icon

Lenivé mamičky, alebo keď niekto nestíha

dana_l
9. nov 2014

pridavam prispevok od mamicky jedneho dietata o jej pohlade na to, kedy je niekto lenivy ked nema upratany dom

Podla mna deti vzdy budu len vyhovorka.Sice mam zatial len jedno,no ked bude druhe,to prve bude do 15-tej v skolke,takze zasa vsetko postiham ;)

tesim sa na vase postrehy

siska53
9. nov 2014

@dana_l
Nuz..nemyslim,ze mamicky su lenive..len nie kazda ma dieta take,kde ho dam,tam je a prehra sa cely cas..
Len ako priklad..mam kamosku,ktorej syn prespal cez den aj 3-4hodiny vkuse. Ta sa uz nudila.
Moj,ak si pospal 2hodiny,som bola stastna. Zvacsa spal 1hodinu,ci 30minut. Dakedy to dal 2xza den. Cize nic velke som nemohla zacat,lebo zas potom uz si ziadal moju spolocnost.
Nieco take,ze upracem si,navarim a stihnem vylozit nachvilu nohy,nehrozilo..jedine,ze som sa na vsetko vykaslala. No to bolo v case,kedy nemal byt z coho neporiadok a spina.

O 2r.uz boli deticky dve. Maly 2r.,uciaci sa samostatnosti a mala,do 3,5m.kolikova,vecne placuca,potom zas zvedava. Takze upratovanie bolo stylom mala v nosici a za patami maly snaziaci sa pomahat.
Jedine,ze dosli stari rodicia,tak som mala hodinku-dve na upratovanie,ak som nesla k doktorom.
Maly v tom case uz spal malokedy,od 16.m.,zacal vynechavat popoludnajsi spanok. A po 3,roku spal uz len vynimocne. A takto sme fungovali az doteraz,co ma maly 4,5r.a konecne nam ho vzali do skolky.

Ta kamoska ma teraz druhe babo-dievca. Nema koliky,aj hodinu sa vie sama zabavit,aj viac,super spi,maly v skolke. Opat sa vlastne nudi. Ale akonahle ma syna doma,lebo je chory a po chorobe,uz tiez nestiha a uz nevladze. No a co ja,inak o 5r.starsia? Ja som uz vycvicena a zvykla som si. Kedze ona zvyknuta nie je,tak ju to unavuje.

Co sa domacnosti tyka,ja to beriem tak,ze na materskej som preto,lebo sa mam venovat detom. Az potom je navarene a cisto (dlazba,parkety,prach,oprane a jasne stol,linka), na riady mame umyvacku. Bordel ignorujem,dokiali to nezcne vadit,ale dolezite je,ze vecer budu hracky upratane. Robim,co mozem,no ako s amaju deti naucit samostatnosti a pomahat nam,ked im to nedovolim len preto,aby nebol neporiadok? Ved zas pomoze upratat,no zas to druhe moze daco rozhadzat..

Autorke prajem,nech jej starsie vezmu do skolky a mladsie pokojnucke a pri upratovani mamicku nerusiace dietatko. Aby teda neprisla o svoje predstavy.

katey
9. nov 2014

@dana_l no ja mam len jedno, ale posledne dni fakt nestiham jeho tempu 😀 teda stihala by som, ale to by som zas nestihala konika 😀 (srandujem.. naozaj s ami necche lietat cely den s handrou a smetakom)

nice202
9. nov 2014

a ja zas leniva som, verejne sa tu priznavam...radsej sa hram s dcerami, chodim po obchodoch, sedim na internete 🙂 🙂 spim poobede, ked spia ony...ako upratujem a varim...Upratujem raz za tyzden, mam umyvacku riadu, periem asi 2-3x do tyzdna, nezehlim, varim iba poobede, alebo navari muz...no co uz so mnou...

monickapd
9. nov 2014

@iwesska ja som len písala svoj názor, ak s ním nesúhlasíš,to je už bohužiaľ Tvoj problém..mňa do iných nič, píšem o sebe 🙂
@dana_l ale ja sa nechcem porovnávať vôbec, len píšem, že sa to stihnúť dá..nepíšem nič zlé ani zarážajúce, len to, čo sama robím. a k tomu porovnaniu dúfam nepríde 🙂

tilly
9. nov 2014

@babaker zapajam sa do sutaze 😀 nepoznam lenivejsieho cloveka ako som ja, ale barak mam vzdy vypulirovany 😀

natalym
9. nov 2014

@nice202 Máš recht. U nás môžem sa aj roztrhať, všetci to berú ako samozrejmosť. Tak načo sa pretŕhať? 😀

nice202
9. nov 2014

@natalym tak tak. ja som taky bohem a moj muz tiez...nam bordel nevadi /spina to je ine, spinavo nemame/. Ak vidim, ze je prach utrem a ak ho nevidim, tak sa tvarim, ze tam chvilku nie je...

