icon

Ľutujete, že ste nemali deti skôr ako vo veku, v ktorom sa vám narodili?

27. mar 2023

Ľutujete, že ste nemali deti skôr ako vo veku, v ktorom sa vám narodili?

lucka2202
28. mar 2023

ja som mala pomaly 27 pri prvej, a pri druhom tesne pred 31. Keby sa s muzom spozname skorej, tak by som urcite chcela aspon o 2 roky skor. Moja mamina mala 17rokov, ked ma mala (samozrejme neplanovane), a vzdy sme mali a mame super vztah, tiez som to tak chcela. A moje deti maju celkom mladu babku, ktora sa im perfektne zvlada venovat a nefuci len, co ju kde boli 🙂

patriciavanesska
28. mar 2023

Nelutujem, prva sa narodila v 22 moja skoro 14 ročna pubertacka , druha pred 31, a teraz ak všetko pojde ako ma bude tretie v 36 ❤️.

miskakyblik
28. mar 2023

Ja to veľmi ľutujem. Deti som stále nechcela, priečila sa tej myšlienke, mám 34, jeden a pol ročného syna a prijala by som si ešte aspoň 3 štuple ale už som stará na také plány... Možno sa ešte odvážime pre druhé ale teda , až pri synovi som pochopila čo mi celé tie roky chýbalo v živote a aká som bola blbá že som si to roky nechcela pripustiť a hľadala som šťastie v kadecom inom... Až odkedy som počula bit jeho srdiečko na utz som skutočne šťastná , od jeho narodenia som prvýkrát pocítila aké to je vedieť že už nič mi nechýba už je všetko tak ako má byť a my s mužom sme rodina. Je to asi indivindi, môj manžel tvrdí že je to ako to malo byť že náš syn by nebol takýto ale iný ale keďže je pre nás dokonalý mali sme ho mať až ,,tu a teraz,, ale ja si vyčítam že som nepristúpila na bábo skôr, mohli sme mať už teraz tretie aspoň... 😊Som vďačná za to že som nebola osprostena celý život ale že som dostala šancu zažiť to , len som asi chamtiVa lebo by som chcela viac a viac .. ale s vekom už nič neurobím 😏 a som vďačná za zdravého úžasného syna...🙂

pusinka263
28. mar 2023

Ja ano. Ale nedarilo sa nam bohuzial. Prve v 25ke ale vydavala som sa ked som mala cerstvych 22. Viem ze je to len par rokov,ale aj tak.

evaluki
28. mar 2023

Ja som mala prvé v 19-tich,druhé neplánovane 37 ale neľutujem.Vyskúšala som si materstvo aj v mladom aj v zrelšom veku🙂Len sa niekedy doma smejeme,že keď som chodila do školy pre prvého,hovorili prišla pre teba sestra,pri druhom to bude,že prišla pre teba babka🙈😂Ešte musím podotknúť,že pri druhom som ani nevedela,že som tehotná🙂

deniska899
28. mar 2023

Prvé v 17tke druhé v 19tke tretie 27 a 4te 30....Neľutujem nič 😍

natalka13
28. mar 2023

Prve v 23 druhe 31.
Lepsie by bolo mat ich hned po sebe.
Skor by som mala cas na konicky.

kamatopo
28. mar 2023

Prvé som mala v 21. Druhé v 33 trošku neskôr no nedarilo sa prv. Jediné čo ľutujem že sme o jedno prišli a to mi stále chýba a mám v mojom živote dieru.

luckynat
28. mar 2023

Ano, lutujem. Ale nam sa nedarilo 6 rokov. Prve som mala teda v 32, chcela som ovela skor.

heni79
28. mar 2023

Nie. Prišli presne vtedy, keď sme boli pripravení.

veronice
28. mar 2023

Jedine co ľutujem resp zavidim mladým mamičkám je to, ze cim skor dieta porodis, tym dlhšie s nim na tomto svete pobudnes. Samozrejme stat sa môže kedykoľvek kadeco ale chápete ako to myslím... Čas uz nevrátim ani ďalší navyše nekúpim... Dceru sme počali hned po svadbe na prvý pokus, rodila som ako 30 ročná, syna o 3 roky neskôr. Som rada ze ich vôbec mam a ze sa jeden aj druhý podarili počať tak rýchlo lebo keď vidím tie nešťastne tváre párov ktoré sa roky rokuce neúspešne snažia počať a nedarí sa im... Som naozaj vďačná ze ich mam aj keď v tridsiatke ❤️💙

mamelka
28. mar 2023

Prve v 21, druhe v 24, tretie v 33, Ja len ľutujem, že sme s tretím tak dlho otalali, snažili sme sa 16m, o jedno sme prišli, a musím napísať,že aj to vstavanie k starším dvom bolo jednoduchšie ako teraz

euka210
28. mar 2023

Nie, skor sa velmi ani nedalo...jedine manzela ak tak skor stretnut 🤣 ...27r,29r,32r

mimi2120
28. mar 2023

Neľutujem. Určite som teraz lepší clovek ako keď som mala 20.

nikoleta1234
28. mar 2023

Povedala som si, že deti chcem stihnúť do 30tky...mam 3 deti... Rodila som ako 26 a 29 ročná 🙂 nemenila by som.

