icon

Muž nemá na mňa čas

7. mar 2023

Ahojte, prosim neukamenujte ma... len potrebujem napisat, ako sa citim, kedze manzelovi je to jedno a pred ostatnymi mam potrebu sa usmievat...mozno nie som sama, kto je na tom takto....
Mame dve krasne zdrave deticky, malicke, 2 roky a 5 mesiacov...Manzel od rana denne v praci, pride poobede, nakupi, pohra sa, povystraja, pomoze s kupanim, s uspavanim....potom otazky - co jedli deti, kedy jedli, ci kakali a kolko...Pokuka socialne siete, poodpisuje na spravy a potom povie Dobru noc a koniec. Je unaveny - chodi predsa do prace.
Ja mam 24 hod. sichty (ako kazda mamicka), nepocujem otazku, ako sa mam, ci som jedla, kakala a podobne..... o objati, bozku, ci dokonca sexe - mozem len snivat - je unaveny - vstava do prace. AVSAK pokial je prilezitost ist von, zabavit sa, na futbal, ci pivo - unava ustupuje....
Takze mam silny pocit, ze unavu citi LEN v case, ked sa spytam, kedy si na mna najde cas.
Tak fungujem tak, ze ked vsetci zaspia, poriadim riady, pradlo, hracky, oblecenie, sadnem si po tme na gauc s poharom vina a este minimalne hodinu placem, len tak, zo sebalutosti...
Myslite, ze to raz prejde?

Strana
z2
autor
8. mar 2023

@lilyianka je mi to luto...

autor
8. mar 2023

@domak2 ja som chcela byt stastna...inak som si to predstavovala, ze cez den budeme rodicia a vecer, ked deti zaspia, tak budeme zas manzelia....

autor
8. mar 2023

@ibajaanikiny po prvom dietati som aj ja bola rada, ked ostalo ticho a poriadok aspon 15 minut....ale po druhom je to zle....

autor
8. mar 2023

@nataly420 rodina je hlboko veriaca - aj moja, aj muzova, mam byt vdacna za zdrave deti, co aj som a spokojna, ze muz sa o nes zaujima. inak moja povinnost je sa o nich starat a bodka..

autor
8. mar 2023

@sense zaujimam....vzdy ked pride, co bolo v praci, co cestou, co politika, co matovic, co korona, co na veceru, co ma rad - uvarene... objimem, pobozkam, sadnem si k nemu k telke.... otoci mobil, povie tsssss aby pocul telku, ja viem, ze nemusi muz ukazovat lasku, ze mozem aj ja, aj to robim, ale vysledok nikde...

autor
8. mar 2023

@danica2711 ano, vacsinou...ale nie vsetky... jasne, ze ho vitam s usmevom, zalezi mi na nasej rodine. jasne, ze som sa snazila JA byt iniciativna, ja objat, ja pobozkat, ja zviest...

autor
8. mar 2023

@barborachors upratovacka, kucharka, opatrovatelka...

autor
8. mar 2023

@milka1988 je mi to strasne luto, viem si predstavit, ze aj ked mas muza a dieta a kazdu minutu sa nieco okolo teba deje, tak sa citis neskutocne sama a opustena...

katka2505
8. mar 2023

@autor
Môžem sa spýtať, kde tvoj muž pracuje, keď je taký unavený,?

mikadooo
8. mar 2023

Povedz mu to. Že si prosíš aspoň 10 minút jeho času denne, aby odložil mobil, vypol tv a iné záležitosti a proste sa s tebou porozprával, ako sa máš. A hlavne nie ofučane, alebo s prevrátenými očami, ale úprimne. Neviem či to prejde, nepoznám ho. Ale u nás bola opačná situácia a muž mi to normálne povedal, prípadne párkrát aj zopakoval.

milanpetras
Odpoveď bola odstránená
autor
8. mar 2023

@katka2505 je sofer autobusu, no ziadna praca na svete nemoze byt tak narocna, aby chlap nedokazal odlozit mobil a tych par minut venoval zene

autor
8. mar 2023

@mikadooo dnes to nevyslo, osopil sa na mna, jeho vysvetlenie mojej NEnalady a unavy a vycerpania a smutku je hormonalna nerovnovaha....

autor
8. mar 2023

@milanpetras dakujem, skusala som, neuspela som, skusim zas za par dni...

liv1
8. mar 2023

@milanpetras keby si cital komentare, precitas si ze rozhovor nepomohol. Muz ma svoj nazor na to kde je miesto zeny.

