icon

Manžel nás opúšťa 3 mesiace po pôrode

lubicaaaemmka
11. dec 2019

Dobrý deň,
v piatok mi manžel oznámil, že od nás odchádza. Dôvod - neľúbi ma. Pred 4 mesiacmi sme mali svadbu, dcéra sa narodila pred 3 mesiacmi. Po pôrode bol stále stále v práci a na mňa prišlo popôrodné blues. Cítila som sa osamelá a robila som scény. Sme spolu siedmy rok. Snažila som sa ho presvedčiť, ponúkala som alternatívy, ako to zachrániť. Odmieta. Finančne sa o nás chce postará, aj za dcérou chce chodiť. Pýtala som sa, či má inú. Vraj nie. Je z neho workoholik, rieši len svoju prácu a biznis.

zuzuliennka1
Autor odpoveď zmazal
zuzuliennka1
12. dec 2019

@lubicaaaemmka dieta problemy vo vztahu nesposobi, ak je vztah pevny a silny, dieta je jeho obohatenim.... ak to tak nie je a priority su rozdielne, tak dieta vztah ukonci.....

lubicaaaemmka
autor
12. dec 2019

@zuzuliennka1 to je náš prípad evidentne... Strašne niečo...

codal
12. dec 2019

@lubicaaaemmka podle toho, co od tebe čtu, mám nějak pocit, že to vůbec není o tom, že tě manžel nemiluje, ale že celou tu situaci prostě nezvládl a tak si to takhle nějak vysvětlil. Já ho vůbec neobhajuju, to co ti řekl, bylo pěkně hnusný, ale podle mě si na tobě prostě jen vybil svou frustraci. Na rodičovství se prostě připravit nedá, možná měl nějakou představu a najednou má doma uplakanou, hysterickou ženu, která po něm pořád jen štěká a on vůbec netuší proč (on to fakt nevím- o poporodní depresi, blues atd. pravděpodobně nikdy neslyšel a přijde mu to hrozně abstraktní nebo má pocit, že je to blbost, že přece sousedovic Anča má taky dítě a je úplně v pohodě a že ho ta žena asi nemiluje, že se strašně změnila a že to vlastně celé byla obrovská chyba).. jako chlap nikdy nedokáže tyhle věci pochopit.. nezralej jedinec, případně ještě třeba sobec, to považuje za kraviny a přijde mu nefér, že najednou se ta žena chová jinak, že on přišel v tom vztahu o prvenství, nechápe jak to, že přišel o svůj komfort atd. Je naštvanej, že je doma dusno a neumí se s tím srovnat. Do toho po něm najednou žena chce, aby třeba víc pomáhal a to je pro něj něco novýho, s čím nepočítal. Zralej dospělej chlap to naopak přijme jako fakt, nesnaží se to pochopit, bere to tak, jak to je, snaží se pomoct, i když pořádně neví jak, a vi, že se to časem zlepší, že je to dočasná záležitost, kterou ta žena nemůže tak úplně ovlivnit a vi, že to dítě chtěli společně a jedna z věcí, co pro tu ženu může udelat, je byt trpělivý a milující i přes to, že na něj třeba ječí. Věřím, že porod a šestinedělí je pro chlapi taky hrozně náročný, protože to nikdy nezazijou (tu smršť hormonů) a neumí si to predstavit, nemůžou tý ženě pomoct, nevědí, co s naším tělem děje a jak je to někdy šílené. Kdo nezažil, nepochopí. Nějak si prostě myslím, že tvůj chlap je teď jen naštvanej, přetaženej z práce a že mu to dojde až vychladne, že mu to prostě nějak přeteklo a tak jsi to odnesla ty. Neříkám, že je to v pořádku, ty jsi ta, která by v něm teď měla mít oporu a podporu, ale on to očividně nezvládl. Podle mě je opravdu ještě nezralý, což ale neznamená, že se do toho nedostane a že z něj nemůže být fajn táta. Je mu to asi bude dýl trvat a ty s ním budeš muset mít svatou trpělivost. Je to nefér, ale je to tak. Držím pěsti!

lubicaaaemmka
autor
12. dec 2019

@codal ďakujem. Asi najviac sa stotožňujem a tvojim názorom. Možno som naivná, ale nedokážem si predstaviť, že ma neľúbi. Vôbec mi to nejde do hlavy.

oli18
12. dec 2019

@h_petra napíš, keď budeš mať pekných 50 a manžel 65 😉

h_petra
12. dec 2019

@oli18 nezáviď 🙂

oli18
12. dec 2019

@h_petra nemám čo, ja mám -3. Ale natrápila som sa 😀

h_petra
12. dec 2019

@oli18 nerozumiem, čo máš?

oli18
12. dec 2019

@h_petra manžela máš +15 od seba, ja -3 od seba 🙂

h_petra
12. dec 2019

@oli18 aha, tak užívaj 🙂

oli18
12. dec 2019

@h_petra 👍 aj ty

simik22
13. dec 2019

Tak ma iného ;)

nusanka
13. dec 2019

@nika898 Veľmi rozumný názor! Jeden z mala ku ktorému som sa tu dočítala. Je veľmi jednoduché vzťah a muža odsúdiť. Po narodení dieťaťa sa menia obaja partneri. Všetko je o komunikácii a o spoločnom čase.

veronikastrickova
13. dec 2019

Bude dobre. Radšej teraz, ako sa potom trápiť ešte viac.

