icon

Manžel ma nechce pustiť samu po narodení dieťaťa

4. nov 2023

Dieta ma skoro 2r. Bez neho som bola niekde sama snad 4x. Ak ratam navstevu lekara tak mozno 7-8x.
Manzel hovori,ze sa mam o dieta starat,ze ma potrebuje, ze nemam byt sebec. Absolutne nechape,ze aj ja potrebujem nejaky cas sama pre seba a ked mu poviem kolko mojich kamosiek chodi bud cvicit, behat, alebo len tak same niekam 1-2x tyzdenne,tK povie,ze som si mala zobrat ich muzov.
On sa neflaka, je introvert, ja introvert nie som.
Ako mi to vysvetlit, aby to pochopil?

Strana
z2
mnau123
4. nov 2023

Moj muz je tiez skor introvert, ale nikdy neobmedzuje moju potrebu viac sa socializovat. Ani si to neviem predstavit. Tiez je niekedy tazke dohodnut sa kvoli jeho praci, ale snazi sa. Niekedy mi staci hodina mimo domu a hned sa vratim vysmiata a tesim sa na dieta a muza.

Ak ta chce drzat doma 24/7 je to obmedzovanie na slobode. To ze stravis napr. 2 hodiny tyzdenne sama neublizi vasmu rodinnemu zivotu. Skor naopak, ak ti to nebude dopriate budes coraz viac frustrovana. Tvoj muz chodi do prace, tam "vypne" od domacich povinnosti a potom sa uz tesi na vas. Ty si nemas ani kedy uvedomit ze "doma s mojimi je predsa najlepsie".

Skus mu to este raz vysvetlit a opytaj sa ho ako podla neho bude trpiet vase dieta ked ostane na par hodin so svojim otcom.

nelca0510
5. nov 2023

Toto som mala aj ja. Jednoducho oznam,že vtedy a vtedy niečo máš. Nech sa zariadi a hotovo. Tiež som počula,že som sebec a aj tak som len doma s dieťaťom. Nuž,vyskúšal si a pochopil. Rozumiem ti,potrebuješ ten čas pre seba,nie si len matka,ale predovšetkým žena.

megan777
5. nov 2023

Tak to je dobry muz potom ze sa ponahla za vami ja mam podobneho muza,muz nebeha a som rada ze je taky,ale my sme abstinenti a inak ide niekedy s kamaratom na tie burzy popozerat ked su a ja do posilky niekedy,malo,ale vacsinou chodime s priatelmi na kavu spolu,vsade spolu a mne sa to paci❤️❤️❤️

lenkakravcova
5. nov 2023

@autorka
Ber to tak, že on sa snaží, plní si svoje povinnosti - živí vás.
Ty teraz pracovať nemusíš. Zase tvoja povinnosť je starať sa o dieťa, kým si takto doma.
Môžeš zobrať dieťa a ísť počas dňa kamkoľvek chceš vpodstate. Už ten rok, kým dieťa pôjde do školy výdrž alebo ho poprps či by skutočne raz do mesiaca nemohol dieta postrážiť aspoň na pár hodin. Nerobila by som zbytočne dusno kvôli tomuto.
Nerob nič nasilu ani z trucu. To len oslabí dôveru vo vzťahu. Tu na modrom koní je polovica žien hrdiniek až za kraj sveta, no v skutočnosti je aj značná časť z nich rozvedená a nešťastná. Skús sa s ním radšej rozumné porozprávať. Poukázať mu na svoje pocity. Možno ťa ani nechápe načo potrebuješ byť sama. Skús mu tieto svoje pocity v kľude priblížiť pri hlbšom rozhovore.

mtn112233
7. nov 2023

Môj muž ma doslova vyháňa z domu aby som sa šla odreagovať.. je schopný mi aj dohodnúť stretnutie s kamoškou vždy mi povie.. len choď a porozprávaj sa aj s niekým inym ako so mnou, mamou alebo malým.. tiež mám 2 roky.. ty si nemusíš pýtať povolenie, niesi vo väzení.. a to že si niekam vybehnes nijako tvoje dieťa neovplyvní

Strana
z2