natalym
9. nov 2014

@nice202 Ja som si vekom všimla, že môj muž je spokojnejší ak sa mu venujem, vtedy mu ani bordel nevadí. 😀

siska53
9. nov 2014

@dana_l a este taka moja skusenost. Mam kamosku,mamu mojho kolegu. Ona teda nikdy nemala vypulirovany byt. Koberec nepovysavany,vsade kopa bielizne na vyzehlenie. Napriek tomu sme sa u nej citili dobre. Poznala vsetkych kamosov svojich deti,bola- je priatelska. To bolo dolezitejsie ako vypulirovany byt,kde sa bojim sadnut,aby som nahodou nezaspinila sedacku.

A ako je to ceske heslo? Bordel v byte,stastne dite.

nice202
9. nov 2014

@siska53 😀 to ako ja 😀

babaker
9. nov 2014

@katey Nemas. Sem mozes napisat hocico - tato stranka uz vydrzala aj vacsie bludy. 😝
Ja velmi ocenujem tuto ludsku sutazivu vlastnost - ani poriadok, ani aktivita deti sa nedaju porovnavat, momentalna fyzicka a psychicka pohoda, ale vzdy sa najde zopar najsikovnejsich samozrejme s patentom na rozum a pohadzu vsetkych do dvoch vriec - lenive a riaditelky zemegule. 😅

mirkava
9. nov 2014

@dana_l kazde dieta je iné... ja mam jedno a nestíham... ked je hore musím sa mu venovat a ked spinká tak chodím po spickách aby som ho nezobudila, lebo má strasne krehký spánok a este ho musím aj čičíkat... ak má manička dieta ktoré da do ohrádky a vyhrá sa hodinku a dalsie dve hodinky jej spinká a ona si može robiť tak by som mala dom ako zo skatulky a navarené kazdý den.... ale nech si plánuje, možno druhé bude iné a potom pochopí, ale drzim jej palce 😉

puklica13
9. nov 2014

@nice202 si moja krvna skupina 😀

katey
9. nov 2014

@babaker ja som nikdy nebola sutazivy typ 🙂

mimikas
9. nov 2014

Ja si tak rada uzivam zivot ze na kazdodenne lestenie nemam cas, jednoducho to popri tych skvelych veciach ktore su okolo mna nestiham

babaker
9. nov 2014

@tilly A fotky nebudu?V spodaroch popr. si "oblec" nejaku nitku okolo pasa ako fachcis denne s vysavacom.
Ale teraz rozmyslam, ze ked mate vsetko take vyglancovane, na fotke sa to bude len blyskat a nic poriadne neuvidme. 😀

standu
9. nov 2014

nuz leniva nie som ale su veci co vypustam...jednoducho mam akcne deti, starsia trosku zaostava istych veciach, mladsia je zas velmi na svoj vek popredu takze sa im obom treba venovat viac nez detom, co dokazu sediet na jednom mieste 2h a hrat sa s jednou hrackou, aj take poznam. a pokoj mam od nich iba 15min vtedy ked nieco vystrajaju 😀 "nastastie" je manzel bordelar a je to vsetko sum a fuk. navarit, nakupit stiham vzdy a upratujeme cca 1-2x do tyzdna to mi pomaha s vysavanim, umyvanim podlah apod. riady umyje umyvacka a na kuchynu som chora tam mam poriadok denne mimo dlazky. rozhadzane hracky veci kade tade- to za bordel uz ani nepovazujem, mne vadi spina omnoho viac a tu nemam, aspon podla mna 😀

monickapd
9. nov 2014

@mirkava. aj ja som mala také deti, riešila som to tak, že som ho/ju mala v klokanke a tak sa dalo variť aj upratať aj zahrať s menším..držím palec, z toho vyrastie..hádam 🙂

babaker
9. nov 2014

@katey To je skoda, ze nie si sutazivy typ. Uz som rozmyslala, ako by sme merali vysku lesku upratanej domacnosti. 😅

stellamaris
9. nov 2014

@babaker ani nejdem sutazit 😀 upratane sice mam,ale v spodnom pradle fotecku nehodim.Ale urcite sa niektora pochvali svojou perfektnou domacnostou.V minulosti by to bola anjelicek 😉

