icon

Manžel nás opúšťa 3 mesiace po pôrode

lubicaaaemmka
11. dec 2019

Dobrý deň,
v piatok mi manžel oznámil, že od nás odchádza. Dôvod - neľúbi ma. Pred 4 mesiacmi sme mali svadbu, dcéra sa narodila pred 3 mesiacmi. Po pôrode bol stále stále v práci a na mňa prišlo popôrodné blues. Cítila som sa osamelá a robila som scény. Sme spolu siedmy rok. Snažila som sa ho presvedčiť, ponúkala som alternatívy, ako to zachrániť. Odmieta. Finančne sa o nás chce postará, aj za dcérou chce chodiť. Pýtala som sa, či má inú. Vraj nie. Je z neho workoholik, rieši len svoju prácu a biznis.

mircalla
14. dec 2019

@lubicaaaemmka Mam inak momentalne 2 kolegov s uplne malymi detmi. Travia s manzelkami vsetok volny cas a su im oporou. Deti si vyslovene uzivaju. Ked je ten tvoj zahrabany v praci (ci ktovie kde) a ma doma mladomanzelku a male dieta, priority budu niekde inde...Uz to, ze nie si s Vami je znakom, ze v poriadku to nie je. Mozno casom prehodnoti, ale nemozes na neho tlacit.

majkeel
14. dec 2019

Mlada, stary. Teraz mala pohreb kamaratka, 44r, mozgova mrtvica, 1 male dieta,... :(
Clovek by mal pocitat aj s variantou, ze vztahy nie su na veky, statistika dozitia zien a muzov je jedna vec a realita druhy - zivot sa neda planovat na 25/50rocnice …
Dve rozne povahy, dve osobnosti, cas, unava materialu, tendencia riesit dnes iba seba, zabuchnut rychlo dvere …
Zaujimalo by ma, ci nejake normalne lesbicky(ona s nou)/gayovia vydrzia spolu 10-20-30 rokov (ak jeden nie je z nich super bohaty, ze druhy zatne vzdy zuby a ustupi), ked to nezvladne par, muz a zena.
Treba zit teraz, nastavit zhruba pravidla a nepremyslat prilis do detailu, co bude o 20 rokov.

saskia_98
14. dec 2019

@majkeel u nas zaciatkom roka zomrela mlada 36 rocna na chripku a nechala po sebe mesačne dieta...
Zivot si treba baby uzivat a je jedno ci mas 20, 40 alebo 60. Nikdy nevies kedy nastane tvoj cas. Uprimne ja zijem pre moment. Nikdy som neriesila co bude o rok, dva, 5. Mozno preto ze mam len 21 ale uzivam si zivot. Ja som uz skoro o zivot prisla ako 15 rocna ked som mala autonehodu (celna zrazka) a ledva ma postavili na nohy, potom ako 20 rocna ked som si porodila vytuzeneho syna (tiez ledva ma zachranili) a od vtedy neriesim co kedy ako bude.. Jednoducho žij pre pritomnost, pre ludi ktorí su tu teraz, v tuto chvilu. 😉😊

matta308
14. dec 2019

@majkeel u homosexuálov to je (z môjho okolia) trošku inak, možno aj preto, že pociťujú ten "nedostatok" možností na ďalší vzťah. Poznám jeden pár, keby boli hetero, už sú dávno od seba preč, ale keďže majú menšiu šancu na začatie ďalšieho vzťahu, tak prehliadaju mnohé chyby u svojho partnera.🙂 a tak by to ale malo byť u každého vzťahu. Naučiť sa žiť aj s chybami toho druhého (Samozrejme ak mi fyzicky alebo psychicky neublizuje) 🙂

kikina84
14. dec 2019

@lubicaaaemmka toto prave riesi moj brat workoholik..aj on opustil priatelku po 8 rokoch vztahu teraz..som naneho nasrana..lebo uz patrila do rodiny..ale aspom ze jej to oznamil kym jej spravil dieta,lebo toto je sebecke..neda sa prestat lubit zo dna na den..😕 a musel to vediet uz pred 4 mesiacmi ako ste sa brali..nechapem na co to hrotil zbytocne..ja tych chlapov nepochopim..😔..kazdopadne ti drzim palce aby si to zvladla..nuz nebojuj ak ta prestal lubit..skor sa snaz najst si vlastnu cestu a sustredit sa tam..

