icon

Manželstvo a spánok: Nechajú vás muži oddýchnuť si?

25. dec 2023

Zaujima ma ci Vas necha muz rano - aspon ked je vikend alebo sviatok - vyspat sa? Mne ten moj povie,ze on vzdy vstava do prace,ze je unaveny,a ked mu poviem,ze aj ja som a nevladzem, tak on mi na to,ze ja si mozem hocikedy pospat cez den,ked dieta zaspi ( ma cca 2r. a spi vacsinou na prechadzke 🙈 takze to je blbost). Potom mu poviem,ze by to mohol urobit aspon raz za mesiac, ze ini muzi to tak robia,ze nechaju kus zeny vydychnut a on mi na to odpovie,ze ked sa mi nepaci, mala som si twda radsej zobrat misa/ fera/jura.
Ako to je u vas? Ked mi zacnete gratulovat k vyberu musim dodat,ze sme spolu skoro 15r, a pred dietatom sme nic take nemuseli riesit, taj som nemala odkial vediet,ze to bude takto.
Pride mi,ze cim je starsi, tym je z neho vacsi sebec. :(

nwnw
26. dec 2023

Spim s detmi na obed v posteli. Spanie v kociku som zatrhla po prvych 3m lebo neznasal kociar. A vstavam vzdy ja a robim ranajky (cez tyzden on odchadza o 5:00 ) Chlap vecer kupe deti.

tiika
26. dec 2023

Áno, nechá ma vela veľakrát. To vstávanie, starostlivosť o dieťa je spoločná s mužom, mali by ste si ju rozdeliť.
O kolkej dieťatko vstáva? O kolkej chodíš ty spat?

3petka
26. dec 2023

Áno nechá. Veľmi dobre vie že to nie je až take jednoduché s tými deťmi takze keď je doma a je on oddýchnutý (má ťažkú prácu) tak ma nechá pospať.

domka222
26. dec 2023

Nie. Od narodenia vstávam len ja a nikdy som na obed nespala. To som si buď oddýchla, upratala,alebo sa hrala so starším.

zuzuliennka1
26. dec 2023

a co tak zacat spavat poobedny spanok doma? 2rocny uz nie je babatko, co si pospinka v hlbokom kociku na cerstvom vzduchu. preco vonku?

vilma7
26. dec 2023

Moje deti nikdy skôr ako o 07.00 nevstavali, takže dovtedy som bola vcelku vyspatá. Manžel pracuje na 3 smeny, takže nechám vyspať skôr ja jeho. Lebo často spi oveľa menej ako ja a ma oveľa ťažšiu prácu ako ja.

autor
26. dec 2023

Zeny, napisem hromadne. Napisala som,ze vacsinou spi vonku. Ked musim doobedu nieco vybavit a ideme von, proste vzdy zaspi, je to taky spachtos. Inak nema probltm doma spat v postielke , len ked aj spi treba pratat, varit, prat alebo zbierat pradlo, umyt riady ( mycku nemame,) proste xy veci treba spravit..ved ja som nechvela aby vstaval s nim kazdy vikend, ale aspin vtedy, ked som chora... Dieta vacsinou vstava okolo 6 rano. Muz vstava do roboty cez tyzden o 6.30 ,doma je o 16.30

autor
26. dec 2023

Niektore mate super empatickych muzov, to sa dobre cita. Niektore to mate asi podobne ako ja.. ale este zeby ani pocas choroby si clovrk nemohol pospat a este aj vstaval v noci dakedy 3-5x, lebo ten druhy " nevie ci vstane, lebo je unaveny alebo dieta nebude pocut" a ked ho clovek budi ,tak nevstane, ale sprava sa ako malomocny, tak to ma uz sere teda. Ale tak ci tak by som musela vstat ja, lebo plienku vymenit "nevie" alebo by mu to "tak dlho trvalo,az by sa dieta zobudilo"...

