icon

Manželstvo po pôrode

zuzik4884
2. feb 2013

Prosim da mi niekto daku radu uz neviem ako dalej, Zijeme s manzelom s rodicmi pod jednou strechou, maly sa narodil bolo vsetko ok vsetko sa kazilo,hlavne nezhodi s nasimi,a manzel bolo z toho podrazdeni ze neni vo svojom,nemame skoro uz vobec sex, pred tym aj dva krat do dna a teraz raz za dva mesiace uuubohe,,,hadali sme sa stale na blbostiach aj hadame,raz sa mi dokonca stalo ze som chcela druheho muza bola som z toho znicena,lebo manzel sa mi vobec nevenuje ani lubim ta bozky, je mu trapne ze pred detmi nie,potom sa nam narodila dcerka som myslela ze sa to zlepsi neplanovane,no ach jaj sme na tom istom hadame sa dost za veci lebo chcem aby mi pomhal a on sa hneva ze naco ho volam ked to zvladnem sama...a kedy ho mam volat? sak su to aj jeho deti..nik mi nepomaha som na deti sama a smutne je ze ani rodica :(..od kedy sa mala narodila tak ju moj otec zobral dva krat na ruky na 2 minuty a to ma uz 7 mesiacov,,manzel sa boji mat sex lebo sa boji ze otehotniem a este sa vsetci do nas navazaju ze dufam ze uz dalsie nebudeme mat.. sme spolu 6 rokov..uz to budu 3 roky co sme zobraty a viacej som plakala ako bola stastna,,,aj som sa vela krat o nom rozpravala co ma trapy ale on nic ze neni vo svojom..a konec..idem si dat teraz antikoncepciu mozno sa daco zlepsi..neviem uz fakt nemam ani kamratku normalnu nic..nanic len deti ma drzia moje zlaticka,,a myslim na druhych muzov koneeeec

cecil36
3. feb 2013

@zuzik4884 a este ozazocka. To druhe babo nemohlo chvilku pockat?

nikolet_89
3. feb 2013

@zuzik4884 tak potom ma napada iba jedno...my tiez zijeme z rodicmi nieje to ideal...ale zvykame si stale...mozno ti to pride drasticke, ale ja by som manzelovi povedala, pozri je to takto a takto...nasa sytuacia je takato a bohuzial nemame sa zatial kam pohnut...ked sa ti to nepaci tam su dvere...on si rychlo uvedomi, podla mna ta miluje a aj deti, len jednoducho je toho na neho moc, stale mat za ritou svokrovcov, do toho vase problemy aj mu rozumiem trochu moj muz to ma tiez tazke...hypoteka vo vasom pripade tiez neprichadza do uvahy vsak z coho by ste ju platili to je jasne....ale ak sa mate hadat a byt nervozny nevychadzat spolu tak by ste mozno mali skusit byt niaky cas od seba aj koly vam aj koli detom...deti budu mat radsej spokojnych rodicov ako vacsne nasrdenych a nervoznych...

zuzik4884
autor
3. feb 2013

musime daco vymysliet s tym bytom lebo sa zblaznim

zuzik4884
autor
3. feb 2013

@cecil36 neplanovane

nikolet_89
3. feb 2013

@zuzik4884 vies len otazka je ci to bude ok potom, ked naozaj odydete do svojho, alebo to uz vlastne bude jedno ci to nebude zbytocne usilie

bodka13
3. feb 2013

@zuzik4884 a zase neviem či som správne pochopila ,citujem ťa : "z manzelovho platu ide na auta a na druhe veci a nezvladli by sme to keby sme platila daky najom.." - načo sú vám autá,keď nemáte doriešené bývanie ? a tie ostatné výdavky chápem-musíte kupovať plienky,možno umelé mlieko,drogériu pre seba,nejaké oblečenie a hádam prispievate aj na bývanie a stravu(možno si varíte sami),keďže bývate s vašimi
"a nevravim aby mo rodicia pomahali ale ide o to keby raz za cas zobrali vnucence na ruky,,,sak pre mojim rodicov ako keby neexistovali." - tým,že zoberú deti na ruky sa vaša situácia so sexom a bývaním nevyrieši 😉 ....my sme tiež bývali nejaký čas u svokrovcov a ako si tak spomínam,tak sa tiež nestarali o malého,nechodili si ho brať hocikedy na ruky ale keď som im ho dala so slovami "aha babina/dedko ťa trošku popestuje" tak všetko fungovalo 🙂

