icon

Manžel nechce druhé dieťa

8. jún 2025

Och baby taká som z toho smutná… dá sa to vobec prijať? Od zaciatku mi hovoril že chce velku rodinu a teraz mame jednu 6m dcérku. Vždy keď navrhnem temu druhé dieta sa tomu proste úplne vyhýba mám pocit že druhé dieta nechce. Ja po deuhom veľmi túžim.. čo ďalej?

martin96321
10. jún 2025

No to je nonsens ze zastavaju muzovu stranu.....Nechapu ze Ty si si tu neprisla citat kde robis chybu,ale pre potlapkanie po pleci......Uz ani tu nikto nic negarantuje😎

martin96321
10. jún 2025
@lucia245

Mňa hlavne zarazilo to odmietanie sexu z jeho strany. To nie je v poriadku... A popravde som sa nestretla doteraz s tým, že by muž nechcel ďalšie dieťa. Pokiaľ nemáte finančné problémy. Veď matka musí vynosiť, porodiť a venovať sa primárne prvé roky života. Ja by som sa ho pokúsila rozhovorit, kde je vlastne problém. Ale bez nátlaku, so záujmom o jeho pocity a postoje.

@lucia245 Zarazilo Ta odmietanie sexu z jeho strany?😁 Vies ze ludia sa mnozia sexom hej? Ocividne nanho ide jemne,ked sa uz aj sexovat zlakol. Pises,ze zena musi vynosit,porodit,starat sa prve roky...........muz je medzitym niekde v podnajme? Pride naspat ked deti nastupia do skoly?????

zdenin
11. jún 2025

A to ho chceš silou mocou hneď? Ved si užite to jedno zatial. Potom budeš nadávať ze máš na krku 2 male deti. My mame skoro 5 rocni rozdiel chcela som trochu menej ale nedarilo sa. Druhe som mala v 32

betuskaa75
11. jún 2025

keď tu tak čítam tie komentáre, asi budem aj ja za tu zlú, ale úplne ti rozumiem, my ešte keď sme deti nemali, tak vždy hovoril, že chce 2 deti, že určite nechce jedináčika, a chce aby malo súrodenca, teraz máme 8 mesačnú dcéru, a je to podobné ako u vás, chlap zrazu už druhé dieťa nechce, presne ako píšeš, vyhýba sa sexu, a to som sa len tak zo srandy minule spýtala, kedy bude ďalšie, ja ani nechcem hneď, najskôr keď bude mať malá rok-rok a pol, ale on už teraz akoby s úplnou istotou hovorí, že ďalšie nie, a tak ako asi aj teba, tak mňa to proste trápi, povedala som si, že tému druhé dieťa zase otvorím, keď bude mať malá rok a uvidím čo bude, ale proste teraz mi to nedá spávať, že čo keď bude stále proti, pritom sme sa vždy tešili že budeme mať dve deti, aj to vyhýbanie sa sexu mi príde cez, veď používame normálne prostriedky a on stále, že čo ak náhodou a podobne, a to som mu vysvetľovala, že teraz hned nechcem aji ja, momentálne to už ani nemám silu s ním riešiť, ani ten sex... tak zostáva nám asi len chvíľu počkať, dať im čas, a dúfať že zmenia názor, držím palce 🙂

veronicka88
11. jún 2025

Ja som tvrdila 6.5 roka že druhé nebude😂tak ale už boli dvaja na mňa🥱aj syn aj manžel....a dnes neľutujem. Chlapi to majú ináč. On vidí čo je teraz a planuje v hlave čo bude finančne,s bývaním so všetkým. Do hlavy mu nevidíš. Buď trpezlivá. Okolo roka dieťaťa sa to všetko zlomí❤️

frzeiovn
11. jún 2025

Aj môj manžel túži po čísle 4. no ja sa neviem nejak ísť do toho...

frzeiovn
11. jún 2025

Opýtaj sa ho na konkrétny dôvod, či je to čas, peniaze, vstávanie, prebaľovanie...
Lebo väčšinu vecí robí aj tak matka...

