icon

Montovanie nábytku počas šestonedelia: Je to dobrý nápad?

13. aug 2026

Ahojte, zaujíma na naozaj nezaujatý názor, keďže teraz v tehotenstve ma ovplyvňujú aj hormóny. Manžel chce dať na mieru spraviť chodbovú zostavu. Do pôrodu to nestihnú vyrobiť a zamontovať. Vychádza to presne, že montáž by bola počas môjho 600nedelia. Netuším, koľko by to trvalo, ale určite nie 10 minút. Tým pádom by sme nemohli ísť ani von, jedine v spálni by sme mali kľud. Máme ešte dcéru (neviem, či bude v škôlke v ten čas, ani či to budú cez týždeň alebo cez víkend montovať). Neviem si predstaviť byť s 2 deťmi v spálni aj možno 2 hodiny. Manžel, že môžeme ísť aj k jeho rodičom (ale ja netuším, ako sa budem cítiť, možno sa ešte nebudem cítiť na to niekam chodiť). Aký máte na to názor, ja to priveľmi prežívam, alebo by to proste malo počkať ?

Strana
z2
momi86
13. aug 2026
@anonym_486c84

He?? vážne??🤦

@anonym_486c84 tiez som tak reagovala :D :D :D

ivik4
13. aug 2026

Ja som s 1,5 mesacnym stale uplakanym miminom prisla do nasho noveho bytu kde sme mali zatial len zariadenu spalnu , kupelnu ,wc a v kuchyni 2stolicky a stol. Vsetko sa robilo za pochodu dlhe tyzdne a tu sme .
2hodiny nemyslis vazne...
Nie si z cukru

anonym_f57d5a
13. aug 2026
@anonym_486c84

@anonym_f57d5a aj ty to prehánas ,idú jej montovať jednu skriňu🤦

@anonym_486c84 "chodbova zostava na mieru". Neviem aku ma autorka,ale nam to robili pol dna s vrtamin do stien, pilenim dosiek. Ak je to len skrina, tak v pohode, ale ak je to nieco ako mame my.. nie. @autorka chod radsej k rodicom, pri tomto s babatkom nechces byt doma.

domka222
13. aug 2026

Však musíš sedieť doma.Ak bude pekne,zoberieš deti na chvíľu von,k rodičom,svokrovcom a máš vybavené.

anonym_dc7095
13. aug 2026

@anonym_autor ano, ovplyvňujú ta hormóny a zbytocne dramatizujes. Svet sa teraz neprestane točiť, lebo ty si porodila.

anonym_86f240
13. aug 2026

@anonym_autor ja som si tak myslela, ze v pohode. Skrina bola zmontovana, iba bolo treba poutierat policky a povykladat tam veci. Zial, roztrhlo sa mi sitie. Mala som radsej lezat a oddychovat.

anonym_d4dfa3
13. aug 2026

v sobotu som porodila v nedelu isla domov.. v pondelok som uz vybavovala potrebne papiere... a cidij sa svete zijem ako ja tak aj moja dcera... co by sa ti malo stat ? ved ok ak nechces von -zavri sa v izbe a cum na telku -dieta aj tak bude spat

anonym_1b0811
13. aug 2026

@anonym_autor montáž v pohode zvládneš, len 1 ve mi napadla. Nám keď montovali vstavanú skriňu do spálne tak som akurát bola tehotná a to zrejme lepidlo malo tak neuveritelne hnusný chemický zápach, že sa nám celý dom od toho smrdel. To ma vtedy ozaj šokovalo a na ten deň som odišla k našim, lebo mi z toho chemického zápachu bolo normálne zle. Ale možno u vás nebudú nič lepiť a možno to zapáchať nebude. Netuším čo to u nás použili.

anonym_a1ecf5
13. aug 2026

Pre pána , ja som tak rada, že som samostatná a s takými sprostosťami sa nezaoberám. Nečakam na nákup, kým sa manžel vráti domov z práce, lebo veď mame batoľa a staršiu dcérku, ja fakt nemôžem z neschopáčok, čo niektoré dokážu

marty_4
13. aug 2026

pocas toho obdobia by si mala mat totalny klud, ani rodina by nemala chodit, nie to cudzi ludia, ktori budu robit nabytok.

autor
13. aug 2026
@natalka13

Ved mozes ist k rodicom. Aky problem?

