Matka ľutuje svoje rozhodnutie: Ako prekonať depresiu?
Moje dieta ma viac ako rok a pol a odkedy sa narodilo, nepresiel jediny den bez toho, aby som lutovala, ze som ho splodila. Znicilo nam vztah, znicilo mi zivot. Chcem utiect alebo sa zabit, nenavidim toto peklo, v ktorom musim zit. Samovrazda mi pride ako krasny sen, za par minut by som sa zbavila vsetkych problemov a uz nikdy by odo mna nikto nic nechcel. Co by ste robili na mojom mieste?
,, chodila som uz k roznym psychologom, aj teraz po porode som k jednej chodila skoro rok, ale nikto mi nepomohol."
Čiže psychicky na tom bola zle aj pred pôrodom. Vyhľadala pomoc, ale ako veľa iných pacientov, tak aj ona vymýšľa s liekmi, čím si nijak nepomáha.
Ja si myslím, že keď má niekto vážne psych problémy a do toho ešte aj odmieta lieky, tak by nemal mať dieťa presne kvôli tomu co tu autorka píše.
Autorka, tebe dieťa život nezničilo aj keď sa na to vyhováras. Je pre teba ľahšie si vytvorit takéto myšlienky, minimálne je to pohodlnejšie než neznášat seba. Každopádne, nebrať lieky bolo len a len tvoje rozhodnutie a len ty vieš ako si sa cítila bez nich... Tvoje myšlienkove pochody ta presvedčili veriť tomu, že by si žila v klamstve. Rovnako tak si sa ty sama rozhodla nechať si dieťa, porodiť a nevzdat sa ho, pričom si to mohla urobiť. Nakoľko máš očividne sama so sebou vážny problém tak tvoje rozhodnutia môžu byť katastrofálne. Mala si sa poradiť so psychiatrom, že či je to bezpečné a správne
Urcite sú ženy ako ty, ktoré nechcú prevziať starostlivosť a zodpovednost za dieťa. Aj keď to znie mozno hrozne, je lepšie priznať si pravdu. Túžiš mat viac voľného času pre seba, žiť svoj život podľa seba, najlepšie asi i bez momentálneho partnera.
Vždy sa môžeš rozhodnut tak, aby si spravila kroky k svojmu vysnívanému životu.
V poriadku mi nepride len hádzanie viny na dieťa, partnera, ci niekoho iného. Nikto okrem teba nie je zodpovedný za tvoj život.
Pri samovrazde sa nezbavis problemov, prave naopak. Budes sa musiet pozerat na vsetkych ostatnych, ako trpia tvojim odchodom a nebudes to moct zmenit. ——— dieta nepokazi vztah, ale rodicia a ich nekomunikovanie.
Prisla si na to, ze nie si matersky typ, vsak? No uz vies na com si a viac tuto "chybu" nespravis. Decko nechaj tatkovi, rodine, decaku a tahaj si po svojom skor, ako budes v spravach o 19."♦️
Ženy, vy neviete v akom psychickom stave je autorka. Možno má naozaj ťažkú depresiu a keďže odmieta AD, tak podľa toho sa aj cíti. Taký človek nedokáže normálne riešiť problémy a "kope" okolo seba. Tu by mal pomôcť manžel, prípadne mama, sestra. Jednak jej treba nastaviť lieky a potom pomôcť s dieťaťom. Sama som si prešla popôrodnou depresiou a naozaj to bolo niečo strašné.
Má otec záujem sa starať o dieťa ? Niekto z rodiny ?
Rozprávala si sa o tom s rodinou ?
Myslím, že nemusia ti dať automaticky dieťa po rozvode môžu aj otcovi ak by bol schopný sa postarať.
Pre dobro dieťaťa,vzdajú sa ho🙏
@janickacrazy podla mna je celkom nebezpečné keď je tu ženy nadávajú do p*c ...a pamätám si príspevok ako mladá kočka uvažovala nad potratom vo vysokom týždni tehotenstva a tiež jej nadávala urazali ju a po čase napísala ze jej pomohol psychiater aj psychológ a dieťatko miluje najviac na svete...
Ako úplne prvé na napadlo, že svojho casu boli na Slovensku v rámci politickej kampane plagáty, kde istá pani hlásala, že za celú svoju kariéru nestretla matku, ktorá by lutovala, že má (porodila) dieťa. A mňa ako prvé vtedy napadlo, že tá pani zrejme žije vo svojej bubline. Lebo sú aj také matky, ktoré to ľutujú. Niektoré len vyčerpané, niektoré psychicky či inak choré a niektoré ako autorka. Nevhodné pre materstvo.
Možno by si sa jej autorka mohla ozvať, nech Ti poradí a pomôže a že ty teda ľutuješ, že dieťa máš.
Ty choď k psychiatrovi porieš si jasle a ty sa choď realizovať do práce. Môžem vedieť koľko si mala rokov keď sa malý narodil ? Lebo takýto postoj vidím.vacsonou u žien ktoré bolo zvyknuté na svoje pohodlia a zrazu keď majú dieťa je to problém a nie radosť. Bol drobček plánovaný ? Je zdravý ?
Ahoj autorka,
mňa práve vytočil do vyvrtky maly 4 rocny. Povedala som, ze môže pozerat zvieratká v zoo na PC, ocko zapne. Hmmm, nebyt blbeho kábla, ktorý som niekde paradne "upratala"...
Divadlo, nervy, pohádali sme sa s mm koli takejto kravine, hucala som na malého. Vyhradená situacia zbytočne.
Keď čítam tvoj príspevok, až mi je do plaču. Mne je ľúto tej sceny u nás koli krajine, objala som maleho, muzovi sa ospravedlniť a život ide ďalej.
