Mám 45 rokov a partner chce so mnou dieťa
Caute . mame s partnerom 45 rokov a partner by chcel dieta somnou . ja mam dve s manzelstva 15 12 rocne a priatel 21rocne.
Aky mate priosim na to nazor ? dakujem
Rozhodnutie je na vás 2.... Ak sa ty na to cítiš vaše rozhodnutie. Ak nie kvôli partnerovi to nerob, pretože vy nosiť a porodiť budeš musieť ty a úprimne aj podstatná časť starostlivosti hlavne prvé týždne a mesiace bude na tebe...
Ja osobne som partnerovi povedala po 40rodit nechcem a bud sa to podarí prirodzene ak nie do žiadny repro centier nepôjdem...
@matkahelka som nevedela, že aj normálne sem chodia😂😂super názor, spravila si mi den krajším❤️
@ivanizna no neviem do akej škôlky tvoje deti chodia ale malé deti v našich škôlkach to neriešia , možno povedia babka , ale keď zistia že je to mamina tak ďalej hovoria že mama, otec. Čo sa týka podpory deti rodičmi , ja mám s rodičmi dobré vzťahy ale som samostatná , nepotrebujem aby ma podporovali ani finančne ani emocionálne a ani aby behali okolo mňa kvôli každej blbosti . Som rada že majú svoj život , že si ho konečne užívajú tak ako oni chcú , že chodia po dovolenkách a prajem im to z celého srdca . Na prekonávanie ťažkostí mám manžela . To však nevylučuje to že sa navštevujeme a máme radi, pomáhame si . Ja za svoj úspech považujem ak svoje deti vychovám tak že budú emocionálne stabilné , finančne nezávislé a že ich nebudem mať za riťou ešte aj v 40 tke a budú sa ku mne chodiť vyplakávať čo kde zbabrali . V určitom momente prestanem byť ich ako to ty píšeš ich základňa, to u sa stanú oni sami sebe a svojim maloletým deťom teda svojim vnúčatám .
za mňa určite nie žiadne dieťa po 40tke.... ideálne je skončiť s rodením v 38 rokoch...😉
Za mňa určite nie.
@simsalabim no, zrejme si nepochopila uplne moj prispevok, ale to je jedno, aspon teda mne😉
@deti95060810
ale mala si tesnotku 🤗
@deti95060810 zmestila som sa do Tvojho limitu, porodila som 3 tyzdne pred 38. narodkami😀Ale myslim, ze keby som porodila o rok neskor, alebo aj o dva, tak by to velky rozdiel nebol. V kazdom pripade som rada, ze som sa zmestila😀
@tomci112 Som presne v tvojom veku a dieta by som uz nechcela mam 3,5 r. neterku no poviem ti, ze po 2hod. s nou sa citim ako 100r. starena a to mi kazdy hada aj o 5-7r. menej a nemam nadvahu no telo neoklameme uz sa ozyvaju klby. kolena, chrbtica co z toho ze tvar nalicime. Ked si predstavim nocne vstavanie, neskor pisanie uloh no nie uz nikdy🙂
45 je vela. Chapem ze ste zamilovani a radi by ste mali vlastne, ale 45 je uz dost vela.
Ono aby vam to aj neznicilo vztah...su to stresy, tlaky... nie vzdy dieta vztah utuzi...uzivajte si samych seba.
@21oktober ja som to tiež zažila, že deti v škôlke riešia starších rodičov, dokonca aj ďalší rodičia upozornili na dvore dieťa, že prišla po teba babka a to bola mamina. Moja teta, ktorá sa mojej babke narodila vo vyššom veku jej raz dokonca povedala - nepovedz, že si moja mama, povedz, že si moja babka. Takže deti to cítia, no nie všetky dajú najavo.
@number19 ja zase nechápem potrebu mať s každým mužom dieťa, veď môžu byť zamilovaní a mať sa radi aj tak, nie?
