Máte aj vy pocit, že ste zlá matka?
Ahoj mamičky. Aj vy máte dakedy pocity že ste zlá matka napríklad keď zakričíte na drobca svojho pripadne ho capnete? Ja mám teda vždy pokazený cely deň a výčitky. Keď si spomeniem na tie kútiky úst ktorým bolo do placu 😟 Máte to aj vy tak? Či len ja som taká precitlivelá? A otázka čapli ste dieťatku aj takému menšiemu okolo 2rokov? (Samozrejme nie silno) ďakujem za reakcie
@bielamacka3 tak buďte frajeri, keď Vám tak svokra vadí a kúpte si byt inde.Pozyva Vás na chatu kde je prekrytý bazén svokra asi nebola hlupana a dobre sa o synov postarala aj v Tom vidíš problém vo všetkom.Uhundrany pesimista nevdacny...tu sú zeny čo majú 2,3 deti samé tisícky stovky km od rodiny a neľutujú sa.Ty máš pri sebe svokru, mamu, muža a nikdy nie je dobre
Zamysli sa nad sebou aj tá choroba Tá mala naučiť pokore vdacnosti...
ja sa priznám, že týmto diskusiám na modrom koni proste nerozumiem. Miesto toho, aby sme sa ako ženy - matky snazili navzajom pochopiť a pomôcť si napadmi, konštruktívnou kritikou a snažili sa jedná druhú trocha pochopiť sa tu ženy- matky navzajom osocuju, nadávajú si a súťažia ktorá je lepšia. pritom nám všetkým ide o to iste- to najlepšie pre nase deti, len pre niekoho je to bezpečnosť, pre inéhosloboda a podobne.
Ženy vas by niekto presvedčil, že nemáte pravdu tým, že by vám nadával?
su aj horšie decká - a ja sa bojim napriklad aj sršnov - ked som tam bola naposledy pred jeho narodením, tak nám tam lietali v chalupe - ja som alergička na včely, sršne su ešte horšie a keby pichli dieťa...a takisto sa bojim kliešťov, sama som mala dvoch, bolo to ok, aj ked na jedneho som prišla až po dvoch dnoch, išla som si ho vybrať na pohotovosť - ale ked chyti kliešťa dieťa, ktorého ja vyberať neviem a pojdem na pohotovosť, na nás pošlu dakam, kedže na pohotovosť chodia s važnejšimi vecami - ale vraj ked sa odstráni do 24 hodin, tak človeka nenakazia - kedysi som bežne chodievala v tráve po kolená a nebála som sa kliešťov - ale na internete su furt správy, kolko ich je, aké su nakazene, tak mám strach...neviem, či nejaky repelent je tak spolahlivy, že ich odplaší - lebo raz som čitala, že napriklad komare neznášaju chuť piva a pred vyletom treba vypiť pivo, samozrejme dospelí, však, potom zase sa inde pisalo, že vona piva ich láka, ja viem , že aj v školke bude trávička, ale to už bude o rok starší a bude si snád toho kliešťa dať vybrať, ale ja som nikdy v živote kliešťa nevyberala a na dieťati, ktoré mi uteká pri strihani nechtov, to riskovať nebudem....chodieva sa aj s takym na pohotovosť, ale podľa noveho zákona, či takú banalitu ošetria
@eliska13 keby to dieťa zjedlo tabletku na spanie, tak už mohlo byť dávno mrtve ☹
@eliska13 ja mám byť vdačná za to, že dieťa tri razy chmatlo lieky do ruky, že ho točila za ruky tak, až z toho vracalo a že mu dovolila stáť pri dvierkach, na ktorú keby spadol, tak by si rozsekol hlsvu? nabudude nech mu dá do ruky granát, hoci aj neodisteny, on už na to pride, kde sa odistuje, alebo rovno sa može hrať s nožom, prípadne so žiletkou, však? bože, vy ste ...