doda3103
28. mar 2023

Vôbec nie syna som porodila presne 3mesiace pred mojou 19tkou a dcéru v 26tke. Úplne sme spokojný môj manžel je so mnou od mojich 16r čo už bude pomaly 15rokov. Ešte niekedy rozmýšľame nad tretím babom ale zas v mojich 36r bude syn dospelý a dcéra bude mať 12r. Pre mňa úplná pohoda a môžme si užívať viac iba s mužom

elizita
28. mar 2023

Prvu nie. Mala som 29 a 9dni keď sa narodila. Skôr trochu ľutujem,že sme nemali druhú dcéru skôr,ale až o necelé 4 roky. Na druhej strane som sa vďaka tomu dostala k práci ktorú robím doteraz a nemala som stresy že čo po 2 či 4 rokoch doma budem robiť..

kitchi1
28. mar 2023

Ano lutujem. Rodila som ako 30 rocna a dcera nam dala zabrat nebolo ani len pomyslenia na druhe dieta proste to s muzom fyzicky uz nedavame to nocne vstavanie 2.5 roka kazdych 45min nam zobrala zo zivota 10rokov ..a ja som sa aj fyzicky rozpadla po porode a dlhsom dojceni som skoncila v 33 rokoch s osteoporozou takze sa davam dokopy . S manzelom sme spolu od mojich 21 rokov ak by som to mohla zmenit teraz uz by som necakala do 30tky ale povedzme 24-25 je pre mna ideal .

lacibo
28. mar 2023

Ja v 21., 26. a 39 r. - nelutujem nič..uz mam vydatu dceru a ked ma spravi babkou, nebude mi to lúto😉

sono2
28. mar 2023

To sú také otázky úplne zbytočne.
Neskor jasne že máš viac peňazí si viac zabezpečená ale zase staršia, viac riešiš atď Atď
Myslím že celkovo vek okolo 30 pre ženu je super.
My sme chceli nedarilo sa, porodila som 34 ručná.
Ako 30 ročná porodiť by bolo fajn, mala by som už relatívne veľké deti, ďalšiu som rodila ako 36.
Čiže skončiť s deťmi v 32 rokoch mi príde fajn.
Aj telo mladé aj čo. Aj keď, nemám problém. Ale píšem. Toto ja by som...

sono2
28. mar 2023

@kitchi1 musím reagovať, to máš zdravotné problémy, to sa nedá takto povedať. Si ešte extrémne mladá. Ja mam čerstvo 40 teraz som skončila dojčenie od 34 rokov plus druhý pôrod samozrejme, ale teda, necítim sa nejako diametrálne ináč ako v 25 ke. Aj váhu mam rovnakú. Pohoda.
Niečo rob so sebou, si mladá žena!

tinamar333
28. mar 2023

Určite Nie.

anika2007
28. mar 2023

@matabb73 u nas ma jedna 1 dieta v 45rokoch.

selena_luna
28. mar 2023

Nie. Dieta mame az po 35. Ano, sme unavenejsi, uz muza aj seklo, ked babo zle vybral z postielky....20tnici to urcite zvladaju lepsie. ALE, nic si teraz nevycitame, ze toto sme nestihli, alebo tam sme chceli cestovat...dieta nas o nic neukratilo, naopak, bolo vytuzenym zlatym klincom programu . Sme viac rozvazni a velmi si to uzivame. ☺️

paulita
28. mar 2023

Vôbec nie. Treba ai užiť manželský život aj bez detí. My sme boli takmer 2 roky bez, až potom sa prvé narodilo. - mne v 28. Čím staršie, tým podľa mňa múdrejšie mamy, ale nesmie sa to dlho preťahovať kvôli zdravotným rizikám... Mladé mamy potom dávajú deti kadekomu strážiť (lebo si chcú ešte mladosť užívať) a dieťa potrebuje v 1.rade svoju mamu, aby sa cítilo spokojne a bezpečne.

mamelka
28. mar 2023

@paulita ja som deti nikomu nedávala a ani nedávam 😊 čiže s týmto nesúhlasím, že dávajú kde kade

penelope159
28. mar 2023

Ja som mala dcérku v 21 rokoch 🙂 priateľ mal vtedy 26 ...teraz mám skoro 9 ročnu najlepšiu kamošku 🥰🥰🥰🍒 nie neľutujem a nikdy ani nebudem ...ostali sme len pri jednom dieťati,druhé neplánujeme

tilly
28. mar 2023

Teraz s odstupom času aj hej. Začala by som s deťmi o dva tri roky skôr a mala by som o jedno dieťa viac, ale len s týmto mužom a s podmienkami, aké sme mali a kam sme sa dostali. Pre mňa ideál prvé v 22, druhé v 24, tretie 26. Mala som deti v 24 a 28.

tilly
28. mar 2023

@paulita dieťa potrebuje aj starých rodičov, alebo inú rodinu. Netvrdím teraz, že každý víkend, ale občasné prespatie, alebo dovolenka so starými alebo krstnými rodičmi je super pre všetky tri strany. My sme boli s mužom sami 5 rokov, úplne zbytočne. Od začiatku sme bývali vo svojom, mohli sme mať deti skôr.

maaamiii
28. mar 2023

Ako sa to vezme.
Na jednej strane mi je ľúto, že sa prvorodená narodila, až keď som mala 26r., pretože sme predtým 3x prišli o dieťatko. Čiže z tohto pohľadu ma mrzí, že sme ju mali až vtedy. No na druhej strane som rada, pretože sme sa dokázali lepšie zabezpečiť, čo sa týka bývania a práce a tak sa nám narodila časovo vlastne vhod.
Teraz mám 30, druhá príde medzi nás už čoskoro a myslím, že nemám čoho ľutovať. Nie som ani primladá a "hlúpa" a ani stará. Veci sú jednoducho tak, ako majú byť 😊😊