icon

Máte aj vy pocit, že ste zlá matka?

kattullka
5. máj 2018

Ahoj mamičky. Aj vy máte dakedy pocity že ste zlá matka napríklad keď zakričíte na drobca svojho pripadne ho capnete? Ja mám teda vždy pokazený cely deň a výčitky. Keď si spomeniem na tie kútiky úst ktorým bolo do placu 😟 Máte to aj vy tak? Či len ja som taká precitlivelá? A otázka čapli ste dieťatku aj takému menšiemu okolo 2rokov? (Samozrejme nie silno) ďakujem za reakcie

dida38
4. okt 2018

@nini1010 0 plný súhlas... A nevychovanci nie len doma, ale čo si niektoré deti (s kolkári, prváci) dovolia tak mi rozum zastavuje...

zooeynka
4. okt 2018

@storrmy sama ju s vaznou tvarou popros aby sa osamostatnila a odstahovala. Mozno sa dcera uvedomi ako by to sama nezvladala. Alebo jej skac okolo zadku aj nadalej, pomahaj do zodratia a vdaky sa nedockas...to co robis sa vola opicia laska

katrin21
4. okt 2018

@kattullka taky pocit ma obcas kazda... a ano, capli..a aj kamosky na okolo, ja teda menej, to uz musi byt..ale niektore casto, lebo maju dive vajce chalanov..
No a uvedom si jednu vec: trpezliva matka je to, co robime, ked su naokolo cudzi ludia 🤪🤪to tu kedysi niekto zavesil a je to niekedy pravda.. mozno.si myslis, ale su ine mamy super..ale nevidis ich ,ako reaguju doma v sukromi🤪😂

katrin21
4. okt 2018

@storrmy fuuuha, tak toto je velmi zle..a smutne...
Ja by som si take situacie zdokumentovala a pouzila a dala dieta zverit a matke odobrat..
Evidentne nie je zrela ma materstvo a je otazne, ci niekedy bude..

storrmy
4. okt 2018

@zooeynka ja mam obavy ze ublizi tomu malému ak jej nebude niekto pomahat.. preto sa jej to tak snazim ulahcit..

zooeynka
4. okt 2018

@storrmy ja ti rozumiem. Ale tvoja dcera je podla tvojho popisu rozmaznany fracek. A ty ju v tom neustale podporujes, svojou pomocou podporujes jej lenivost, pohodlnost a sebectvo...dokedy? Az do smrti???

jana_eyre
4. okt 2018

@storrmy dcera by potrebovala odbornu pomoc, nemoze mat laktacnu psychozu? kolko ma vnuca?

storrmy
5. okt 2018

@jana_eyre teraz malo 5teho 2mesiacky a ona ho uz nekoji..

renimac
5. okt 2018

@storrmy pokiaľ je pravda, čo píšete, plne súhlasím s @katrin21 a @zooeynka, do bodky.

storrmy
5. okt 2018

@renimac ano je to pravda.. hoci som nenapisala vsetko, len spicku ladovca..

jana_eyre
5. okt 2018

@storrmy vobec to nesuvisi s mliekom, len sa to tak vola.. je to psychicky tazky a zivot ohrozujuci stav, netreba to podcenit, skus si nieco o tom precitat - vek dietata na to sedi, pretoze sa to neprejavi ihned po porode..

storrmy
5. okt 2018

@jana_eyre dobre idem aj hned pozistovat

storrmy
5. okt 2018

@storrmy no nemyslim ze to ma, nema chut na samovrazdu, nehovori bludy a pod dalsie príznaky, ako zmena nalad.. jedine co sa odtial na nu hodi je, ze ju rozculuje, ze malicky stale narieka, nechce sa jej ho na ruky bravat, ze je tazky .. ona by bola najradsej, aby len papal, spal a nemal koliku .. a ked je hore aby sa prebavil sam .. aby neustale nevyzadoval jej pozornost .. to ju rozculuje, unavuje.. vtedy sa stane ze kope do kocika ked maly reve v nom, alebo do postielky, pripadne ho hodi o postel a ze: "Skap !"

zooeynka
5. okt 2018

@storrmy dcera je nejaka mentalne jednoduchsia? Ona nevie ako vseljak moze skoncit mimino ked ho v zurivosti hodi?? Mozno by bolo fajn ju informovat o roznych postihnutych detoch a starostlivosti o ne, ked ma pocit ze nezvlada dieta ktore ma len koliky a place. Ma ho vobec rada? Tuli ho niekedy? Lebo si ju opisala ako uplne bezcitnu, sobecku, nedospelu nervacku....

jana_eyre
5. okt 2018

@storrmy bola vzdy takato bezcitna? ak ano, ak si vzdy takto dovolovala, tak suhlasim, ze moze ist len o rozmaznanu zenu, co nezvlada novu situaciu.. ak ale nie, tak by som psychozu nevylucovala, ziadna normalna zena len tak male dieta o postel nehodi, nech je akokolvek unavena..

nini1010
5. okt 2018

@storrmy Neviem co povedat ale zaujimavu vychovi musela mat ked povie babatku skap.

mala_katie
5. okt 2018

@nini1010 toto bolo blbé.. Jej matka tu hľadá pomoc, a ty narážas, akú mala výchovu? Počkaj aby sa to tvojim deťom nestalo...