@anonym_f4b80b no neviem či bude vedieť spať, keď budú vŕtať, to záleží od bábätka …
@lenja123 rátam s tým, že na wc a do kúpeľne sa nedostanem, keďže tam sa ide z chodby, a ta bude určite zaprataná
@selest neviem to takto dopredu, či bude mať kto postrážiť staršiu dcéru, ale ona je veľmi živé dieťa a neobsedi, je s ňou problém byť aj v celom byte 🙂
@natalka13 moji rodičia nebývajú úplne najbližšie, a s nimi by som to nevydržala v obdobi po pôrode určite 🙈 to radšej svokrovci, ale tiež to nie je žiadna výhra, keď sú doma, furt sa o niečo hádajú, doťahujú, je to psychicky náročné ich počúvať a svokra veľmi rada poučuje, naozaj nepotrebujem nevyžiadané rady

autor
13. aug 2026
@marty_4

pocas toho obdobia by si mala mat totalny klud, ani rodina by nemala chodit, nie to cudzi ludia, ktori budu robit nabytok.

@anonym_f57d5a netuším, koľko to bude trvať, ale nebude to jedna skriňa, bude to do celej chodby a príde niekoľko cudzích chlapov to montovať
@anonym_d4dfa3 tv nemáme, a také iste, že dieťa bude spať to nie je 🙈
@anonym_1b0811 netuším, či tam budú aj niečo lepiť 🙂
@anonym_a1ecf5 super, že to tak zvládaš, ale to neznamená, že každá žena po pôrode je superwoman a dokáže s 2 deťmi fungovať ako by sa nič nedialo 🙂 a to vôbec neznamená, že sme neschopné
@marty_4 podľa názorov to ale vyzerá skôr tak, že ja som precitlivena

anonym_f0b851
13. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_f57d5a netuším, koľko to bude trvať, ale nebude to jedna skriňa, bude to do celej chodby a príde niekoľko cudzích chlapov to montovať
@anonym_a1ecf5 super, že to tak zvládaš, ale to neznamená, že každá žena po pôrode je superwoman a dokáže s 2 deťmi fungovať ako by sa nič nedialo 🙂 a to vôbec neznamená, že sme neschopné

@anonym_autor veď dobre že to bude v celej chodbe ale snáď máte aj obývačku a detskú . A ano si precitlivena

anonym_4b025a
13. aug 2026

Ja by som to nedovolila😃 ja som hnala stolarov nech to stihnu pred porodom. A som povedala ze ak nie dovtedy nech ani nechodia…
Nechapem tieto komentare ze si precitlivela😅 keby to bolo v jednej izbe tak ok ale na chodbe kade musis chodit ak niekde chces ist to asi neni idealne riesenie.

selest
13. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_autor ja suhlasim s tebou, a niesi precitlivela. Ja by som v sestonedeli bez zachoda a kupelne a s mojim tornadom nevydrzala v jednej izbe ani 15 minut. A u mna by nehrozila vtedy ani 2h prechadzka kedze som musela do par minut bezat na wc ked sa mi chcelo inak neviem no😅. A tiez si myslim ze keby mas kludne dieta ako vacsina ludi, ktore sa vyhra 2h v izbe tak sa tu nebudes ani pytat. Ale asi vies co mas doma. Ved nech si kazdy robi tak aby sa citil dobre💚 keby sa to dalo presunut ja by som to presunula. Ale niektore zeny maju komlex hrdinky kt musi vsetko zvladnut aj keby co bolo, ja uz vekom som sa naucila ze toto uz nerobim🙂

natalka13
13. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_f4b80b no neviem či bude vedieť spať, keď budú vŕtať, to záleží od bábätka …
@lenja123 rátam s tým, že na wc a do kúpeľne sa nedostanem, keďže tam sa ide z chodby, a ta bude určite zaprataná
@selest neviem to takto dopredu, či bude mať kto postrážiť staršiu dcéru, ale ona je veľmi živé dieťa a neobsedi, je s ňou problém byť aj v celom byte 🙂
@natalka13 moji rodičia nebývajú úplne najbližšie, a s nimi by som to nevydržala v obdobi po pôrode určite 🙈 to radšej svokrovci, ale tiež to nie je žiadna výhra, keď sú doma, furt sa o niečo hádajú, doťahujú, je to psychicky náročné ich počúvať a svokra veľmi rada poučuje, naozaj nepotrebujem nevyžiadané rady