@bielamacka3 no to zvracanie mohlo byt sposobene aj jedlom, co si donho napchala. A ano, kliesta na pohotovosti vyberu a hlavne dietatu. No ty mas riadne komplexy zo vsetkeho. Ostan veru doma a izoluj sa, ale neber dietatu detstvo, vyrastie z neho rovnaky neurotik, ako si ty
@bielamacka3 nechapem, preco si svokru neudala na policiu. Vsak to bol jasny trojnasobny pokus o vrazdu liekmi. A este snaha maskovat to ako nestatnu nahodu. 🙃
ja som sa napriklad vobec nebála porodu, takisto operácii, ktoré som mimochodom za rok a pol absolvovala 5 - neviem, či vy by ste to psychicky zvládli, mám diagnozu, pri ktorej tu už možno o rok nebudem, ale stále tú čítam o sebe, aká som zlá
@beky1813 Ona furt dookola omieľa o tých liekoch..už je ako pokazený gramofón a o chvíľu budem z nej na prášky aj ja 😞 tak vyšinutá ženská sa len tak nevidí😢
@bielamacka3 A ty už prestaň čítať google, lebo ti z toho evidentne prepína 😂
@bielamacka3 co sa tyka kliestov, ak je raz nakazeny, je jedno, ze si ho das vybrat trebars do hodiny. Uz si nakazena.
Ale ak sa bojis, kup v lekarni testovaciu sadu a ciste skumavky. Vyberes kliesta, otestujes ho v roztoku a hned vies, ze ne/bol nakazeny a ci to ne/mas riesit. Ak sa to zacne liecit hned, bude to ok.
Co sa tyka tvojej rakoviny, uz pravdepodobne vela nepozijes, ako pises. Tak preco si ten zivot s rodinou este neuzivas naplno, kym sa da?
Ruesis veci spred rokov, co sa stali a stale ich testujes, co by bolo, keby sa to vtedy stalo inak, este horsie...
nestalo sa. Tak zo uz nerozoberaj.
Ved zi este, preboha. Uzivaj si to s nimi. Vychutnavaj si malickosti.
Ty si fakt mozes realne povedat, ze ak si to neuzijes teraz, tak kedy potom?
Nezi tak, ze si vsetci s ulavou vydychnu, ked zavries oci. To predsa nemoze byt tvoj ciel.
tak nepis na net, venuj sa rodine a nebudes o sebe nic citat.. keby si mala trocha sebareflexie, tak si uvedomis preco ti tu asi zeny pisu, to co pisu.. lenze ty vidis seba iba ako obet ktora trpi.. mam sestru, ktorej dcera mala rakovinu v 3r so zlou prognozou.. mam svagrinu, ktora mala rakovinu ked jej syn mal 3roky.. ale ani jedna sa nezacala k okoliu spravat tak, akoby za to mohlo ono, ale si uvedomili, ze zivot si treba uzivat kym tu je a nevidiet vsetko len cierne..
ano, vazne diagnozy su strasne a uprimne drzim palce vsetkym ktori to prezivaju, alebo budu prezivat, aj tebe.. ale to, ze mas vaznu diagnozu neznamena, ze sa po druhych mozes vozit, ci uz tu na diskusiach, alebo aj v skutocnom zivote..
@moonlight1210 ja kliešťa vyberať neviem
@moonlight1210 moja, ale ja celkovo už svokre nedôverujem, o to ide - ja by som ju samu nenechala s dieťaťom ani desať minut, predtým som jej doverovala, ale po tých liekoch u mna stratila doveru na sto percent
@bielamacka3 chytis do pinzety co najblizsie pri kozi a vytiahnes. Ak nevies ty, vytiahne manzel, svokra, suseda, ...
Neries prkotiny.
Baby vsetky tu do nej hustite, ale ( odhliadnuc od inych napisanych veci ) s tymi liekmi ma pravdu...dieta by proste nikdy nemalo mat pristup k ziadnym liekom..a ked sa to opakovane stalo aj napriek upozorneniu tak neni o com..vam by sa to tiez nepacilo a tazko by ste takej osobe doverovali ze sa dobre postara o vase dieta a bude v bezpeci...k ostatnym veciam sa nevyjadrujem, lebo ..nepozname/ nevieme/ nesudme/ neurazajme
@bielamacka3 kliešťa Ti chytí aj na sídlisku v tráve, tak isto môže stúpnuť do výkalu od psov, mačiek a chytiť parazity či chorobu či hepatitídu .ano chodí sa s tým na pohotovosť či k pediatricke.Naco to už riešiš tvoje heslo by malo byť riešim až, keď nastane a nie si v hlave tvoriť obludné katastrofické scenáre.
