icon

Mám 27 rokov a cítim sa ako stará babka

18. aug 2022

Mam 27 rokov. Dve deti manzela. No mam silne depresie nic sa mi nechce ani rano vstat z postele. Vsetko ma vycerpava stake sa len nudim strasne sa nudim. citim sa ako stara babka ktora uz doziva. Mam psychiatricku aj psychoterapie no nejak nic nepomaha. Mam aj nadvahu s tym uz zacala nieco robit tak to pomalicky ide. Ale ja by som chcela byt chuda no ja milujem jedlo. Takze bud dietujem a obmedzujem sa alebo zeriem ako krava vsetkeho a veela. Teraz ked dietujem som este smutnejsia. Mna proste nebavi zivot a s tym mi nevie pomoct ani psychiatricka ani psychologicka. Akokeby som uz len dozivala a pritom viem ze som este mlada

zmrzlinka2021
18. aug 2022

Zacni civict, napr. janyho landla.
Obmienaj stravu, var zdravsie, zrus sladkost, junkfood, zacni tancovat, milovat seba ako zenu

deniska14
18. aug 2022

Fitshaker - viac zenam uz zmenil zivot...

poopsie
18. aug 2022

Home office nieeeeee... Musíš sa socializovať, ísť do koncelarie do kolektívu.. To ti pomôže

nikdenikto
18. aug 2022

Rýchlo mladšie dieťa do jasliciek a hľadať prácu aj keď len part time ale mimo domu. Ja som mala doma ponorku už od synovho 1,5 roka a normalne som dala plný úväzok, bolo to fajn ale teda vtedy bol len on, uz bude mať 4 roky. Teraz mám ešte 2 mesačnú dcérku a tu tiež plánujem dať do jasliciek v cca 2 rokoch a pracovať na skrátený úväzok. Ja proste potrebujem seba nejako posúvať a udržiavať kontakty s ľuďmi inak by som sa zbláznila doma. Muž do večera v práci, všetky kamošky a rodina tiež cez deň práca a večer maju svoje starosti a program. Na ihrisku denne tie isté maminky..

alexnina777
18. aug 2022

napadlo ma, bola si niekedy u neurologičky na vyšetrení? ja keď som mala zdravotné problémy..súviselo to sj s ľahkou depresiou a panické ataky, tak mi vďaka odberu krvy neurologička zistila že sa mi netvorí serotonín a to sposobova psychické problémy podobné tým tvojim..to som potom riešila lebo serotonín sa tvorí v žaludku a v čreve a ja som mala zápal a nevstrebávali sa mi živiny tzn že sa mi netvoril serotonín..ked som to vyriešila a serotonín bol v poriadku , všetky stavy zmizli..

alexnina777
18. aug 2022

a ešte ma napadlo magnézium užívaš? je na predpis myslím magnosolv..sú tu k tomu diskusie, že je najlepšie a na tieto stavy je veľmi potrebné ho užívať..

arielle123
18. aug 2022

V srdci kazdeho cloveka existuje diera, ktoru vie zaplnit IBA Ten, kto ju stvoril.

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
liv1
18. aug 2022

@alchemilkazltozelena depresia je choroba. Dokazes tomu rozumiet? Choroba. Niekedy prichadza aj vtedy, kedy clovek nema ziadny dovod aby bola. Rady typu nemysli na to, alebo ako vobec mozes nieco take povedat., su onicom. Ked mas horucku, das si paralen a horucka prejde. Ale ked mas depresiu, ta vacsinou len tak lahko nezmizne. Ide aj o chemicke procesy v mozgu. Depresia ako taka sa v neznalej spolocnosti velmi bagatelizuje. Ale to nie je ta bezna depka, to je nieco ovela hlbsie a intenzivnejsie. A zaroven velmi narocne.

Autorka.
Zacni po malych krokoch. Ten uplne prvy, zaloz si zosit. Kazdy vecer si do zosita napis 3 veci, ktore ta ten den potesili. Aj uplne malickosti. Ak take nieco ten den nemas, napis 3 veci, za ktore si vdacna. Rob to kazdy kazducky vecer. Tyzden, dva, mesiac, dva mesiace. Vraj po mesiaci by sa malo zacat nieco diat, potom sa mi ozvi 😁😉.
Je to velmi jednoduche, tuto techniku poznam od skvelych odbornikov.
Nechci hned zazraky a nechci hned vsetko naraz. Pomalymi krokmi zajdes dalej. Davaj si male ciele a odmenuj sa za to. Ci uz je to chudnutie, cvicenie, alebo upratovanie.
Pripadne aj psychologa mozes skusit zmenit.
Drzim ti palce, verim ze bude lepsie ☺️✊

autor
19. aug 2022

@ahhola ja mam doma autistu

autor
19. aug 2022

@vlcik1 beriem valdoxan medotrigin latudu brintelix a neurol. Tak ona tak tvrdi ze tie su najlepsie brala som uz kadejake sertralin rispen olanzapyn alventu vsetko mozne nic nesedelo. A tieto vraj sedia