@anonym_autor ako sorry zena, ale vyhovaras sa na blbosti. Ak mas problem vydrzat poldna so svokrou🤷‍♀️, cakaj na nabytok, kym dieta pojde do skoly.
Nenavstevujes sa s rodicmi so svokrovcami🤷‍♀️

anonym_3abf4a
13. aug 2026

@anonym_autor 🤦‍♀️🤦‍♀️Boze ty si hysterka

anonym_3c2008
13. aug 2026

Ano si velmi precitlivela, a nemyslim to v zlom, ale inak sa to povedat neda. Ale chudak chlap, ak Ti na to nic neprijemne neodsekol tak klobuk dolu.

Ok, ja som tiez po porode zbalila decko do kocika ked malo 5 dni, a musela som sadnut do auta a behat po centre, bankach a katastri lebo nam horeli terminy na hypo a vyplatenie domu (kedze sa nestihlo kvoli predavajucim do porodu a sa to furt odkladalo), a popri tom novorodencovi som este manazovala rocne dieta, s ktorym ked sa dalo, bol muz doma. Ked sa nedalo, brala som ho pod pazuchu ku kociku. Samozrejme to neznamena, ze sa kazdy musi citit uplne ok po porode, ale aj keby si pol dna zavreta s detmi v jednej izbe, no tak ved babatku staci mlieko spanok plienka, mozno mu pustis z mobilu sum (ale male dieta po porode i tak este velmi slabo pocuje, to iste vies), a druhe dieta tam proste bude mat v izbe zaplavu hraciek a pekne postupne sa budete bavkat. Jedlom a pitim Ta uz tolko pozasobuje muz. Akoze ja aom myslela ze manzel od Teba chce ze vy dvaja idete montovat neviemake nabytky, ale toto fakt prehanas. Nadych a vydych, budete doma kym sa namontuje a vybavene.

anonym_3c2008
13. aug 2026

Rodicia zle, svokrovci zle, v izbe zle lebo jedno dieta zive, druhe urcite nebude spat, prejst cez chodbu zle... (aj ked je zahadzana, no a??? Ked mi treba na wc prekrocim dosky a idem). A to tu hovorime o par hodinach...
Asi to radsej zrus, lebo naozaj mi prides ako ten typ "kto chce, hlada sposoby, kto nie..."
Je to vasa vec, obdiv Tvojmu muzovi ze tieto "argumenty" zvlada, ved je to vase rozhodnutie kazdopadne akokolvek.

anonym_f18974
14. aug 2026

@anonym_autor dávno som takuto rozmaznanu fiflenu nevidela.. To ešte počkaj co ta neskôr čaká s 2mi deťmi, 600n je nič oproti tomu, keď budeš musieť utekať za obomi a každé pôjde do iného smeru.. Načo si deti robíš, ked neznesies 2hodinovy diskomfort v chodbe bytu? Pre pana, tváris sa akoby vám išli murovat jadro v byte alebo búrať steny co meniť okna... Najhoršie na tom je, ze tak ako si ty cintľavá, tak take neschopne snowflakes budu aj tvoje deti....neschopna žena, toto by mi ani nenapadlo písat ale ze nikam, ze mi majstri prídu na 2 hodiny postaviť skriňu... Chudák tvoj muž, čudujem sa mu ze ti spravil druhé pri tom aká si citlivá

anonym_3abf4a
14. aug 2026
@anonym_f18974

@anonym_autor dávno som takuto rozmaznanu fiflenu nevidela.. To ešte počkaj co ta neskôr čaká s 2mi deťmi, 600n je nič oproti tomu, keď budeš musieť utekať za obomi a každé pôjde do iného smeru.. Načo si deti robíš, ked neznesies 2hodinovy diskomfort v chodbe bytu? Pre pana, tváris sa akoby vám išli murovat jadro v byte alebo búrať steny co meniť okna... Najhoršie na tom je, ze tak ako si ty cintľavá, tak take neschopne snowflakes budu aj tvoje deti....neschopna žena, toto by mi ani nenapadlo písat ale ze nikam, ze mi majstri prídu na 2 hodiny postaviť skriňu... Chudák tvoj muž, čudujem sa mu ze ti spravil druhé pri tom aká si citlivá

