icon

Kričíte na deti? Ste aj vy už proste vyčerpané?

sareenah
29. máj 2011

Ahojte, potrebujem poradit a povzbudit...Mam teraz 2 a pol rocneho syna a cakame dalsieho...neviem, ci je to hormonmi, unavou, alebo neustalym sa tocenim okolo maleho...ale ja ma proste pocit, ze niekedy uz fakt nevladzem...Proste manzel cez tyzden robi od rana do vecera...chodi domov okolo siedmej...unaveny, ked je vikend, tak proste viem, ze ma toho vela, tak mi je prirodzene, ze ho necham vyspat a ja sa tocim okolo maleho...ale niekedy mam pocit, ze som jak blba a mohla by som do celeho procesu upratovania a starania sa o maleho ovela viac zatiahnut aj manzela...ved ani ja nemam vikend...ani ja nerelaxujem...kedy si mam oddychnut ja? P oste uprimne...mame doma bordel...fakt...ci kuchyna, obyvacka...vsade hracky, veci, vsetko...ale ja proste nemam pocit, ze by som len tak sedela a valala si sunky...proste vecer idem spat unavena ako kon a cela ta moja unava a vypetie sa potom prenasa tak, ze na maleho vysteknem, ked ma nepocuva...proste nemozem povedat, ze by bol zle dieta, to nie, len je asi ako kazde ine, vymysla, chce skusat, ale ja proste uz nemam naladu, ked niektore veci este robi naschval...fakt neviem, ci je to tehotenstvom, hormonmi, alebo zlou stitnou zlazou a dalsimi hormonmi...proste niekedy mam pocit, ze mi to tu uz vsetko prerasta cez hlavu...a vola sa to materska DOVOLENKA...hahaha...kto to vymyslel? Proste chcem sa opytat, aj Vam sa stane, ze na dieta kricite? Mne je to potom luto a aj to beriem, ze je to vychova, ja si zas po hlave skakat nenecham...ale niekedy sa neviem ovladnut, lebo som proste unavena...da sa to pochopit, nie?

bonaquaba
31. máj 2011

@irriss len neviem ci v takych situaciach ked sa idu pozabijat je vhodne si to nevsimnut a byt ticho, tebe to vzdy pomohlo, ked si bola ticho aj v krizovych situaciach a neriesila si spory deti?

irriss
31. máj 2011

@bonaquaba Mozna jde o stupen sporu...
Co povazujes za krizi?
Kdyz resis situaci, musis byt pri ni od sameho pocatku, jinak muzes svym chovanim vice ublizit nez pomoct. Hrozi v takovych pripadech nespravedlnost..

reanda
31. máj 2011

nie kazdy rodic capa deti po zadku, lebo nie kazdemu dietatu to treba... kazde decko ma inu povahu a s niektorymi sa proste inak neda, nicomu inemu tak "neporozumeju".. ale to uz hadam kazdy rodic svoje dieta natolko pozna a vie, co na neho plati..
a ine je "vychovne" capnutie po zadku, ked uz male nevie, co od radosti a napriklad, ako tu niekto spominal, ze trieska do televizora a ine je, ked su tie capnutia po riti z rodicovskej unavy a frustracie a "uletenych" nervov.. to su jasne ze potom vycitky

mama.wolfka
31. máj 2011

veľmi dobrá téma 😀 minule večer mi tak pookrialo na duši, keď som si tu počítala ...

sareenah
autor
31. máj 2011

@syslica a syslica a preco ich Ty volas sysle? Akoze je to uplne perfektne 😀 😀 😀 😀 ci sa tak volate nejako podobne? A ake mas stare deticky?

annie13
31. máj 2011

@sareenah nechcem ta strasit ale ked bude male na svete bude to este horsie budu sa navzajom rusit, nasa mala teraz zacala brutalne kvakat, hryzt, starsi ju potom skrti dobre ze nie, ja si uz pripadam ako policajt a ci kricim? spytaj sa susedov
sa divim ze mi este neklopala socialka

sareenah
autor
31. máj 2011

@gubcikova veru, citam a presny kolobeh, aky sme mali my...stale dokola hrat sa, pozerat, papat a tak...ale raz som sa zasmiala, lebo som potrebovala ist k doktorke a manzel bol s malym asi 3 hodiny...no vratim sa, tato v posteli, maly pri posteli lezal na vankusi, pil caj a pozeral telku...a ja ze, papal nieco? ...jaaj, nie 😀 😀 a maly v pohode, stastne rozvaleny pred telkou 😀