autor
19. aug 2022

@alexnina777 nebola som doktorka ma chcela poslat ale nejak sme to nechali tak lebo stav sa nachvilu zlepsil a potom sme sa uz o tom nerozpravali

autor
19. aug 2022

@alexnina777 a magnezium neuzivam mozem skusit ked tak

map0007
19. aug 2022

Ahojky, vyskúšaj probiotika na začiatok napr.tie floraliv kus ti úpravy črevnú mikroflóru. A mne napr.dakq dr.spitomin noo bolo mi po ňom veľmi zle.Neberem.Kulilq som si Stressease vitaminy. Noo musím povedať že mi dosť pomáhajú. Mám upravenú stravu a ak sa dá popritom fasting 16/8. Dosť mi to pomohlo na psychiku. Tiež som doma Mám 3 detičky, veľký 2poschodovy dom,záhradu.Som na vsetko teraz sama manžel robí v Nemecku.Noo vždy som sa cítila tak ako píšeš, bola som s dcerou u psychologický, potom zo sebou.Nic mi to nedalo.Ta co som bola s dcérou mi povedala ze ja som ta zla a mam niečo zo sebou robiť, preto som sla aj ja.Boli to zle stavy revalala som az ma napísalo na vracanie,nemohla som spávať, jesť a pritom váha sla hore.Nepacila som sa sama sebe,skôr nenavidela to tučné telo. Zistila som ze mi robia niektoré potraviny zlé, napr miecna čokoláda vo mne vyvoláva nervozitu ako diabol som,potom depku 🤦‍♀️ bolesť brucha. Chodila som po gastre lebo bolesti brucha boli viac. Vysadila som mliečne.Mam syndróm drazdiveho čreva,čo som zjedla to šlo hneď von stolice 8-9krat denne.Nic ma nebavilo. Cítila som sa prazdna bez života,nič ma nebavilo. Skúšala som aj pečeň prečistiť, lebo keď je pretazena sú depresie. Teraz som celkom už ok.Beriem len tie vitaminy.Qle dosť mi pomáhajú a strava.Stavq sa ze keď mam dostať menštruáciu mam také dní horšie, dám si Lexaurin ten ma ukludni,alebo sem tam neurol.Noo nie často. A niekedy stačí aj magnezium. Zamerala som sa na deti seba,dom záhradu. A zamestnávam sa keď na mňa ide zlé,vysávač,zmyvam ,kosim. UKladám saty.Take tie veci doma.Sem tam vybehnem na bicykel vybiť zlu energiu a doplniť novú.Veľa robia čreva, teda žalúdok je to náš druhý mozog. Noo a to myslenie,skus si urobiť sem tam radosť pre seba.

veselo_neveselo
19. aug 2022

Tak ale to mas riadny koktail, co beries. Sa dr. nedivim ze ti nechce nic dalej mixovat, ked to vyzera ze na takejto kombinacii fungujes celkom dobre.
Skus male krocky, pospominaj co ta bavilo predtym, a skus sa tym aktivitam pomaly venovat.
Na zaciatok sa budes musiet nutit, ale aktivita ti spravi dobre.
Nezabudaj, ze musis aj prekonavat efekty liekov, co ta utlmuju, takze aj o toto to mas stazene :-/

A inak len, dobra strava, vela byt vonku, a ked sa ti da tak v prirode co najviac. Meditovat. Cvicit jogu.

map0007
19. aug 2022

@alexnina777 tak toto je zaujímavé, škoda že to nerobia každému. Ale je to tak,lebo čreva sú základ. Tiež som si presla stavmi tetanie,depresie.A zisťujem ze jedlo dosť ovplyvňuje. Všetko na zo všetkým súvis v tele. Len nie každý dr.chce pomôcť. Niekedy si človek sám hľadá a zistuje na sebe.

rebekamarcusko
19. aug 2022

@alchemilkazltozelena ona ma depresiu,uplne si jej pomohla tymto komentarom. Kto depresiu nezazije tak to nepochopi.

dzejsik
19. aug 2022

čo sa týka toho jedla, drasticky nediétuj, to ti naozaj na nálade nepridá, ale uprav stravu tak aby si z nej mala radosť, bola vyvážená a zasýtila ťa

ivana11155
19. aug 2022

Sa nudíš pri dvoch malých deťoch? Väčšinou ženy nevedia čo skôr. Chodíš aj von s deťmi doobeda poobede, navaris, nakupis čosi popraces a máš čas sa nudiť? Miesto to keď máš chvíľu čas chyť do ruky motivační knihu alebo z youtobu podcast taký čo by ťa nakopol. A na terapiach sa spýtaj či môžeš chodiť do skupinovej terapie kde budú ľudia s rovnakými problémami, možno to ťa nakopne.

ivana11155
19. aug 2022

Ešte dopíšem, že nie celkom sa viem vcítiť ale kamarátka sa dva roky liečila a vyliečila sa a už nemá žiadne lieky ani na spanie. Jej pomohli skupinové terapie priamo v liečebni v Pezinku, tam dochadzala, neviem ako to máš blízko ale tam sú kvalitní odborníci. Držím palce❤️.

kim2028
19. aug 2022

Bohužiaľ depresia je taká choroba. Ja mám síce schizofréniu, ale niekedy sa prejavuje podobne. Daj si za úlohu urobiť každý deň krásnym. To veľmi pomáha. Ja nemám deti, ochorel som mladý. Skús si vážne nájsť čas aj na seba. Ja mám tak, že väčšinou 5-6 dní mám niečo počas jedného týždňa... Väčšinou nie je mi dobre, aj keď viem, že moje ochorenie môže byť ešte podstatne horšie... Držím palce... Chce to len zmenu myslenia a prinútiť sa ku niečomu... Neopúšťaj sa a bude dobre.