jankastubka
3. feb 2013

Ked to tak citam, som strasne stastna, ze nam sa to podarilo vsetko poporiadku, najprv byt, potom svadba a teraz cakame babo. Vela ludi mi vycitalo, ze uzkostlivo setrim, ze si prilis veci planujem, mam financny plan na celu matersku a pevne dufam, ze nam to vyjde tak ako sme chceli. Ludia mi tiez vraveli, ze peniaze nie su vsetko, ked som im vravela ze deti bdeme mat neskor, ze este setrime. Ale presne tomuto som sa chcela vyhnut, aby som nemusela byvat s rodicmi, a aby som sa z materskej nemusela po roku kvoli peniazom ponahlat do roboty a pod.
Drzim vam palce, a baby ti dobre radia, treba to riesit cim skor, pretoze pri dlhodobych problemoch vam uz neskor ani vlastne byvanie nepomoze.

zuzulica
3. feb 2013

@zuzik4884 Je to zle, ale jediné riešenie je fakt odsťahovať sa, ja tvojho muža chápem, že mu vadí byť u svokrovcov, ale asi mal nad tým aj skorej rozmýšľať. My sme bývali u priateľových rodičov asi 5r,mali sme nové podkrovie (čo oni postavili), aj s piateľova sestra tam mala izbu, no hrúza(lúbila si pospinkať do 12-13:00, takže človek musel dovtedy pošpičkách) a s mojim sme sa už ku koncu dosť hádali, kvôli všetkému-svokrovcom, sestre, obaja stále nervózny,plánovali sme sa odsťahovať, ale môj to stále odkladal, stále ešte došetríme atď., raz, keď ma to už dožralo som povedala a dosť, sťahujem sa, buď ideš so mnou, alebo idem sama, tak sa môj rozhúpal a kúpili sme byt, nebol to síce úplne šťastný nápad-činžiak, ale nevadí, už sa nehádame, čakáme plánované bábo(dovtedy sme nad tým ani rozmýšľať nemuseli) a tak za 2-3r vymeníme za dom a budeme snáď úplne spokojný. Treba to riešiť, my sme spolu 12r, ale fakt ešte chvíľu tam a asi sa rozídeme

zuzulica
3. feb 2013

@jankastubka Úplne súhlasím. Presne takto to máme aj my (okrem svadby, to potom), ale neviem si predstaviť, že by sme nemali všetko naplánované. Tiež bolo v prvom rade práca,bývanie, bábo. Ja podnikám, takže sme "museli" stihnúť bábo zakiaľ mi platila dobrov. nemocenská. Som od začiatku PN a neviem si predstaviť, že by som musela rozmýšľať nad tým, z čoho zaplatím podnikateľské priestory atď. pri minimálnej PN-ke, teraz dostávam slušnú PN a k tomu dostanem peniaze zo životnej poistky za to maródovanie, takže nieje problém. Jasné peniaze niesú všetko, ale je to ľahšie keď myslíš popredu, veľa vecí človek neovplyvní, ale čo sa dá treba riešiť popredu a nenechávať, že nejako bude...

zuzik4884
autor
3. feb 2013

@bodka13 preklep na auto

zuzik4884
autor
3. feb 2013

@zuzulica a ja som si chcela vzdy vsetko naplanovat najprv prace dom a deti...ale ked som nechcene otehotnela nechcela by som si to dat prec..som stastna ze ich mam :D dakujem za rady mate pravda treba to riesit cim skor pojdeme aj do nejakeho maleho bytu pockame kym splatime auta a potom mozem ist do vacsie dako to vydrzime.

