icon

Manželovi "udrelo" mlieko do hlavy

smutnalastovicka
25. jan 2016

Ahojte mamicky, prihlasila som sa sem, lebo mam dost velky problem a neviem kam z konopi. Kazdej dobre mienenej rade sa potesim. Mame trojmesacne planovane a chcene dietatko, uz pocas tehotenstva sa manzel malej venoval ako to len slo - spieval jej, rozpraval sa s nou, Co je v uplnom poriadku, keby sa ku mne nezacal spravat ako ku druhoradej bytosti - po prichode z prace ma pozdravil a hned si klakol na kolena a rozpraval sa s bruskom. Ked sa malinkej v brusku nieco pytal, tak ja som akoze za nu odpovedala na co sa ma on spytal, ze ci im budem skakat do konverzacie aj ked sa narodi. Ked ku mne prehovoril, tak len s kritikou. Rodila som sekciou a trvalo dva tyzdne nez mi manzel "dovolil" malu prebalit a prezliect si. Zobral si totiz volno, aby mohol byt s nou. Stale jej vravi, ako velmi ju lubi, mazna sa s nou, ked je doma, prebaluje vylucne on, lebo ja vraj kojim a on prebaluje. Ziarli, ked sa mala usmeje na mna a nanho nie, ked kojim, tak hlavu mi dava k malej, aj to mu snad vadi, ze on nemoze kojit. Pri odchode ma potlapka po pleci a malej hovori, ze jej este musi dat pusinku. Modre z neba by jej zniesol, mna v izbe totalne ignoruje, ked prevravi, tak len s tym, co som urobila alebo neurobila dobre. Nepamatam sa, kedy ma naposledy pobozkal na usta, pohladil alebo objal. Pred tehotenstvom s tym nebol ziadny problem. Od porodu som mu trikrat navrhla milovanie, slabo sa na moj navrh usmial a nic sa nestalo. Uz 5 mesiacov nic nebolo, nie z mojej viny. Ked sa chcem o jeho spravani s nim rozpravat, hovori, ze on o tom debatovat nebude. Som doma jednoducho osoba navyse a netusim, co s tym urobit. Este dve pikosky - v obchode si sadal, ze nakrmi malu a ja som mala utekat zohriat flasu pod teplou vodou, on tlacil pri odchode z obchodu lahky kociarik a ja som za nim drobcila s tazkou taskou... O manzela sa jeho otec nezaujimal, tak asi nechce byt ako on, no preco ignoruje ma, tomu nerozumiem, Co mam robit? Zmeni sa to este? Som len dojka, pritom vyzeram stale dobre, no mam pocit, ze muz ma uz nepotrebuje. Sme manzelmi 5 rokov a nechapem tej premene. Nasi si to samozrejme tiez vsimli a mamka vravela, ze je to chore ako sa sprava prehnane k malej a ku mne ako ku sluzticke.

mimla
25. jan 2016

@mima4 Ale mali by.

sono2
25. jan 2016

@janickadr konečne riadna rada!

janka95
25. jan 2016

Ach to naozaj nie je v poriadku. Ja mám zasa opačný problém, malý má vyše mesiaca a tato ho prebalil raz. Moc so malého nevšíma,predstavoval si to veľmi jednoducho počas tehotenstva. Tak držím palec nech sa niečo zmení, hádam ak u mňa sA to časom pohne iným smerom 🙂

pauliesivackova
25. jan 2016

A čo tak miesto písania na modrého koníka by si sa na to opýtala priamo jeho, že prečo to tak je...?

mimla
25. jan 2016

@smutnalastovicka Skús si prečítať túto knihu. Netvrdím, že realita je až tak desivá, ale prečítaj si a posuň aj manželovi: Margaret Atwood, Služobníčka.(The Handmaid's Tale)

vejula
25. jan 2016

@mima4 vieš čo ešte som tu nečítala taký prípad, že by žena nedovolila chlapovi dieťa prebaliť, že by sa rozprávala s bruškom a mužovi povedala aby im neskákal do reči... Ak žena nechce od novorodenca odisť ani na hodinu je to uplne normálne, pretože takto malé dieťa je prímarne závislé od matky, aj preto sa netvorí mlieko v prsníkoch otca ale matky. Samozrejme je super, ked si muž vytvára vzťah s dieťaťom, ale aby hlavu tlačil medzi matku a dieťa ešte aj ked ho dojčí, prepač, to je čistý prepipnak už... Toto nieje normálne.