Autorka byt na tvojom mieste, urobim dve veci. Bud komplet zmena spravania, nech vidi co to znamena nespokojna zena, ziaden fullservis, popratane, vysmiata zena zaujimajuca sa.. nic. Ako on k tebe, tak ty ku nemu. Normalne ulozis deti dobru noc, nechas vsetko tak a spat. Uplne bez zaujmu. Takto par dni.
Druha moznost vysvetlit muzovi, ze ty si stale zena, ze materstvom tvoje potreby a tuzby ako zeny nezmizli, a ze o vztah sa treba starat cely zivot. Ze by si bola rada keby sa o teba viac zaujimal.

Ja neviem ti chlapi su niekedy uplne mimo, ze si je taky isty ze ta zena bude ako puťka, on majster sveta a ona priviazana k detom do konca zivota bez vlastnych zaujmov. A inak.. ak moze chodit von on, mozes samozrejme aj ty. Ano, vzhladom k potrebam babatka, nie ze na ukor deti, ale nech pekne otecko ostane doma a ty si tiez chod vyrazit. Uz nemas doma novorodeniatko. Flasu odloz, nepi, absolutne vobec. Sprav si medovkovy caj, dnes si to urobila dobre 👍.
Drzim palce

mikadooo
8. mar 2023

Tak sa ho opýtaj, či ho nezaujíma, ako si sa mala. Dnes, včera, predvčerom... Ak povie, že nie, tak by som sa prestala zaujímať aj ja. Vzťah nemôže byť jednostranný, nemôže to len jedna strana ťahať do bludu...

mikadooo
8. mar 2023

Jo a na tú masáž atď. Nie že "by som išla". Ale milý môj, idem vtedy a vtedy. Na otázku načo - odpoveď, aby si mal šťastnejšiu a spokojnejšiu ženu čáááááu láska ľúbim ťa ty to zvládneš cmuk cmuk a pápá detičky, dnes máte poobede s tatom,utužujte vzťahy!

nykkushka
8. mar 2023

Autorka prepáč, ale keby mne muž povie to čo tebe (kde je ženine miesto a je len slúžka a bla bla bla) tak by som sa zbalila a nechala ho, aby si reálnu slúžku zaplatil, keďže by doma sám zahynul...
môj svokor je presne ten typ ako tvoj muž - ja som BOSS, chodím do roboty a ty žena drž hubu a staraj sa o mňa, svokra je už tak naučená, že keby môže, sa za neho aj vys*rie. Môj muž mal tiež také tendencie, ale veľmi rýchlo pochopil, že v našom vzťahu/manželstve sme seberovní...
Takže pokiaľ ten tvoj chlap aj naďalej trvá na hentakom debilnom názore na ženy, dala by som mu zbohom.
Vždy keď tu žena dá takýto príspevok, myslím hlavne na ich deti - ak máte dcéru, učí sa, že je úplne v poriadku ak bude vo vzťahu/v manželstve úplne hovno, slúžka bež právomoci...už teraz mi jej je ľúto.. a ak máte syna, ten zas vidí, ako sa správa chlap a považuje to za úplne normálne, ak si s budúcej manželky spraví slúžku, otroka...
Keď nie kvôli sebe, tak kvôli deťom to zmeň....

lalala94
8. mar 2023

Tvoj manžel je typický sedlák, ktorý si ešte nevšimol, že stredovek skončil a žena už dokáže a chce viac ako len sedieť doma a čakať na akože ťažko pracujúceho muža s teplou večerou. Prepáč za úprimnosť, ale po prečítaní toho príspevku na prvej strane mi celkom stúpol tlak. Je mi úprimne ľúto, čo je ten tvoj manžel zač, lebo tu žiadne riešenie nie je. On ti jasne povedal, kde je tvoje miesto. Ty si už len matka, puťka domáca bez nejakých práv, dobrá akurát tak na starostlivosť o domácnosť, deti a keď sa milostivý uráči, tak na sex. Je tragédiou, že takíto muži ešte behajú po svete. Verím, že keď ti mladšie dieťa podrastie, pôjdeš do práce a dokážeš sa osamostatniť, lebo s ním ťa nečaká nič dobré.