zuzik4884
autor
3. feb 2013

@zuzulica otehotnela som este na skole ako 18 rocna..nemam ani nic odpracovane

zuzulica
3. feb 2013

@zuzik4884 To nebolo proti tebe, jasné, že keď už sa stane tak to treba brať ako to je, to by som nikomu neradila ísť na potrat.Mám známu, čo tak kedysi spravila, kvôli rodičom, aby dochodila vysokú a nemôže mať deti, museli si adoptovať. Moja mama ma mala chvíľku po 17(takže ani výučný list dorobený), a po roku hneď sestru, naši sú už rozvedený a mama to nemala v živote ľahké, ale už je to ok, teraz sa o ňu staráme ja so sestrou, aby sa mala dobre 😉 Preto som ja brala antikoncepciu už asi od 16tich(kvôli upraveniu cyklu hlavne), aj keď sexovať sme začali niečo po 18tke. Skúste to nejako poriešiť, aby ste nedopadli podobne,ako naši a veľa šťastia a pevné nervy.Určite lepší malý byt ako nič, treba sa vážne pozhovárať s mužom, čo ďalej,ako to chce on,ste nato predsa dvaja a treba mu vysvetliť, že ste si predsa spolu zadovážili rodinku. Len byt dobre hľadajte, nekupujte zbrklo, začni pozerať hneď, aby keď sa rozhodnete, mali ste už akú takú predstavu. My sme pozerali najprv.1izb. nakoniec sa podaril 3izb.za rozumnú cenu, treba hľadať.

wena
3. feb 2013

Ja asi budem za hnusnú, ale prečo ste mali deti kým ste nemali vyriešené vlastné bývanie?

zuzik4884
autor
3. feb 2013

@wena neplanovane..uz raz som bola na potrate a nechcela som ist znovu co keby som nemala uz deti,,vas sa to povie ☹

wena
3. feb 2013

@zuzik4884
Na tvojom mieste by som išla aj s partnerom a deťmi čo najskôr do podnájmu, kým sa ešte vzťah dá zachrániť. Ja sa vôbec nečudujem tvojmu mužovi, že ho to dusí, keď má pocit, že nič nie je jeho, ja by som u partnerových rodičov tiež nevydržala bývať (ani u svojich).

Priorita je podľa mňa bývanie, auto by som predala pokiaľ nebývate niekde na lazoch a najbližšie mesto máte 30 kilometrov. Neviem odkiaľ ste, ale prenájmy sa dajú nájsť hocijaké, aj lacnejšie. Čítala som, že by ste chceli dom, ale nedá sa všetko naraz, keď deti odrastú a pôjdeš do práce budete to mať lepšie.

A čo sa týka toho sexu, skúste niečo vymyslieť, veď určite sú rodičia niekedy preč a deti spia, nedá sa vtedy?
Alebo v sprche.

aristka
3. feb 2013

vieš ja mám skôr pocit,že nemáte upratané v peniazoch,všetci ti radia chodte do podnájmu,po prvé nie sú lacné a prečo mám dať zarábať na sebe niekomu inému,keď to čo dám za nájom,môžem splácať hypotéku a mám svoje,nehovoriac o tom,že pomaly nevychádzate teraz,čo je dôsledkom zlého manažmentu peňazí,aj ja som na materskej,mám tri deti,jedno na plienkach,platíme hypotéhu,prerábali sme dom,ktorí sme kupovali a ešte nám to pýta veľa peňazí,ale to všetko nejde bez toho aby som nemala prehľad o tom kam mi idú peniaza,tj.koľko dám na stravu ,koľko ma stoja účty ,koľko deti do školy ,ale aj plienky,benzín,všetko si takto mesačne píšem a peniaze aj rozdeľujem,inak by to nešlo,manžel nefajčí,ak by chcel môže si hľadať druhú prácu,aby na to mal,dovolenka pri mori zatiaľ nehrozí,s deťmi chodíme na denne výlety a muž,keď chce pivečko,kúpi si na doma a mám aj ja,takto to funguje keď chcete niečo mať,a pamätaj keď neušporíš u rodičov,keď budete sami už neušporíš vôbec,tak to využite k váš prospech

stanislava2
3. feb 2013

@aristka Presne tak je to aj u nás.Nemyslim si že ked pojde do prace a zarobi 400 euro z toho niečo prevezie zaplati školku jej zostane viacej ako je tomu teraz.Ja mám dve študentky na strednej škole precestuju jenu mam na internáte 80km od domova maju mobili chodia von z priatemi na disco do kina potrebuju pomocky jedna chodi na stavebnu priemyslovku druha a umelecku propagačne výtvarnicto a synček je ešte v plienkach a musime to zvladnut musi byt aj na benzin aj na zubara a veci podobne.