marisola
25. jan 2016

ale ved aspon sa stará 🙂 no nie ?len prečo teba odvrhuje ?to je divné..možno sa mu nezdáš taka vyborna matka,alebo čo..a sex prečo nechce ?no muži vacsinou po porode nechcu sex,lebo sa boja,že ubližia zene,preto možno.
a je to aj tym zakorenenym v nom,že otec sa nestaral,tak chce byt skvely tatino,ale v konecnom dosledku je to skvely otec 🙂 radšej ako keby sa mal na male vykaslat 🙂

modryponik
25. jan 2016

Nem normalne. Keby ze mam take dobre nervy, tak by som mu malu nechala, nech sa o nu stara tak ako zena t.j. nech jej perie, zehli, krmi, vstava ku nej 5x za noc, ked tak vsetko vie. Ti garantujem, ze by to nevydrzal a by ho to preslo jak psa motor. Alebo by utekal k mamicke po pomoooooc. Normalne som sa... ja by to bila. Urcite to nie je normalne. Drzte sa a pevne nervy. A hlavne sa nenechaj deptat v zmysle, ze si neschopna. Manipulantovi sa musis vzopriet, ukazat, ze sa nebojis. Hrdo, ved sme zeny. Mame byt na co pysne. Neodvodzuj svoju hodnotu z nazoru cloveka, nikto ta predsa nepozna lepsie ako ty sama.

charity
25. jan 2016

@smutnalastovicka Nie je pedofil?

vejula
25. jan 2016

@mima4 a žena po pôrode je naozaj tak hormonálne nastavená, že v prvom rade naplna potreby dieťaťa. Takto príroda zariadila, kvôli zachovaniu druhu, lebo ak by sa samica vykašlala na mladé a išla si po pôrode po svojom, tak by to malé proste zahynulo. PReto matka od novorodenca len tak lahko neodíde a ano aj to srdce jej puká, pretože mádra príroda vie, že dieťa je na nej závislé... (príroda a hromonálne nastavenie ženy ešte nestihlo evolučne zareagovať na výrobu umelých mliek 😀 takže stále počíta s tým, že prítomnosť matky je nevyhnutná k prežitiu potomstva) Toto sa nedá provnávať. Rovnako, ako muž nemá v tehotenstve ženy tehotnenské nevolnosti, tehotenské nálady atd... tak isto hormony 😉

marisola
25. jan 2016

@charity preboha ...ešte viac pani zakladateľku magor...to čo je za otázka,snad asi zo srandy...
prečo by mal byť pedofil?
je prehnane starostlivý a preplo mu iba po porode,to je celé.

pauliesivackova
25. jan 2016

@charity tak ty si dobre chorá, zatože má rád svoje dieťa nie je hádam pedofil...

charity
25. jan 2016

@marisola
@pauliesivackova V okamihu otehotnenia sla partnerka na druhu kolaj, dieta sa stalo modlou uz v brusku. Uzurpoval si len pre seba starostlivost o plienockovu oblast dcery a sex s dospelou partnerkou mu zrazu nechyba uz sedem mesiacov... Kto vie preco ma napadla prave pedofilia...

lubica285
25. jan 2016

Akoze toto mi pride chore. Je super, ze sa tak venuje dcerke,kolki chlapi pridu z roboty a o dieta nejavia zaujem,ale toto? Skus sa s nim.porozpravat. ved ty predsa nie si vzduch, teda tak mi pripada, ze sa k tebe sprava. Mozno by bolo dobre, keby aj tvoja mamina, kedze si to vsimla, mu to nejakym sposobom nadhodila. Ved to nie je normalne chovanie. Ty kojis a on prebaluje? Nech mi dva tyzdne nedovoli nic robit okolo malej tak by som ho asi pekne poslala. Moj sa tiez tesi na maleho, ze bude pomahat atd., ale zas urcite to nebude tak, ze nic nebudem robit. Budeme si pomahat navzajom. Moc Ti drzim palce, aby sa vsetko zmenilo - k dobremu. Pevne nervy.

pauliesivackova
25. jan 2016

@charity takto mlieko udre do hlavy žene bežne a tiež odsúva manžela na druhú kolaj a nikto ju vtedy neupodozrieva z pedofílie.... je to choré ale z iného hľadiska, tam bude v hlave nejaký blok, kvôli jeho výchove...

