Ľutujete, že ste nemali deti skôr ako vo veku, v ktorom sa vám narodili?
Ľutujete, že ste nemali deti skôr ako vo veku, v ktorom sa vám narodili?
Nuž ľútosť nič na veci nezmení. Áno. Ale ja som si nevybrala. Najprv sme dieťa nemohli so zdravotných dôvodov. Potom keď nám lekári dovolili sa nedarilo. Vyše 12 rokov sme bojovali. Takze som za ten môj zázrak neskutočne vďačná aj keď som rodila ako 🦖
Mala som necelych 24 prvu a 27 dvojcata. Myslim, ze akurat vek, neskor by som uz nechcela
Ja nelutujem, prvu som porodila v 36, druhu budem rodit v lete teraz v 38 🙏🏻
Kazdopadne, vsetko ma svoj dovod, u mna nevhodni partneri, cize chcela som skor ale nedalo sa ooo ako sa nedalo!!!! Co som ja za individua postretavala hroza des… 😁😁😁
Ja som mala prve v 25 a druhe v 28 takze sme stihli este aj tretie v 35😊😊😊
Mne je luto, ze som nemala neskor 😂.
ale kdeze. prve som mala v 28ke, a priznavam ze som vobec nebola pripravena. skor si to uz vobec neviem predstavit. takze dobre tak ako je. druhe prislo po 3 rokoch, vekovy rozdiel idealny 😊 takze za mna skvele
Podľa mňa čokoľvek do 30 je dosť dobre, ja som vtedy nemala s kým a potom sa podarilo až v 37. Ale neviem si predstaviť, ako by to mohlo byt inak, pretože nič som umelo ani vedome neoddalovala. Mam kopec rovesníčok kamošiek, ktoré ešte dieťa nemajú a dúfajú, že mať budú, aj keď už po 40ke. Do toho by som nešla ani omylom. Všeobecne najlepšie je mať dieťa okolo tých 25,lebo ešte je človek mladý, keď už dieťa stojí na svojich. Takto naopak zasa neľutujem, keď sedím doma a "nemám život" - mala som život kvalitný a dlho, takže mi nechýba nič. Môžem sa naplno venovať synovi. Teraz si plne uvedomujem čo je v živote dôležité, keď som mala 30 nebolo to celkom tak. Život vždy všetko zariadi tak, aby dobre bolo.
možno o 1-2 roky. Ale dobre je to aj tak ako to je
Mám 34r,o mesiac rodim svoje prvé dieťa. Keby som aj chcela skôr, nešlo to, dobrých 10r sa mi otehotnieť nedalo, čiže človek je rád že sa podarí v akomkoľvek veku, osobne pocit že by som o niečo prišla tým že som ho nemala skôr nemám, aleee ☝️uvidíme keď tu už konečne bude s nami ♥️♥️🙂tým že nemám 20 možno to bude ťažšie a možno nie.. 🙂
@tilly samozrejme, že potrebuje aj starých rodičov, ale neskôr. Do 2 - 3 rokov má byť len s mamou. Dovolenky so starými rodičmi môžu prísť na rad neskôr. Môj otec (mamu už nemám) je pozorný, starostlivý, uvarí, dodržiava hygienu a stale som mu nedala našu 3,5 r. cez noc. Proste keď bude na to pripravená, pôjde k starkému. A to máme bystré, ucenlivé, vnímavé dieťa. Známa uč.z MŠ nám povedala, že najideálnejšie je, ak je dieťa pri mame do 3 r.
@paulita naša má 4r a k jedným by som ju nedala hádam až do 7r a k druhým ani v 18r 🤣 ale na to mám iné dôvody. Ale súhlasím. Vidim na nej, že bez mamy ani na krok. Hlavne večer. S tatom je problém, keď ju ide dať spať, lebo uz to mele "Tato, ty si chlapec, ty robíš veci inak. Ja chcem maminku, lebo ona je dievča, ona to vie!" 😂😂😂 U baby a u deda by bol masaker, lebo baba je baba 🙄🫣🫣🫣🫣🫣😂😅
Ono človek mieni, pán boh mení ako sa hovorí. K prvej dcére ani neviem ako som prišla, o druhu sme sa snažili veľmi dlho. Prišli kedy mali. Ale je pravda že ľutujem a vycitam si to aj po rokoch do akého životného obdobia sa prvá dcéra narodila. Ja pred maturitou, môj muž po škole, nemali sme ani prd, keby nás moji rodicia neprichylili a nepomáhali nám, neviem čo by s nami bolo. Oproti tomu druha dcérka o 7 rokov neskôr prišla do úplne iného životného obdobia, vtedy to bolo tak ako by to po správnosti malo byt. Takze pre mna ten rozdiel 20 a 27 rokov čo sa týka aj skúsenosti a vyzretosti ale najmä zabezpečenia je obrovský. Ale ako hovorím, takto to boh naplánoval, zrejme vedel prečo 🙂
Nie 🙂 prvú som mala v 18 , druhého 21 a tretiu v 24 🙂 stíham pri nich všetko a mám pocit že aj lepšie si rozumiem s nimi a teším sa že v 38 už budem mať kvázi dospelé deti a ja stále budem ešte v mladom veku
Nie. Prvé v 30-tke. Stihla som školu, diskotéky, trochu pocestovať aj v robote sa narobiť a teraz sa venujem deťom.