kubankakubanka
3. feb 2013

v dnešnej dobe je ťažko,,,,ja by som nešla do podnájmu,určite,,,skor ten úver,,,na byt,ale aj tak zadlžiť sa tiež nieje bohviečo,,,,,,,,a splácať 30 rokov ked človek nevie čo bude zajtra,,,,,takých ako ty je veľa,,,,,,,a ako tak sledujem čo sa vo svete deje,,ani lepšie to nebude,,,,,,
a čo sa týka sexu,že ho máte málo,,,no su rôzne spôsoby ako neotehotnieť...ale normálny chlap aby nemal chuť na sex,to som sa stým osobne ešte nestretla,,,,,držím palec,,nech sa ti to podarí vyriešiť 😀

sissy27
3. feb 2013

@zuzik4884 a teraz budem za hnusnú asi aj ja - raz si na zákroku bola, ok, neodsudzujem, ale mohla si mať potom ešte dve neplánované deti??? to sa dá? čo si sa o antikoncepcii dozvedela až teraz alebo čo? 😝 ja som tiež dosť spontánny človek, ale zas odtiaľ potiaľ, isté veci treba aspoň trošku keď už nie naplánovať, tak aspoň premyslieť, a toto tebe a tvojmu mužovi nejde nijako... ale hlavne že nedostatok sexu je problém č.1...
a to, že tvoji rodičia nezoberú deti na ruky, to naozaj tvoju situáciu nerieši ako tu už bolo spomenuté, úprimne si myslím, že vás za tie roky majú akurát tak plné zuby, veď takto sú s nimi nonstop či chcú alebo nie, ak sa odsťahujete, tak isto nebude problém aby si ich raz za čas zobrali na celý deň či víkend...
kto chce - hľadá spôsoby, kto nechce - hľadá dôvody...

maruska24
4. feb 2013

@sissy27 presne si to vystihla, mám z toho pocit že si tu niekto buď robí srandu, alebo si kráti čas z nudy. Veď je rok 2013, ešte keď som ja chodila do základnej školy, tak vychádzalo Bravo a Bravo Girl a podobné a tam sa nič iné nepretriasalo len ako sa namachliť a ako sexovať s antikoncepciou. A tu šup, mnohé diskusie o tom, že mám 20, otehotnela som neplánovane /lebo neviem čo je ochrana pred otehotnením, nikdy som o tom nepočula/ a teraz mám aj existenčné problémy.

Sociálny byt? To by musela uviesť že je romskeho pôvodu, to by hneď dostala, ak nie je tak možno o 60 rokov by sa jej žiadosťou aj niekto zaoberal, aj tak by ju zamietli.

zuzik4884
autor
4. feb 2013

@sissy27 viem o antikoncepciu uz dlho neboj niesom sto rokov za opicami,,len som nechcela tieto sracky do seba pchat viac a viac zien co beru atikoncepsiu maju zenske probelmy, a viac zien nemoze mat dati a z coho to je?? z atikoncpcie ma antikoncpciu pomaly do 30, apotom chce deti a nemoze..preto som chcela brat az potom mantikoncepciu,,,vzdy som chcela mat dve deti..tak ked prisli preco ich nemat,,mam ich teraz potom budem mat pokoj v 40.

sissy27
4. feb 2013

@zuzik4884 aha, nechceš pchať do seba chémiu, tak ideš na zákrok - to je super riešenie a menej škodlivé 😝 tri neplánované tehotenstvá hovoria za všetko a až po nich nasadiť antikoncepciu, to hovorí z teba úplne rozumná žena 😝 a teraz tu vyplakávaš, že nemáš kde sexovať a v podstate ani s kým, lebo tvoj muž sa bojí, že zas otehotnieš - ako keby si on nemohol navliecť kondóm ach jaj..... a nikde nie je napísané, že atk je len a len chemická záležitosť, existujú aj iné metódy...o antikoncepcii nestačí vedieť, treba ju aj správne používať ...
a ak sa tešíš na pokoj v 40 - no poprajem ti len toľko, aby tvoje deti nešli v tvojich šľapajách a nebola si v 40 babkou s mladými pod jednou strechou, ktorí sa budú sťažovať, že nemajú kde sexovať a ty im nepomáhaš s deťmi...
škoda, že pri tom "chcení dvoch detí" si neuvažovala aj nad praktickou stránkou, veď načo, niekto sa vždy postará...
týmto končím v tejto téme, lebo nožík sa mi vo vrecku otvára 😝

