icon

Manžel mi nepomáha s bábätkom

21. máj 2021

Ahojte, potrebujem trosku povzbudit, ci je sanca, ze sa manzel zmeni, a bude sa rad starat o nase babatko. S manzelom sme sa snazili o dieta 5 rokov, a velmi chcel dietatko. Prve 2 tyzdne po narodeni velmi pomahal so vsetkym, aj prebalil pocikanu plienku, nakrmil, pomohol skupanim atd. No uz vtedy nikdy nezobral na ruky nase babatko, ktore ma uz 2 mesiace, vraj sa boji. Doteraz ho preniesol asi 7 krat na rukach, viac nie, ani nikdy neprebalil ked sa pokakal syncek. A po 2 tyzdnoch utalo, a uz nepomaha, vraj je unaveny z prace. Jedine sa prihovara babatku, pohladka, pusu mu da, a to je vsetko..

Strana
z3
vendulka80
21. máj 2021

@elizabet173 ja zase nemam pocit, ze muz to dieta ignoruje. Denno denne su tu príspevky aki su muži zlí, zanedbávajú seba, vydeľujú peniaze, chodia po zatahoch... ano, toto by bol problem. Muza treba zapájať. Lebo ked sa nudia, vymýšľajú kraviny. Ale toto mi pride ako príspevok romantickej matky prvorodičky, ktorá ma ideály a predstavy ako by to malo fungovať. Ano malo. Na instagrame a za predpokladu, ze vyhrajú Jackpot a chlap si moze dovolit nosit dieta na hrudi 24/7. Velmi zalezi od toho, ake ma ten clovek povolanie. Mozno by mu viac vyhovovalo keby jej mohol nieco uvarit alebo ozehlit. Ale mozno taka pomoc sa u nej neráta.🤷🏻‍♀️

littlebubble
21. máj 2021

@alaguema Napísala som príklad.Ja deti nemám 😂 a pochybujem, že by sa môj muž nepodialal na niečom, ale určite nebudem otrokom celej rodiny.Moja mama ustúpila, že nechá chlapa tak a celý život sa o deti stará len ona, učí sa s nimi len ona, všetko robí len ona a chlap sa stará len o to, že chodí do práce tak isto ako aj ona.

Aj žena má právo sa zobrať a ísť niekam na 2 hoďky vyvetrať hlavu a nemusí si od nikoho pýtať povolenie, alebo ustupovať mužovi len aby nikto nepovedal ,,čo je toto za výchova,,.

Mňa napríklad udivuje prístup žien ,,držím ústa a krok,,.

zuziiiii
21. máj 2021

Naša dcérka má 2 mesiace a muž má zastúpi vo všetkom .chodí do práce na 3 zmeny ale urobí všetko ....aj navarí. Víkendy ma voľné vari upratuje so mnou a spoločne sa staráme o dcérku. Také že sa bojí alebo čo. ..také nepozná. .. ved tá dcérka sa na neho teší keď ju ide brat na ruky hrajú sa .prdka jej ústami na bruško. ....ďakujem Bohu za môjho muža

alaguema
21. máj 2021

@littlebubble nič také nikde nepíšem. Chodím kde chcem a kedy chcem. Písala som o tom strčení bába otcovi ako za trest že just budeš robiť ako poviem. Namiesto dohody, truc podnik. Neprekvapuje ma, že vzťahy krachujú ako na páse, ak to takto bežne funguje.

zuziiiii
21. máj 2021

@pandorra presne tak rak ako píšeš. Môj muž pride o 23h z poobednej a o 2h ráno jej dáva mliečko a ja zatiaľ odsávam ďalšie mliečko do chladničky. Všetko spolu a to chodí na 3 zmeny do práce a ani raz nepovedal že sa mu nechce že je unavený. .... proste to dieťa máme obaja nielen matka

vendulka80
21. máj 2021

@zuziiiii ale velmi zalezi od toho, ake povolanie manžel vykonáva. Moj je lekar a mna nikdy ani nenapadlo budiť ho v noci a vyžadovať aby vstával k detom ked viem, akú ma prácu, ze ho čakajú ťažké operácie a musi byt maximalne koncentrovaný. A po 24 hodinovej sluzbe tiez pride vypluty ako rezanec, na druhy den do prace, vikendy v praci. Vsetko je to o dohovore a o kompromisoch. Snazi sa mi pomoct inak. Ale vyžadovať od neho malichernosti a hadat sa kvoli tomu je pre mna nepochopiteľne.