syslica
31. máj 2011

@bonaquaba Dať ich svokrovcom na víkend sme už tiež skúsili - toť nedávno: v sobotu sme ich odviezli, v nedeľu na obed vyzdvihli - a odvtedy máme problém, lebo po každom jedle žobrú sladkosti a spať vo vlastnej izbičke sa im tiež zrazu prestalo páčiť, najradšej by sa nasťahovali späť do spálne. A keď som sa ohradila, že sa do postele všetci nezmestíme a ja predsa nemôžem spať na zemi ako pes viete, čo sa stalo? Vyfasovala som odpoveď: Ale môžeš, aj dedo tak spáva!!! 😝

sareenah
autor
31. máj 2011

@bonaquaba veru, mas pravdu a dobre na to hladis, ze to clovek jednoducho zvladne a hotovo...a vies co...co sa tyka netu, ja mam notebook zapnuty stale...proste...ked idem okolo, obcas si sadnem na dve minuty, pozriem, ci mi neprisiel mail...a tak...a potom zas idem...ale napriklad rano, ked si sem donesiem ranajky, teda ked je maly v skolke, tak si tu potom vychutnam aj kavu...a tak tu presedim aj hodku v pohode...no...zerie to cas veru...ale beriem to tak, ze je to moj jedniny kontakt s okolitym svetom...proste keby nebol net, asi doma zblbnem...a takto ma napriklad rozoberanie tejto celej temy celkom bavi, aj ma to dost povzbudilo, lebo som mala fakt depku, ked som to pisala a napriklad aj vcera aj dnes bol maly uplne zlaty, ani naznak nejakeho zvyseneho hlasu...no maximalne mu poviem, stiahni si gate a hned je klud 😀 proste fakt, niekedy su dobre dni a niekedy nafigu...hlavne na figu su pre mna vikendy, lebo je tato doma, lenze prave prerabame spalnu, aby sme sa mali kam presunut, ked pride babo...tak nedela je o tom, ze ja len strazim maleho aby tatovi nezavadzal a vnutri mam pocit, ze preco si to mam zas cele odskakat ja...a jasne, ze maly vsetko chyta, berie, chce byt pri vsetkom...takze vtedy som fakt vycerpana...ale ked je taky den ako dnes, ze bol v skolke, potom sme prisli, teraz este spi, tak sa normalne citim uzasne, proste konecne mozem rozmyslat aj nad svojimi nejakymi vecami...no a popritom upratujem...tak tak...a svokra? No...poviem Ti uprimne, aj keby neprisla vobec, tak sa nehnevam...proste akosi sme si nesadli...z jej strany je to taka pretvarka...uz parkrat sa nam to s muzom potvrdilo...proste s celou ich rodinou si extra nerozumieme...lebo sa ozvu iba ked nieco chcu...a tak...proste su vypocitavi...a viem, ze svokra ked pride, skonstatuje...no...toto mate pekne...no lebo minule ste to mali take.....no...tak to fakt potesi...ked sme v stave, ze prerabame a snazime sa zit nejako normalne..takze ked ma prist, tak fakt upratujem ako s raketou v zadku, aby len nieco si nepomyslela...hoci si mysli urcite a ja tiez...tak tak...ale taki nasi su uplne super...proste aj manzel ich ma velmi rad 🙂 a maly ich zboznuje, takze na tie navstevy sa tesim velmi velmi 🙂 ok, idem este trochu upratat, aby som mala zo seba dobry pocit 🙂 tak pekny den, pa zatial

sareenah
autor
31. máj 2011

@syslica 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 dedo sa obetoval co 😀 😀 😀 😀 😀

syslica
31. máj 2011

@sareenah Pomenovanie sysle sa u nás už tak zaužívalo, nie je to kvôli priezvisku, skôr kvôli geneticky vypuklejším líčkam 🙂 , ktoré podedili po zrejme Prapredkovi všetkých sysľov... pre lepšiu predstavu pozri do môjho albumu ... majú 3 a čoskoro 6 rokov.
Inak ja veľmi často používam aj výraz syslí klan, či na označenie širšej rodiny mojej+mužovej aj termín spojené klany. Je to preto, lebo sa snažíme udržiavať to puto vzájomnosti a pomoci. Niekedy to ide ad absurdum ako v prípade mojich svokrovcov, ale niekedy je to veľmi prospešné. Každé dva týždne sa napríklad venujeme neterke, ktorú má brat s ex v striedavej starostlivosti ... no a popri tom riešime kopec väčších či menších problémov a snažíme si navzájom pomáhať ako to ide...