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
alexnina777
19. aug 2022

@map0007 tetania aj panické ataky súvisia so zápalom v tele..mám to potvrdené a sama som si tým prešla..1. protizápalová strava/ Medical médium - Zelerová šťava/ 2. magnézium kvalitné 3. k neurologičke zmerať serotonín 4. esenciálne oleje 5. kvalitný sypaný čaj , toto je to čo mne pomohlo úplne sa z toho dostať plus správne dýchať, meditovať a terapia na stres .. stres aj podvedomí ale chronický toto tiež sposobuje..

alexnina777
19. aug 2022

@map0007 5. kvalitný sypaný Zelený čaj malo tam byť

alexnina777
19. aug 2022

pozri, oni tí lekári neriešia príčinu..tomu sa venuje funkčná medicína a tá u nás ešte nie je..čiže ak budeš pátrat tak zistíš príčinu sama..serotonín sa tvoril v čreve, v žalúdku, ak máš skrytý zápal netvorí sa ti serotonín tak to vyzerá asi tak ako sa cítiš..mala som to rovnako, plus kvalitné magnézium dokáže zázraky s takýmito stavmi..cítila som sa rovnako ako ty, nevládala som sa pohnúť, a to som typ človeka čo má 4 vrtule v zadku… čiže keď som toto poriešila všetko bolo ako pred tým..skús touto cestou lebo chemické lieky sú možno pre niekoho ok ale pre mňa absolutne nie a je to úžastné sa cítiť dobre🙂 držím palce🍀 nevzdávaj to hladaj príčinu🍀

heln
19. aug 2022

ahoj, si mlada, mas dve deti, manzela, mala by si prezivat najkraksie roky zivota, viem a chapem, ze to co prezivas je sakra tazke, ale prekonaj sa a vyjdi zo svojho stereotypu, venuj sa nejakej zalube, diety ti nepomozu, potrebujes ist von a hybat sa, milujes jedlo, tak var a hladaj zdrave chutne jedla, chod na kurz varenia, mas deti, venuj sa im, chod s nimi sportovat, potrebujes endorfiny a tie ziskas pri sporte. mas moc nad svojim zivotom a zmenit ho mozes ty, nevzdavaj sa aby si ho nepremarnila.

autor
19. aug 2022

@heln ved presne ten pocit mam ze svoj zivot len premarnim :( a chcela by som to zmenit ale nevie. Sa k nicomu dokopat

autor
19. aug 2022

Manzel ma chce stale nakopnut do zivota tak mi kaze vkuse upratovat uz ma to nebavi pocuvat a vraj mi chce pomoct ta ze mam nieco robit stale dookola pratat ale to mi absolutne nepomaha a uz mi to ide na nervy akurat tak

charlottelavender
20. aug 2022

Napíš si zoznam tvojich snov a pracuj na nich, každý si odskrtni co zvládneš... Tiež týmto trpím nudou síce nie ale motivácia mi chýba..💙 držím palce je to na dlhú trať pracovať na sebe

adelkaa159
20. aug 2022

Žena nadvahu mam i ja a mala som riadne velku tiez som iba polahavala nudila sa nebavylo ma nic. Prislo 3 dieta a nadvaha este vacsia a uz mi bolo tazko hore schody nikde sa mi nechcelo chodit nebavylo ma nic iba cim skor nech je vecer a spat 😂ale kedze to tak neide neskusala som ziadnu odbornu pomoc ale napisala som trenerovy ze chcem schudnut .. vtedy? Fakt som si to nevedela predstavit ked problem schody mi robili 😁no vsetko vlastne sex? O nicom nechcelo sa mi .. a tak presiel mesiac co som chodila do fitka uz to bolo lepsie a teraz mam za sebpu -25kg pol roka od kedy som sa odhodlala .. a je to ine dokazem v pohode cely den fungovat lietam chodim cvicit dala som sa na skolu z detmi chodime aj z muzom hocikde dokonca sex je ovela lepsi a aj nalada samozrejme stale vymyslame co budeme robit, aj by sme viac chodili no doloncujeme dom a aj to zabera casu dost tak.. skus fakt sa hybat , pohyb v tebe bude evokovat štastie vyjdem z fitka a som plna energie ten pocit by som ti darovala 😊len sa neda .. ale skus uvidis len musis si to sama uvedomit