mimibb
14. dec 2019

Ježiš baby.... "chlap musí mať hneď inú" ..... Ako keby sa život točil len okolo toho....... Každý sme iný.... Inak spracovávame emocie, inak sa vysporiadavame so stresom, s nátlakom - rovnako sa toto všetko mení s pribúdajúcimi skúsenosťami, vekom.... V 20tke reagujem inak na tu istú situáciu ako v 40tke....zaroven pri tomto všetkom je naozaj náročné žiť s iným človekom, ktory sa taktiež mení... Raz ste hore a raz dole, chvíľu sa milujete a v zapati si neviete prísť na meno...na vzťahu treba pracovať, treba si neustále hľadať cesty jeden k druhému, zamerať sa na to, co nás spája a nie na to, čo nás rozdeluje.... A keď sú deti, je to ešte náročnejšie..... Zbaliť sa a odísť je to najjednoduchšie riešenie... Útek pred zodpovednosťou, útek pred svojím pocitom neschopnosti... No nemusí byť vždy správne.... Keď ma človek viac času sa nad tým všetkým pokojne zamyslieť, prehodnotiť to... Zrazu môže zmeniť názor.... Sme ľudia... Učíme sa celý život....... Čiže podľa mňa, to bol z jeho strany skrat... Zúfalstvo... Hlavne, keď tie emócie nevie inak ventilovat....

krajcovicka
14. dec 2019

@lubicaaaemmka mnohým mužom sa chce láskať a hladkať, len keď majú “ svoju pohodu a náladičku” ja som si na to tiež musela zvyknúť.... no počas tehu mi to vyslovene vadilo, že je tak “ vychovaný” nepohladiť atď.... pritom viem, že ma miluje. U násto funguje tak, že keď ja vybuchnem a mám zlú náladu, nepríde, že by ma objal a dodal mi pozitivizmu, naopak nasaje moju beználadu a oduje sa aj on🤦🏽‍♀️, to sú chlapi.... no netrvdím, že je to tak všade. Do života prišla nová situácia, ked nieje v popredí len on a Ty, ale momentálne vaše bábätko, k tomu lomcujúce hormóny... únava...
Nie každý sa s tým dokáže vyrovnať hneď a s nadhľadom.... nezabudni! Spokojná mamička, spokojné dieťa a neposlednom rade i mužíček😉. Ja by som sa na Tvojom mieste pokúsila o harmóniu, lásku, odpustenie - ak nemá milenku a Ty ho miluješ, musíš vedieť sama, či sa Ti o to oplatí bojovať.... Ty sa musíš cítiť dobre, príťažlivo, prežívať a užívať si materstvo a tým i vytvoriť harmóniu domova s novým človiečikom❤️. Podstatné a najdôležitejšie je, že ste zdraví!!! Držím Ti/ vám palce!

lubicaaaemmka
autor
14. dec 2019

@h_petra ja 27, on 24. Tak keď človek niečo taketo zažije, je to obrovský úder pod pás, s ktorým sa ťažko, veľmi ťažko vyrovnáva.

olgad4
14. dec 2019

Fuuuuu .... obaja ste mladý, pochabý, každý chce to sebecké svoje. Na to treba veľa, veľa, veľa lásky, tolerancie a predovšetkým myslieť na potreby bábätka a potom to príde aj samé.

katrin21
14. dec 2019

@majkeel kolko rokov kolegyna brala antikoncepciu? Stavim sa ,ze brala..a dlhodobo...

h_petra
14. dec 2019

@katrin21 tak toto si si vazne mohla odpustit

katrin21
14. dec 2019

@h_petra a preco? Co take som napisala? Kazdy lekar ti povie,ze je to rizikovy faktor..
. Znamej kamoska ,37r teraz mala mrtvicu.. 20r ba antike okrem 2 tehotenstiev stale... povedali jej,ze to prispelo a okamzite ju musela vysadit..je to svinstvo,hovor si cp chces...preto by ma zaujimalo ci aj ta dotycna nebrala dlhodobo,o ktorej on pise
.