wayway
9. mar 2023

Ahoj, chapem ta. V prvom rade mysli na seba, na svoju psychicku pohodu. Tvoj problem tkvie nielen v hrozne necitlivom manzelovi, ale aj v zatazi, aku mas, a ze sa nemozes len tak vziat a ist do spolocnosti (sama). Takze tvoj socialny zivot pozostava z toho, resp. sa zuzil na to, ze cakas na navrat manzela domov a potom si kazdy vecer sklamana. A to je teda na depku. Tato situacia je velmi nebezpecna pre tvoje dusevne zdravie, ale je riesitelna!!! (nie alkoholom)..
Pozri, tvoja mama ta nerodila v bolestiach a nevypiplala na to, aby si skoncila ako nestastna alkoholicka. A ziaden chlap nestoji za to, aby si si dos*ala zivot alkoholom. Tu flasu okamzite zrus.
A podme ku koreni problemu
A) manzel. zial, musis sa od neho trosku odputat, lebo je blbec. mal by pocitit, ze nie si samozrejmost a ani tvoja laska nie je samozrejmost. mas pravo byt aj smutna aj podrazdena, aj mu neskakat okolo zadku. nie si psicek cakajuci na omrvinky svojho pana. Muzi sa velmi zazracne menia prave sposobom, ze im nedas vsetku lasku a pozornost sveta. Ak by sa aj nezmenil, nezufaj, je aj iny zivot mimo neho 😃.
B) a toto B je vlastne dolezitejsie ako A. Potrebujes spolocnost dospelych ludi, ktorych mas rada. Buduj si kamaratstva. chodievaj do spolocnosti: materske centra, kaviarne, ihriska, nejaky sport. Ked muz s tebou nechce travit cas, aby si nezblbla, potrebujes pozitivne interakcie s inymi ludmi. Nech teda zostane s detmi doma a ty chod von. Povedz, ze ty mas rovnake pravo ist von ako aj on a stoj si za tym. Ked nevie postrazit deti (co by mal!!!), dohodni si stretnutie s kamaratkou v case, ked deti spia a zak nech ich postrazi. Ked sa neda vecer, tak napriklad cez vikend okolo obeda. Uvidis, ako ta ten cas vzpruzi. Cez den, ked robis domace prace, zavolaj mame, sestre, kamoske. Zacni citat knihy so zaujimavymi pribehmi. Rob si male radosti. Kup si nieco. Uzi si prechadzku s detmi. Zaroven postupne deticky uc, ze aj maminka moze byt unavena. Nemusis sa im venovat kazdu volnu chvilu. A prosim ta odloz ten alkohol. Mozes plakat, mozes byt smutna, ale nenechaj sa stiahnut a trosku si ten zivot aj uzivaj. Aj to obdobie materskej po case nebude uz tak velmi intenzivne a vycerpavajuce. Chod neskor do prace, nemaj dalsie dietatko, ak nemate vztah na poriadku.

