Nechcem svoje 7 mesačné dieťa
Ma 7 mesiacov a ja k nemu asi nic necitim, neviem. Bojim sa, ze ho niekde necham, v lese alebo tak. Ako sa toho pocitu zbavit? Len ma neobvinujte, ja viem, ake strasne su to myslienky. Lenze cim dalej, tym viac ho nechcem. Vdaka.
@meryen78 Mozno tu pomoc v okoli aj ma, ale hanbi sa o nu poziadat, hanbi sa priznat. To sa casto stava.
Tato forma anonymne cez forum sa jej mozno zdala ako najprijatelnejsia alebo najlahsia cesta ako to zo seba dostat von a mozno najst pomoc.
Clovek bezne logicky rozmysla - mam problem, hladam riesenie a pomoc, ale clovek so psychickym problemom (neliecenou mozno uz aj dlhodobou depresiou) to takto nevie. Mozno si aj racionalne povie, ze nie je to v poriadku, nieco sa deje, ale aj tak s tym nic "nedokaze" urobit. Vtedy clovek nevie fungovat logicky a rozumovo. Mozno take veci tazko pochopit niekomu, kto to nezazil alebo sa s tym nestretol ani v blizkm okoli.
A reci, ze prefackaj sa a ako ti to moze napadnut autorke vobec nepomozu. Naopak, moze to sposobit to, ze sa v tom len viac uzavrie a nevyhlada pomoc a to moze cele skoncit aj velmi zle.
Takze autorka, aj ked si sa rozhodla pre adopciu, aj tak pre seba hladaj pomoc - nie preto aby si zmenila nazor, nikto ta nebude presviedcat. Len to tebe psychicky pomoze aby si urobial vsetko pre zdravie a bezpecnost seba aj dietata.
@lucinkaboz áno tak v tomto súhlasím. Ja sa len k tomu vyjadrujem,že majú právo písať čo chcú. Nečítala som všetky príspevky len niečo....či je depresia popôrodná alebo iného smeru ťažko povedať. Pani sa už vyjadrila,že ho da na adopciu.
😂 ty budeš inak ľutovať uprac si život vzchop sa
takto nemoze predsa niekto zmyslat. otazne este je, ake ma pani zazemie v rodine, ci je na dietatko sama alebo nie. no isto by som vyhladala odbornu pomoc a pomoc aj v rodine. isto bude lepsie, len to treba chciet napravit a neutapat sa v takychto myslienkach
Ahoj autorka, ak ho chces dat na adopciu, prosim Ta, do tej doby chod naozaj po antidepresiva, aby si sebe alebo jemu nieco nespravila. Co naskor kontaktuj socialku v Tvojom meste, aby zacali vybavovat adopciu. Ale tie lieky si vybav, polieci Ti to psychiku. Drzim paste.
Už si rozhodnutá, aspoň niečo. Len buď opatrná a nabudúce používaj ochranu, keď nechceš dieťa.
To myslíš teraz vážne??? Veď bolo plánované .chceme len kvôli vzťahu to nemusíš robiť .podľa mňa si len nahnevaná na priateľa že chcel aj on a nechal vás .nerob to budeš to potom ľutovať .vyhľadaj dr alebo sa zver niekomu najbližšiemu určite ti pomôžu. Toto by som ha napr nedovolila urobiť žiadnej kamarátke radšej jej pomôžem postrážim to malé .porozprávam sa ale nedovolila by som lebo potom by plakala že to urobila ...nepíšeš koľko máš rokov .koľko trval vzťah . Či si si užívala tehu .kedy ťa nechal ex
Neubližuj mu hlavne, budeš s tým pocitom žiť celý život. Toľko je párov, čo čakajú roky na adopciu... aj to je cesta. Ale hej, je to depresia. Si na neho sama, nevidíš od neho spätnú väzbu... je to ťažké.
@nafka0483 viem že to je odpoveď mne ale vieš aj ty čítať ?za tým je ešte jedna veta .zdravý a rozumný človek pochopí že to bolo myslené ináč .nie aby som zdeptala autorku. Však pomalí každý 2 človek keď robí chybu si sám sebe pocapka po lícach a ešte povie spamätaj sa ..vôbec autorku nemám v pláne zdepkať ale otvoriť oči .ona ho ľúbi verím v tom a na adopciu ho nedá
Skoro denne sú na modrom koníkovi témy, ako píšu nešťastne vydate mamičky, že sú na dieťa samé, aj keď im muž nosí domov peniaze. Ty si ešte v oveľa narocnejsej situácii, sama, s dieťaťom ktoré sa na svet nepytalo, bez podpory v rodine, bez zázemia... Verím, že sa rozhodneš tak, aby dieťa netrpelo, mysli na jeho dobro.