zuziiiii
21. máj 2021

@maciatkolulu prečo aj ja som chodila pri prvom synovi do práce už keď mal rok a keď prišla som z práce bolo sa mu treba venovať. ..navariť ..... takisto aj manžel príde z práce a tiež maka či na domácnosti či s deťmi. No to by som takého muža nechcela jed príde z práce a sadne pre PC alebo telku a veget. .... hovienko!!! Za to že sme ženy musíme sa o domácnosť aj deti starat my?
Chlapi čo hor pipisom? Mne muž chodí na 3 zmeny do práce a príde a makame spolu doma ....

zuziiiii
21. máj 2021

@vendulka80 tak jasne že záleží aj na tom ak má tvoj muž takú prácu a ešte zodpovednú ako lekár tak tam presne všetko o kompromisoch

zuziiiii
21. máj 2021

@vendulka80 Veľa robí aká práca tak to hej. A hlavne psychika on musí byť aj po tej stránke fit oddýchnutý. To nie je ako môj muž ide do fabriky a montujú tam ....Ako manuálne je to tiež dosť. ..hlavne ho chrbát boli.mňa zas nohy kŕčové žily. Ja mu natieram chrbát voltarenom a on mne nohy liotonom.

vendulka80
21. máj 2021

@zuziiiii staráte sa jeden o druhého😊my zeny sa musime trochu naučiť vidiet v tych chlapoch aj to dobre, nebyť tak narocne a kritické. Ja sa to tiez učím aj ked je to ťažke nepovysavat este za nim🙈Nepohojda, neponosi ale mozno uvarí. Niekto mozno radsej pokocikuje aj 3 hodiny ale domáce prace robi zena lebo chlap je z toho ľavý😊je to vsetko o dohode. Si myslim😊

alaguema
21. máj 2021

@zuzudrnda myslím, že ani tvoje rada, ako si majú zavolať dulu, aby ho naučila brať dieťa na ruky nie je na zahodenie. To je nejaký nový biznis, či to robí "dula" ako poslanie za jednoduché ďakujem? Tento svet sa mení na karikatúru samého seba, fakt. Tak žena má platiť inej žene, aby tá iná žena ukázala, ako má chlap chytiť dieťa, áno?
Na začiatku som autorke radila, aby tomu dala čas. Ten muž sa potrebuje adaptovať, nemá to isté fyziologické nastavenie, niektoré sa tu išli popučiť od smiechu nad touto , pre ne zjavne úplnou novinjou, že sme dve pohlavia uspôsobené na rôzne funkcie. Najlepšie čo môžeme urobiť, je nasledovať tieto prirodzené tendencie. Netreba k tomu žiadnu dulu, stačí sa pre to rozhodnúť. Po ďalšie, autorka nepíše, že potrebuje pomoc, ona tu plače, že otecko nemá ani fotku s bábätkom a že jej je to ľúto. Hormóny po pôrode sa dávajú do normálu aj rok, je to prirodzené, že môže čeliť rôznym pocitom, intenzívnym emóciám, ale aj to je proces dozrievania. Stala sa matkou, ona jednoducho MUSÍ niečo vydržať. A ak niekto tvrdí, že nie, tak je nerealistický bázon. Ja mám dojem, že u niektorých mladých ľudí už úplne absentuje snaha vôbec niečo prekonať a riešiť problémy s nejakým osobným vkladom, nie spôsobom - zafňukám a nech niekto niečo urobí, alebo sa mi všetci prispôsobte. Preto som napísala komentár o boot campe, lebo niekedy práve trochu potriasť človekom pomáha, aby si uvedomil, či skutočne to čo rieši, je až taký problém a kde má kapacity ho nejak zvládnuť.

mamamasama
21. máj 2021

@alaguema prosim ta.. radsej sa uz ani nevyjadruj 🤦🏻‍♂️

littlebubble
21. máj 2021

@alaguema Lenže niekedy to inak nejde.Môj muž je chápavý, ale sú muži ktorým keď povieš postražiš ho? Tak ajtak musíš dávať pozor ty lebo on pozerá futbal a dieťa ma ruky pomaly v zástrčke.Myslím si, že aj muž by mal pocítiť zodpovednosť bez dozoru ženy.
Inak si muž neuvedomí, že je už otcom, ale bude si žiť vo svojej bubline, že pre neho sa narodením dieťaťa vlastne nič nezmenilo žena sa všetkého vzdá, žena sa postará.Neustále muža o niečo prosiť nemá význam ak to muž ignoruje.

Nás žien sa nikto nepýta, že či sa nám chce, že či máme záujem, náladu.Tak prečo by mal mať muž nejaké privilégium.Ja v tom rozdiel nevidím.Pre ženu je to taká istá povinnosť ako pre muža a nie dobrovoľná činnosť.