retatka
13. dec 2019

@h_petra Tak s tým by som sa nechvalila ,teraz je ešte fajn ,no príde do veku kde už ten rozdiel bude riadne citit a budeš mu robiť opatrovateľku.Kolko máte teraz rokov?

lubka87103
13. dec 2019
retatka
13. dec 2019

@oli18 Presne tak!Poznam to veľmi dobre,no za mna urcite neodporúčam ,ten rozdiel neskôr riadne citit .Ak teda nechce mu robiť opatrovateľku ..

adrianebrooks
13. dec 2019

@lubicaaaemmka Ked aj ešte zostane,dufam,že ho niemienite obskakovat a starat sa.Odomna by neuvidel teda už ani oprate ani navarene pre neho.Kedže nechce byť manžel aj vy sa tym padom zbavujete “povinnosti” ho obskakovať..Kedbyže aj zostava kvoli pohodliu domova,nech si uvedomi ake to bude ked si musi všetko urobiť a poriešiť sam

papinotata
13. dec 2019

@lubicaaaemmka to ste mali v 8.mesiaci svadbu?

lucyminarik
13. dec 2019

S takym muzom by som zit nemohla. Raz Ta lubi a raz zasa nie? Mne sa zda nevyzrety.

lubicaaaemmka
autor
13. dec 2019

@papinotata áno.

lubicaaaemmka
autor
13. dec 2019

@lucyminarik jasne, ze je nevyzrety. Len to sa ukázalo až teraz.

elena_c
13. dec 2019

@h2
@lubicaaaemmka
Presne toto si myslím aj ja... Niečo podobné som mala pred rokom.. Je mi to taaaaaak povedome, že by som sa kľudne stavila, že je to tá istá ženská... Ona je strašná sviňa...
Môjho strašne namotala, ako sa zamilovala a bla bla. A keď mi tehotnej s dvojičkami oznámil, že má inú tak ho odkopla... Ešte ho trošku naťahovala, hecovala ho proti mne, aká som sviňa prizivnicka a tak a potom ho odkopla a baví sa na tom ako ho manipulovala proti mne, že som takmer potratila z tých nervov... Dám ti tip do správy kľudne

h_petra
13. dec 2019

@retatka vies, takto ti to poviem 🙂
Moj stary otec ma 85 a ziadnu opatrovatelku nema ani nepotrebuje, zije uz takmer 17 rokov dokonca sam. Navari si, operie si, nakupi si, sam zajde k lekarovi, na prechadzku, dokonca je stale aktivny v klube dochodcov a vymeta vsetky tie ich party 🙂.

Nikde, ale naozaj nikde nie je napisane, ze raz nepride cas, kedy bude musiet robit "opatrovatelku" moj manzel mne.
Ja viem pocitat, a ked som sa rozhodla sa za nho vydat, vedela som, ze tych 15 rokov bude medzi nami navzdy.
Ale na nazory a argumenty o opatrovatelkach, vymenach plienok a podobne sa ja vazne nehram 🙂.
Nikto z nas nevie, co ho v zivote caka, vziat si rovesnika nie je absolutne zaruka nicoho. Ani spokojneho vztahu, ani spokojnej spolocnej staroby, ani toho, ze sa jeden z takeho vztahu neocitne v situacii, ze sa ten druhy bude musiet o nho starat.
Ja viem, ake uskalia pramenia zo vztahu s vacsim vekovym rozdielom, ale mne moj manzel za vsetky tie uskalia s tym spojene naozaj stoji. Len to s tou opatrovatelkou neberiem ako mozne uskalie 🙂. To naozaj nikto nevieme dopredu.

h2
13. dec 2019

@elena_c Ach, to mi je ľúto, že si to zažila na vlastnej koži. A ako to dopadlo? Happyend?

19mylittlepony83
13. dec 2019

@lubicaaaemmka nemohlo byt vsetko v poriadku ak ta po tak kratko case nelulubi. Urcite ma v praci nejaku bokovku

retatka
13. dec 2019

@h_petra Tak to je skôr výnimka tvoj starý otec,klobuk dole.Nevieme ako kto skončí ,pravda,no pri tom staršom sa to skôr očakáva.Az budeš mat 60 a on 75 potom môžeš robiť závery,teraz je moc skoro ,určite si ešte mlada.Sama to takto mam a za mna nie ,tak veľký rozdiel.

h_petra
13. dec 2019

@retatka ja zijem asi v inom vesmire, ale poznam prilis vela 75+ rocnych ludi, ktori vazne nepotrebuju opatrovatelku...
Ja nerobim zavery, ak si si vsimla, zavery si urobila ty 🙂.
Ja vnimam zivot realisticky. Pride co prist ma. Ci s rovesnikom, ci so starsim muzom 😉.

retatka
13. dec 2019

Tak ti gratulujem ,ja zase malinko ľudí a chlapov poznám čo by boli v tom veku sebestačný ešte ,väčšina už zomrela,aj z rodiny.Proste uvidis neskôr ,nepíšeš tvoj vek a ako dlho ste spolu ,ja už som vo veku /spolu sme 22 rokov/a som v takej situácii ,takze skôr to posúdim ja ako ty.Ja už by som to rozhodne nechcela.Ten rozdiel začneš citit neskôr ,presne tieto reči som mala ja ako ty ,no teraz vidím ako to v skutočnosti je.Za mňa určite NEODPORÚČAM