lenka_vi1
11. jún 2025

Ku koncu roka už môže zmeniť názor on alebo kľudne aj ty keď uvidíš že tvoje pokojne bábätko zrazu v roku začalo chodiť a ty budeš za ním behať a nebudes mať ísť čas v kľude ani na záchod.

choco6
11. jún 2025

My sme boli obaja pripravený na 2 dieta po tom co prvý išiel do škôlky ja som si medzitým oddýchla v práci a teraz mame 4,5 roka rozdiel. Neviem ale moji synovia obaja okolo 2 rokov boli strašne nároční, neviem si predstaviť mat novorodenca v tom veku ani pri jednom. Teraz majú 6,5 a 2 roky a sú to partaci majú sa radi hrajú sa, ale aj naťahovanie o hracky hádky krik, menší kuse a búcha staršieho, hádže sa o zem, teraz odplienkovavame, no kde by som ešte stihla novorodenca 🤣 a tiež bol menší zlatíčko tak do roka

galadriel90
11. jún 2025

@autorka
To, ze 6m diets vam krasne spinka cele noci, sa môže zmeniť lusknutim prsta.. Nič nieje pri tak malých deťoch trvalé, stačí im malý nenápadný podnet a režim sa im môže prehodiť hore nohami. Tak isto nálada, zuby, prikrmy, obdobie vzdoru vas este len čaká, a skolkarsky biohazard co bude nosiť domov ani nehovorím. A to vám ešte ani chodí, na začiatky chodenia sa veru nachystaj, a odporúčam ti nie rozmyslat nad druhým, ale zabezpečiť domacnost radsej (sufliky, skrinky, detske poistky nainštalovať, zásuvky zakryť, nebezpečné predmety z dosahu, obsah políc, co najviac kobercov/vankúšov, zakryť ostré rohy atd...)
Úplne chápem tvojmu 35r muža, ved dovtedy mal celý život komfort a zachviľu bude utekať za malou a valat sa snou po zemi, ano, aj to bude ak už nieje.. U chlapov je toto hraničný vek, uz nevládzu ako keď mali 25, oni veľmi rýchlo prechádzajú do ležérne etapy života... Vidím to na všetkých 35+ otcoch maličkých deti.. Jeden mi dokonca povedal, ze by sa rozhodol inak..

ivik4
11. jún 2025

Ja by som Ta poslala z rozbehu vies kam 😄. Ale ja by som Ti ani nepovedala ze chcem x deti keby to tak nieje. Tvojho muza len ocividne prebral zivot s dietatom do reality a uvedomil si ze uz po dalsich netuzi a moze byt jedno ze mate dokonale kludne dieta ( inak je fakt male na to aby si to tvrdila) Nikdy by som si nerobila dieta skrz niekoho ineho, ani za svet. Ak by rokmi nechcel nepoviem a mozno by ste mali ist kazdy svojou cestou ak tak velmi deti ty este chces ale on nie

enusamt
11. jún 2025

Vidim tvoje rozhorsenie nad zastavanim sa tvojho muza a trochu ta aj chapem. Ale zas, nase nazory tvojho muzia nezmenia, tak je jedno, ci s tebou suhlasime alebo nie..
Ja by som si sadla s muzom a spytala sa ho, ako si predstavuje buducnost.. ci tam vidi aj druhe dieta a kedy cca..

Este otazka,.mali ste vobec este predtym odkomunikovanu otazku deti? Ci vsetko az za pochodu? Ked si prekvapena muzovym odmietanim...

Zas na druhu stranu treba muzovi dohovorit, ze nech ta neodmieta, lebo casom to vztahom riadne zamava.
Ved to, ze si sa ho opytala na druhe dieta, neznamena, ze vyuzijes kazdu prilezitost, aby si ho "dostala".. Ibaze by si tu temu nadhadzovala na jeho vkus az moc casto a preto dostal "strach"