michele11
31. máj 2011

@syslica tak si mala super vecer 😀 , ked sa dari, tak sa dari... ale zase takych dni je urcite drviva mensina. Ale aspon, ze mas fajn svokrovcov, to, ze deti rozmaznavaju hrackami je sice obcas otrava, ale kolko je takych bab, o ktorych deti stari rodicia nejavia zaujem ☹ . Niezeby to boli ti moji 🙂 . A ked ich este zoberu obcas vonku vyvencit, tak super. Ty uz mas starsie deticky, moja este nejako nerozprava, myslim plynulo a zrozumitelne, inak recni cely den po svojom 😀 , cize na nejake debaty o poriadku si este musim pockat, ale som zvedava, co na mna vytiahne, pridem sa sem potom poradit, ako na nu 😀

bonaquaba
31. máj 2011

@irriss no jasne to mas pravdu, lebo ked clovek pride k deturencom a uz sa tnu alebo hukaju tak potom je tazko nieco medzi nimi riesit, uz len ich oddelit a nechatkazdeho osve

bonaquaba
31. máj 2011

@sareenah ja tiez mam od rana zapnuty net a ked idem okolo tak checknem co nove a potom daco porobim a znévu a presne ako vravis, aspon takto mame kontakt so svetom a cloveku neprehrabne, lebo inac doma medzi tymi stenami sediet nic moc, no to ti nezavidim to prerabanie, take veci ja nemusim, my sme pred mesiacom prerabali kupelku, tak to bolo roboty, ale akosi za vikend sme to stihli, len potom to upratovanie bolo dlhsie, ale teraz som uz spokojna, lebo konecne to tam vyzera ako u ludi a to ti verim, ze maly ide vsade, za tatom a chce mu pomoct, tak udrzat ho mimo je hrosie, tak s nim vybehni niekde von, aj ked cely den sa tam neda byt.A ked to tu citam, ze ste po detoch ani nekricali, tak ja neviem co mam za deti, pretoze u mna nie je jediny den taky, ale snazim sa, len zo skolky Nelka prisla domov a zacala revat, lebo sa jej nedala vyzut topanka, resp to nasilu vyzuvala a neodopla si zips, tak samo ze to neslo a chcela som jej pomoct tak som prisla ku nej a ona vacsi rev, tak som ju nechala asi pol hodku revala a ja nervy v kybli a potom nasla noznice tak cele pancuchy si postrihala, tak taka zlost do mna vosla, ty brdo dala som jej na zadok a tak rucala dalej a ja nervy zo seba ze do zadku ako riesit take situacie ja uz neviem ale uz som v koncoch,uz mi asi prepne z toho. A o tej svokre ako vravis, ak je to pretvarka tak lepsie ked ani nechodi, lebo ked pride tak urcite je to tam na bode mrazu, jasom mala skvelych svokrovcov, aj modre z neba by nam zniesli a boli toskveli a dobrosrdecni a dobri ludia.A inac kedy cakate prirastok a uz vies co to bude? Tak si davaj teda na seba pozor a hlavne v tych horucavach to vydrz

bonaquaba
31. máj 2011

@syslica tak potom taki pomocni svokrovci to je tiez nic moc, akurat ti tvoj rezim zmenia a potom budes mat akurat ty problemy ako tak dat vsetko do poriadku a najhorsie, ze deti sa tak rozmaznaju a nebudes vediet co skor robit, ale ako sa vravi nie je nic idealne, ale clovek sa uci sam na sebe

nikuska4
1. jún 2011

@michele11 ahoj,no moja svokra bola dlho na čiastočnom invalidnom dôchodku,takže bola doma,teraz je už na starobnom.....nikušku mam doma,kedže nemam kde isť do prace,bolo by mi zbytočne oplacať škôlku.....a čo sa tyka tych puberťakov 😠 jasne ,že je to je ine ako malinke deti,ale zas sa rozčuluješ nad inymi vecami,ved to raz dožiješ,nie nadarmo sa hovori,že male deti male starosti,veľke deti,veľke starosti........tak po nich kričim viac než po malej kedysi,ked ma vytočia....

gubcikova
1. jún 2011

juj.dnes ráno rozbité porcelánové prasiatko s peniazmi.vie že to nemá chytať.juuuuuj heh odchod do izby,plač.bože neviem čo máva zase večer.už pekne zaspávala a teraz plač,ked prídem do izby už aj po mne letí plná fľaška. 😖 😖 ľahnem do postele v tom momente druhý dych chytí.nech už skončí obdobie vzdoru.a ked sa tu rozoberá svokra.aj malá príde vždy rozmaznaná,lebo u nich dostane sladké vodičky,dovolia jej všetko a potom máme doma boj.

