Nechcem dieťa nikomu dávať. Zmením názor, keď vyrastie?
Mám 7 mesačné dieťa , nechcem ho nikomu dávať na stráženie , už sa mi ponúkla moja sestra aj svokra že nech si oddýchnem atd. ale odmietla som, zmení sa to keď vyrastie? 😄 ešte je to malé babo možno preto, nie? Neviem si to momentálne ani predstaviť.
@blonde_bella trepes tak akurát ty. Aký strach zaziva dieta s niekym koho pozná OD MALICKA??? a koľko je to tých "prvych" mesiacov života, keď potrebuje podla teba dieta vylucne matku??? 1, 3, 7, 10, ...36??? Pokial sú vzťahy v rodine v poriadku, je chore nedovolit ísť pokocikovat na hodinu dve dieta mame, sestre alebo nebodaj ešte aj samotnému mužovi. Lebo sa nepostaraju. A predstav si, ze postarajú. Ta, ktorá takto uvažuje, nie je kompletná.
A potom sa divime, ze ty ženám doslova preskakuje, sú vyhorene a v depresiach. A pritom si za to v konečnom dôsledku môžu len ony same.
@lienka.7 no a predstav si, ze niektori sa nepostaraju 😲
Takze nie je na mieste tu zhadzovat a vysmievat sa matkam, ktore nedaju strazit dieta na pockanie komu sa zaziada. Mozno maju zlu skusenost, nedoveru alebo to len proste citia inak.
Ak je matka precitlivelá a nedá dieťa nikomu ani na ruky a bráni kontaktu s kýmkoľvek, to dieťa uisťuje, že tí druhí sú zlí. Tieto deti sú často izolované a boja sa každého. Veľmi málo detí, ktoré sú iba s matkou a iných vôbec nepoznajú, dokážu sa náhle vstupom do škôlky adaptovať. Tá nedôvera tam je. Čo som písala, je z praxe.
Ak je matka precitlivelá a nedá dieťa nikomu ani na ruky a bráni kontaktu s kýmkoľvek, to dieťa uisťuje, že tí druhí sú zlí. Tieto deti sú často izolované a boja sa každého. Veľmi málo detí, ktoré sú iba s matkou a iných vôbec nepoznajú, dokážu sa náhle vstupom do škôlky adaptovať. Tá nedôvera tam je. Čo som písala, je z praxe.
@evkatk tak ale tema bola o strazeni aby si matka "oddychla" od 7mesacneho babatka. Vy tu nejaky extrem zase popisujete.
Moje dieta nestrazil pravidelne nikto, vo velmi vynimocnych pripadoch kamoska, ktorej doverujem. Travila cas s rodinnymi prislusnikmi za pritomnosti mna a/alebo manzela. Ziadne take nech si zvyka na cudzich ludi. Akoze naco by si malo babo zvykat na cudzich? Skor nech si zvyka, ze som tu stale ked potrebuje, vytvori si zdravu vazbu a potom sa moze postupne odlucit, pricom vie, ze sa stale vratime k sebe.
Aktualne chodi 2 rocna do skolky uplne bez problemov a placu, kazdy den sa tam tesi. Tiez si mozte zapisat ako priklad z praxe.
Je to uplne v poriadku ze teraz nechces dat nikomu dieta. Ja som to tiez mala podobne, jedine otcovi. Dnes uz ma viax ako 5 rokov a stale mam problem aby islo k babke. Ale u mna je to aj tym ze nedoverujem babke.