autor
9. mar 2023

@wayway dakujem 🤗

hope87
9. mar 2023

Akoze, ja fakt nevychadzam z uzasu 😲.
Ja viem, ze kazda zena je ina a proste su take povahy, ktore sa prirodzene spravaju tak, ze tomu chlapovi chcu ulahodit a citit sa uzitocne, ze sa o vsetko v domacnosti postaraju...ale prejde par rokov a tie zeny si zrazu uvedomia, ze toto nie je zivot, ktory chcu zit ale bohuzial toho chlapa si uz na to naucili a jasne, ze on sa potom cuduje, preco je ta zena zrazu nespokojna a ma debilne vysvetlenie, ze "hormony" 🙄.
Nie je tvoja vina, ze tvoj chlap je takyto ale ty si tomu veru pomohla...tym, ze si taketo fungovanie vo vztahu dlho trpela. A pre neho je to normalne, aj ked pre mna je to maximalne sokujuce.
Ja mam pocit ako keby pomaly kazda tretia zena, predtym ako ide do nejakeho vztahu, potrebovala nejaky kurz asertivity, sebalasky, aby spoznala svoju hodnotu a mala svoju hrdost, ciele, sny a tuzby...lebo podla toho si zena najde aj chlapa...ked sa na zaciatku vztahu jasne ukazu hodnoty a nazory, hned je to jednoduchsie. To sa len tak zamyslam, lebo to, co si napisala, ze ti chlap povedal, je pre mna ako keby som videla jednorozca 😀.
Ale spat k meritu veci...to, ze ste zo silno veriacich rodin, nie je vysvetlenie toho, aky vztah mate. Absolutne na tom nezalezi. Lebo to, aky nazor ma tvoj chlap na vase fungovanie, je ako z roku 5. Je to cisty sedlak, fakt. Treba mu otvorit oci a ukazat mu, co doma ma a musi k*rva zmenit svoje spravanie a nazor na teba a vase fungovanie, inak o teba pride.
A ako mu to najlepsie ukazat, ked rozhovory nestacia? Hovori sa tomu "terapia sokom" 😀. Na zaciatok: nepytaj sa ho ako sa ma, ako bolo v praci. Ignoruj ho. Nenakladaj mu jest, ked pride...ma svoje ruky, nech si nalozi sam. Ostan sediet alebo robit, to co robis, ked pride. Fakt, nic s nim neries...ziadna pusa, objatie...zober si telefon do ruky, tak ako on. Smej sa, tvar sa, ze si s niekym pises, nech ma chrobaka v hlave. Ale nie, ze len jeden den...kazdy den. A za par dni po tomto sa fakt zodvihni, ked pride domov a chod na tu masaz. Povedz, ze mas neskutocnu tenziu v tele a ze si bola za tym gynekologom a sa zasmial a povedal ti, ze toto veru hormony nie su a odporucil ti trochu casu pre seba a mas ist na tu masaz 😉. Ano, povies si, ze boze az takto to nemozes...ale ANO, MOZES!!! To, co on robi tebe a aky ma na teba a tvoju ulohu v domacnosti, nazor, je este horsie! Akoze ja nedegradujem ziadnu pracu ale on je autobusar a vyhovara sa na to, aky je strasne unaveny? A potom co taky robotnik...murar, maliar, stolar...proste chlap, ktory tazko fyzicky robi kazdy den a je schopny prist domov, objat svoju milujucu zenu a deti. S detmi sa pohrat a vecer sa porozpravat a pomilovat so svojou zenou? Nehovorim, ze kazdy den ale aj takyto chlapi su a robia to. Som sa kus rozpisala ale nemohla som si pomoct 🙂

autor
9. mar 2023

@hope87 dobre, ze si sa rozpisala, aj tak to urobim. uz od dnes. rano som bola na urade prace, idem sa prihlasit na kurz uctovnictva

hope87
9. mar 2023

Super! Drzim ti palce. Mozno to potrva ale ver, ze ak o teba nebude chciet prist, bude sa musiet zmenit. Ty len vytrvaj a nenechaj sa zdeptat. Urcite tam z jeho strany pridu nejake natlaky, ze co to zrazu stvaras, ze takto sa zena nema chovat, atd atd atd. To su vsetko veci, ktorymi ti bude chciet zahrat na city alebo dokonca spravit hormonalne nestabilnu 😀, ty vsak neustupuj. Ja by som si na tvojom mieste pripravila aj nejaku "rec", ktorou ho uzemnis. Nieco v zmysle, ze si netusila, ze sa bude spravat ako z cias, kedy bolo mozno normalne, ze zena je puťka, ktora robi, tak ako sa citi a ako povie chlap. Ze je 21.storocie a ty chces byt stastna a v harmonickom vztahu, kde zalezi aj na tom, co chces ty! Ty nie si len chodiaca maternica, opatrovatelka, kucharka a obcasna milenka. Ty si v prvom rade ZENA, ktora ma svoje potreby, potom si matka a manzelka. Ze nech si laskavo otvori oci a zamysli sa nad tym, lebo ty nie si jeho vecna istota a prisluhovac a ak to neprijme, vase manzelstvo nema vyznam.
Este otazka...bol takyto aj pred detmi a svadbou?

autor
9. mar 2023

@hope87 nebol...ale skor si myslim, ze som to nevidela, resp. nechcela vidiet...

kp7333
10. mar 2023

No vyzera to, ze s nim nepohnes po dobrom. Tak mu narovinu povedz, ci moze odlozit mobil a vymenit kontakt na socialnych sietach za kontakt s tebou. Lebo inak budes nutena si zalozit ucet na zoznamke a kontaktovat sa tam.

liv1
10. mar 2023

@hope87 ja ta zerem 😁. Vyborne napisane

Strana
z2