simca06022011
11. jún 2025

mas 6mes dieta, klud... na dalsie mate cas a aj na zavery ohladom toho, ci chce/nehce.. ano teraz mas klud, pockaj o pol roka, rok, dva...vela 6mes deti je uplne kludnych :DDD nemas o tom este nai predstavu, tie tazke chvile este pirdu a ty keby si tam mala dalsie dieta napr. o rok, rok a pol, tak to uz take v klude nemas.. k tomu by si sa prost enestihala riadne venovat ani jednemu. A jasne mi je, ze si najdes xy vyhovoriek, preco urcite by to bolo v pohode a zvladla by si to... ako male dieta, dup dup... :D nedala, mam okolo seba super akcne zeny, silne, samostatne, a deti s rozdielom ledva 1,5roka maju a same povedia, ze to bola katastrofa, s placom chodila z vychadzky jedna s nimi, upachtena ako otrok, jeden maly, druhy chce na bicykel... proste nevies si to ani predstavit. Mne staiclo jedno, aj to caistocne jaslickovene, aj tak som mala co robit ked sme boli doma a cely den behali po vonku. S JEDNYM. Rezim si spravit, nieco ju naucit, venovat sa atd. A to mi dieta "krasne spinkalo", celu noc...

7lenka11
11. jún 2025

Nechápem niektoré komentare a obzvlášť, keď sa vyjadrujú mamičky, ktoré nikdy dve malé deti nemali. Autorka máš plne právo túžiť po druhom dieťati, sú ženy, ktoré chcú dve deti po sebe sami od seba a nie je to nič za čo by mali byť odsudzovane. Mam v okoli 4 mamičky, ktoré máme 2under2 a život ide ďalej, nikto z nás sa neruca. Jasne, že je to náročné. Ale zvládnuť sa to dá. Neboj sa, ani novorodenec a škôlkar nie je žiadna výhra. Neustale choroby, žiarlivosť staršieho, prispôsobovanie babatkovskeho režimu staršiemu a pod. dá tiež zabrať. Žiadny vekový rozdiel nie je ideálny.
Ja mam rozdiel 16mesiacov a dá sa to. Ale… budeš potrebovať pomoc. Môj muž lieta okolo deti najviac ako sa dá, k mladšej v noci vstával niekoľko mesiacov, aby som ja bola cez deň ok. Rodina chodila pomáhať nonstop a prvých 9 mesiacov sme mali 3x do týždňa platenú výpomoc do domácnosti. Vďaka tomuto všetkému mi prvý rok ubehol ako voda, nie som zrútená, vyhorena, nerozvádzam sa 🙃 staršia ide o pár mesiacov do škôlky a mne to aj začína byť ľúto, snažím sa preto užiť si tieto mesiace s dvoma deťmi ako sa len dá. Veľa veci je totiž o tvojom mentálnom nastavení a o tom, akú máš pomoc.
Ale SK to tvoj muž kategoricky odmieta, tak počkajte. Aspon ten rok a dovtedy sa aspoň o tom rozprávajte, čo vás čaká, ako to zvládnete, či máte pomoc atd.

gaabriela2212
11. jún 2025

Ani sa mu necudujem veď máte 6m dieťa a už riešiš druhé dieťa 🤦‍♀️ Počká ešte tak rok a potom začni túto temu a nie teraz .

zuzu11166
11. jún 2025
@ivec16

35 ze nie je najmladsi 😂… moj ma 46 a sa ma pyta ci ideme na stvrte…

@ivec16 toto aj mna prekvapilo,ze 35 nie je najmladsi...
Ja som mala 37,ked sa mi narodila dcera,a to kolko mal moj muz sa tu ani neodvazim napisat😁
Pravda je,ze to je moje prva aj posledne dieta,neskor uz by som skutocne do toho nesla.
No ja mam za sebou velmi nevydarene 1.manzelstvo,tak sa mi ten vek preto tak posunul.
Neskoro som stretla toho praveho muza🥰

sense
11. jún 2025
@lucia245

Mňa hlavne zarazilo to odmietanie sexu z jeho strany. To nie je v poriadku... A popravde som sa nestretla doteraz s tým, že by muž nechcel ďalšie dieťa. Pokiaľ nemáte finančné problémy. Veď matka musí vynosiť, porodiť a venovať sa primárne prvé roky života. Ja by som sa ho pokúsila rozhovorit, kde je vlastne problém. Ale bez nátlaku, so záujmom o jeho pocity a postoje.