Som na tom podobne. Môj malý mal nedávno 9 mesiacov a stále sa necítim na to, aby som ho s nikým nechala. Hlavne je stále dojčený a nezaspí bez cici, ale aj keby som ho mala nechať na chvíľu s niekým a odísť, tak by som bola nesvoja. Jedine, keď s ním niekam ide môj priateľ, teda tatino, tak to zvládam ako tak 😄 Tiež mám v sebe akýsi blok, že keď už by som ho mala s niekým nechať, tak radšej s mojimi rodičmi než so svokrovcami. A to mám ešte celkom v pohode svokrovcov. Len také drobnosti v správaní a niektoré názory už mne samej idú na nervy a tým pádom k nim nemám takú veľkú dôveru. Viem, že by naňho dali pozor a nič by sa mu v podstate nestalo, ale akosi sa zatiaľ cez niektoré veci neviem preniesť. Oni by ho aj chceli, hlavne svokra, že nech im ho necháme niekedy alebo minimálne nech jej ho dovezieme a ona sa s ním sama pôjde u nich v dedine prejsť s kočíkom.. a my budeme sedieť u nich doma. Už mám pocit, ako keby ja som už taká nechcená a chcú už len drobca bezo mňa. Nechápem, prečo hlavne starí rodičia majú potrebu takéto malé deti vždy oddeliť od mamy. Však zatiaľ je hádam logické, že kde je on, tam som aj ja. Neviem, či už citia, že niektoré ich reči mi už ozaj vadia alebo chcú mať ten pocit, že nie je tu mama, tak si s tebou môžeme robiť čo chceme... Akože veď dobre, nech si deti zvykajú na ostatných rodinných príslušníkov. A isto sa dožije toho, že drobca im dáme na stráženie, ale zatiaľ nevidím dôvod na to, aby to bolo úplne bez mojej prítomnosti, keď ho nepotrebujem nutne odložiť ku niekomu...
@blonde_bella trepes tak akurát ty. Aký strach zaziva dieta s niekym koho pozná OD MALICKA??? a koľko je to tých "prvych" mesiacov života, keď potrebuje podla teba dieta vylucne matku??? 1, 3, 7, 10, ...36??? Pokial sú vzťahy v rodine v poriadku, je chore nedovolit ísť pokocikovat na hodinu dve dieta mame, sestre alebo nebodaj ešte aj samotnému mužovi. Lebo sa nepostaraju. A predstav si, ze postarajú. Ta, ktorá takto uvažuje, nie je kompletná.
A potom sa divime, ze ty ženám doslova preskakuje, sú vyhorene a v depresiach. A pritom si za to v konečnom dôsledku môžu len ony same.
@lienka.7 hovoríš o kocikovani ako keby všetky deti spali v kočíku 😂
pamatuji si, ze jako skolacka jsem bezne hlidala sousedum deti, popripade je vozila v kocarku. a deticky byli spokojene......pozdeji jako vdana jsem chodila hlidat deti znamym. od miminka jsem je postupne opatrovala vsechny. a bylo to super. rodice mi duverovali, deticky byly zvyknute. navic to bylo dobre i pro ne, protoze kdyz se postupne rodily, mamina v porodnici a tatinek pendloval mezi nemocnici a detmi doma, byl rad,ze mel hlidani
Autorka, rob ako cítiš..necíť sa vinná, že nechceš dať také malinké dieťa od seba. Je to absolútne normálne. Ono tá "pomoc" má aj tak svoju cenu. Všetci ti potom začnú kecať do výchovy a začnú byť najmúdrejší haha
Mám 6-ročné dvojičky a keď mali 7 mesiacov, tak neexistovalo nechať ich s niekým iným ako s ich otcom..
Zlomilo sa to až nástupom do škôlky v 3,5 rokoch.
Ale ani teraz ich (mimo škôlky) nedávame ku nikomu samých, vždy majú pri sebe aspoň jedného rodiča.

@lienka.7 to kocikovanie mas zidealizovane. Nie kazde dieta sa rado kocikuje a spokojne lezka a spi....moje nebolo ani jedno dieta take🤣 mala som ho dat niekomu na prechadzku nech hodinu reve v nom?
@aceris väčšina detí sa vozí úplne v pohode...tvoja skúsenosť nie je bežná, tak ju nepredpokladaj ako fakt