Mama je s deťmi dlhšie doma
Videla som tu nejednu diskusiu o tom,ako iba leniva zena ostane dlhsie doma s detmi,ako 2-3 roky,aby si doslova citovane valala doma sunky alebo parazitovala na state.To akoze ked sa zena stara o par deti doma,tak to nic nerobi a kazdy ju odsudzuje?A ked ide do roboty,rodina sa stravuje v jedalni/restike/donaska,obcas vyuzije opatrovatelku alebo namiesto jasli ma opatrovatelku(pripadne babku) pre dieta a ak obcas nestiha,tak aj pani na upratovanie,cize svoju kazdodennu pracu 1 cloveka rozdeli medzi NIEKOLKO osob,tak ked to vsetko robi ona,tak vlastne nic nerobi a je leniva?Cize ak opatrovatelka opatruje par deti,tak ma co robit a jej praca je ohodnotena.Ak sa matka stara o svoje deti,popritom bezi domacnost a ostatne veci,tak nic nerobi.Jasne,starat sa o cudzie deti je sialena zodpovednost,ale myslim ten princip a mnozstvo prace.Akoze jasne,psychohygiena,kariera,peniaze,kazdy ma svoj dovod,preco skor ci neskor chce nastupit do prace,ved to je uplne normalne,ale robit z takej zeny chuderu je podla mna smutne,duplom ak to tak posudzuju ine matky/zeny.
@zuzliq áno presne máš pravdu, nikdy človek nevyhovie všetkým.. aj si to uvedomujem a predsa má vždy zamrzí kritika od ľudí čo majú úplne iný život ako ja..
Aj moji inak šli ako cca 4,5rocni do skolky, skôr ich ani nevzali.. keď som to riešila s prvým a druhou, bola som vysmiata niektorými ženami či ich plánujem doma nechať do 18tky..
U nás je čokoľvek výnimočnejšie považované za zle a hodne vysmiatia.. viem, že sú ženy čo si to nepripúšťajú, ja som ale vždy bola iná a takéto sudenia má mrzeli..
@0silvia0 áno presne tak to beriem, takto to je.. mám jednu takú známu, ona má presne túto zlu vlastnosť, že človeka pri každom stretnutí úplne zhodí.. viem to vždy dopredu keď ju už vidím na ulici, aj sa snažím len usmiať a nehovoriť o sebe ale vždy sa niečo dopocuje a rozoberá.. aj si vravím že veď viem že taká je, ale aj tak ma to štve..
@jana_eyre_2 ber ju ako tréningovú osobu, uč sa na nej ako ťa raz nenaštvú blbé reči, raz sa to podarí... príklad: tvoje dieťa ešte nevie povedať R? no nevie, vieš, ja nie som taká šikovná matka ako ty, viem že ty by si si s tým lepšie poradila, áno, zamyslím sa nad sebou čo ešte zlepšiť. Vychváľ tu osobu, toto nečaká a tým pádom sa nebudeš cítiť blbo. Ja som to pár krát skúsila a fungovalo to. Osoba zostala zošokovaná a mierne zahanbená.
@0silvia0 bodaj by ma to v danej chvíli napadlo 😅 dakujem
@jana_eyre_2 ja ti verím, dáš to👍
@jana_eyre_2 - Súhlasím s tebou tiež som sa neraz stretla s odsúdením len tým že mám tých detí viac ako priemerná rodina poniektorí majú blbé poznámky o to viac. Ale človek si časom zvykne a už nad tým len mávne rukou. Každá matka ktorá si plní svoje povinnosti voči rodine, v domácnosti či práci si zaslúži obdiv. Len bohužiaľ niektoré pracujúce sa už prirodzene cítia ako niečo viac a to je to čo sa mi nepáči. Jedna druhú zhadzovať že ty máš doma veget nohy vyložené, veď nechodiš do práce. Tak to človeka zamrzí ale nič s tým nespraví. Ale s týmto som sa stretla našťastie len na internete. Naživo sú reakcie pozitívne, neraz sa mi prihovorili úplne cudzí ľudia keď ma videli s deťmi.