vierkainka
14. dec 2019

Môj osobný názor je, že niekoho ma.. Ale je to žena v takom strednom veku, ktorej vyhovoval mladý zajko... On sa možno aj zamiloval, cítil bezpečie a keďže si robila scény, mal v nej také utociste. On to chcel vážnejšie, ona nie. Ako tu už bolo v jednom príspevku spomenuté, musel sa jej pochváliť, že aký on je hrdina že ťa nechal a jej vyznal city. Tetusa sa zľakla, odmietka to posunúť do level vážny vzťah a on sa vrátil k tebe. Tvoj muž je ešte nevyzrete veľké dieťa. Verím že he pracovitý, aj dobrák, ale také veľké dieťa... Ty si tiež od neho trochu staršia, takže on ma mladšie baby asi nie je. No držím ti palce, len hlavne nenechaj so sebou mávať. Neibhajuj ho vo všetkom, zlož ružové okuliare a pozri sa smelo na realitu.Máš dieťa, musíš byť silná.. Pardon, ty máš dve deti.. Jedno bejbinko a jedno veľké. 😁Nevesaj hlavu,počúvaj rozum a až tak srdce.

h_petra
14. dec 2019

@katrin21 😁 ja neobhajujem antikoncepciu, neberiem ju 10 rokov a NIKDY brat urcite nebudem.
Ja viem, ze to moze prispiet aj napriklad cievnej mozgovej prihode, ale ten tvoj prispevok bol proste nevhodny. Zomrela mlada zena, absolutne netusis ty, ani ja, co bolo pricinou mozgovej prihody, ale ty sa ides stavit, ze brala dlhodobo antikoncepciu.
Blbe domnienky. A zbytocne. Nic o tom konkretne nevies.

h2
14. dec 2019

@katrin21 Vážne si myslíš, že nejaký chlap bude vedieť, koľko rokov brala antikoncepciu jeho kamarátka?

elena_c
15. dec 2019

@h2 no manžel sa vrátil k nám ale moc happy nie sme. Keby sme nemali hypotéku alebo keby som mala s 3 deťmi kam ísť, tak som dávno preč 🤷‍♀️ neveru by som ešte prežila ale ten spôsob... To bolo hrozné 😥

petram222
15. dec 2019

Tak podľa knihy päť jazykov lásky sa dá zachrániť aj to najhoršie manželstvo.
Treba si sadnúť a otvorene porozprávať čo vadí a chýba vám vzájomne a snažiť to postupne napraviť.

lubicaaaemmka
autor
15. dec 2019

@elena_c co sa udialo?

elena_c
15. dec 2019

@lubicaaaemmka ja neviem... Keď sa dozvedel, že čakáme dvojičky tak sa strašne tešil... Potom o 2 mesiace zrazu začal, že jemu sa skončil život, ešte si nič neužil a s 3 deťmi si už ani neužije,nikam sa nedostane a bla bla... Našiel si milenku, ona ho ešte viac nahuckala, že aký je on úbožiačik, ako ho ja vyciciavam, ničím, nútim ho starať sa o syna, ako si môže užívať a robiť čo chce...
No tak mi oznámil, že má inú že je to tá pravá že so mnou nikdy nebol šťastný a tak... Zaujímavé, že taký bol nešťastný, že druhé dieťa chcel on...
No ked mi to oznámil, tak milenka zrazu zaspätkovala, začala ho odstavovat, ale zato ho ešte huckala proti mne a nakoniec to že ho poslala do riti ešte aj zvalila na mňa, lebo som ju vraj všade ohovárala, aká je kurva (akoby nebola, žije z toho čo vytiahne zo ženatých chlapov, buď dobrovoľne alebo ich vyydiera že to povie manželke)...
Ked ho odkopla tak sa teda vrátil, ale správa sa akoby bol slobodný, bezdetny... Fláka sa, chodí neskoro domov, bohvie kde a s kým sa fláka... Navyše mi nedáva dosť peňazí, musím žobrať od jeho otca, on má a vnúčatám dá, ale je to trápne... Ja som na všetko sama, nevládzem už takto ale nemám východisko.. Nemám kam s detmi ísť... Navyše sa mi muž vyhráža že ak sa rozvediem tak mi nebude platiť, lebo on prizivnicku živiť nebude, q vezme mi deti, lebo som šialená... Ano,chodila som k psychiatričke ale kto by ju po tomto všetkom nepotreboval

