musi aj zvladnut a pri mojich detickach som sa naucila, ze jedoducho spoliehaj sa iba sam na seba a aj tak vsetko dokazes,kazdy sme shcopni zvladnut a naucit sa uplne vsetko,a inac ten net to je riadny zabijak casu ze? ako dlho tu travis cas, lebo ja tu aj cele doobedie niekedy a potom si vravim, ze to je hrozne, ale hladam tu ako na tie moje deticky a potom najdem uplne nieco ine a aj zabudnem co som hladala,
@syslica ked ti tvoji svokrovci miluju tie vase deticky, a zahrnuju ich sladkostami a neviem cijm tak im najblizsie povedz nech si ich zoberu na vikend alebo jedno poobedie nech idu s nimi von na zmrzlinu, ze deti ju tak miluju a ty si zatial vyloz nohy na stol a daj si tiez zmrzlinu v klude a vysmiata
@irriss jasne chlapska zbabelost, najejdenoduchsie odist od zeny a vsetku zodpovednost nechat na nej, ako sa to vezme ten krik s tym tichom, jasne ze prazdno v srdci po strate niekoho je l to je deprimujuce, frustrujuce a hrozne to uz samozrejme asi kazdy zazil,ale myslim si,ze ludia sa skor boja samoty ako ticha, pretoze ked mas ticho taksi mozzes cokolvek zapnut a uz je hluk,alebo ti niekto pride domov a cakas ho a vies ze pride ale ked ostanes sam,tak to je asi najhorsie, nemas zrazu nikoho na koho by sa sa obratil alebo len porozpraval a potom cloveku idu rozne myslienky po mysli a to je podla ma to najhorsie, ako to teraaz riesis s detmi kricis na ne alebo nie, ked si pisala ze lepsie krik ako ticho, a ako si to myslela tu komunikaciu s okolim, ze si kricala, lebo si nebola schopna komunikovat s okolim, teraz to uz dokazes? a ako si sa k tomu dopracovala myslim tu komunikaciu s okolim bez kriku ci s nim uz ani neviem ako
@bonaquaba
Ticho jsem mela na mysli SAMOTU. Protoze, kdyz je nechas potichu - o samote, nedelas zadneho rozhodciho, budou chtit komunikovat (nebude se jim libit, ze nemluvis) a casem i pochopi, ze jedina komunikace a dosazeni "neceho" je klidnou cestou.
p.s. je lepsi "ticho" nez krik...nereagovat, nechat je "dusit" tichem a nepozornosti

@wild.horses 😀 😀 hej, to som raz skusila aj ja, dala som slavnostne malemu krasne nove gumaky a poslala ho do najvacsej mlaky pred dom a bol tam snad 3 minuty a prisiel taky mokry, ze gumaky 3 dni schli zvnutra a veci sli rovno do pracky 😎 odvtedy sa uz mlakam radsej vyhybame 😀