@0silvia0 Mas hlboku pravdu,to potom asi znamena,ze vela ludi a z casti aj ja ma v sebe kopec nevysporiadanych pocitov a nazorov,ktore ich trapia.Ale aspon som v zivote nikomu len tak na ulici neflusla do tvare,ze hmmm,no vam to asi tak staci,ze,ja si to viem nastastie zariadit lepsie...doslova.Ale tak to si uz musim spracovat ja so svojim sebavedomim 🙂
@jana_eyre_2 Tak ty mi hovoris z duse 🙂 Ja som doma zatial kratsie ale ak by som teraz nastupila do prace,tak ja fakt neviem,kto by bol tyzden-dva do mesiaca s detmi doma pri chorobach,ak by som ich dala vsetkych do zariadeni.Lebo tak to u nas je.A v meste nie je ziadna babka dedko sestra teta,co by ich strazili.A opatrovatelka mi snad nebude strazit chore deti,ze.Manzel je zivnostnik,ak by tyzden bol pri detoch on,tak by stratil takmer moj cely mesacny plat.Cize na nic lepsie sme zatial neprisli a verim,ze aj z toho deti vyrastu.
@zuzliq
@rubinka
@zara1357
Dakujem vam zeny za pochopenie,mna naozaj zarazilo to,ze tolkym cudzim ludom vadi,ze som a detmi dlhsie doma ako je standardne a ze proste nie sme v tom kolobehu ako vacsia cast rodin.A som zarazena,ze aj vela zien tu ma pocit,ze je to nieco nehorazne.A pritom som nikde nepisala,ze pracujuce zeny to maju lahsie,len to,ze aj tie doma maju co robit (aj ked vseobecne prevlada nazor,ze doma relaxuju )aby bolo vsetko ok,lebo preberaju vacsiu cast povinnosti v rodine,tak ako ten chlap prebera vacsiu financnu zodpovednost.Jasne,ze zena samozivitelka je iny level,ta nema vobec pomoc od muza a preto som hovorila,ze to su hrdinky.Ale aj tu sa ta diskusia zvrtla nespravnym smerom,to ma mrzi.
No to sa väčšinou každá takáto diskusia zvrtne lebo pracujúce mamičky majú často (neviem kvôli čomu) pocit, že zo seba robíme chuderky a chceme aby nás niekto ľutoval pritom nám išlo o niečo celkom iné.
Veď seď doma, keď ti to vyhovuje.
Prečo Ťa to trápi? Ako si kto ustelie, tak bude spať. Ak by som chcela byť v domácnosti, tak budem a bude mi úplne jedno, čo si kto o mne myslí. Môj život a moja zodpovednosť.
@zuzanockamt ok,tak budem dalej sediet doma.
@gina17 Jasne,len ma vytocilo par situacii okolo,obcas si to clovek musi ujasnit a vykecat sa.dik za nazor
Často nechápem, s kým sa to stretávate. Mňa ľudia nekomentujú, či kojim/nekojim, išla som skoro do roboty, syn bol aj v jasliach, nechápem, kto by sa k tomu okrem mňa, môjho partnera a našich rodičov k tomu mal kedy vyjadrit. Veď nežijú s nami, ani sa ich náš život ziadno netýka.

@jana_eyre_2
@zuzliq
ono ženy potrebujú pocit ocenia, docenenia... keď neprichádza, tak majú potrebu rypnúť do tej ženy vedľa, ktorú dá blbou poznámkou dole a tým pádom sa ona cíti lepšie. Je to úplne priehľadné a jasné. Ten pocit, že ja to robím najlepšie a tie druhé horšie je asi na nezaplatenie, tak im ho treba asi nechať a netreba sa obhajovať, ani tu v diskusiách...