Žiješ v strachu a odoberá Ti to energiu
Na chalupe snáď nebudú voľne pohodené lieky a budeš tam mať muža.Ved práve preto, že si pôrod a operácie prekonala ľavou zadnou prestaň stále špekulovať a užívaj si život a radosť.Reagovala som útočne kvôli nadávkam, ktorymi nás tu nazývas.Ak vidíš hrozbu v návšteve chalupy buď doma, ale aj tvoj muž má nejaké slovo ako by chcel tráviť čas so synom.
Ak budeš nad synom stále stát ako drab a nič nebude môcť robiť bude nervozny.Deti sú deti, lebo objavujú, začínajú si veriť samé sebe čo zvládnu čo nie.Pripomina mi to susedu, ktorá nedovolí deťom sa bicyklovať, lebo čo ak spadnú a rozbijú si hlavu.V každej sekunde sa môže niečo stať to by sme z domu nevyliezli
@bielamacka3 nikdy si svokre neverila a vždy si ju neznášala aspoň nekecaj.Neboj sa z jedného lieku by sa mu nič nestalo a snáď, keby si nacpal plnú pusu by ich ani neprehltol riešiš neriešiteľné.
A boli ste tam viaceri dospelí zabudni na ten incident
@bielamacka3 navyse, stat sa dietatu moze cokolvek kedykolvek aj polmetra od teba, ked ho drzis za ruku.
Nezabranis, co zahynies.
Tie najhorsie veci som ale poriesila osobnou skusenostou (lebo niet nad osobnu skzsenost). Ukazala som im, ze nozik picha. Nechala som ich dotknut sa jemne rozpalenej truby. Nechala som ich vyskusat ako citit kopnutie elektriky cez baterku. Vedela som, ze mozem zakazovat, upozirnovat, varovat, struehnut jak orol, aj tak ich nase cca 40 cm hlboke jazierko bude tahat ako magnet, tak som sa nakoniec len tvarila, ze si ich nevsimam a nechala ich smyknut sa do neho a hned zdrapila a vytiahla von (aj ked som sa pritom namocila tiez). Jaki boli kazdy jeden hned pouceny, ze tie veci su fakt zle a neprijemne.
A mala som klud.
Nozov (ani priborovych do isteho veku), zasuviek a kablov sa nikdy nedotkli. zehlicky, truby, hrnca, nicoho, co vyzarovalo silne teplo, tiez. Od jazierka si drzali odstup a kamienky mi don hadzali z troch krokov, pre istotu.
A tie obcasne odreniny a hrce, ked pri behani trafili roh stola, ci nabytku, alebo zakopli aj na rovnej dlazke - snad nie je na svk jedno dieta, ktoremu by mama nezatlacala hrcu studenou lyzicou.
Ale je to aj na tebe si dieta poucit. Nielen ho ochranovat od vsetkeho a vsetkych. Vsak ti rastie, bude byvat aj bez teba. same musi rozumom zhodnotit nebezpecenstvo.
Ty zo seba urobis jeho externy mozog, potom s nim nebudes a co sa stane? Ublizi si, lebo bude bez teba ako blbe.
@eliska13 ale to boli lieky na spanie..........
@bielamacka3 je tu matka ktorej dieta zjedlo kapsulu na pranie...a prekvapivo prezil v zdravi a bez nasledkov. Nedokazes svokre odpustit? Ako dlho sa s tym budes este zaoberat? Ty si bezchybna? Porozmyslaj....
tak ja ti to zopakukem - 1. raz sa s liekmi hral a ona sa pozerala, 2. raz ich chmatol, lebo boli uložene na dolnej polici a treti raz som vošla do spalne tesne vtedy, ako ich zobral z dolnej police a ešte predtým som ich ja dala vyššie aj som povedala, že prečo som ich dala vyššie a ked som zvyšenym hlasom povedala, že si neželám, aby babral lieky, tak sa osopila, že na nu kričím...iná nevesta by taku svokru poslala do riti, alebo by tak na nu nahulákasla, že by to počul cely barák...to nebolo raz, že nechala tabletky na stole a musela isť trebárs na wc...to sa stalo trikrááááttttt
@bielamacka3 ty si nejak zabrzdena? Nepytala som sa na story okolo liekov na spanie(citala som to tu uz xkrat), pytala som sa ako dlho sa tou starou zalezitostou chces zaoberat?!? Nikomu sa nic nestalo a ty v sebe zivis taku zlost na svokru ako by ti dieta zabila...neuvedomujes si co robis? Nikomu sa nic nestalo...cize naco meles dokola o liekoch?