nikuska4
1. jún 2011

@gubcikova pri takych malych deťoch sa nemôžeš spoliehať na to,že ved dobre vie,že to nesmie chytať,musiš to jednoducho dať na take miesto,kde na to nedostane a hotovo,nech je to hocičo.Ja si myslim,že take riadne obdobie vzdoru vas ešte len čaka,okolo tych troch rôčkov.... 🙄

michele11
1. jún 2011

@nikuska4 no to je na figu, ze nemas pracu, so 4 detmi to asi nebude velka sranda... a to ta prepustili po MD? Na pubertu som zvedava, ta moja bola mimoriadne pokojna a bez vycinov a mm zase lamal opacne rekordy 😀 . Zatial je mala cela po tatovi, tak sa tesime, co nas caka 😀 , Ja viem, vacsie deti maju zase ine problemy, a ty mas to mas tak rovnomerne zastupene, mas to asi pestre, s kazdym riesit nieco ine, ale aspon sa nenudis, 3 chlapci asi vzdy niecim prekvapia 😉

michele11
1. jún 2011

@gubcikova asi ti chcela naznacit, ze hor sa na nakupy 😀 . U nas uz tiez padli za obet nejake tie ozdoby a doplnky, ale mam pocit, ze cim viac jej hovorim, ze to nesmie, tym viac ju to laka chytat a nicit. Skus odpratat tie najcennejsie kusky a zbytok nechat, ak to tam stale bude, mozno ju to omrzi. A @nikuska4 , potesila si ma s tym obdobim vzdoru, ja mam pocit, ze my uz v nom sme par mesiacov a podla teba to najhorsie este len pride??? 😖

nikuska4
1. jún 2011

@michele11 aspoň pri mojich deťoch to tak bolo,taka najväčšia drza tvrdohlavosť až panovačnosť(neviem ako to opisať) približne v tych 3 rokoch.nechcem ťa strašiť,možno to budete mať ine....k tej praci,ja som robila u sukromničky s tym,že ked sa vrati z materskej ta čo robila predomnou,mňa bude musieť prepustiť,ale aj tak som potom išla s malou na md.tak tak....

akika722
1. jún 2011

@michele11 obdobie vzdoru v takom veku ako ma tvoja malinka nehrozi..počkaj si a uvidiš..pevne nervy 😅

gubcikova
1. jún 2011

@nikuska4 he he no žeby to bolo ešte horšie?hádzanie sa o zem,bitie,hádzanie všetkého čo sa dá,nervačenie a búchanie,plač (teda rev)ked nedostane to čo chce.protesti

sareenah
autor
1. jún 2011

@syslica no fakt pozrela som si fotku a fakt 🙂)) to je dobreee 🙂)) a strasne je to mile, syslia rodinka 🙂))

sareenah
autor
1. jún 2011

@bonaquaba ahoj, tak s tym prerabanim...vies, my prerabame uz 5 rokov...fakt...proste moj muz sa v tom vyziva 😀 ale nie, proste je sikovny a veci si chce robit sam...takze nikdy sme nezazili prerabku, ze pridu chlapi a za dva dni odidu..ale vlastne ano...ked nam robili okna...to bola ina rychlovka...takze teraz manzel robi nasu novu spalnu, trochu to zateplova, este ide dat podlahu a dvere...ale vies si predstavit, ze ked ma toho vela v robote, tak to fakt nejde rychlo...izba je rozbita uz mesiac...a este urcite mesiac bude...a potom sa tesim, ze si ju pekne namalujeme 🙂 a dame postele a postielku a maly sa moze narodit...a potom sa tiez tesim na kupelku, mame ju v stave rozostavania, takze su tam este stavebne kvadre a vsetky mozne hovadiny, ktore si vies predstavit od pracovnych nasttrojov po kadejake vedra...a tak...ale raz...pevne verim, ze raz bude kupelka krasna a ja sa konecne okupem v krasne novej vani 🙂) vies, ja nie som taka, ze by som na muza tlacila, ze nooo, uz to sprav, ja viem, ze ma toho v praci dost...a ked mame okrem tejto novej kupelky este jednu staru, ktora stale sluzi...tak nas to nijako netlaci...no a k tej malej...kokso...no keby si postrihal Matko pancuchy...asi mi mnou tiez tocilo...ale poriadne...ja som radsej vsetky veci, potencialne zle dala prec...proste noznice su schovane, aby ich nahodou nenasiel...prost vsetky ceruzky, vsetko schovane, odkedy pokreslil v kychyni steny...a ked si chce kreslit, ceruzky vyberiem a zas schovam...proste mne sa to totiz vracia...co nedam prec, to sa mi hned vypomsti...a snad ten plac Nelku skoro prejde...a inac mna vytaca presne toto iste...ked maly mrnka...ked ma tenky hlasok a mrnka a placka a reve...inac by som bola v pohode...a si predstav, neviem, cim to je...ale ako som napisala tento prispevok, odvtedy, jak keby ho niekto zacaroval prutom...proste je uplne dobry...ja to nechapem...asi je to tym, ze rano ho dame do skolky, aj to rano sice pol hodku placka, ze nie do skolky...ale ked tam prideme, tak je taky rad...aj v skolke nie je ziaden problem...potom si po neho idem a potom mi doma spi...chvalabohu a minule dni sme hned vypadli von do zahrady a tam bol dobry...proste sme polievali kvietky, hrali sa v piesku, kopali si loptu...vonku nam ten cas nastastie celkom ide...a teraz zrazu ma strasne rad casopisy a stale sa pyta, co to je, coto je...tak mu vravim, ukazujem a je spokojny...vies, ja som kludny typ, ja nemam rada hadky ani krik, ani zvyseny hlas...a preto ked ma maly zrazu rapel a krici, tak ja som proste uplne z toho v strese...aj moj manzel je taky, proste u nas je take ticho...sme zvyknuty na taky pokoj...tak tak...tak uvidim, co mi prinesie dalsie babo...pevne verim, ze bude ako Matko...ten krasne spinkal, papal, kakal...a to bolo vsetko...pekne sa naucil spat este ako uplne malicky, zo zaciatku sme ho nechali trsku poplakat, ked mal vsetkeho dostatok a plakal 15 minut a zaspal...a toto trvalo tyzden a potom sa naucil, ze nakrmime, prebalime, mama pusu a spinkat a krasne zaspaval sam...tak snad sa mi to podari aj s dalsim dietatom...snaaaad....ok, idem nieco upratat...alebo zehlit? sama neviem...ok, tak pekny den zelam, papa L