Ja som prvé porodila v 31, druhé v 32 a tretie v 33. Dovtedy som študovala a pracovala. Nehovorím si, že mohla som mať deti skôr aspoň o 5 rokov, lebo by to boli iné deti a nepoznala by som ani môjho terajšieho manžela. Avšak, ak by sa mi dalo ubrať aspoň 5 rokov, tak to by bola paráda. Pred 4 rokmi mi začali zdravotné problémy, a ani jedno z detí nemám úplne zdravé. Toto ma vyčerpáva asi najviac. Ani manžel už nie je najmladší. Chodí z práce uťahaný ako 🐎. Momentálne máme tretiačku, prváčku a prípravkára, takže sa momentálne stále učíme a riešime školu. Ja dokonca aj v práci 🤣😅
@chrisencore prepac, co s tym ma boh? Som myslela ze ste mali sex 🤭 niektore baby su este panny vtedy, takze boh toto vazne nesposobuje...
39,5 roka a hneď 3 naraz.... Jasne, ze som chcela skôr.. No nevydalo... Snaha bola mat aspon jedno.. Strop som si dala do 42.....urcite je to iné ako mať deti v 20,25 aj 30...ale sú tu a basta..... Maminy z triedy(sme celkom fajn partia) sa smejú ze na stužkovú o paličke ale berú ma ako partacku... A pre všetkých som teta trojičková... To ma nazvali tak deti.. A ujalo sa... Väčšina ťaháme spolu už od škôlky... Teraz sú 8smaci
Ja áno. Teda nie že ľutujem, ale keby môžem a mám zodpovedného partnera mám deti už skôr. Malú som mala v 26 rokoch.
30 a 36, vzdy som tuzila mat deti cim skor. Ale keby som si za tym isla bezhlavo, tak ich mam s nevhodnym partnerom. Takze som rada, ze je vsetko ako ma byt - niet co lutovat
nelutujem, lebo som deti mala hned po VS a urcite by som spätne studium VS nelutovala, prve som mala v 27 a druhe v 30 , som rada ze som to este tak stihla… ale uvedomujem si ze mladsia by som mala viac sily a trpezlivosti ale inak sa to nedalo… mat dieta popri skole by som nechcela, dietatu by som sa nemohla tolko venovat a zaroven na skolu by som nemala tolko casu… vsetko je tak ako ma byt 🙂
@babulkomale človek mieni pán boh mení nepoznáš ? Hovorí sa tak vtedy ak niečo človek plánuje ale stane sa úplne niečo iné, na začiatku ss to zda byt katastrofa a potom človek zisti že to bolo lepšie ako to čo plánoval. Pannou nie som od 9 triedy základnej školy takze toto na mna nepasuje 😂
Nelutujem, mala som 18, skor by to bol fakt pruser😅ale nelutujem ani, ze to bolo tak skoro, hoci to bolo velmi narocne, ale zvladli sme to 🙂
@matabb73 ze a ja co mam hovorit mam 47 a 4 rocnu a ty 14 rocnu nobude to sranda o 10 rokov to budem asi chodit uz o palicke

Aj keď niekedy ano mam 47 rokov a dcerka 4 roky , ľutujem to že som nestretla skor svojho druheho manzela a tym padom by sme mali aj dcerku skor pretoze prirodu nezastavime a zdravie je len jedno ,ale som sťastna že ju mame a nikdy by som nemenila tie krasne chviľky spolu. Teraz to inak vnimam ako ked som mala 16 a 24.
@adrianajozko to by som nedala. Ja som rada, že moja je už samostatná, ale zas keď papuľuje, tak sa niekedy bojím, že skončím s infarktom.
@tilly tak ako pises zly vek pre zenu. Mne diagnostikovali osteo v 33 a zacala som chodit po lekaroch kym sa prislo na to co to spustilo boli rozne ine podozrenia a stretla som sa takto s viacerymi onko mamkami a pod.a vobec by ma nenapadlo im povedat zenska rob nieco so sebou. Kazdy bojuje ako vie, mne sa podarilo zistit pricinu choroby a dostat sa z nej, ale aj o nej verejne hovorit , pretoze stale vela ludi ma predsudky, ze je to choroba starych ludi, ze sak ja som mlada mna sa to netyka..kolko zien vie zodpovedne povedat v akom stave ma kosti? Kolke sa o to vobec zaujimaju..Keby som nesportovala a nechodila v klube na prehliadky do dnes by som to mozno nevedela. Vazim si ze si povedala o svojej chorobe pretoze nie je hanba ak mamka ochorie ale musi urobit vsetko preto aby sa uzdravila. Nase deti nas potrebuju.

@sono2 tak, ako deti rastú rozdielne, aj my starneme odlišne. Nikdy nevieš, čo a aké zdravotné problémy ťa postihnú, hlavne v tejto dobe. Mne sa napr stalo, že mi v 35 (mimochodom štatisticky najhorší vek pre ženu) diagnostikovali rakovinu. Vtedy som bola veľmi rada, že mám už rozumných školákov. A nebola som tučná, behavala som, cvičila som, normálne som sa stravovala, veľa sme lyžovali, bicyklovali, cestovali a aj tak...