@lucia245 tak zrejme má obavy že by bol sex len za účelom množenia, a áno máš pravdu žena vynosi, žena porodi.. ale od muža sa očakáva že rodinu finančné zabezpečí a ešte aby sa na Tom všetkom podieľal a znášal hormonálne výkyvy ženy...a chvíľkami aby sa bál aj pri hormónmi ovplyvnenie ženy čo len dýchať inak ako by to ona v danom momente chcela...

kaca222
11. jún 2025

Na dieťa treba dvoch. Keby ste pri 6mesačnom dieťatku obaja túžili po druhom, tak ok, smelo do toho (hoci v mysli by som si poťukala na čelo). Ale takto je na mieste naozaj počkať.

ravehami
11. jún 2025

Niektore si to tu po sebe aj citate?..ci len ten hnij zo seba iba vyklopite a idete prec?..premyslam co je horsie - ci to, ze pri kazdom topiku sa k rovnakemu obsahu staviate inak, alebo urazanie autorky alebo to neustale skatulkovanie deti, ze urcite to dalsie bude zle alebo bude “zle” aj toto, ktore ma aktualne len co jej zacne rast zub..alebo ze dve deti su makacka, ktora je iba zahul a nic ine…nedivim, sa ze decka su take ako su ked sa na nich furt len kazdy druhy rodic stazuje..

Pre autorku - skus to navrhnut okolo toho roka malej ako by si chcela otehotniet a uvidis 🙂 podla toho ako zareaguje sa bud porozpravate co sa deje a ako veci vnimate obaja alebo pojdete pracovat na druhom. Teraz nad tym nepremyslaj a dopredu sa nestresuj.

ja som tiez otehotnela ked prva mala rok (a to sme sa s muzom nebranili aj skor len to proste nevyslo) a kludne by som brala aj mensi vekovy rozdiel, za mna to je okej..vzdy mi prislo ze mam menej roboty s jednym ako dvoma a aj s dvoma ovela viac stiham :D

moravcikovalucia
11. jún 2025

Že nie je najmladší? Noo tak môj muž mal 33 keď sme malý prvé, a posledné zarobil ako 45 ročný.

ravehami
11. jún 2025

Dopisem a aj keby si mala 2pod2 tak to zvladnes aj bez pomoci a neviem coho..ak ti ma kto pomoct je to super!!!! Ak nema tak to nie je problem, nemusis byt automaticky vyhorena a vystavena..vacsina mamiciek u nas na ihre mali 2pod2 a neboli vobec take vyflusnute ako sa tu pise..jasneee zamidzujes si niekedy, su horsie a lepsie dni ale neni to ziadna katastrofa!..jedna bola vyhorena a furt hovorila ake ma zle deti a vobec neboli zle podla mna len sa skor utapala nejak vo svojej nespokojnosti mozno jemnej depresii, ktoru neriesila..proste strasne vela urobi prave hlava a ta dokaze niekedy vazit 1000 kil ale to aj s detmi aj bez

tatiana_08
11. jún 2025

Ahoj presne ako píšu baby daj mu čas. My sme to mali opačne. Môj manžel chcel druhé veľmi a ja som nechcela absolútne. To jedno mi dávalo zabrať a jednoducho som sa na to necítila. Bol trpezlivý a dal mi čas. Po 2-3 rokoch som začala aj ja túžiť po druhom a dnes máme krásne dve zdravé deti. Manžel zasa rype že chce tretie ale to teda bude chcieť opäť nejaký čas 😁😉 druhý syn má 8 mesiacov a teda absolútne si neviem predstaviť teraz ani myšlienku na tretie

