Mamičky jedináčikov
Ahojte mamicky jedinacikov. Chcem sa spytat. Nelutujete s odstupom casu, ze ste sa rozhodli mat len jedno dieta a pri tom jednom to aj zostalo?
@hederamonstera tak pod toto sa podpišem 👍
Ja mam tiez jedno a vobec nelutujem!maly ma vela kamaratov nechyba mu surodenec
Ja som chcela dve deti,manžel jedno ..mame dcérku skoro 16 ročnú a isto ľutujem že sme nemali aj druhé ,ale v situácii akej sme boli a v krajine v zahraničí kde som na všetko sama viac menej ani iná možnosť nebola .
@sissy27 tak toto teda.....absolutne nesuhlasim....to je zrejme vasa skusenost....ale nieje to pravidlo
@petrakolenikova ja čakám tretie, aj keď tretie plánované nebolo a neľutujem. Vedia sa hasterit ale je úplne úžasné ako sa medzi nimi budoval vzťah. Vždy keď príde starší zo škôlky, uteká za mladsim a vyobjima ho. Teraz k nim zachvilu pribudne sestrička a to bude tiež veľká zmena ale teším sa na to. I keď je to pravda, že s jedným dieťaťom to bolo ľahšie 😅
@luccija a aky bol ten vek?
Som vďačná za jedno...po 8 rokoch snahy. A ďakujem za syna...neľutujem.
@petrakolenikova nie nelutujem, mam rozdiel 2roky a nebudem klamat bol to zahul prvy rok 🙂 ale teraz je to cista pohoda, kamkolvek ideme baby sa zahraju spolu a ja mam konecne cas aj na seba 🙂 neviem ale ja mam pocit ze ovela viac sa treba venovat jedinacikovi lebo nema partaka doma
Som vďačné,že môžem mať aspoň jedno. A má všetko.
@petrakolenikova ja som vždy chcela 3. Mám 2. Chvíľu som si myslela, že možno dáme aj 3., ale staršia je strašne náročné dieťa (ADHD + Asperger). Oproti nej je mladšia hotový anjelik (teda 85% času, zvyšných 15% je to hotový čert 😅 ).
Či ľutujem?
Sú chvíle, keď ľutujem, že nie sú 3... Ale sú aj chvíle, kedy ľutujem, že som sa vôbec stala matkou. 😂
@barborenka28 a kde prosím ťa píšem, že je to pravidlo??
My máme jednu dcéru, ktorá bola presne naplánovaná a nikdy som nechcela ďalšie dieťa. Dokonca som typ ženy,že vlastne ani jedno by som k životu nepotrebovala, mám kopu koníčkov, milujem cestovanie, venujem sa zvieratám atď... takže môj život by bol skutočne pestrý a plnohodnotný aj bez dieťaťa. Áno,viem, že teraz si tu do mňa niektoré matky kopnú, ale vážne som povedala aj dcére,že dúfam, že ma ešte roky neurobí starkou,lebo sa nechcem starať o vnúča.
Mali sme cca 5 rokov jednu teraz mame malú 4 mesačnú a bolo to naj rozhodnutie, aj keď ja som celých 9m “umierala” a strávila v nemocnici… staršia mladšiu veľmi lubi a mladšia starsiu tiež strašne to je vidieť ako sa majú radi… ešte rozmýšľam nad 3 😅
Ja lutujem. Ale bohuzial som nenasla chlapa na druhe dieta a teraz ked ho mam, tak uz som stara...
Ja aj s manzelom sa stotoznujem s @hederamonstera
Som veľky sebec na to aby som menezovala viac ako 1 dieťa keďže nemame poblizku ziadnu rodinu.
Mam rada cas pre seba a kľud. 🙂
Ja som vždy chcela dve. Ale vďačím bohu aspoň za moju jednu dcérku. Aj tu by sme ešte nemali keby som sa chlapovi nevyhrazala že ho opustím. Ten mal času dosť. Sme spolu od 18 a rodila som v 33 rokoch. O druhom nechce ani počuť. Je mi ľúto že dcérka zostane sama. Neviem sa s tým akosi zmieriť.
Lutujem a stale sa snazim nejak “dopracovat” k tomu druhemu. Muz sice nechce, ale sak ja ho raz opijem a sup😅
Neľutujem 🙂 život v trojici sa mi páči. Obaja sa s mužom venujeme synovi, nikto nemá svojho "favorita", dostáva od každého lásku, jemu je veľmi dobre. A kamarátov má kopec. Ja som vyrastala ako jedináčik a nikdy mi súrodenec nechýbal. Mala som a mám kamarátky, ktoré sú mi bližšie ako rodina a vždy boli aj budú mojou súčasťou. Mám svojho muža, ktorý je mojou polovicou. Mám prácu, ktorá ma napĺňa a vízie, ktoré chcem realizovať. A jedno dieťa, to je tak akurát. Až moc niekedy 😅🤣
Známa má len syna, lebo sa s mužom dali dokopy už vo
vyššom veku a spočiatku si na druhé netrúfala. Ale od ca jeho 6-7 rokov to začala ľutovať. Dodnes to občas spomenie - mládenec má 16.
Škoda,že tu baby nepíšu hneď aj vek detí. Lebo keď ma niekto ročné dieťa tak je podľa mňa priskoro robiť závery - takých poznam dosť,čo potom zrazu po 10 rokoch mali druhé. Ja som kedysi vravela že deti vôbec nechcem 😀
V mojom pripade je to trosku ine.
Ja som mala dcerku neskoro-vyšši vek.
Cize som rada ze ju mam a druhe by uz nepripadalo do uvahy,ale ani som nechcela.
Co mi je ale luto,je to ,ze moja dcera je typ osobnosti,ze strasne miluje male deticky,od malicka.a vzdy ked bola mala,pílila mi usi,ze preco ona nemoze mat surodenca.tak kôli nej mi je luto,ze toto jej nemozem splnit
@petrakolenikova cakame tretie a nikdy by som nemenila 😊 ja by som urcite lutovala keby sme mali iba jedno
@elizita ja ti túto info s radosťou doplním. mám 12-ročnú a už od jej útleho veku (cca 3 mesiace) som vedela, že ďalšie dieťa nie...
@zuzu11166 koľko má rokov?
Ďalšia známa - jedináčik, chcela len jedno. Ale do dvoch rokov sa zadarilo aj druhé neplánovane. Má dcéru aj syna. Či ľutuje? Neviem.
Ďalší majú 3r synčeka. Žena ani počuť o druhom. Muž by chcel ďalšie. Samacsom zvedavá, ako to dopadne
@petrakolenikova neľutujem. Najväčší skok do života je 1. dieťa. Mám 13, 11 a 7 ročné deti. A sú už vo veku, že sa s nimi dá v pohode cestovať.
Zo zaciatku mi to bolo luto, zdravotne som sa vobec necitila na dalsie, ani mi to nebolo doporucene. Neskor, ked som uz bola ok, tak som sa zrazu zlakla, ze to nezvaldnem. Ani si neviem predstavit, co by bolo, ak by som na tom bola zdravotne zase tak, ako po prvom. A teraz som uz vlastne rada. Moj nikdy nepovedal, ze chce surodenca, ba priam sa vyjadroval, ze nechce. Aj teraz povie, ze mu je takto dobre. Asi to tak malo byt.
@panelacikova o mesiac bude mat 11
Nie neľutujem, ja som napríklad druhé ani nechcela

A mamičky viacerých detí, neľutujete, že ste ich mali viac ako jendo? 😆 S odstupom času.