calin
15. dec 2019

@elena_c je mi to velmi luto, co prezivas. Tvoje deticky budu znasat nasledky tvojho smutku. Porozpravaj sa s nim, ze takyto zivot nie je prospesny pre vase deti. On je podla mna velmi nestastny, ked dokaze tak ublizovat. Rada by som Ti nejak pomohla

sasanka605
15. dec 2019

@elena_c fúú to je tak smutné čítať co si napísala. Svokor by mu nemohol dat jednu výchovnu nech sa spamätá? Znie to tak detinsky ale rozprávanie asi na takéhoto chlapa nepomôže. Súhlasím s vyššie komentárom že musí byť asi veľmi nešťastný.

lubicaaaemmka
autor
15. dec 2019

@elena_c preboha živého. To co je za monštrum? To ako sa k tebe správa? Nemôžete ísť od seba aspon bez rozvodu? Ze by sa odsťahoval? Véd takýto život ta musí absolútne ubijat, ničiť. Nehovoriac o tvojich deťoch. Svokor by sa nemohol postarať, aby ste dôstojne žili bez psychického teroru?

veronikastrickova
15. dec 2019

@elena_c nemá šancu aby mu zverili deti. Nájdi si dobrú pravnicku a naozaj sa ničoho neboj, bude lepšie. Bez neho určite 🙂

77daniela77
15. dec 2019

@elena_c Ked by si sa rozviedla dostal by sudom stanovene vyzivne a platit by musel,takze sa ti vyhraza,lebo sa tohoto boji.Znicis sa takto,mala by si si premysliet co dalej.Nemas kam ist?Nema ti kto z rodiny pomoct?Byvas v byte/dome ktoreho vlastnikom je tvoj muz?Neboj sa,porad sa s pravnikom,ved je to psycho ten tvoj muz,utyra ta takto.

zuzanaam
15. dec 2019

Pozrite si spolu s manželom:

https://www.youtube.com/watch?v=1Y_C9YlQyT4
katrin21
15. dec 2019

@h2 no mozno kolegyne ano...bol to tip do plena..nechapem,naco to tolko riesis

katrin21
15. dec 2019

@petram222 neda...su chlapi,co sa ti na celu knihu vies co...aj moj je taky... neda na to.. napr. Aj kniha ako zmenit muza za 5 dni... precitas a vyskusas a nefunguje to na kazdeho... a este... prochytis sa pri myslienke,preco sa ty mas snazit, vyberat slova a on nic??

katrin21
15. dec 2019

@h_petra mozno niekomu zasvieti kontrolka,preto som to napisala.. kopec bab to berie roky a neriesi.. nerozmysla nad rizikami..mozno.ich osvieti.😊
A kedze tu piseme o niekom, ani nevieme o kom a nie je tu ani ziadny clen jej rodiny,tak absolutne nikomu sz tym neublizi a nevidim dovod,preco by som to nemohla napisat ako moznu dovod .
Druha moznost je neodhalena aneurizma.. aj to sa stava.

sasesoe
15. dec 2019

@lubicaaaemmka ahoj, dieta prinasa obrovsku zmenu do zivota. Tebe sa vela zmenilo, aj hormony robia svoje, aj to, ze sa ti zrazu zmenil denny rezim. Mozno ste mali dusnejsie obdobie a bol to jeho sposob ako na to "upozornit". Nemyslim si, ze je vsetkemu koniec, mozno je toho len na vas oboch vela. Skuste si to rozmenit na drobne, co kt vadi, co by sa s tym dalo robit. Niekedy pomoze aj taka "blbost" ako susicka do domacnosti al denne menu z restauracie 2x do tyzdna. Je to kriza, je na vas ako to zvladnete, moze vas posilnit al rozdelit.

somktosom84
Autor odpoveď zmazal