Montovanie nábytku počas šestonedelia: Je to dobrý nápad?
Ahojte, zaujíma na naozaj nezaujatý názor, keďže teraz v tehotenstve ma ovplyvňujú aj hormóny. Manžel chce dať na mieru spraviť chodbovú zostavu. Do pôrodu to nestihnú vyrobiť a zamontovať. Vychádza to presne, že montáž by bola počas môjho 600nedelia. Netuším, koľko by to trvalo, ale určite nie 10 minút. Tým pádom by sme nemohli ísť ani von, jedine v spálni by sme mali kľud. Máme ešte dcéru (neviem, či bude v škôlke v ten čas, ani či to budú cez týždeň alebo cez víkend montovať). Neviem si predstaviť byť s 2 deťmi v spálni aj možno 2 hodiny. Manžel, že môžeme ísť aj k jeho rodičom (ale ja netuším, ako sa budem cítiť, možno sa ešte nebudem cítiť na to niekam chodiť). Aký máte na to názor, ja to priveľmi prežívam, alebo by to proste malo počkať ?
@anonym_autor Zbytočne dramarizuješ. Pôjdete na ihrisko, na návštevu k rodičom, alebo proste sa budete par hodín vyvalovať v spálni.
Majstri prídu, na montujú a hotovo. Manžel bude potom upratovať a pomáhať veci ukladať, alebo bude s deťmi a uložíš si ty.
@anonym_autor veľmi to prežívaš. 2-3 hodiny kým zmontujú skriňu naozaj vydržíš.
Drama Queen. Ľudia sa počas 600n. dokonca sťahujú, nielen montujú nábytok
Chod k vasim alebo k svokrovcom a nemusíš to tak dramaticky prežívať
Neprezivaj . Čo myslíš že ťa nepustia cez chodbu von majstri ? Nebudú u vás 24 hodín v kuse
@anonym_autor môžeš aj dať škôlkarku k svokrovcom a tebe ostane len novorodenec. Jemu bude stačiť mama, prsník, čistá plienka a vydržíte v spálni aj celý deň 😀. Predpokladám, že kúpeľňa a WC sa budú dať použiť.
toto asi trochu prehanas, nie? ved ide o zmontovanie skrine. ani netusis, co vlastne vtedy bude a ako bude. nechaj to plynut, naplanujte to a nejak sa to potom uz len zariadi.
He?? vážne??🤦
Myslela som, ze problem je v tom, ze ty to budes montovat. A problem je v tom, ze si nevies predstavit vydrzat v spalni 2 hodiny?
Wtf 🙂
Dieta bude s najvacsou pravdepodobnostou spat, alebo jest. Pustis si film, pospis si, ani si nevsimnes a budu prec. Ja som pocas 600nedelia normalne fungovala. My sme prerabali cely dom, ani kupelna nebola hotova, len sprcha fungovala. Ja sama som pomahala a este som mala 2starsie deti doma. Netreba sa stresovat a prehanat.
@anonym_autor a preoc by si nevydrzala... samozrejme, ze to vobec nie je problem, co opisujes, ani jeden scenar, aj von mozes byt dve hodiny... nam ale chodbu montovali pol dna, tak dieta bude v skolke, a s druhym budes doma normlane fungovat
Nám montovali kuchyňu a ani mi nenapadlo dať otázku na MK? A zvládli sme to. A mimochodom nedojčila som, teda zarábala som aj UM....
Skor si myslim ze to bude viac ako 2 hodiny. Co sa tyka dietata, ak nieje extremne zive ako bol moj starsi, ktory by rozhodne v jednej izbe nevydrzal ani 5 minut hlavne ak by vedel ze sa vedla deje nieco zaujimave, tak podla mna 2 hodiny v izbe aj tak nevydrzi bez nervov kt v sestonedeli nepotrebujes. Takze ak mas moznost ze ti starsie niekto postrazi tak este budis. Mne by viac vadilo ze v tom obdobi som musela cikat v sprche, na velku som chodila s placom na pokracovanie. Na vecku a v sprche som bola asi tak kazdu pol hodinu, a celkovo som bola velmi citliva na sukromie. Ja viem ze niektore zeny tu porodia a hned idu omietat plafony, pecu chleba pre celu dedinu a vobec su to xeny. Ale ja sa mam rada aj svoje dusevne zdravie si strazim a toto by mi vadilo a nebola by som s tym v pohode. Nevidim to ako zivotne dolezitu vec kt treba presne v tak zranitelnom case robit.
600nedelie? To je šestonedelie = šesť nedieľ (týždňov), nie šesťsto! Ale nech aj sedemsto, neviem, aký je problém s 2-hodinovou montážou, ani prečo by ste nemohli ísť von
Prehaňaš. Treba muža pochváliť,ze sa snaži,aby ste mali vecí v poriadku čim skôr.