malaopicka
11. jún 2025
@haraburdova

Ja mam tiez take dietatko. od 2 mesiacov prespana cela noc, zvladnuty rotavirus aj ockovania v pohode. Vsetci mi hovorili ze mam dokonale dieta. tiez som hned chcela dalsie ale po sekcii som musela cakat. a ako rak prisli prve narodeniny, prve kroky tam sa to rozbehlo. To dokonale dieta je stale dokonale ale ma energie jak keby som ju mala nonstop nabitu na 100% plus raketa v plienke, vystraja ze dovidenia, vsade uteka, kym jej nedam farbicky alebo knizku ani 5 minut neobsedi, proste je ako male tornado. Ma 18m. Akoze tak ti poviem ze mam co robit, nenudim sa ani 5 minut a neviem si predstavit ze by som bola prave teraz niekde v polke tehotenstva, nebodaj mala novorodeniatko, lebo pri tomto zivom striebre by ma asi piclo. Spanok sa nezmenil, papa ukazkovo, ziadne problemy nema, len to rozhodne nie je pasivne polrocne babatko ktore sa maximalne pretaca, sedi jak puk a kuka na hracky. Toto je zivel jak svina. A ano ne to zabava ale opakujem, drblo by ma keby jej mam stihat a do toho mat male babatko alebo byt v pokorcilom stadiu tt. Ten casovy rozostup bude idealny ked bude mat tak 2, 2,5 roka. Takemu dietatu vies uz volaco vysvetlit, samo vie nieco odkomunikovat, pri troche stastia uz neriesis plienky pre dvoch. 1,5 rocnemu mozes vysvetlovat do aleluje a bude sa dalej rehlit, lietat jak besne a vyvadzat nove nezbedy. A ano aj moj muz chcel dalsie a bol sklamany ze musime po sekcii cakat a teraz je velakrat rad ze to takto vyslo. Takze keep calm. Mozes povedat milion x ze na co si vsetko pripravena, realnu skusenost mas az ked to pride. Od zubov az po prve kroky, nehovoriac o prvom obdobi vzdoru.

@haraburdova u nás presne rovnako 🫣 keby som mala mať druhé, coz už nikdy mať nebudem (našťastie), tak by som si rovno dala prihlášku na psychiatriu. Prvého pol roka som nevedela, že mám dieťa, bola to absolútna pohoda. Kam som položila, tam bolo a ja som mala naozaj dovolenku. Teraz je to občas boj o holý život (môj, nie dieťaťa) 🫩

luba28
11. jún 2025

ty si pripravena na vsetko,lebo mas babky a sestru🙈 ty si rodic a ty sa budes starat ,ci ked to bude zle odnesies jedno babke ??,,omg ,,dobre tvoj muz rozmysla 👍 pockaj a uvidis sama,,cim viac budes na neho tlacit tym viac ho nebude chciet a sex mozno tiez nebude

radacak
11. jún 2025

Podľa mňa je to ešte veľmi skoro riešiť
Nám keď sa narodila prvá muž hneď točil o druhom..kočík som chcela ružový a že čo keď bude druhé chlapec..ok
Prešlo ho to veľmi rýchlo..potom dlho druhé nechcel,ja už som bola smutná s toho . Nakoniec máme druhé po takmer 14 rokoch..proste na to musel prísť správny čas... nechcela som taký veľký rozdiel ale tak čo už , netlacila som a tak sme sa potom spolu zhodli že už a malá prišla hneď na prvý šup,tak vravím že veľmi chcela ísť k nám ♥️po pôrode zas točil muž o ďalšom ale tak uvidíme,ja by som ešte chcela ale keď bude mať malá minimálne 3 roky a ja kým nebudem mať ešte 35..no uvidíme,nebudem hrotit som vďačná za tieto moje dve💗💗

galadriel90
11. jún 2025
@ravehami

Niektore si to tu po sebe aj citate?..ci len ten hnij zo seba iba vyklopite a idete prec?..premyslam co je horsie - ci to, ze pri kazdom topiku sa k rovnakemu obsahu staviate inak, alebo urazanie autorky alebo to neustale skatulkovanie deti, ze urcite to dalsie bude zle alebo bude “zle” aj toto, ktore ma aktualne len co jej zacne rast zub..alebo ze dve deti su makacka, ktora je iba zahul a nic ine…nedivim, sa ze decka su take ako su ked sa na nich furt len kazdy druhy rodic stazuje..

