Mám 27 rokov a cítim sa ako stará babka
Mam 27 rokov. Dve deti manzela. No mam silne depresie nic sa mi nechce ani rano vstat z postele. Vsetko ma vycerpava stake sa len nudim strasne sa nudim. citim sa ako stara babka ktora uz doziva. Mam psychiatricku aj psychoterapie no nejak nic nepomaha. Mam aj nadvahu s tym uz zacala nieco robit tak to pomalicky ide. Ale ja by som chcela byt chuda no ja milujem jedlo. Takze bud dietujem a obmedzujem sa alebo zeriem ako krava vsetkeho a veela. Teraz ked dietujem som este smutnejsia. Mna proste nebavi zivot a s tym mi nevie pomoct ani psychiatricka ani psychologicka. Akokeby som uz len dozivala a pritom viem ze som este mlada
@sonula psychologicka je fajn zatial si s nou rozumiem mali sme len par sedeni tak zatial neviem ci mi vyhovuje
@brembo nebavi ma praca okolo domu. Kvety mam nasadene ale to uz co len poliat a nic
Aj teraz vcera sme boli v madarsku kupat sa bolo mi fajn prisli sme domov a zas to iste zle zla posmutnena nalada. A teraz od rana katastrofa. Poovede este musim ist ku svokre na navstevu vobec tam nechcem ist manzel ma nuti tak idem
Zmeň doktorku, najmodernejšie nemusí znamenať najlepšie pre teba - a zjavne neznamená. Držím palce, mrzí ma, že sa tak citis
@liv1 áno, viem aký je rozdiel medzi psychológom a psychiatrom, depresiu máme v rodine už 20rokov. Nevidím dôvod,prečo by sa nemohla kombinovať návšteva psychiatra s návštevami psychológa zvlášť ak spolupracujú a lieky/sedenia sa dopĺňajú.
@kubkovamama reagujem na tento tvoj komentar citujem ta “Preto ponuka terapie od tvojej lekárky je super a neodmietala by som.A nechodiť k nej s vlažným postojom,že je to len psychiater a načo mu všetko hovoriť ,musíš povedať všetko, najtajnejšie a najťažšie myšlienky. Inak ta nenasmeruje.”
Psychiater neponuka terapie.
A ano samozrejme najlepsia je kombinacia a niekedy dobry psycholog je viac ako 20 liekov..
@liv1 žijem v blízkosti tohto ochorenia už 20 rokov a nemáš pravdu-psychiater môže odporučiť terapiu a dokonca ti dá aj konkrétny kontakt ku komu a s kým vie,že to bude fungovať.Nechapem prečo by psychiatri nemohli ponúkať aj terapie.Niektorí ich sami provozujú.🤷
Neboj deti odrastu a pôjdeš do práce, nastane iný kolobeh života. Skús sa sústrediť že toto je dočasné a skús pozerať do budúcnosti. Mne to pomohlo pri prvom tehotenstve. Tiež som mala podobne stavy len ja som zas nejedla. Mala som nechutenstvo. A prišla práca a som rada že som doma. 😂😂😂.
@kubkovamama tak ze odporuci terapiu kontaktom na psychologa ok. Osobne nepoznam psychiatra, ktory by mal dostatocne vzdelanie na poskytovanie psychoterapie, ale netvrdim, ze taky neexistuje. Moja mama je psycholog, takze prax poznam aka je..
nechceli by ste kupit stena? 🙂 psy maju taku zazracnu schopnost ze aj ked ma clovek zlu naladu tak pes dokaze cloveku naladu hned zlepsit, hladkanie tiez posobi antidepresivne. ja sem tam mam tiez depresivne nalady (nie depresie) a mne osobne to pomaha. ten pes cloveka aj nuti casto chodit vonku a je to aj zaroven konicek. ale ak nemas rada zvierata alebo nemas k nim vztah tak mozno na zaciatok len ist napr. vyvencit psa z utulku a vyskusat ci by si nechcela nejakeho aj na stalo. pripadne su tie docasne opatery pre utulkacov na par mesiacov. napr my mame cavaliera king charles spaniel a to je take stelesnene stastie, ten pes zboznuje ludi a ku kazdemu ide a staci ze len listok leti okolo a uz sa tesi a nahada ho tak sa pri nom neda byt smutny :D
Ahoj, keď sa cítiš zle kľudne mi napíš alebo si môžme aj zatelefonovať, pokecať, pokvakat, vymeniť si radosti a starosti. Tiež mám 28 rovnako ako ty. Možno ti len chýba kamoška, ktorá ťa bude podporovať, motivovať. 🙂 Drž sa
@liv1 pravdaze su aj psychiatri terapeuti, rozne skoly podla toho kde pracuju, s kym. Na Slovensku ich je pomenej ako v CR ale su, najdes ich podla jednotlivych psychoterapeutickych skol pod ich skoncenymi terapeutmi a su pomerne lahko rozlisitelni kedze na rozdiel od psychologov maju titul MUDr.