To len, že aj v iný maju niekedy nervy z deti (aj seba).
Tiez som postrehli, ze si riesila psychológov už pred otehotnenim asi. Takže si nedokázala správne vyhodnotiť, co pre teba materstvo bude znamenať.
Musela si si prejsť bud paradnym pekl9m alebo si mala rovnakú situaciu ako dieta - je ro možné?
Ja myslím, že ozaj potrebuješ pomôcť, memoenim ta súdiť ani ti tu nadávať. Každý človek bez problémov ma ako tak nadhľad nad situáciou, keď zistí že rodičovstvo nie je pre neho.
Pokial ty to babo berieš ako záťaž a seba ako otroka, mas vazny problém a nedokážeš mat ani štipku súcitu s tým malým. Ja ked zúril na maleho, mi je potom strašne ľúto ako sa k nemu chovám a ako som mu ublížila.
Toho ty zrejme momentálne schopna nie si. Skus zmeniť psych-iatra/olova a dočasné ries tie ad. Idealne, keď budeš mimo dietata a sama.
Muzovi povedz, ze z týchto dôvodov odchádzaš.
Zazila som u ženy podobný prípad, začalo to byť nebezpečné, mladšie dieta malo 2,5 roka.
Nikdy nechcela vztah ani deti, druhe bolo skôr nehoda. Ta decka sa u nej rokmi znasobovala. Po zruteni, liečbe a ad bolo lepšie ale nie ideal.
Proste si neodchádza situaciu.
Odchodom aspom dočasným, polepsis realne sebe aj dietatu.
Prajem vám všetkým pekný zivot a držím palce aby ste kazdy z vas našli svoje šťastie, I ked oddelene ❤️
Antidepresiva ti nesposobia zivot v klamstve, ale poriesia veci v tele. Ked mas zapal pluc, tak beries antibiotika, aby poriesili veci v tele. Ak je chora mysel, tak mozu pomoct antidepresiva. Za pokus to stoji nie len kvoli tvojmu okoliu, ale kvoli tebe samej. Myslis, ze bez rodiny by prisli dni plne stastia? Len tak?
Môžeš sa rozviesť a nechať dieťa mužovi. Sú riešenia, ale ty ich nevidíš.
Nedavno tu bola diskusia, kde sa autorka pytala, ci by mala mat dieta, ked sa nechce vzdat svojho rezimu, koncikov, pohodlia a 95% komentujucich ju presviedcalo ze jasne, mat dieta je to najlepsie najuzasnejsie co moze urobit, je to uplne jednoduche, dieta bez problemov zapadne do zabehnuteho zivota a nenarusi vztah. Tak verim, ze si tieto damy precitaju aj tuto diskusiu, lebo presne takto to moze dopadnut.
Autorka, vobec ta neudsudzujem, nemal by ani nikto iny. Mas asi len tri moznosti
1. vyskusat AD - naozaj nemas co stratit. Nerob to kvoli dietatu, ale kvoli sebe.
2. zverit dieta muzovi, rozviest sa a zacat novy zivot. Idealne v kombinacii s moznostou c. 1.
3. skusit sa vratit do prace, aspon docasne minimalizovat starostlivost o dieta, dat dokopy seba a svoju psychiku, teda idealne s moznostou c.1, dat si nejaky cas a urobit rozhodnutie neskor
Drzim palce
Toto dám prečítať niekomu kto ma bude presviedčať, že aké super je mať dieťa keď ja som rozhodnutá, že ich naozaj mať nechcem
Autorka už si raz písala že si myslíš že tvoje dieťa ma autizmus a preto máš pocit že tvoj život skončil ,ale ešte si snim nezačala ani pracovať a pomáhať mu zlepšovať jeho stav a už si ho odsúdila ,môže mať dysfaziu alebo nks alebo niečo iné na čo sa to podobá a vôbec nemusí byť autista len ty si to už vzdala bez boja ,vzdajú sa ho opustí a nechaj ho niekomu kto mu pomôže alebo sa nakopni a začni na ňom makať
@mamutka pretože neberie lieky a má vážny psychiatrický problém. Bez liečby sa to nezmení
@laurita285 ja by som tam tiež dala 16 ročný sa tam ale nezmestí 🙈
@svetlonos... stratila si kabel a maly nemohol cumiet bednu, chytil hysak a chlap ti vynadal, ty si sa im ospravedlnila, smitec.
Vies co by spravil ozajstny Chlap? Dal by maleho pred seba, pozeral mu do oci a povedal
-mama stratila kabel, to sa stava dospelym ludom s vela povinnostami, ked sa najde budes pozerat telku, teraz si vyber inu cinnost, ideme pozriet von?
Takto povysil krpca nad teba a prehodil mu v hlave rodinnu hierarchiu,lebo ta nemozna mamka stratila a to sa jemu nestava.!? a ani neodpusta👠
@beronsche jasne, to vieš posúdiť z toho, že sa vyjadrím k žene čo takto bezcitne opisuje svoje dieťa 😅 x krát tu napísala ako už chce to decko odložiť a ísť si riešiť život, treba byt k nej empaticky. Ved nech si rieši lekárov. Ma na to právo a potrebuje to. Ale ona tvrdí že počká ešte dva roky aby jej to decko nasilu nepridelili a pod.

A keď si dieťa chcela tak si si predstavovala čo? Že porodíš pubertiaka, samostatného ktorý sa sam nakŕmi, pôjde na záchod alebo čo?
To, že nemáš na seba čas nie je tým, že máš dieťa.
Nesúdim ťa, ale urob tomu dieťaťu radosť a zver ho do starostlivosti niekoho iného pokiaľ ešte nemá psychické problémy.