Pre autorku - skus to navrhnut okolo toho roka malej ako by si chcela otehotniet a uvidis 🙂 podla toho ako zareaguje sa bud porozpravate co sa deje a ako veci vnimate obaja alebo pojdete pracovat na druhom. Teraz nad tym nepremyslaj a dopredu sa nestresuj.

ja som tiez otehotnela ked prva mala rok (a to sme sa s muzom nebranili aj skor len to proste nevyslo) a kludne by som brala aj mensi vekovy rozdiel, za mna to je okej..vzdy mi prislo ze mam menej roboty s jednym ako dvoma a aj s dvoma ovela viac stiham :D

@ravehami starosti a výčitky ma len ten rodič, ktorý sa skutočne o svoje deti plne stará. Tebe ak materstvo pride ako gombicka, asi máš zástup ľudí na pomoc za zadkom... 🙂

zazka666
11. jún 2025
@balerina2025

ale deti maju rozne fazy a toto

''Ešte dodám že mame povahovo naozaj dokonalú dceru…od 3m spi úplne celu noc a každý naokolo mi vraví že Ame to najkludnejsie dieťa, naozaj je kludna krásne spinka a neplače takmer vobec takze tomu nerozumiem''

sa moze z mesiaca na mesiac zmenit. pockaj ked pridu zuby...a prve vzdory...

@balerina2025 a puberta!!!!

balerina2025
11. jún 2025
@zazka666

@balerina2025 a puberta!!!!

@zazka666 tej sa desime vsetci asi 🙈

7lenka11
11. jún 2025
@ravehami

@ravehami presne toto aj mňa napadlo.. polovica mamičiek sem príde nakydať, rozdať nevyžiadané rady a dovi-dopo.. popravde nechápem väčšinu komentárov, ktoré opisujú život s dvoma deťmi ako nejakú apokalypsu a že k malému vekovej ťrozdielu sa vyjadrujú ženy, ktoré nič také nikdy nezažili.. potom autorku zbytočne deptaju.. a komentare typu: počkaj veď prídu zuby, počkaj keď začne chodiť.. a úplný top je keď niekto tu kritizuje človeka za to, že ma pomoc.. to je absolútny strop.. kto sa nebojí popýtať o pomoc - zle je.. žena, ktorá je na všetko sama - zle je.. malý vekový rozdiel - zle je.. viac ako jedno dieťa - zle je.. zaujímalo by ma, kedy tu bude diskusia, v ktorej namiesto strašenia a nevyziadanych rad, bude konštruktívna debata.. MK ma často presviedča v tom, že polovica mamičiek tu čakala po pôrode modré z neba a pohodu s vylozenymi nohami.. pritom tie deti rastu, žiadne obdobie netrvá večne.. ani to babatkovske.. je to ťažké? Jasne, ale o dva-tri roky si s tým dieťaťom už uplne inde a poväčšine je to parťák na výlety, domáce prace, hry… ale to už nikto nespomína, lebo každý sa zacyklí na prvom roku a pol dieťaťa

katusik456
11. jún 2025

Obrovský nátlak ide z teba, vkuse mu to asi aj hovoríš a necíti sa ešte na to. A múdro robí proste venovať sa 2 deťom plnohodnotne 2 pod 2 roky je náročné, nejedna tu už písala, ako to ťažko zvládajú ale musia. 6 mesiacov je nič, viaceré mame dobre detičky, všetky sú dobre niektoré hlučnejšie, iné kľudnejšie. Vôbec nie ste starí na dieťa, to skôr keby on mal 50 a ty okolo 45 rokov a chceli by ste sup 2 lebo sme starší už. Nikto ho tu neobhajuje ale viaceré mame názor na to, že zbytočne skoro otváraš túto tému. Áno 6 mesiacov je dosť aby si mala sebavedomie že ako úžasne to ako mamka zvladas, ale vážne príde regresia, zuby, separácia úzkosť, vzdor, ešte väčší vzdor a to vôbec nestrašim😀 sama neviem čo bude nasledovať, syn ma 10 mesiacov a začína sa všade ťahať a miestami mám dosť ako rýchlo musím zakročiť, predvídať, zabaviť ho a toto robiť s bruchom? To by som musela byt udreta hormónmi aby som si to dobrovoľne spravila, aj keď mám syna dobruckeho 😀 ono sa hovorí že to druhé ti ukáže ake certisko vie byt, býva to tak, že druhé vooobec nie je také Easy ako prvé 😀