majrab
25. jan 2016

No baby raz bol takyto pripad v jojke v Sudnej sieni, ze muz sa spraval ako mamka proste to prehanal,az to doslo do stadia,ze sa s nim zena chcela rozviest lebo jej nedovolil pre malu vybrat ani saty kazdy den jej ich vyberal on. A ked sa rozviedli a dcera ist k malej tak sa zosypal a o male uz nejavil ziaden zaujem

jabadaba
25. jan 2016

@smutnalastovicka aky mal tvoj manzel vztah k zenam ako takym? Vratane teba? Mne sa totiz jeho spravanie, ta jeho zmena, vobec nepozdava. Muz je muz a pokial zenu vnimal zdravo predtym, mal by ju aj po narodeni dietata. Isty ohlad a respekt voci zene po porode je na mieste, slusny muz pocka az zena sama citi, ze je cas...no toto nie je vas pripad, podla toho co pises, Ty paradoxne javis zaujem a on nie. Starostlivost o babatko zo strany muza je velmi fajn, podelenie si opatery padne dobre. U vas vnimam extrem. Akoby momentom kedy si splnila jeho tuzbu po potomkovi, tvoja uloha pominula a uz sa zameral na objekt svojej tuzby. Nie je to velmi zdravy postoj a asi by som mu navrhla najpr v rozhovor, potom asi aj odbornika. Niekde ten pes zakopany je.

marisola
25. jan 2016

@charity myslím,že to strašne negatívne vnímaš.na to môže byť dalších milion yvsvetlení.preboha prečo pedofília,nemsieš hned na to najhoršie myslieť a zakladatelku totálne domotať...chuderka..
jej muž proste ju odstavil na druhu kolaj,lebo ma vytuzene babo.možno mu preplo,alebo je psychicky chory,alebo len chce byt dobrym oteckom,a ty hned z neho robíš psychopata a uchyla,kriste

bmuller
25. jan 2016

@marisola akoze pedofilia hadam hned nie, ale ked zenu nepobozka cele mesiace ani na usta? mozno to autorka vidi prilis depresivne, ale take veci by si snad nezvelicovala (resp.v tomto pripade nezmensovala). no sapat sa po nej kazdy den mozno hned ako znak lasky nemusi, moze byt ohladuplny co sa sa poporodnej intimity tyka, ale to by jej snad povedal, alebo by sa jej opytal, ci sa citi pripravena atd. ale nielen z pohladu sexu, ale ked vravi, ze sa nezaujima o nu ako o osobu, tak to asi pekne - a "normalnych" manzelov ani bezne a normalne nie je... euforia z babatka je urcite krasna, ale bral si ako partnerku zenu, a nie dceru.
@smutnalastovicka fakt by bolo zaujimave natocit jeho spravanie "skrytou kamerou", potom sa na to objektivne pozriet, ci to naozaj vyzera tak "superotcovsky" alebo anti-partnersky vyzera, a snad zajst do poradne alebo tak... (ps. neviem, ci ste s muzom veriaci, ale ak ano, tak pre manzelstvo/rodinu existuje iste mnoho dobrych knih ci odporucani, ze naozaj je prvotna partnerska laska a na zaklade nej laska k detom, mozno by muz po precitani pochopil..). good luck!

marisola
25. jan 2016

@bmuller nie sme tam,preedsa nemôžeme hodnotiť z pohľadu zakladatelky,možno je len precitlivelá,a preto to tak vníma,na vštko eixtsuje iné vysvetlenie istotne.pedofila by hádam preboha spoznala už na začiatku vzťahu ! a nie po narodení dieťaťa až...možno to len ona citlivejšie vníma

bmuller
25. jan 2016

@marisola no ved jasne, ze nie hned niekoho podozrievat z extremu (malo pravdepodobneho, no bodaj by sa taki nikdy nikde ani nevyskytli!). nikomu do hlavy nevidime, ani autorke, ci neberie situaciu prilis precitlivene, ale ani jej muzovi, ci sa mu svet nezredukoval na uzasnu dcerku a "vsednu" manzelku berie ako doplnok domacnosti. 😖
ale ked to trva dlhsie, tak nejaky pohovor by nebol odveci, ved zienka ma trochu "pravo" citit sa po porode a pri starostlivosti o dieta docenena (ako zena, nielen ako matka)... mozno je to len jej pocit, ze tomu tak nie je - ale mozno by sa jej chlap mohol viac posnazit spravat, aby sa obidve jeho zeny citili ako princezny, snad ma na to dost muznosti a lasky, ved to zas tak vela namahy nestoji... 😝