@bielamacka3 co chceš počuť? Ze máš tu najdementnejsiu svokru a blbé ho manžela? Na moje príspevky nereagujes.. X krát som ti napísala, že aj u nás je to presne tak.. Mam rovnako emotívne dieťa v rovnakom veku, bývam s rovnako zodpovedným svokrom a mužom, ktorý je viac mimo domu ako doma a ako bonus 14 mesačnú dcérku. Keď vravím rovnako zodpovedným - učil v roku ako mu ma podávať lieky, tiež veľa nechýbalo a schmatol a dal ich do pusy. Teraz cez víkend sme boli na grilovacke a stopla som svokra ako dáva malej odpit z piva.. A on vyrehotany som smiechom, že on jej nechcel dat, on iba skúša! A takýchto situácií mame každý deň x krát.. Sú dni naozaj, keď po nich iba hucim - po všetkých aj s mužom.. Pretože mám svoje limity.. Ale v tom sa nedá utapat a dookola vyťahovať opekance spod sporáku z roku 2009.. Ad 1. K liekom--nezjedol by ich.. Isto by mu to nechutilo a prehltnúť taky liek v 11 mesiacoch si nemyslím a hlavne cudzí predmet.. Moje deti si páchajú hoco do pusy, vždy to vypluli ( kamene, piesok, staré jedlo, čo vytiahnu zo strbinky.. Malý dokonca v 8 mesiacoch rybiu masť, v 11 mesiacoch prach na pranie, mala v 7 mesiacoch arašídy) takže pochybujem,ze by ich zjedol.. Ad 2. Tak isto nechávam decká, nech sa sami popalia a padajú, samozrejme dávam pozor, ale čo sa dá, ich nechám, aby videli, čo to znamená, dá im to do života viac ako nonstop ich kontrolovať.. A maly je fakt opatrný, na chate chodí sám po strmých schodoch, z ktorých som ja sama už letela.. Ad 3. Aj tvoj muž už s tebou musí mať veľa trpezlivosti.. Podľa tohto si nonstop v strese, kvôli nemu.. Ak sa neuvolnis, malý bude presne ako ty.. Všetko veľmi prežívať, utiahnuty a v skole ho najskôr začnú šikanovat a s mužom sa do par rokov rozvedies, pretože mu už z teba bude prdiet v bedni.. To ti vravím bez toho, aby som ta chcela akokoľvek uraziť.. Ak si budeš chcieť popísať, tak mi napíš ss, ale dookola zakladanie nových tém ti naozaj nepomôže.. Pretože ty máš svoju hlavu a nič co s ňou nekorenspoduje neprijímas..
@bielamacka3 fuuuuha...zena...zacni zit naplno..a nechaj zit aj tvojho syna..co chces aby z neho vyrastlo?ked si predstavim ze co vsetko sa moze stat detom kym pojdu same ku babke kt.byva o 3 domy dalej tak nikdy v zivote by som ich tam nepustila..a to dcera ma 4.5roka..za tu minutu cesty ich moze zrazit auto,napadnut pes,ci mozu spadnut tak nestastne ze zomru alebo ich nedaj boze niekto unesie..ale kym nakupujem u nas v obchode tak deti su na ihrisku...mam teraz rozmyslat ze co ked si zlomia ove ruky ,nohy,rozbiju hlavu..mame zahradu..dcere som vyberala uz 2 kliestov....tym tvojim negativnym zmyslanim si len pritahujes tie situacie..prestan mysliet co by bolo keby...ja som sa ako dieta topila v bazene zatial co plavcik na mna pozzeral ako tlk..a teraaz co...nikdy v zivote nepojdem s detmi na kupko alebo nejaku priehradu ci jazeri lebo sa budem bat ze sa bud budem topit ja alebo deti? O tyzden ideme k vode na 4 dni....podla tvojho uvazovaniaby som asi nesla lebo co ked...co ked sa utopia,co ked sa stratia..atd atd.....tymto postojom svojho syna ukracujes o zazitky..a nie len jeho ale aj seba. .pises ze si chora...tak kurnik zacni si uzivat mozno posledne chvile s rodinou..na co bude tvoj syn spominat?na aku matku?a co myslis..kto sa bide starat o tvojho syna po tvojej smrti?tvoj manzel a aj svokra.....uvolni sa a uzivaj si zivot ako sa len da....a skus vyhladat psychologa...take zmyslanie nieje normalne...ano..kazda matka sa boji o svoje dieta..ale tak normalne...a toto co ty predvadzas nieje normalny strach...