zuzik4884
autor
4. feb 2013

@sissy27 nebudem prosim ta trapa vobec nevies o okolnostiach..ako tu mozes takto rozpravat, sa ukludni vobec tu nebola otazka padnuta na moje deti tak sa nenavazaj...aby som ti ten nozik nestrcila niekam

zuzik4884
autor
4. feb 2013

Ja som sa len chcel spytat ci je niekto v takej situaci ako ja ze zije s rodicmi pod jednou strechou a nemaju na vyber a musia s nimi byvat...

stanislava2
4. feb 2013

@zuzik4884 Takže je lepšie mat polorozpadnute manželstvo a byvat niekde pod mostom a kopec dlhov v autobazare.Moja ja som mala dve deti ako mladučka 19 a 24 samozrejme planované.Kedže som chcela druhe dietatko nie do roka mala som antiku a bez problemov som otehotnela z druhym planovanym dietatkom.Po dcerkach som bez antiky nebola ani mesiac a v 37 rokoch som sa planovane po vysadeni antiky stala mamičkou nádherneho synčeka.Byvanie mame svoje a po 20 rokoch manželstva sex tak ako ked sme sa zobrali.moj muž ani ja sa sexu nebojime.A mat dieta v 40 je užasne sama si tým prechadzam.
@sissy27 pekne si to napisala ale si ju dost nasr..a 🙂 🙂 🙂 🙂 kedže si jej napisala pravdu

gergi7
4. feb 2013

@zuzik4884 akoze sorry, no ja mam z tvojho pribehu zmiesane pocity!!!! To akoze chces povedat, ze vy nie ste schopny osamostatnit sa???? na rodicovskej do nekonecna nebudes. a co bude potom???? bude nasledovat opat neplanovane tehotenstvo??? Ja som tiez otehotnela napriek tomu, ze som brala antikoncepciu. studovala som na VS. zobrali sme sa, zacali sme zit u svokrovcov. no dlho to netrvalo. nebudem opisovat detaily!!!! postavili sme sa na svoje nohy. zobrali sme uver, kupili sme si SVOJ dom!
No a teraz co sa financii tyka: Mame uver,auto. 2 deti, ktore chodia do skolky. mesacne je to cca 70 eur + precestujeme 80 -100 eur a to podotykam len do skolky!!! ja mam len rodicovsky prispevok. kedze som bola studentka, na matersku som nemala narok. Manzel mi aj tento mesiac doniesol domov vyplatu 280 eur + 41e danovy bunus.
A som tu! som vdacna za vlastne byvanie, za zdrave a stastne deti a taktiez za mojho muza. Aj napriek tomu vsetko co potrebujem MAM !!!

dani900
5. feb 2013

Ahojte , ja som muž a mam taky isty problem ,byvame u rodičov (sex ziadny) na byt momentalne niesu financie, no ale aj ked som sa akokolvek snazil aby sme boli sami aspon v prenajatom zatial tak manzelka odmieta ist do podnajmu( aj ked by som ho platil ja) , odmieta vobec niekam ist od rodicov byvat jedine do svojho no ale neda sa to hned 😒 vidim to tak ze nas vztah behom chvile skonci :(((((

kveta
5. feb 2013

@dani900 Pripada mi to tak, ze manzelka len vyuziva zamienku vlastnictva a v skutocnosti by sa nestahovala ani keby ste mali na vlastny byt.

dani900
5. feb 2013

mame spolu dieta a podla mna by mala trosku rozmyslat ze do nekonecna u rodicov byvat nemoze a nebude ich mat stale ,ale takymto sposobom pride aj o rodinu a o manzela :( bohuzial .... tam sa to vydrzat neda aj ked som svoj nazor povedal tak ma nikto nepocuval a bol som len za blazna NECHAPEM TEDA NACO SI ZAKLADALA RODINU KED SA NECHCE OSAMOSTATNIT 😒 😒 😒