Kto vám najviac pomáha s deťmi?
Samozrejme sme s nimi najviac my s manželom, niekedy pomôžu rodičia, ale vždy sa to nedá. Občas pomôže aj manželova sestra, ktorá začala chodiť na strednú alebo brat stredoškolákNiekedy sa cítim dosť divno. Je vodné zveriť deti stredoškolákom? Zveríte aj vy občas deti súrodencom?.
@inffinity to co ta napadlo, vybrat si topolcany 🙂 som tam stravila nejaky ten rok volakedy a ehm 🙂 asi bych tam posla
My sme na deti väčšinou sami. Občas nám vypomôže moja babička a priatelová mama. Ale to len v nutnosti.
@celasapremenim aj by som dohodila, ale pochybujem, ze ju mama pusti tak daleko 😉
@bubelko aha aha ,nevsimla som si
inak tiez sme spekulovali nad touto destinaciou na byvanie, holt ale inak sa vyvinula situacia 🙂
@danuta1414 My sme zverili nasho syna sestre mojho manzela v case, ked este studovala na strednej skole. Ale ona si zvykla uz davno predtym ako som otehotnela, si privyrabat babysittingom ;)
tak ako zisťujem , mám úžasného syna, má 15 rokov a teda kľudne mu nechám malú takmer ročnú úplne samému aj na pol dňa . Nakŕmi , prebalí , uspí a zahrá sa. Takto mi pomáha od svojich 11 rokov a to aj s tretou dcérou , s tým rozdielom že samému som mu ju v 11 rokoch nenechala.
Moji rodičia vôbec a to bývajú 5 minut cesty odo mňa, moja svokra býva skoro 200 km , tak ale ked ju poprosím prídem , inak mi pomože syn alebo si niekoho zaplatím .
@maminuska to je asi bezne, aj moja 12 rocna dcera mi vie super vypomoct s batolatom 🙂 ale ako pises
nenechala by som ju s nim samu (logika nepusti)
a tiez nechcem ju zavalit takymito povinnostami pravidelne, lebo sama je este dieta a bude si raz riesit svoje deti, tak mi to pride take nespravodlive, aby sa starala
necham ju iba ked vyslovene sama chce
@celasapremenim u 15 ročného syna to beriem ako nácvik zodpovednosti , také deti už brigádujú 🙂 a často pracujú aj celé leto . Samozrejme že mu ju nedávam stále a nestrčím do ruky po príchode zo školy , ale ked potrebujem niekam odbehnút, niečo vybaviť tak proste ostane doma s tými menšími 5 ročnou a 1 ročnou . Krst ohňom bolo keď sa mu pokakala , tak prebalil , umyl napudroval , obliekol . Ale mi povedal :
Ty kokos , to bol smrad 😀
@maminuska mala som kamosku, ktoru matka s jej malym brachom vyslovene zneuzivala, nikam nemohla ist s nami po skole sa zabavit, alebo ku kamoske na navstevu, lebo sa starala namiesto tej jej matere nepodarenej
preto viem, ako to mam robit
...iba dopoviem, mala uplnu rodinu a toho brata a mala z toho ho. a ne pripravu do zivota, vydala sa v 19tich, aby zmizla z tej situacie a potom sa v 35 rozviedla, a vsetko so vsetkym suviselo.....
nikde nepisem, ze ty to tak robis 🙂 iba, preco to robim ja inak ako ta jej mater
@celasapremenim ano suhlasím je hranica zneužívania a hranica pomoci. Tiež nie som za to aby starší súrodenci prevzali zodpovednosť za tých mladších , ale nejaká ta pomoc tam byť musí .
Nám nepomáha nikto. Svokrovci a celá ich rodina = nezájem. Moja mamina moju dcérku miluje a aj nám pomáhala, ako sa dalo, ale diagnostikovali jej rakovinu v poslednom štádiu, a už nám nemôže viac pomáhať, sama je slabučká a odkázaná na pomoc iných. Môj ocino a aj brat chodia na týždňovky. Takže sme na všetko sami. Je mi z toho smutno, lebo naši, keby mohli, tak by nám pomáhali, lebo nás majú veľmi radi. Svokrovci by aj pomôcť mohli a úplne na nás kašlú. Niekedy sa cítim na všetko sama a je mi z toho smutno... No ale čo už, chcela som dieťa, tak sa musím starať. Aj keď by občas nepadlo zle smieť niekam s manželom vypadnúť a urobiť si pekný večer iba pre seba... Žiaľ, momentálne je to iba utópia....
@danuta1414 nikto. naco?
Kazdy den manzel a niekedy v piatok svokra na par hodin. Ale ja mam tak dobreho syna, ze ani pomoc chvala bohu nepotrebujem. Moj otec a brät ziju 600 km od nas. Mamina pomoc by bola dobra,ale zial uz nezije☹

ta len ja a priatel a sem tam svokra 😀