@elizabet173 Treba byt opatrny. Niekedy prichod dietata moze fakt sposobit taky tlak na vztah, ze to ten vztah moze dost poznacit. Na co? Obaja maju deti. Vo veku 45 rokov ... tiez by som zila len pre ten vztah...
@elizabet173 ale ano cítia , ale stačí im raz povedať že je to mama a viac to neriešia. To mi dospelí riešime kto ako vyzerá a či je dobrá mama po 40 tke alebo po 20 . Ja mám deti aj po 20 tke aj po 40 tke , rozdiely tam sú to nepopieram , ale zas aj pozitívne a negatívne. Ako mať deti a celý život im byť bezpodmienečnou oporou a preto ich mám skoro , tak takto ja nechcem žiť. Deti mám vtedy kedy ja chcem , niekedy kedy aj nechcem ( to je to ups ) .Mám 26 ročné dieťa najstaršie a mám najmladšie 3,5 ročné dieťa. Medzi nimi sa ešte pár kúskov urodilo . Svoje deti milujem nadovšetko aj to čo som mala v 20 aj to čo sa mi narodilo v 43. Malý je v škôlke a nikto nikdy mi nepovedal že prišla si po teba babka.
@elizabet173 my v jasliach nemame rodica tu v Rakusku pod 38 rokov. Priemer je 41 rokov. Cize tu by sa divali ci dosla mlada nanny podla mna. Mame 15 deti v skupine.
Osobne po 40-tke už by som do toho nešla.Veď o chvíľu budeš mať vnúčatka.Zrejme si chceš udržať priateľa ,no dieťa často krát pochová vzťah ,ak tam nie sú pevne základy .To ,že priateľ chce dieťa by nebolo pre mňa smerodatné ,podstatne je ,či sa na dieťa cítim ešte a či ho chcem.Ako dlho ste s priateľom ?
@21oktober
@kiki68 je jedno, kde to ako je, ja osobne by som sa cítila veľmi zle, keby ma v škôlke oslovili babka alebo mi dieťa povedalo, že aby som nehovorila, že som jeho mama, ale babka. Ak by autorka témy nemala dieťa žiadne, na jej mieste by som do toho išla. Ale mať deti odrastené, môcť si konečne užívať, nemusieť sa im prispôsobovať, nič na svete by ma nepresvedčilo mať dieťa, vlastne mňa ani keby som mala o päť rokov menej. Na čo preboha? A čo ak vzťah nevyjde? Stáva sa. Potom sama s tromi deťmi a trieskať si hlavu o stenu, či mi to bolo treba? V 60. mať pubertiaka? Ani za nič. Známa teraz v sobotu oslavuje 60., pred mesiacom bola s mužom na týždeň v Bojniciach, koncom júla idú k moru, dostala to ako darček. Ťahať tam so sebou znudeného pubertiaka? Bolo by jej to treba? Riešiť strednú školu? Pri bezdetnom páre alebo ak žena nemá deti áno, inak pre mňa nočná mora, aby som po 50. riešila šlabikár a čítanie.
@retatka ak by ma do toho partner tlačil, tak by to pre mňa bol varovný prst, lebo on dieťa má. A v 45 rokoch by som dieťa s ním nemala ani z dôvodu, aby som si ho udržala. Alebo ma má rád, alebo nemá. Dieťa vzťah nezlepí, ak nie je pevný
Fakt je to na tebe. Ja po 40 deti nechcem ale planujeme 5/6ks dovtedy. xD
@kiki68 ešte som chcela dodať, že je rozdiel mať 38 a mať 48, lebo ona má 45 a ešte nie je ani tehotná.