@tinaa64 tooolkeeee zeny sa jej uz snazili poradit a ona si fakt ide stale svoje. Cloveku je jej luto, ale vies ako to je...komu niet rady...ona neprijme nic z toho co jej piseme, ju to vytaca a zachvilu sa zacne lutovat a potom pridu vulgarne nadavky. Toto sa u nej opakuje ako podla sablony. Skoda.
@zooeynka citala som..a mne sa zda ze ona uz som raz niekde pisala o jej svomre a liekoch..ako ajmne je luto ze je chora a dieta pride o mamu ..ked nechce prinat ziadnu radu tak potomnech tu nepise...ja verim ze je na nervy aj z tej choroby a z toho ze nevie vo bide dalej..a ircite to je stasna zataz .ale prave preto by si mala uzivat zivot ako sa len da a nie but vecne v strehu...keby som ja mala uvazovat ako ona tak skoncim v blazinci..zamknem doma seba aj deti a nikdy v zivpte by som ich nepustila von...ved take zmyslanie musi strasne nicit cloveka....nieje normalne byt v jednom kuse v strese a nic nerobit lebo co ked..coked dieta sa udrie,co ked bude mat kliesta,co ked nieco zje...kriste pane...ja ked som bola dieta behala som s kamaratkou po vonku..nasi ani nevedeli kde vsade som stihla za cely den byt...boli sme pri vode(hornade)v starom dome,po lese a lukach sme same behali..nehovorim o tom na kolkych stromoch som bola..na streche nasho domu som bola kazdy den..si vies predstavit co vsetko sa nam mohlo stat.....auto ma skoro pri byciklovani zrazilo..mm spadol zo strechy hlavou na velky klinec..topil sa v hornade(rom ho zachranil)ja som sa topila v bazene..a co mali nasi rodicia robit?zavriet nas do izby a nikde nepustit lebo co ked?ano treba davat pozor na deti zvlast v tejto dobe..ale preboha..tak normalne..a nie choro a uzkostlivo

@bielamacka3 ty musíš mať poruchu osobnosti nikdy som ešte nečítala nič pozitívne, milé úprimne...dieťa musí mať život ako nalinajkovany najprv mu dovolíš večer tablet a potom zúris, že ho nechce vypnúť.3 r dietatu mas vecer citat knizku ci dobre ho vonku unavit...Najprv zjesť chlebík, aby mohol dostať keksík a dokolecka dokola ako verklik
Utapas sa v starých krivdach a ľútosti ako Tá šikanovali, bývalý ubližoval, svokra ubližuje
Jedno Ti poviem svokra Vám dala byt bez hypo, muž pracuje ty môžeš byť rada, že vôbec v tvojom veku máš dieťa a nemusíš kvôli chorobe riešiť, že nemáte hypo, lebo ináč by ste boli v prdeli.Takze máš čas kombinovať všetky scenáre keby bolo keby
Už nájdi v sebe pokoru a vďačnosť, ak to vôbec vieš
Ty si kus ľadu bez emócií...zmätene dieťa, ktoré ma dieťa.hysterka ktorej x ľudí radi a dostane len vynadane.Nic nerobíš intuitívne tvoj syn je tvoja kópia len pevné verím, že tvoj muž má dosť rozumu a dá mu aj chlapskejsu výchovu a pohľad na svet.Tvoja choroba je tvoj tromf všade sa tým ohanas, lebo aj ľútosť je dobra, keď si už lásku od rodičov nedostala.To dieťa je to najlepšie čo si v živote dostala, tak sa nad sebou zamysli.