monickapd
9. nov 2014

inak este si dovoľujem že sa mi nepáči, že píšete že sa radšej hrávate s deťmi ako upratujete a pod. veď aj my-nie lenivý sa hráme s deťmi a pri tom aj upratujeme..neskor aj s deťmi..aj sa s nimi mojkame-ja teda furt.. 🙂
Ale to je zasa len môj problém, len som podotkla 🙂

dana_l
autor
9. nov 2014

@babaker a urobis aj kategorie? mamicky s jednym dietatom - co su na materskej, take co chodia do prace, mamicky s dvoma detmi - obe doma, jedno doma - jedno v skole, alebo obe velke a matka v praci. a pokracujeme vyssie s poctom deti a moznostami .... 😀

puklica13
9. nov 2014

mna by teda inak vcelku zaujimalo, co je komu do toho ako maju ini ne- upratane...ako fakt co je to vasa domacnost? najlahsie je o inom povedat ze je lenivy a pritom prt vediet co ten clovek zaziva, ci nema unavovy syndrom , manicku depresiu alebo nsrusenu cinnost stitnej zlazy... ked som mala 25 tak som porylovala doobeda zahradu poobede vygruntovala cely barak a do 4rano skakala na diskoteke a na druhy den ma akurat tak bolela hlava z vypiteho vina...teraz ledva polovicu a na druhy den mi tak brnia ruky ze neurzim ani pohar...sa mozem na cele pulirovanie vykaslat a kde chce nech si mysli co chce...ono aj zrkadlenie je svina 😀

babaker
9. nov 2014

@dana_l To uz aby som volala do vyrobne vriec, nech ich zacnu sit - keby sme to chceli potriedit spravodlivo, bolo by nakoniec vriec, kolko je tu mamiciek - kazda by mala svoju vlastnu kategoriu.
Ale mozno by som nakoniec usetrila vrecia a kategorie tym, ze tie "vzdy lepsie" ako ostatne by som napchala do jedneho vreca. Juuuj, viem si predstavit bitku o prvenstvo v priamom prenose. 😀

lucinkao
9. nov 2014

@nice202 ako keby som citala o sebe presne tiez sa radsej budem hrat s malym ako ho odlozit niekde do postielky a upratovat

zuzkaanicka
9. nov 2014

@dana_l Takto je to spravne, nie? 😉

zitaje
9. nov 2014

Mam tri deti a z mojho pohladu su dva zakladne faktory, ktore vplyvaju na poriadok v dome: temperament dietata a vek matky. Teda u mna sa s kazdym dietatom oba faktory zvysovali a vysledok je stale vacsie nestihanie a unava. Ja som uz stastna, ked sa drobec hra so sklenenymi zavaracimi poharmi (aspon sedi na mieste a vidim nanho, kym umyvam riad) alebo ked rozhadze papier, ktory separujeme (staci nahadzat naspat) pripadne vybera pradlo z komody (upratujem tak, ze nahadzem nazad). Cez den spi v priemere 45 minut, aj to casto v satke, ked idem po strednu do skoly, a vecer ked zaspi, uz nemozem robit nic hlucne (napr. odkladat ci umyvat riad), lebo ho to budi. Takze niekedy sa proste neda, hoci mam v reale len jedno "problematicke" dieta, v zmysle neporiadku.
Ale ako vieme: cas hra pre nas 😉 O 5 rokov to bude uplne o inom 🙂

libka1
9. nov 2014

@monickapd budem sa snazit zobrat si s teba priklad 😀 mas to zmaknute do dokonalosti....

canama
9. nov 2014

@babaker Si trafila do cierneho! Ja este navrhujem, aby sme zostavili komisiu, ktora bude robit namatkove kontroly u tych najzdatnejsich mamiciek...mozno by sme sa este len potom pobavili a rebricek na zaklade realnych zisteni mierne poupravili. 😀

Postreh z mojho zivota: mam vo svojom okoli vzorku cca 30 mamiciek, rozne okolnosti, rozna velkost domu a rozny pocet deti, ale plati na 99% ze cim viac deti a cim vacsia domacnost, tym zufalejsie vyzerajuca zenska...ako to maju doma to neriesim, mojim cielom ako zeny nikdy nebolo robit sluzku ostatnym clenom vlastnej rodiny.

babaker
9. nov 2014

@zuzkaanicka Ty mi tu nepridavaj kategorie! 😠 Vrecia su uz vo vyrobe, ja akurat vysivam zlatou nitkou stare trenky - to bude hlavna cena pre vyherkynu tejto zmysluplnej sutaze. 😀