sareenah
autor
1. jún 2011

@mama.wolfka ano, myslim, ze kazdej z nas pomohlo to, ked si precitala, ze v tom nie je sama.... 🙂

sareenah
autor
1. jún 2011

@annie13 veru...ved na to sa psychicky pripravujem, ake to bude s dalsim babom...dufam, ze bude take pokojne, ako bol moj syncek ako babo...a mozno sa mi narodi taky maly huncut, ktory nebude ani spat...ved uvidime... 😒 ale tesim sa na neho, to je hlavne a nejako to prezit jednoducho musime 🙂

annie13
1. jún 2011

@sareenah vravi sa ze ked jedno bolo pokojne druhe bude opak, u mna tak bol syn bol kludne babatko, dobre spaval, Viky je uplny opak narocna a placko

michele11
1. jún 2011

@akika722 tak si ma potesila ☹ . Ja neviem, proste mala nas zacala uplne "ignorovat", uz sa nechce nechat krmit, papa sama, plienku by si tiez najradsej menila sama, sama sa vyzlieka, vsetko, co chcem robit, je u nej spravadzane hlasnym NIEEEE alebo SAMAAAAA! To akoze bude este horsie? No tusim si nakupim nejake ukludnovacie tabletky 😀

bonaquaba
1. jún 2011

@sareenah no tak to bud len rada ,ked mas doma kutila, a porobi ti, lebo ja si zase dakedy vravim, keby mi tak sam chlap od seba nieco robil po byte, tak som rada, lebo moj chlap to ho musim hnat aj len aby mi zatlkol klinec a potom si to nakoniec sama urobim a za vikend sme mali preto kupelku, lebo sme ju len malovali a vanu s umyvadlom sme menili aj policky, taka len zakladna a rychla obnova, lebo bolo uz vsetko stare, ale mangel to zvladol sam ,tak som ho pochvalila ze moze uz aj dom stavat 😀 , a Nelka ja uz neviem aj rano sa zobudila a zase brucala, lebo sa jej nedali pancuchy obliect, tak som si ju najprv nevsimala a potom so,m tak nenapadne prisla ze jej pomozem, ale ete viac revala no uz neviem ako na nu, ona uplne reve pre nic za nic, ale stale myslim pozitivne a dufam, ze bude len lepsie a lepsie, ale ja zase akosi nedokazem byt kludna ako ty pises, ze u vas je tak ticho to ako robite, to sa ani s manzelom nepovadite, bo my hocikedy, tak potom aj maly je taky fajny a kludny a moja Nelina je mozno taka ukricana bo ja aj pokricim, ale snazim sa to uz tiez selektovat a uz nekricat, ale radsej byt ticho a inac ty ides podla tej knihy pri vychove < a dari sa ti to<