@anonym_autor nam stierkovali dost velku cast bytu a davali novu kuchynsku linku, bola som zavreta v spalni s balkonom sice s 10 mesacnym, nie novorodencom cely tyzden (ale uz batoliacim sa dietatom), ja som si zalievala sackove polievky, zohriala kupovane jedla v mikrovlnke ten tyzden a on mal kupene vyzivy, robilo sa od rana do vecera kazdy den, prezili sme, dalo sa to zvladnut, tri hodiny su nic.
Ano, veľmi to prežívaš. Normálne pôjdeš s detmi von na prechádzku, a chvíľu vydržíte potom aj v izbe. To nie je robota na cely den

Kto ti povedal, že musíte byť všetci doma a ty s deťmi zavretá v spálni? Manžel sa postará o staršie dieťa a majstrov a ty si môžeš robiť svoje alebo ísť von ak sa na to budeš cítiť.
Myslela som, ze problem je v tom, ze ty to budes montovat. A problem je v tom, ze si nevies predstavit vydrzat v spalni 2 hodiny?
Wtf 🙂
@anonym_7cce49 - tiež som po prečítaní nadpisu myslela, že to ide autorka montovať sama. Chcela som jej napísať, že ak sa na to žena cíti byť v pohode, prečo nie. No ale toto mi ozaj nenapadlo...
@anonym_autor no ja stale zvazujem, ze dam konecne na mieru spravit do chodby skrinky, botnik, este som sa k tomu nedokopala, som v 39 tyzdni a ak by to vyslo, ze to bude v sestonedeli, tak budis. Ved nebudes predsa behat hola po byte. A nejdu Vam odstavit vodu. To by som nechcela, keby sa malo daco robit v tom case s kupelnou? Ale chodba? Ved to nebude trvat tyzden!
Chcela som aj stihnut, aby sme mali hotovu terasu, ked sa mala narodi, no nebude, je tam stavenisko, lebo sme sa rozhodli najprv zateplit a potom terasu spravit. No tak budem kocikovat na stavenisku asi v tom blate, co na jesen tu bude...Zburali sa tam stare chlievy a drevarne, su tam kusy zakladov, beton, zem, skaly, pomedzi to gulicky z polystyrenu a burina. Povyse este stare zaklady betonove z latriny 🫣. Proste zijeme, ako sa nam da. No...
Tiez som cakala, ze to sama mas pocas sestonedelia montovat, tak to by asi bolo tazsie, kedze novorodenec, kojenie, odsavanie atd...ale takto? V pohode,...
@anonym_autor kľudne to môže byť aj neskôr...to že ti to sľúbia presne na šestonedelia...nám tiež sľúbili marec a prišli na Vianoce 😅😅😅😅
@anonym_autor prepáč...ale ja naozaj nechapem co su uz ľudia schopní riešiť... mne boli v 600nedeli tepovat gaucovku a mala som uz doma 2 dcéry... plus bábätko...ale to som si len náhodou teraz spomenula na túto situáciu...a normalne ma rozosmiala 😅🤣🤣 ved sa teš ze budes mat doma šatník... ci co im poviete? Prepáč ale nechoďte lebo?... neutočim na teba... len mi pridu ľudia cim dalej tým divnejši... ale tak to som mozno aj ja po 35ke divná 25plus... ktovie...pekny den ti zelam 🥰
2h úplne v pohode vydržíš staršie keď tak nech je s mužom aj upratovať po majstroch nechaj na neho..
ako niekto, kto zazil stahovanie tesne pred porodom do novostavby a rozne motovacky a instalacie pocas 600to nedelia - vydrzis, ale bude to zleee. Priprav sa, ze budes mat nervy vo vyvrtke, budes nestastna ak sa tam bude buchotat, nebodaj to k vam pride niekto cudzi zmontovat. Budes mat zly, zlyyyy den, je jedno kolko sa na to budes pripravovat, nebubde sa ti to pacit. A tie, co ti pisu ze prehanas nevedia o com pisu. Drzim palce, nech vam ten den rychlo prejde 🙂.
ako niekto, kto zazil stahovanie tesne pred porodom do novostavby a rozne motovacky a instalacie pocas 600to nedelia - vydrzis, ale bude to zleee. Priprav sa, ze budes mat nervy vo vyvrtke, budes nestastna ak sa tam bude buchotat, nebodaj to k vam pride niekto cudzi zmontovat. Budes mat zly, zlyyyy den, je jedno kolko sa na to budes pripravovat, nebubde sa ti to pacit. A tie, co ti pisu ze prehanas nevedia o com pisu. Drzim palce, nech vam ten den rychlo prejde 🙂.
@anonym_f57d5a aj ty to prehánas ,idú jej montovať jednu skriňu🤦

@anonym_autor keby vám mali robiť kúpeľňu 2 dní tak by to mohol byt problém. Ale dve hodiny v chodbe? Podľa mňa to žiadny problém nie je.. ved sa môžeš hýbať po celom byte a možno akurát v tom čase bude dieťa späť keďže novorodenec prespím väčšinu dna...