Ze? chudak muz mat takuto pipku doma .

anonym_b58425
14. aug 2026

Ja som sa s trojtyzdnovym dietatom a dvoma dalsimi stahovala z jedneho statu do druheho so zlomenym stavcom.Mme niektore zeny pridete uplne prepnute,chudaci chlapi.

fairyy
14. aug 2026

@anonym_autor posunte to na neskor a vybavene 🙂

sergejj
18. aug 2026

@anonym_autor no problem

autor
18. aug 2026
@anonym_f18974

@anonym_f18974 niektoré ženy máte toľko nenávisti v sebe, neviem, či vám bolo nejako ublížené, ale naozaj nepochopím, ako na základe jedného takéhoto príspevku môžeš súdiť, že ja som neschopná a že moje deti budú neschopné .. ja sa nepotrebujem hrať na silnú a nezávislú ženu, ale to zo mňa nerobí žiadnu pipku ani neschopnu, a manžel je šťastný, že má práve mňa za ženu, a to mi úplne stačí 🙂 a nie, nebudem utekať za 2 deťmi ktoré pôjdu iným smerom, to jedno je už vychované, a vie že odo mňa sa neuteká 😉 to, že tebe baby blues po pôrode očividne nič nehovorí, nie je naozaj môj problém

katrinka8
18. aug 2026
@selest

@anonym_autor ja suhlasim s tebou, a niesi precitlivela. Ja by som v sestonedeli bez zachoda a kupelne a s mojim tornadom nevydrzala v jednej izbe ani 15 minut. A u mna by nehrozila vtedy ani 2h prechadzka kedze som musela do par minut bezat na wc ked sa mi chcelo inak neviem no😅. A tiez si myslim ze keby mas kludne dieta ako vacsina ludi, ktore sa vyhra 2h v izbe tak sa tu nebudes ani pytat. Ale asi vies co mas doma. Ved nech si kazdy robi tak aby sa citil dobre💚 keby sa to dalo presunut ja by som to presunula. Ale niektore zeny maju komlex hrdinky kt musi vsetko zvladnut aj keby co bolo, ja uz vekom som sa naucila ze toto uz nerobim🙂

@selest - ja si myslím, že zakladateľka to vidí zbytočne tragicky, rozhodne jej nikto nezablokuje vstup do WC a do kúpeľne na celý deň. Keď aj bude dočasne vstup bloknutý, normálne keď im povie, že potrebuje tam ísť, tak ju pustia, presunú si veci. Máme za sebou stavbu domu, a normálne sme občas potrebovali vojsť tam, kde práve boli nejakí majstri, vždy sa dalo pohybovať. Jediné, čo bolo reálne zablokované a bol naozaj "zákaz vstupu" - keď vylievali podlahy betónom. Pri akejkoľvek činnosti, čo robili, sa dalo v dome pohybovať vrátane montovania nábytku a skríň.
Je to jeden deň, preboha, naozaj je zakladateľka precitlivená - asi hormóny, čo je v takomto stave celkom pochopiteľné. Ale úplne zbytočne si vykresľuje vopred katastrofické scenáre.

selest
18. aug 2026
@katrinka8

@selest - ja si myslím, že zakladateľka to vidí zbytočne tragicky, rozhodne jej nikto nezablokuje vstup do WC a do kúpeľne na celý deň. Keď aj bude dočasne vstup bloknutý, normálne keď im povie, že potrebuje tam ísť, tak ju pustia, presunú si veci. Máme za sebou stavbu domu, a normálne sme občas potrebovali vojsť tam, kde práve boli nejakí majstri, vždy sa dalo pohybovať. Jediné, čo bolo reálne zablokované a bol naozaj "zákaz vstupu" - keď vylievali podlahy betónom. Pri akejkoľvek činnosti, čo robili, sa dalo v dome pohybovať vrátane montovania nábytku a skríň.
Je to jeden deň, preboha, naozaj je zakladateľka precitlivená - asi hormóny, čo je v takomto stave celkom pochopiteľné. Ale úplne zbytočne si vykresľuje vopred katastrofické scenáre.