konikkon
26. dec 2023

Áno nechá má pospať si. Ale ty môžeš dvojrocnemu dieťaťu povedať, že na prechádzke sa už viac nebude spávať, daj ho do postele a spi s ním.

tamta
26. dec 2023

Moj muž robí pondelok-piatok a ano, víkendy sa snaží malu si ráno zobrat. Ja ju ešte nakojim a potom je jeho aspoň na hodku-dve a mne to veľmi pomôže aby som následne zvládla fungovať. Cez týždeň samozrejme nie, je to všetko na mne, cize fungujem na spánkovy deficit a tesim sa na víkend 😃 tieto sviatky (a mužova 2 tyzdnova dovolenka) je sviatkom aj pre mna 😊

zuzuliennka1
26. dec 2023

zo zaciatku som to tiez tak robila, syn zaspal a ja rychlo popratat, navarit, prat,… toto by som pochopila ale pri par mesacnom dietati, ked som sa neskor nasilu “ucila” si naozaj oddychnut a nenahanat domacnost pocas dennych spankov, ale vyuzit to fakt na oddych a energiu na zvysok dna a najma na nocne dojcenia a vstavania,…… ale prepanajana 2rocne?
keby si neuviedla vek, a napises toto - tak si poviem, ma parmesacne babo, no neupratuj, nevar, pospi si doma s nim. 🙂
ale ty mas 2rocne, spi vonku, a ked zaspi doma, ty praces, varis,… a ked je hore, co robite? to si si nenasla za dva roky rytmus, ako to vsetko postihat?

sparrows
26. dec 2023

Niektoré z vás sú slobodné matky v manželstve a je to dosť smutné

terry658
26. dec 2023

Pri prvom a druhom ani veľmi nie. Pri treťom si už nenechám skákať po hlave. Už tretí deň s ním spí manžel v noci a ja mu ráno s kľudom angličana poviem ako som hrozne unavená 😂 lebo on mi toto robil celých 5 mesiacov.

terry658
26. dec 2023

@zuzuliennka1 moje deti do 3.5 roka boli v noci 8-12x hore, takže nie každé dvojročné musí prespať celú noc.

zuzuliennka1
27. dec 2023

@terry658 pisem o niecom uplne inom…

autor
27. dec 2023

@zuzuliennka1 v tejto diskusii ide uplne o nieco ine,co si evidentne nepochopila. Nechaj tak.

autor
27. dec 2023

@terry658 dakujem za pochopenie :*

autor
27. dec 2023

@zuzuliennka1 myslis vazne toto,hej?? Parmesacne babo skoro cely den spi! Ved to som stihla este aj napiect...Nechapem niektorych,co nestihaju pri kojencoch. A to som este odsavala 8x denne po 20min. Cim vacsie dieta ,tym to je narocnejsie. Ked sa dieta boji vysavaca ,az ma z toho zachvaty,ako mam vysavat napr?? Vobec nevidis do uzadia tohto celeho,ale hlavne,ze si mudra ako radio. Tu ide o zapojenia otca do toho celeho a nie riesit,co ja stiham a nestiham.

autor
27. dec 2023

@terry658 dobre mu tak 😉

terry658
Autor odpoveď zmazal
terry658
27. dec 2023

@zuzuliennka1 ni ak niekomu dieťa vstáva 12x za noc tak cez deň toho veľa neurobí,lebo je v režime prežiť. Tam neexistuje, že spravíš si nejaký režim ako to zvládnuť. Tam si spravíš iba plán ako prežiť. Čiže robíš len nevyhnutné ako navariť, najesť sa.

sonnenshein
27. dec 2023

@marianarem U nas tak isto ako u Vas. Naviac, manzel si zvykne zdriemnut aj cez den, ja zial nemozem, chytila by som migrenu.