Takto to vnímam ja.Rodič ako rodič.

zuziiiii
21. máj 2021

@littlebubble presne tak

weronca22
21. máj 2021

Moj sa tiez o babatko nestara, teda pomojka, ponosi, pokocikuje, ale vsetko je na mne, a ja si to ale uzivam kedze viem ako rychlo deti rastu🙈 zato sa starsimi je neskutocny partak, on je taky ocko 2+roky😅 tak sme si ich "podelili", on sa venuje viac starsim a ja si uzivam babo🤩

zuzudrnda
21. máj 2021

@alaguema asi vies kto je dula a rovnako ako laktacna poradkyna moze niekomu pomoct. Pre niekoho su tieto sluzby zbytocne. Zavisi od potrieb. Spomenula som to ako moznost. Nic viac. Aj som Ti chcela napisat viac, kedze mne to pomohlo pri zdravotnych problemoch po porode (laktacna p.), ale myslim, ze to nema zmysel. Kazdopadne som vtedy ocenila, ze muz ma nema problem plne zastupit pri dietati a nebagatelizujem potreby inych.

elizabet173
21. máj 2021

@vendulka80 nebudeme sa predsa potácať od mantinelu k mantinelu a spomínať tu dva extrémy. Nič svetoborné od muža autorka témy zase nežiada, nikde nepíše, že by mal k dieťaťu v noci vstávať, ale zapájal sa prvé dva týždne a finito. Aký má dôvod ho neprebaliť? Počas pracovného týždňa ešte pochopím, že je vyťažený a počas víkendu? Dieťa má dva mesiace, keby si jeho mamina išla na hodinu, dve zacvičiť, zaplávať, do autoškoly, tak dieťa je v pokakanej plienke kým nepríde? Vekovo môžem byť už babkou, takže malé dieťa som mala dávno, ale obaja sme brali ako úplnú samozrejmosť, že o dieťa sa staráme obaja. Samozrejme počas pracovného týždňa nepomerne viac ja, ale počas víkendu nebol dôvod, aby otec dieťa neokúpal, neprebalil, neuspal. Nepotrebovala som, aby to robil denne, ale bolo fajn, že okrem kojenia zvládal všetko. Že sa dieťa bojí chytiť by u mňa ako výhovorka neobstálo.

livka283
21. máj 2021

Juj ako sa môj dušoval,že ako sa staral o malého v prvom manželstve, no pri našom sa nejako nerozbiehal, koníčky nepustil atď...taaak som sa šla testovať, malého som mu nechala, šla som na nákup malého som mu nechala, šla som na nechty tak isto..., bohužiaľ teraz nekojim, keď večer chrápe idem spať vedľa a jemu neostáva nič iné, len ráno vstať a dať mu napapať.atď...veľmi rýchlo si spomenul, kde je sever,lebo v domácnosti pomoc 0.0% tak aspoň takto nech sa činí...

sasanka605
21. máj 2021

M9j ju prebalil pred dvoma dnami prvy raz lebo sa v noci po.rala a ja som proste spala dalej aka som bola nevyspata a z home officu unavena, tak nemal na vyber. Mala bude mat 7 mesiacov za par dni. Pri malom si nepamatam. Ani jedneho nebral prve dva mesiace ani na ruky co sa bal aby im neublizil.

deniska2107
25. okt 2021

Nezúfaj. Možno má naozaj strach. Poznám veľa takých. Určite sa mu bude venovať keď bábo povyroste.

nadazdi
25. okt 2021

Nie som typ ženy, že keď moj muž betonuje, tak hádžem do miešačky a chodím s fúrikom, ale navarím mu obed.. rovnako moj muž nie je typ muža čo by si zobral malé bábätko na ruky a prihováral sa mu, alebo neviem čo.. staršia dcéra ma 3,5 roka a tato je najlepsi na svete, všetko robia spolu, myslím, že môže osrať, že ju nikdy neprebalil 😅 ale to sú moje pocity

deniska2107
25. okt 2021

@nadazdi áno máme to podobné. Také manžel si pochová nakrmi pohrá ale neprebali a neokupe. Ale nemôžem mu to mať za zlé. Veď čo by z bábätkom dokopy robil.. No mám to podobné ako ty.

majulino
25. okt 2021

Mame s manzelom 3 deti a pri kazdom❗ jednom dieťati sa bal asi do pol roka brat na ruky. Vždy som mu ho podavala ja a vzdy iba sedel. Takze verim, ze aj tvoj muz sa moze báť. A to sme prve mali keď mal manzel 32 a posledné ma 42
Na druhej strane, manžel sa ma stále pytal ci moze zobrat na ruky, ci mu podam deti.
Es

marzuz89
25. okt 2021

Ja by som len tolko - co znamena "pomahat mi s babatkom? 😳

nadazdi
25. okt 2021

@deniska2107 môj muž všeobecne dieťa s plienkami čo nerozpráva nedáva, ale udržuje ma v kondícii aby som mu neumrela kým sú malé 😆

Strana
z3