@katrinka8 to je uhol pohladu kedze kazdy mame ine prezivanie. Napr ja neviem ist na wc ked viem ze niekto stoji za dverami ani s vedomim ze niekto cudzi vie ze tam som. Prosto je to psychika a pocas sestonedelia a aj potom maju niektore zeny problem s velkou potrebou. Ja som revala a nahlas na wc, to ozaj nechces robosov za dverami. Ja si naopak myslim ze to nieje tak neodkladna vec aby ta zena 2- 3x za zivot nemala narok na par tyzdnov pokoja. Podla mna by si to mala rozhodnut ona sama, nie muz ani diskutujuce na mk. Svet sa nezruti ani ak sa skrina nenamontuje prave vtedy, ani z muza neubudne ked sa to presunie, ci

katrinka8
18. aug 2026
@selest

@katrinka8 to je uhol pohladu kedze kazdy mame ine prezivanie. Napr ja neviem ist na wc ked viem ze niekto stoji za dverami ani s vedomim ze niekto cudzi vie ze tam som. Prosto je to psychika a pocas sestonedelia a aj potom maju niektore zeny problem s velkou potrebou. Ja som revala a nahlas na wc, to ozaj nechces robosov za dverami. Ja si naopak myslim ze to nieje tak neodkladna vec aby ta zena 2- 3x za zivot nemala narok na par tyzdnov pokoja. Podla mna by si to mala rozhodnut ona sama, nie muz ani diskutujuce na mk. Svet sa nezruti ani ak sa skrina nenamontuje prave vtedy, ani z muza neubudne ked sa to presunie, ci

@selest - veď ale tak ak má pani vnútorný problém s montovaním skrine počas šestonedelia, nech to odložia na neskôr. Nerozumiem tomu, načo sa pýta cudzích ľudí, či je to OK - keď ona sama s tým nie je OK. Pretože objektívne príčiny v jej prípade na to, aby to nerobili, neexistujú.
Trochu mi to prišlo ozaj ako "drama queen" - proste ak mi to vadí, tak to zruším, presuniem a hotovo. Nechápem načo na toto treba odobrenie/neodobrenie od cudzích ľudí, lebo zrovna tu je ozaj irelevantné, či to vadí/nevadí niekomu inému. Podľa logiky toho príspevku by teraz mala byť OK s tým, že sa to montovať bude, lebo všetci v komentároch sú s tým OK...

anonym_f18974
18. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_f18974 niektoré ženy máte toľko nenávisti v sebe, neviem, či vám bolo nejako ublížené, ale naozaj nepochopím, ako na základe jedného takéhoto príspevku môžeš súdiť, že ja som neschopná a že moje deti budú neschopné .. ja sa nepotrebujem hrať na silnú a nezávislú ženu, ale to zo mňa nerobí žiadnu pipku ani neschopnu, a manžel je šťastný, že má práve mňa za ženu, a to mi úplne stačí 🙂 a nie, nebudem utekať za 2 deťmi ktoré pôjdu iným smerom, to jedno je už vychované, a vie že odo mňa sa neuteká 😉 to, že tebe baby blues po pôrode očividne nič nehovorí, nie je naozaj môj problém

@anonym_autor no ved práve, to ze si cintlava a rozmaznaná mi stačilo pochopiť z jediného tvojho príspevku. Vsetky ti tu píšeme jedno a to isté - príliš to prežívaš. Asi na tom niečo predsa len bude, nemyslíš? Žena ved vzchop sa. Nikto od teba nechce aby si bola Xena ci išla na parkovisko prevracať auta, ale aspoň nejaké zaklady praobycajnej odolnosti a aspon chlp sily sa prispôsobiť a prežiť niečo krátkodobé , keby si mala, by to bolo super!

Strana
z2