@21oktober pozri je každého vecou, v akom veku deti má, ja by som do toho nešla, môjho terajšieho partnera som stretla po 40. On má dve deti, ja jedno, obaja deti milujeme, na všetkých rodinných oslavách a svadbách deti strážime a robíme im animátorov, "požičiavame" si ich, ak sa stretneme ako partia a má tam niekto deti alebo vnúčatká. Ale je iné pohrať sa hodinku dve a vrátiť ich, mať čas na seba a svoje záľuby a je iné mať deti vlastné. Nás ani nenapadlo mať dieťa spoločné a to som bola mladšia ako autorka témy.
@elizabet173 tak ono je iné v novom vzťahu a iné je v dlhoročnom manželstve. A iné je ked máš dve , potom dlho dlho nič a potom dieťa alebo ideš ako ja kontinuálne , čo desať rokov dve deti . Takže mne to ani ako zmena neprišla a ozaj neriešim či pôjdem s mojim 17 ročným pubišom k moru . Možno áno ale s veľkou pravdepodobnosťou nie , lebo už bude mať svoj svet a tak je to aj správne. Celkov ja neriešim čo by som mohla a nemôžem lebo toto treba, tam treba vyzdvihnúť a toto treba urobiť. My jednoducho keď chceme tak ideme , vždy sa to dá zariadiť. Ono to má aj svoje značné pozitíva , ale to už ani nebudem radšej písať .
@21oktober to máš pravdu, že u teba je to iné.
@21oktober Tak si sa poponáhľala, aby si mi to vysvetlila, že si si to asi ani poriadne neprečítala 😃 Moja mamka pracuje ako pedagóg už 40 rokov, takže to nie je vycucnuté niekde z prsta 😄 Nevadí. Rodičovstvo nevnímam ako pezpodmienečná nekonečná podpora alebo čo ty tu vravíš, že nechceš zo svojich detí mať emocionálne labilné trosky, čo ti budú v 40 rokoch chodiť vyplakávať alebo požičiavať peniaze. Ty ideš z extrému do extrému, aby si si potvrdila svoj pohľad. Ja hovorím o bežných veciach zo života, a samozrejme, ak ma bude môj syn potrebovať, chcem, aby vedel, že za mnou môže prísť atď, to je však mimo tému. Hlavne, aby som tu bola, životaschopná, nie starenka, čo nechápe dvojgeneračné rozdiely. Ako jeden môj známy povedal, v 54 rokoch vravel, že ľutuje, že mali so ženou deti tak neskoro, v tom čase 8 a 12, lebo už on si uvedomoval, že by tu pre nich chcel byť, ale jednoducho vek nepustí. Dobre, už to nebudem s tebou ďalej riešiť, chcela som pridať iný uhol pohľadu.
@elizabet173 Presne tak ,niektoré ženy sú tak naivné a myslia si ,že si dieťaťom chlapa udržia .Vidno i tu na MK.Len si neuvedomujú ,že tými starostami s dieťaťom si toho chlapa skôr od seba odpútaju a zostanú sami s 1-2-3 deťmi a oči pre plač.Ak to nieje vhodny partner ,neudrží ho ani 5 deti .Myslim ,že v tomto príbehu možno vidieť niečo podobné....rozmýšla kvôli priateľovi ,nie sebe.
Mam 40, som v 36 tt a cítim sa super, nie ako geriatricka 🤦♀️každoročne prejdem cez sezónu od apríla do novembra cez 300 km po horách, koľko 25 ročných s nami neudrží tempo.... Nie je to o veku, je to úplne individuálne.
A tie otrepané frázy o stužkovej, no coment 🤦♀️🤦♀️🤦♀️
Keď sa na dieťa cítiš, chod do toho, keď nie, tak radšej nie. V prvom rade by som sa poradila s gynekológom, obvodným, internistom.... A nie na MK.

@dskjhfdlkdjhl a kde tvrdim, ze to je dovod? Ja reagujem iba na to, ze deti to vraj neriesia - riesia. Obdivuju krasnu mladu mamu jej spoluziacky, co ju mala v 16tich... ano, je krasna. Dovody, preco nie pre mna dieta nie v 45ke, som uviedla pred tym prispevkom.