Mám kamošku,tiež mala takéto stavy.Trvalo to u nej rok.Psychiater jej pomohol.Toro su vazne veci.Mas mamu,kamošku...Povedz im to.Drz sa
ak si z bratislavy a okolia rada ti pomozem. mozem ta zaviezt do poradne alexis tam ti pomozu s adopciou. mozem povarovat tvoje dietatko kym sa tam s nimi porozpravas. byvam kusok odtial a mam babo vo veku tvojho a manzela co robi z domu. ak si z Ba a okolia a potrebujes povarovat ci odviezt napis mi sukromnu spravu.
Prosim nedávaj ho na adopciu s odstupom času to budeš ľutovať a to dieťa ti už nikto nevráti🙏🏼🙏🏼😢 ale zas lepšie akoby si mu mala ublížiť . Vyhľadať ihneď bez odkladu odbornú pomoc , možno to pomôže a ak ani tade cesta nevedie až potom daj dieťa na adopciu .
@lucinkaboz ale ja som to nepisala autorke. Ale pani, ktorá pisala ze ma 3 rocne a uz 3 roky robi malému peklo zo života a ono jej
@mariska1989 Zdravy a rozumny clovek pochopi ako si to myslela. Ale autorka v tomto (vo vsetkej ucte) nie je uplne zdravy a rozumny clovek, kedze ma psychicky problem. Ona tvoj komentar vobec nemusi pochopit spravne a moze ju praveze zdeptat.
@nafka0483 tak to by ma mrzelo keby ju to zdeptalo .😔mám tiež kamarátku takú labilnejšiu aj ked nešlo s ňou po dobrom tak som musela byť až hnusná až vtedy sa zobudila de je realita a de len faloš a klamstvá a konečne si priznala aj že som vo všetkom mala pravdu a že ma mohla poslúchnuť skôr teraz depkuje má svoje dni kedy chce byť sama
Neviem, nerozhodla sa nejak prilis rychlo? Bez toho aby navstivila odbornika ho da do hniezda zachrany? Alebo na adopciu?
Este pred tou adopciou by som navstivila psychologa/psychiatra, poporodna depresia je bezna a da sa liecit, aby si neskor tu adopciu nelutovala
@acrobaleno Ano rozhodla. Kona skratovo
Alebo sa nudí niekto, kto by mal sedieť v škole. Aj tá reakcia, že ma nejaká 3 ročne dieťa, ktoré nelubi. Novo založený profil 😤
OCD? potrebujes lieky
Určite sa nakontaktuj na dobrého psychiatra. Do 12 mesiacov od porodu sú depresie a iné poruchy velmi časté. Ak dieťa dáš na adopciu tvoj problém to nemusí vyriešiť, ale zhoršiť.
Autorka: Najdolezitejsia v tomto momente je bezpecnost tvojho dietatka.
Nemyslim ze ho musis dat hned na adopciu, ale urcite hned dontaktuj socialku a zver im dieta docasne do opatery. Potom kontaktuj psychiatra a liec sa. Ked sa vyliecis, daju ti dietatko spat, ak budes chciet.
Ak si rozhodnuta pre tu adopciu, tak ti drzim palce aby si bola stastna. Ver ze tvoje dieta bude mat skvely zivot s adoptivnimi rodicmi. Mozno adopciu olutujes ale na 100x viac by si lutovala ak by si svoje dieta zaniesla do lesa a nechala ho na pospas zvieratam. To by ta prenasledovalo do konca zivota. Radsej nech zije dietatko zivot s inymi rodicmi ale bude zit.
Autorka, ako sa citis? Môžem ti nejako pomôcť? Pripadne pomôcť so starostlivosťou o bábätko? Možno sa len potrebuješ dať dokopy, citit podporu a potom bude všetko opäť v poriadku. Som zo Žiliny, napis mi, prosím, správu, ak by si chcela.
Potrebovala som to vypustit zo seba, ja mam tieto pocity uz dlho, ako som pisala, asi uz 5 mesiacov. Nechcem mu ublizit. Myslim, ze si zasluzi dobru mamu a ocina, kompletnu rodinu a nic z toho mu ja nedavam a preto je adopcia podla mna najvhodnejsi sposob. Dakujem vsetkym, ktore napisali cokolvek. To dieta bude stastne aj bezo mna.
To je smutne citanie, myslíš, že by si to po case veľmi neľutovala? Možno by sme sa ti mohli o bábätko postarať na nejaký čas kým sa dáš psychicky do poriadku. A neskôr mu budeš môcť zabezpečiť krásny a plnohodnotný život, možno s novým tatinom. V živote nič nie je čierne alebo biele. Či mám naivné predstavy?
Odkial si ?

Autorke držím palce aby začala žiť odznova možno bude mať v budúcnosti šťastie na vyrovnaný vzťah a zázemie s rozumným mužom,nech sa jej pošťastí aby mohla raz priviesť dieťa do fungujúceho prostredia a domácej pohody ktorú teraz nemala