zana0077
25. jan 2016

@smutnalastovicka... Pride mi to trosku smiesne, ptepac, ale pripomenula si mi jednu ukazku z filmu, kde pride manzel domov k zene a prihovara sa jej kozam sposobom...jeeej, ako ste sa mali, chybali ste mi, ninininiiii, kozenky...pozrie na zenu ako na strasidlo a sucho poznamena, cau, vecera navarena? Alebo nieco v tom zmysle 😀
Sama sa staram o styri detochy, viem, co je to byt na vsetko uplne sama...taky chlap by mi na chvilu asi bodol...na chvilu... Ten moj mi po case liezol na nervy uz ked som ho zbadala vo dverach a ver, ze prebalovanie, krmenie a prechadzky s detickami sa nekonali ani vo sne...leda tak v jeho nocnej more 😉 ale k veci... Pride mi to ako boj o nejaku hracku...malinka je vasim stredobodom zaujmu... Ty si s nou cely den, mm chodi do prace...porozpravajte sa a podelte si starostlivost o malu nejako rozumne...daj malu manzelovi ked pride z prace a ty sa chod vyspat, zrelaxuj, okup, proste welness domaci 😉 sprav zo seba vasilisu prekrasnu, nech nevypadas ako to strasidlo ako to vacsina z nas pozna...🙂 (vytahane ceplacky, na tricku kruhy od mlieka, pod ocami od nevyspatia,vlasy strapate, zuby neumyte lebo nestiham..😀 😀 trochu prehanam, ale vies...😉) on nech sa malej zatial nabazi kolko chce... A ked este aj potom sexualne zastrajkuje aj napriek takej krasnej zene aku ma doma, tak mu uviaz zasteru, zmiesaj v miske hrach so sosovicou, napis zoznam nakupov...a chod sa zabavit niekam...k vasim, s kamaratkami...proste niekam kde zresetujes hlavu a na nieco rozumne prides...neboj sa, mala to bez teba chvilu s ocinom vydrzi a tatinovi tiez dojde co ma doma...dve zenusky nezvladne? 😉

angela5
25. jan 2016

@smutnalastovicka moja mama hovorila, ze aj moj otec sa takto spraval podobne, ked som sa narodila (prvorodena a planovana).. Ale ono sa to casom zmeni, neboj... pri mojej sestre to uz bolo ine..

moschin0
25. jan 2016

@smutnalastovicka tak nemas to jednoduche, to musim uznat, ja by som sa uz zosypala a riesila to hystericky, ale to asi nic nevyriesi. ale toto ak nepomynie same, tak asi vyhladat pomoc odbornika. a netrestaj ho tym, ze ho nechas sameho alebo sa budes vyhrazat, ze odides, toto v jeho pripade, nie je asi pre neho trest:( drzim ti palce!

uhnakova
25. jan 2016

Skus spravit nasledovne: odsaj materske mlieko, nachystaj do flias a vytrat sa na cely den. Muzovu "vyzivu" absolutne neries. Vratis sa totalne oddychnuta a manzel bude tipujem vcelku pouceny. Pripadne to kludne urob niekolkokrat, az kym ho ten hyperzaujem o dcerku neopusti 🙂

cottonwomen
25. jan 2016

fajna tema, klobuk dolu 😎

modryponik
26. jan 2016

Zeny trochu na odlahcenie, sa na tom rehocem 😀 skoda, ze to nelapil aj spominany

https://www.youtube.com/watch?v=1FBuphlJPbA
luciannka83
26. jan 2016

@ivca88 páčia sa mi tvoje názory 🙂 až by ma jeden zaujímal na môj problém 🙂

ivca88
27. jan 2016

@luciannka83 neviem či správne chápem 🙂 😀 ale ak potrebujes poradiť tak kľudne napíš IP 🙂

sono2
3. feb 2016

@modryponik to hrá nehrá to ten chlap😁😁? Ale pobavilo velmi 😀 😀