bluka2
27. dec 2023

Moje obe deti vo veku 2r. pochopili, že sa majú zabaviť ráno kým vstanem bez problémov. Skus…

zuzuliennka1
27. dec 2023

to je jedno, otazka rovnaka - dieta ma DVA ROKY, to si si doteraz nevedela zariadit? aby sa viac zapajal otec, alebo aby si si ty nasla s dietatom rytmus? tvoja obhajoba nestihania a unavy stoji na tom, ze ked dieta spi a ty by si mohla oddychovat - nemozes, lebo spi vonku. dvojrocne. vonku. tak to zatrhni, spite doma.
a ze si za dva roky nedokazala naucit a zapojit chlapa, k tomu sa nevyjadrujem

zuzuliennka1
27. dec 2023

@terry658 ale 2 rocne deti nevstavaju 12x za noc🤦🏼‍♀️ toto nie je debata o novorodencovi, ale o "hotovom" 2rocnom dietati. za dva roky si nenajst rezim a rytmus aby stihala a oddychla si, resp. aby sa uz davno angazoval aj chlap (pri 2rocnom) je prinajmensom divne

zuzuliennka1
27. dec 2023

autorka - skopirujem tvoje slova: Napisala som,ze vacsinou spi vonku. (preco? zatrhni to, spite doma, teda on, a ty si oddychni, nie pratat, zehlit,.. oddychnut. tych "xy veci ktore treba spravit" mas len ty vo svojej hlave, na ukor samej seba. nauc sa to menezovat cim skor lebo ked o rok pojde do skolky a ty praca a roboty doma ta pocka 2x tolko, tak sa zblaznis

lujza123
27. dec 2023

Samého od seba ho to vôbec nenapadlo, musela som si to doslova vydupať. Každý víkend v nedeľu (sobota bola jeho)
Prvu nedelu ma protestne budil s hlúposťami kde ma mlieko, kde ma plienky tak som mu to najbližšiu sobotu vrátila už od 6.00 “kde ma plienky, kde ma mlieko” pochopil.

Celkovo môj ex mal takúto priblblu výchovu z domu - žena služkostroj a muž hotový poloboh ktorý milostivo daroval spermie a tam jeho funkcia rodiča skončila.

Pre mna to nebol argument “ja chodím do roboty musím si oddýchnuť”, pre mňa je táto veta výsmech a provokácia. Lebo ja som si asi cele dni asi šparala v nose a sledovala telenovely nie? Dieťa náročné, uplakané, koliky, v noci veľakrát hore a pánko si musí chúďatko oddychnut 🤦‍♀️
Sorry ako, oddychoval si ako slobodný, dieťa si chcel tak sa staraj

lujza123
27. dec 2023

Teraz čítam ze ty si si chcela výnimočne pospať lebo si chorá a ani to ta nenechal? Ach bože

Mňa tieto smutne témy vzdy vracajú do 1 roka života mojej dcéry, dieťa vedome splodené a vytúžené (dokonca viac ním ako mnou) po 9 tich rokoch vzťahu.
Ex sa začal správať ako sebecky idiot, všetko som si musela vydupavat, hádať sa, prosiť, kričať. Aby ju postrážil, aby ju prebalil, vzal von, doma s niečim pomohol. Veru aj chorú ma s ňou nechal samu paznecht jeden

Akože on sa to za ten rok hádok postupne naučil a stal sa z neho normálny rodič ale mne sa tým úplne zhnusil.

terry658
27. dec 2023

@zuzuliennka1 ako som pislaa vyššie obe moje deti vstávali do 3,5 roka 8-12x za noc. A potom zo dňa na deň začali spávať celú noc.
Prosto niektoré deti sú náročnejšie. Moja švagriná má deti, ktoré keď nechá sedieť na gauči tak ostanú na gauči. Ja keď som dala dieťa na gauč bolo tam presne 22 sekúnd a už bežalo inde. Len pretože ty si mala skvelé deti pri ktorých sa všetko dalo stihnúť neznamená, že žena čo má náročnejšie deti zlyháva.

zuzuliennka1
28. dec 2023

@terry658 a pise vobec autorka niekde o tom, kolkokrat vstava jej dieta? myslim ze nie, takze je to aj tak irelevantne.
ona ma iny problem