jukapo
5. okt 2018

@storrmy navštíviť psychológa jednoznačne. Dieťatu do 7 mesiacov je nutné plniť všetky potreby, reagovať hneď. Tak sa učí regulovať si vlastne emócie. Vytvára sa vzťahova väzba. Ak sa nechá dieťa plakať až do stavu paniky a necíti pri sebe blízku osobu (je v postieľke, kociar), má to vážne následky na vývin (nájdi si sympatikovy a parasympatikovy NS). Ak nechce dcéra, chod sa poradiť ty ako ďalej.

storrmy
5. okt 2018

@zooeynka no tazko to o vlast.dcere napisat ze by takou mohla byt a ze jej spravanie tomu nasvedcuje.. samozrejme som jej povedala co vsetko sa moze stat, ze dieta uz len pri prudkom traseni moze mu prasknut cievka/ky a pruser na svete .. :( pod chvilou jej opakujem ze maly este nema zrastene lebec.svi a ze ho moze lahko zabit.. maly trpi kolikami a ona je nervozna, priam zuriva z jeho placu .. mozno ho ma rada .. nakupi mu vela krat aj hluposti ale co sa tyka osobnej starostlivosti ... to je hned podrazdena, zlostna ..

storrmy
5. okt 2018

@jana_eyre ono to ani nie je o bezcitnosti.. to je skor taka povrchnost vo vsetkom.. vo vztahoch v laske v zivote.. od jedneho(partnera) usla, k druhemu a toho podviedla s tym prvym co od neho usla a tak "vznikol" moj vnucik .. od puberty nemala zaujem o ucenie, doma malokedy a maloco porobila .. mam tri deti a jedna je tato, dalsia je skoro uplny opak, a tretia ma este len 15r.. nic ju nevie zaujat tak vnutorne hlboko .. je mi z toho smutno, nema ukoncenu ani len tu najjednoduchsiu ucnovku.. nema zaujem .. vychovavam ich rovnako a vysledok je taky rozdielny akoby ani sestry neboli ..

zooeynka
5. okt 2018

@storrmy pracovala niekedy v zivote? Preco nezije s otcom dietatka?

storrmy
5. okt 2018

@zooeynka ako som napisala .. je povrchna .. odskakuje /odskakovala od jedneho ku druhemu partnerovi u nikoho sa nezohriala viac ako rok potom ju omrzel, a na vlast.rekord pracovala vo vyrobe skoro 2r a do toho jej prislo babätko .. S otcom svojho synceka zila cca rok v podnajme odkial usla za inym, ale to ho za kym usla, ho podviedla s tymto uz akoze ex.. a vtedy otehotnela .. on sa pravdepodobne ozenil velmi narychlo so svojou ex priatelkou .. A teraz sa na tahuje s nou ci je to dieta jeho alebo nie ..

anjika44
18. okt 2018

no, ja sa vrátim k tomu, čo som písala - raz, keď bola svokra u nás, malého nabádala, aby behal po kuchyni, ona sedela na stoličke a chytala ho - ja som bola ticho, lebo naposledy, keď som sa ozvala, sa na mňa urazila - skončilo to tak, že dieťa si udrelo hlavu, našťastie nič vážne...potom o nejaký čas neskôr niečo pred pol ôsmou večer som povedala mužovi, aby sa zastavila u nás, lebo som ešte nemali s mužom zjedenú večeru a jej sa nechcelo prejsť tri metre do vedľajšieho bytu, lebo už bola v pyžame, - potom zase iný večer mala u seba dve hodiny kozmetičku a tá keď odišla, už by bolo neskoro na návštevu dieťaťa, takže neviem, či má vôbec záujem ho vidieť...prečo napríklad nešla na kozmetiku skôr, aby mohla byť aj s vnukom? Ja podľa nej niekomu inému nesiaham ani po päty, takže ja sama s malým k nej nepôjdem, ani ju nezavolám, iba keď tam bude aj môj muž....keď ona je lenivá prejsť do susedného bytu a radšej uprednostní kozmetičku pred vnukom, tak prečo by sme sa my mali trepať sto km preč z Bratislavy? Inak keby šlo o to, že som upätá, tak do škôlky chodí.

anjika44
18. okt 2018

oprava - poprosila som muža pred tou pol ôsmou, že keď chce moja svokra vidieť malého, tak aby prišla ona, tak bolo to normálne vysvetlenie, nič s rozkozom

anjika44
18. okt 2018

s rozkazom

modrava
5. nov 2018

@anjika44 ako sa zaradil v skolke? chodi tam rad ci robi cirkus?

anjika44
5. nov 2018

Zatiaľ sa na neho nesťažujú. 🙂 Prvé dni plakal, že necche, ale už tam aj rád chodí

modrava
5. nov 2018

@anjika44 super 🙂
takze ste zvladli aj boj s plienkami? muselo sa ti ulavit..

anjika44
5. nov 2018

ešte na spanie mu dávame, od Vianoc budeme skúšať spať bez plienok

modrava
5. nov 2018

@anjika44 hlavne ze pochopil co a ako a kedy. casom uz vydrzi aj cez noc. tak ti ubudli kopance a buchnaty 😀