@liv1 Napr. https://www.kbt.sk/absolventi-kbt-vycviku/
https://dialog-gestalt.webnode.sk/cvicni-terape...
a dalsie skoly..
To je super ak mas fajn psychologicku a naviazali ste dobry kontakt. Nepises ako dlho k nej chodis no zmena sa neudeje ako carovnym prutikom, dnes je rychla doba a vsetko chceme raz dva, no je fajn ak tomu das cas.
Neboj sa s nou prebrat aj to ako sa citis, ako vnimas psychofarmakoterapiu, ake su moznosti. Inak aj psychiatricke nastavenie liecby chce cas, nie je dobre striedanie terapie v rychlom slede.
Posielam par linkov- skus si vypocut:
https://ipcko.sk/psychofarmakologicka-liecba-an...
- je o psychiatrii, postupoch, moznostiach, ak budes mat otazky tak vdacne zodpoviem alebo ich smeruj na psychiatru/ psychologicku ktorych mas
https://ipcko.sk/co-vas-caka-na-psychoterapii/
- o psychoterapii a moznostiach
Este cosi o depresii- https://ipcko.sk/spat-k-zakladom-preco-mame-uzk...
A sama si tu vies kuknut a popocuvat aj podcasty o materstve a zvladani, mozu ta nasmerovat. Utriedit ti info, ktore mas a je rozne ( aspon myslim ze si pisala, ze si doma, prepac no citam na dovolenke, tak si nie som ista)
Za mna je super, ze mas obe moznosti terapie a tiez okolie, manzela ktory je tu pre teba. Podcasty kludne pocuvajte spolu, je dobre ak aj on tomu porozumie.
Drz sa! Kludne pis☺️
Jo a k tej nadvahe je to aj tema k psychologicke- prijatie, netvrdim ze mas byt so sebou spokojna a necvicit, nic nerobit, skor nebyt na seba prisna a ist na to hlavne inak ako doteraz kedze v tom mas vypestovany kruh podobny ako maju alkoholici - jem pretoze som smutna a som smutna z toho kolko jem alebo nejem ked chudnes.
Je na to super ceska stranka, su aj na fb pozri ich https://mojetelojemoje.cz/
Je to presne o zdravom vztahu k sebe, ten je dolezity. Drzim palce!🙏✌️
Ahoj, neviem co ti poradím, ale ja sa tiež tak niekedy cítim, nechodím ani ku psychiatricke ani ku psychologicke ale tiež nemám väčšinu života, odkedy som na RD chuť do života na bode mrazu... Jedine co mi pomáha sem tam zlepšiť náladu je keď si supnem tabletku na štítnu žľazu takže skus si dat vyšetriť aj tu, tiež spôsobuje problém so stitnou žľazou depresiu a potrebuješ ísť minimálne 2x za týždeň niekam s kamoskami a pravidelne si urobiť radosť v podobe niečoho co sa ti páči a máš rada plus aspoň večere plne zeleniny....mňa jedine to udržuje v akej takej miere ze existujem a starám sa o domácnosť a deti inak by som asi nerobila ani to... Tiež niekedy neviem vysvetliť tento stav, ako som sa k nemu dopracovala... 🤨
praca slachti.. to nie je drist ale fakt.. treba sa zaviazat nejakemu zamestnavatelovi a nerobit s tvojou diagnozou z domu, ale byt viazana, ze niekde musis byt v dany cas a podat vykon... vzchop sa co najskor

@kristik neviem ci mam stitnu v poriadku nevysetrovali mi ju